Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Já mám doma všechna CDčka a DVDčka originální.

Jedinou vyjímkou je CD české skupiny Tarantula - Mobilis in Mobili.

Kdysi to vydal Monitor (1992) ve velmi malém nákladu pouze na audiokazetě (a ještě s mizerným zvukem). CDčko nevyšlo nikdy.

Stálo mě hodně času jednu tu audiokazetu na inzerát sehnat a dovolil jsem si ji zaarchivovat na CD. A to je jediný můj pirátský počin.

btw - Jedná se o jedno z nejlepších speedových alb vůbec. Giniální hudba, perfektní zpěv a naprosto dokonalé texty, které vycházejí z děl J.Verna. Naprostá pecka.

P.S.: Jestli někdo vlastníte jejich demo "Železná jízda", tak ho koupím za jakoukoliv cenu :newyear:

Zdravím kolegu, a ostatním se omlouvám za vytažení starého vlákna.

Na Tarantule jsem vyrůstal, zkušebnu měli kousek od nás v ulici ke hřbitovu, a s Víťou Kulou, tehdejším zpěvákem, se celkem dobře znám, potkáváme se ale málo. Každopádně to byla kapela, na kterou jsem na přelomu 80/90 let chodil na zábavy :-) (A v jiné podobné jsem hrál na kytaru, byť jsme nakonec z garáže nevylezli). Proč ale píšu - jde o Železnou jízdu. Měl jsem to nahrané, ne teda ale příliš kvalitně, na kazetě, a před mnoha lety jsem to nagraboval z kazety do mp3 a na CD. Pokud to tedy ještě nemáš a omluvíš kvalitu, můžu Ti to poslat, či spíš to natlačit někam na web a dát odkaz, je to 6 písniček. Každopádně se chystám Víťovi vždycky říct jestli to náhodou nemá doma v lepší kvalitě, a vždy když ho jednou za půl roku potkám tak na to zapomenu :-( Jinak nevím v jaké kvalitě máš Mobilis in Mobili, zde je poměrně slušná kvalita ke stažení: http://tarantula.wz.cz/

Tak dej vědět jestli tu ŽJ ještě sháníš (a pokud jsi již sehnal, napiš v jaké kvalitě). Dalik

Upraveno uživatelem Dalik
  • Odpovědi 198
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

HUDBA

po jednej prihode ako moj opity spoluziak spieval v skole ludovu piesen a slovenska SOZA (to je ako v cechach OSA) mu za to dala zaplatit 500SK a komu to daju ked je to ludova piesen, iba ak sebe do vrecka, tak ma to este viac utvrdilo ze legalnost hudby u nas nema vyznam a tiez by som si nekupil nieco ked si to vopred nevypocujem takze si radsej vsetko stiahnem a kaslem na SOZU, legalne mam len jedno CD co som dostal od kamarata z kapely

FILMY

ked idem do kina s priatelkou tak to este ako tak beriem ze za film chcu 5? ako ze student aj ked to je vela a inak mi to nestoji za to aby som daval tie peniaze za filmy kedze vacsinou pozeram HD a tie stoja fakt vela ked si to pozriem raz, nepozeram nic dva krat to by bola chyba, ked je tolko dobrych filmov ktore aj tak nestihnem vsetky pozriet, original mam asi 2 DVD co boli zo stanku

SW

kedze pouzivam APPLE tak mam original system a par programov co bolo k nemu ale napriklad MS office je nelegalny aj koli tomu ze ja nebudem doplacat na niekoho kto ma win a uklada do docx a nie nejakeho open formatu, v Skole mame aj MS licencie na programy ale to mi je tak na nic ked mam apple a koli tomu ani neplatim za ten office for mac

photoshop tiez neoriginal kedze studentska verzia donedavna nebola pre mac, a ine alternativy pouzivat nebudem ked som sa 2 roky ucil pracovat vo photoshope a zvladam v nom takmer vsetko

ostatny SW tiez nelegalny ved kto by za to vsetko platil ked chcu za to take peniaze, a kym na to nezivy tak to neriesim

hry sa uz nehravam a kym som hral MMORPG tak som si za to platil

kym tu bude nastavene autorske pravo tak ako je a platy nizke ako su tak nech necakaju ze sa tu nieco zmeni, ked clovek ma ledva na jedlo tak si urcite nebude kupovat drahe filmy a SW

HODINKY

sice mam len ROTARY a PRIM sport 2 ale fejky by som nechcel po tom co som videl bratove fejky braitlingu bolo to strasne robilo to 10 min za den odchylku a po case sa zlomila rucicka, tak aspon nieco kde chcem original aspon co sa strojceka tyka, napr ked som minule rozbil sklo na tych rotaroch a v servise mi zena najprv nevedela povedat ze kolko to bude stat ani priblizne a ked som sa spytal ze ci 20? alebo 100? tak povedala ze mozno aj 100? za mineralne sklo tak to ma dostalo ked hodinky stali 180? a sklo by bolo 100?, tak u ineho hodinara som mal za 4? nove sklo

Upraveno uživatelem gabonov
Odesláno
...tieto profesie v podstate vznikli z potulných spoločností, ktoré zabávali obecenstvo na trhoch a podobne. Vždy sa však platilo až PO produkcii, nie vopred.

Znáš Cimrmanův "vichr z hor" ? :thumbsup_anim:

Odesláno
HUDBA

po jednej prihode ako moj opity spoluziak spieval v skole ludovu piesen a slovenska SOZA (to je ako v cechach OSA) mu za to dala zaplatit 500SK a komu to daju ked je to ludova piesen, iba ak sebe do vrecka, tak ma to este viac utvrdilo ze legalnost hudby u nas nema vyznam a tiez by som si nekupil nieco ked si to vopred nevypocujem takze si radsej vsetko stiahnem a kaslem na SOZU, legalne mam len jedno CD co som dostal od kamarata z kapely

FILMY

ked idem do kina s priatelkou tak to este ako tak beriem ze za film chcu 5? ako ze student aj ked to je vela a inak mi to nestoji za to aby som daval tie peniaze za filmy kedze vacsinou pozeram HD a tie stoja fakt vela ked si to pozriem raz, nepozeram nic dva krat to by bola chyba, ked je tolko dobrych filmov ktore aj tak nestihnem vsetky pozriet, original mam asi 2 DVD co boli zo stanku

SW

kedze pouzivam APPLE tak mam original system a par programov co bolo k nemu ale napriklad MS office je nelegalny aj koli tomu ze ja nebudem doplacat na niekoho kto ma win a uklada do docx a nie nejakeho open formatu, v Skole mame aj MS licencie na programy ale to mi je tak na nic ked mam apple a koli tomu ani neplatim za ten office for mac

photoshop tiez neoriginal kedze studentska verzia donedavna nebola pre mac, a ine alternativy pouzivat nebudem ked som sa 2 roky ucil pracovat vo photoshope a zvladam v nom takmer vsetko

ostatny SW tiez nelegalny ved kto by za to vsetko platil ked chcu za to take peniaze, a kym na to nezivy tak to neriesim

hry sa uz nehravam a kym som hral MMORPG tak som si za to platil

kym tu bude nastavene autorske pravo tak ako je a platy nizke ako su tak nech necakaju ze sa tu nieco zmeni, ked clovek ma ledva na jedlo tak si urcite nebude kupovat drahe filmy a SW

HODINKY

sice mam len ROTARY a PRIM sport 2 ale fejky by som nechcel po tom co som videl bratove fejky braitlingu bolo to strasne robilo to 10 min za den odchylku a po case sa zlomila rucicka, tak aspon nieco kde chcem original aspon co sa strojceka tyka, napr ked som minule rozbil sklo na tych rotaroch a v servise mi zena najprv nevedela povedat ze kolko to bude stat ani priblizne a ked som sa spytal ze ci 20? alebo 100? tak povedala ze mozno aj 100? za mineralne sklo tak to ma dostalo ked hodinky stali 180? a sklo by bolo 100?, tak u ineho hodinara som mal za 4? nove sklo

Hele, když už lžeš (kromě toho, že kradeš), tak si to aspoň lépe vymysli. Mám na mysli tu příhodu s opilým kamarádem.

Odesláno
Hele, když už lžeš (kromě toho, že kradeš), tak si to aspoň lépe vymysli. Mám na mysli tu příhodu s opilým kamarádem.

tak toto fakt nie je vymyslene to sa realne stalo, to bol den otvorenych dveri vtedy tak zato sme tam prisli taky v nalade a niekto to kameroval pre mesto tak zato prisla ta pokuta lebo to bolo zverejnene

Odesláno
tak toto fakt nie je vymyslene to sa realne stalo, to bol den otvorenych dveri vtedy tak zato sme tam prisli taky v nalade a niekto to kameroval pre mesto tak zato prisla ta pokuta lebo to bolo zverejnene

Prosil bych kopii platebního dokladu.

Odesláno
Zdravím kolegu, a ostatním se omlouvám za vytažení starého vlákna.

Na Tarantule jsem vyrůstal, zkušebnu měli kousek od nás v ulici ke hřbitovu, a s Víťou Kulou, tehdejším zpěvákem, se celkem dobře znám, potkáváme se ale málo. Každopádně to byla kapela, na kterou jsem na přelomu 80/90 let chodil na zábavy :-) (A v jiné podobné jsem hrál na kytaru, byť jsme nakonec z garáže nevylezli). Proč ale píšu - jde o Železnou jízdu. Měl jsem to nahrané, ne teda ale příliš kvalitně, na kazetě, a před mnoha lety jsem to nagraboval z kazety do mp3 a na CD. Pokud to tedy ještě nemáš a omluvíš kvalitu, můžu Ti to poslat, či spíš to natlačit někam na web a dát odkaz, je to 6 písniček. Každopádně se chystám Víťovi vždycky říct jestli to náhodou nemá doma v lepší kvalitě, a vždy když ho jednou za půl roku potkám tak na to zapomenu :-( Jinak nevím v jaké kvalitě máš Mobilis in Mobili, zde je poměrně slušná kvalita ke stažení: http://tarantula.wz.cz/

Tak dej vědět jestli tu ŽJ ještě sháníš (a pokud jsi již sehnal, napiš v jaké kvalitě). Dalik

Tak to by byla pecka, pokud bys od nich sehnal některé starší věci! A za link děkuji, hned na to mrknu.

Tarantula byla naprosto skvělá - první dvě řadovky (Mobilis in Mobili a Peklo pro všechny) strčily většinu zahraničních kapel ze speed/heavy ranku hravě do kapsy. Škoda, že pak změnili styl. Přestal jsem je pak sledovat, už byli jen jedni z mnoha.

Jinak to první album, které vyšlo jen na kazetě u Monitoru, doporučuji všem příznivcům Verneovek - všechny texty na něm obsažené se jimi inspirovaly a je to fakt bomba.

Odesláno
Tak to by byla pecka, pokud bys od nich sehnal některé starší věci! A za link děkuji, hned na to mrknu.

Tarantula byla naprosto skvělá - první dvě řadovky (Mobilis in Mobili a Peklo pro všechny) strčily většinu zahraničních kapel ze speed/heavy ranku hravě do kapsy. Škoda, že pak změnili styl. Přestal jsem je pak sledovat, už byli jen jedni z mnoha.

Jinak to první album, které vyšlo jen na kazetě u Monitoru, doporučuji všem příznivcům Verneovek - všechny texty na něm obsažené se jimi inspirovaly a je to fakt bomba.

Odkaz na Tarantulu - Železnou jízdu - což je zhudebnění Starých pověstí Českých - posílám v SZ. Ano, Tarantula ve své době vyčnívala vysoko nad ostatní, nejen technikou hry, ale i neotřelými texty.

Odesláno

Valná většinu filmů, SW, her atd si kupuji. Je to tím, že se i díky pirátům výrazně snížily ceny. Potom je všechno tak nějak větší než bývalo, a tak se mi to vlastně ani stahovat nechce. V neposlední řadě už pár let nestuduji a vydělávám a to v mém pohledu na "využívání výsledků práce někoho jiného bez zaplacení" hraje svoji roli. Občas si něco stáhnu, ale nejsou to žádná kvanta dat a když mi daná věc vyhovuje tak si ji později zpravidla koupím (to se týká hlavně hudby, nejdřív si to párkrát poslechnu a když mě to nepřestane bavit, tak pořídím CD, případně koupím DVD s filmem). Potom jsou kapely, autoři, které si kupuji vždy, protože jsem fanoušek. Občas mě ale vytačejí komplikace, které jsou třeba s legálním stahování věcí (Amazon atd.) spojené. Zrovna nedávno jsem si chtěl koupit CD jedné v ČR neznámé kapely (Rodrigo y Gabriela), Google našel Amazon a pár míst, kde by se to dalo ukradnout. Rozhodl jsem se pro Amazon. Nemohl jsem si to jednoduše koupit, musel jsem se zaregistrovat a vyplňovat nějaké hovadiny... potom mi nechtělo potvrzení o registraci dojít na e-mail asi hodinu a potom, co konečně přišlo, jsem zjistil, že se nedá použít PayPal k zaplacení... To už jsem s nervama nevydržel, kliknul na další odkaz a měl to bez obtíží za dvě minuty z Rapidshare... Až budu nakupovat CD, tak to bude jedno z nich, takže černé svědomí nemám. Jde mi o to, že dokud nebude legální cesta uživatelsky stejně příjemná a rychlá a jednoduchá, jako je ta nelegální, tak je to naprd.

Něco podobného jsem zažil s Windows Vista... asi před rokem Microsoft tvrdil, že upgrade z Vista Ultimate na W7 Ulti bude zdarma. Koupil jsem si proto Vista Ultimate a když vyšly 7, tak je upgrade jenom pro zákazníky, kteří si pořídili Visty někdy od července 09 a to se mě pochopitelně netýká. Nahrazovat legální OS nelegálním je IMHO blbost a proto jsem na Vistách, které mě občas vytočí... Těch příkladů by bylo ještě víc, ale už takhle jsem se nějak moc rozepsal. Prostě by bylo fajn, kdyby autoři, distributoři a prodejci přestali trestat zákazníky za to, že nekradou...

Odesláno

Tak co se tyka DVD tak to co se mi libi to si kupuji a nekdy jsou to palky treba jen za STAR WARS jsem dal tusim neco prez 5 litru, vetsinou si pujcuji v pujcovne a priznavam obcas mi nevyjde cas a tak to zkopiruji a skouknu treba az za 2 dny.

Z netu filmy nestahuji, presto ze to u nas snad ani neni nelegalni (nelegalni je jen lamat ochrany a distribuce zdileni atd), a to protoze mne to jednak nebavi a navic je to castokrat zmenseny v divne kvalite atd.

Statisticky je snad dokonce dokazano ze ti co si stahuji nelegalni audio, dvd atd. tak za legalni utrati mnohem vice nez ti co to nedelaji.

• po měsících...
Odesláno

QUOTE(Dalik @ 1.1.2010 - 23:34) 365926[/snapback]Zdravím kolegu, a ostatním se omlouvám za vytažení starého vlákna.

ahoj,nahodou jsem narazil na tuhle diskusi a zaujala mne zminka o demu Zelezna jizda .vidim ze prispevky jsou hodne starsiho data ale pokusim se Te oslovit,jinou moznost jak se dostat k teto rarite bohuzel nemam.tuhle bandu jsem mel a mam dodnes (bohuzel nehraji) rad a tohle demo mi chybi.mel jsem jej kdysi na kazete ale tu smetl bohuzel cas .jestli vlastnis tento zvukovy zaznam,at uz v jakekoli kvalite ,vyjdi mi prosim vstric a ozvi se na muj mail Hurricanet@seznam.cz .domluvime se ,ju? dik

• po měsících...
Odesláno

Já mám doma všechna CDčka a DVDčka originální.

Jedinou vyjímkou je CD české skupiny Tarantula - Mobilis in Mobili.

Kdysi to vydal Monitor (1992) ve velmi malém nákladu pouze na audiokazetě (a ještě s mizerným zvukem). CDčko nevyšlo nikdy.

Stálo mě hodně času jednu tu audiokazetu na inzerát sehnat a dovolil jsem si ji zaarchivovat na CD. A to je jediný můj pirátský počin.

btw - Jedná se o jedno z nejlepších speedových alb vůbec. Giniální hudba, perfektní zpěv a naprosto dokonalé texty, které vycházejí z děl J.Verna. Naprostá pecka.

P.S.: Jestli někdo vlastníte jejich demo "Železná jízda", tak ho koupím za jakoukoliv cenu Posted Image

vím, že je to hooodně off-topic, ale pokud máš originál a uděláš si záložní kopii (médium nerozhoduje), nejedná se o porušení autor.práv. (pokud se teď někdy výrazně nezměnila legislativa)

.....pročítal jsem to vlákno, neb jsem hledal doporučení nějaké hodinářské literatury....

Odesláno

Sháním vypálená alba od Karla Kryla- Monology, Tekuté písky a ostatních,který vyšly po roce 1990

Všude jen hrají z alb Bratřičku nebo Rakovina a protože se to asi nehodí ostatní jako by neexistovala,originály nejsou k sehnání dolis jistě nebude tak není jiné cesty.

Kdyby jste náhodou někdo měl udělali by jste mi radost :notworthy:

Odesláno (upraveno)

Sháním vypálená alba od Karla Kryla- Monology, Tekuté písky a ostatních,který vyšly po roce 1990

Všude jen hrají z alb Bratřičku nebo Rakovina a protože se to asi nehodí ostatní jako by neexistovala,originály nejsou k sehnání dolis jistě nebude tak není jiné cesty.

Kdyby jste náhodou někdo měl udělali by jste mi radost :notworthy:

Koukni na Ulož to

http://www.uloz.to/3...ekute-pisky-rar

pak tam pohledej další :rolleyes:

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno

Tak teď nevím ?

Pantofle Crocos mám dvoje originál a také dvoje kopie a chodím v ních na chatách se psem.

Cédéčka si také kupuji originál a dělám si někdy kopii (někdy i zkopíruji na USB klíček) na chatu nebo do auta jelikož tady u nás jsou ceny NESMYSLNÉ.

Spíše Vy slovutní fejkobijci přemýšlejte o tom jestli u nás lidé někdy náhodou nevypaluji filmy a muziku například proto, že jsou u nás ty ceny jako od někoho kdo vás chce při nákupu legálně okrást !!!

Odesláno

Čoveče Longu, co kdybych Ti šlohnul auto, protože by mi přišlo, že cena, za kterou bys mi ho prodal, je moc vysoká?

Prostě cena je nastavená a kdo nechce, ať si koupí něco jinýho, nebo si natočí vlastní album...

(Jen naznačuju, že existuje víc pohledů na stejnou věc, neútočím...)

Odesláno

Čoveče Longu, co kdybych Ti šlohnul auto, protože by mi přišlo, že cena, za kterou bys mi ho prodal, je moc vysoká?

Prostě cena je nastavená a kdo nechce, ať si koupí něco jinýho, nebo si natočí vlastní album...

(Jen naznačuju, že existuje víc pohledů na stejnou věc, neútočím...)

Na pohodu.

TAK JINAK

V Čechách jsou i CD i DVD tak o 30% dražší než například v Německu a to je již sakra rozdíl.

Navíc rozdílná ekonomická situace vetšiny populace například znovu oproti Německu.

Lidi u nás ty prachy prostě většinou nemají a potom šáhnou po Fake a nebo si prostě to CD vysmahnou.:smile_anim:

Odesláno

S tím už souhlasím - sice mě osobně to nedonutí krást, ale prostě si hodně vybírat, ale souhlasím, že plno lidí to řeší, jak píšeš.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...