Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přemýšlejte zatím o těch ostatních variantách číselníků... mně osobně by se líbila nějaká z těch Langeho variant neb je původní a přesto originální a po adaptaci na menší číselník může vypadat pěkně, ale padly tady nějaké návrhy tak o nich prosím přemýšlejte... jsou na str 29, příspěvek 569 :)

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Nevím, mě právě přijde ta vnitřní kružnice na minutových indexech jako charakteristická. Na druhou stranu bych variantu G jako takovou nezavrhoval. Ty ručky do půlky indexu nevypadají zle.

Nicméně bych na vnitřní kružnici nechal úhly. Pokud tam dáme hodiny, prakticky se bychom se nelišili od klasického designu. Na druhou strau má cigi pravdu s korunkou. Diamant by k tomu neseděl. Spíš cibulka ala Stowa nebo cibulka na stopce ala steinhart. Pokud jde o použitý font, tak z těch pár obrázků v malém rozlišení nejde dát nic pořádného dokupy obkreslením čísel (zkoušel jsem, je to na nic). Takže jsem ve své fontotéce hledal nějaký velmi podobný, který jsem pak proporčně deformoval tak, aby seděl co nejlépe na originál. Myslím, že jsem se vcelku trefil, byť pár drobounkých odlišností tam je. Vyhovuje to takhle?

Jinak by se mi také nejvíce líbila nějaká variace na nejpůvodnější tvorbu od Langeho. A přísahám, že ne proto, že se s tím kreslím.

Odesláno

souhlasím... hugo, souhlasím s tebou... popravdě nemám problém s tím aby tam byla taková korunka jakou normálně dávají na svoje 44kové modely... s tím co nejpůvodnějším designem k Langemu bych souhlasil také... ty úhly bych tam nechal, když nic jiného tak jako odkaz na původní použití hodinek.... podobně fungují tachymetrické stupnice... sice jimi nikdo nic neměří, ale jsou tam :)

Odesláno

Jak, nikdo neměří? Na dálnici si tím kalibruji rychloměr v autě! Nebo když budeš měřit na 100 metrech a výslednou rychlost vydělíš 10, máš rychlost běhu (teoreticky, neběhám...) :D

Odesláno

ano, máš pravdu... teď si popsal běžnou a pravidelnou aktivitu a použití hodinek s tachymetrickou stupnicí a jejich majitelů.... podobně i já pomocí Longines Lindbergh dnes a denně určuji svou polohu na zeměkouli... :D :D :D :D

Odesláno

zatím se budeme tvářit, že tam má být diamantová (hlasování tak dopadlo) ... byť víme, že si zahlasoval každý kdo šel kolem :) Uvidíme co nám přinese vývoj... jsem také víc pro D a pro tuhle korunku která je na 44 modelech... a přiznám se, že čím víc na to koukám tak se mi líbí ta varianta Langeho číselníu v adaptaci na náš malý rozměr... ale až toho langeho dotáhneme do konce tak by jsme měly zahlasovat kterou verzi číselníku (včetně toho langeho) ve finále vybereme...

Odesláno
  1Lachtan napsal:
nejseš náhodou letecký mechanik ???

:offtopic: Ne, letecký mechanik nejsem. Ale slovo "letecký", lépe řečeno "motorový (ve smyslu leteckých motorů)" v názvu profese mám. A k mechnikům to každopádně nemá moc daleko.

Onion napsal:
... ale až toho langeho dotáhneme do konce tak by jsme měly zahlasovat kterou verzi číselníku (včetně toho langeho) ve finále vybereme...

To nepochybně. Řekněme, že tu ladíme jednu z variant, o kterých pak budeme vážně hlasovat.

Odesláno

Tak jsem dal hlas D9 a hlasim predbezny zajem. Mam problem s tou sipkou a dvema teckami na 12, vypada to trochu "bordel". Vim, ze to tak Lange melo, ale vypada to divne.

Pokud se hlasuje i o korunce, za me jednoznacne cibulova na delsi hridelce.

Odesláno

v tom prvním hektickém hlasování kdy hlasoval každý kdo šel kolem vyhrála s převahou diamantová... ale já bych také byl pro tu co tam Steinhart dává na modely 44 mm... pak se ještě dohodneme... myslím, že směr limitky je jednoznačně daný, to nebrání vznikům dalších limitek, a te´d už "jenom" půjde o to aby vážní zájemci o tento směr pak daly hlavy dohromady a začali ladit drobné detaily...

Odesláno

Po diskusi s Onionem skrz SZ jsem se snažil nějak rámcově zpracovat i ostatní návrhy do podoby, v jaké zde probíráme půvdní ciferník Lange. Je to hlavně proto, aby bylo možné posuzovat jednotlivé varianty na řekněme stejně hodnotných podkladech. Vemte prosím v potaz následující:

- Nejsem grafik, takže někde si nejsem jist přesností kreseb. Týká se to především přesného rozmístění číslic po ciferníku a použitého fontu. Jak říkám, jsou to pouze rámcové návrhy. Krom poslední varianty jsme v podstatě nic neladili.

- Ciferníků 2 a 3 existovalo a existuje několik variant. Liší s především délkou a tloušťkou jednotlivých indexů, velikosti a fonty písma, tvary a rozměry trojúhelníku a podobně. Opět, toto je pouze rámcová varianta pro tvorbu představy a pro srovnání

- Zatím neposuzujte to, co by bylo a nebylo luminiscenční, to necháme až na další fázi

- Dovolil jsem si vyhodit variantu Sextant (SS). Zájem o ni jsem nezaznamenal a kreslení by mi za to pro jrjí složitost nestálo.

- Dvě předchozí varianty s kasickým ciferníkem jsem sloučil do dvou verzí varianty 2

- Díky výše napsanému jsem si dovolil přečíslovat jednotlivé varianty.

- U varianty 3 jsem nabídnul 2 verze hodinové kružnice - s body a bez nich

- Doporučuji prohlížet na zvětšeném obrázku. Zmenšenina v základním pohledu na stránku zkresluje.

Takže prosím buďte tolerantní k mým výtvorům.

PS

Osobně bych zůstal u poslední varianty (původní číselník). Akorát jak na to víc a víc koukám, možná bych tu kružnici s azimuty neudělal ve variantě "velká" jako na obrázku, ale ve variantě "střední", zde dříve probírané. Ale to jsem nechtěl nikoho ovlivňovat.

post-2426-1230583710.jpg

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...