martar Odesláno 18. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2023 (upraveno) Jednou z nových reedičních řad, kterou opět produkující manufaktura Vulcain chystá, je pěkná kolekce chronografů 1970's. Rozumná cena, pěkné proporce, uvnitř Sellita s ručním nátahem a pod safírem atraktivní ciferníky. VULCAIN CHRONOGRAPH TRADITION 38mm CASE : 316L Steel Polished Silver 38mm CASE-BACK : 316L Steel Polished Silver Stainless Steel Caseback DIAL : Semi Gloss Sunray Salmon Dial L.E. 50 pieces / Silver Sunray Panda Dial / Black Sunray Reverse Panda Dial / Blue Sunray Reverse Panda Dial DIAMETER : 38.00 mm THICKNESS : 12.4 mm GLASS : Double Domed Sapphire Glass with Anti-Reflective Coating WATER RESISTANCE : 5 ATM STRAP DIMENSIONS : 20x16 mm BUCKLE : 316L with engraved Vulcain logo CALIBRE : Round Calibre13 ¼ ’’’ Ligne Mechanical movement Manual winding time setting MOVEMENT : SW510 M BH b-Manual, no calendar, blue screws, customer logo FUNCTIONS : Analog Display by means of 5 Hands - Hour/Minute/Second/3H & 9H small Hands FREQUENCY : 28800 vibrations per hour, 4Hz POWER RESERVE : 63 hours K dispozici k jednotlivým variantám jsou černé i hnědé řemeny v provedení aligator, hladká nebo vintage úprava (lze si nakonfigurovat kombinaci). Verze se salmon cifrem je limitovaná edice, podle některých zdrojů 50 ks, podle jiných 100 ks. Uvidíme. Ručky jsou typické 70's, pouzdro pěkné, cifry boží. Všimněte si, že bylo použito staré logo Vulcain ze sedmdesátek. Lumi je decentní, ale je. Antireflex na klenutém safíru nebudu komentovat, třeba bude bezbarvý nebo jen zevnitř. Tyhle čtyři modely, které snad už brzy půjde objednat, se mi přes menší velikost líbí o fous víc než nové Vulcain Chronograph Monopusher. A vůbec nejvíc asi ta limitka. Co na ně říkáte? Zdroj a fotky: https://vulcain.ch/collections/chronographe A nějaké čtení k lososovým cifrům obecně ( @Harwey , díky za odkaz! ) - https://www.acollectedman.com/blogs/journal/how-salmon-dial-came-to-be Upraveno 18. ledna 2023 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 18. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2023 Moc pekne, Martine. A libi se mi relativne OK vyska Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 18. ledna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2023 Teda musím říct, že kdyby měly ty salmony misto rovných dauphine ručky, tak jsou k sežrání. Ale to uz vy nebyla reedice 70's, vím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 18. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2023 Pekny. Hele a jsem linej to guglit, Vulcain znacku/fabriku ma teda nekdo novej, kdo za tim je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 18. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2023 před 15 minutami, Micey napsal: Pekny. Hele a jsem linej to guglit, Vulcain znacku/fabriku ma teda nekdo novej, kdo za tim je? Investicna skupina Excellence holding Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 18. ledna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2023 (upraveno) Excellence Holding koupil manufakturu Vulcain od Flavia Beccy zpátky??? Pokud vím, tak par let pred a 4 roky po prodeji Beccovi manufaktura hibernovala a hodináři tam nezbyli žádní. V r.2022 tam byli už zase dva a CEO pro Vulcain (a Anonimo) Carla Duarte zacala vypoustet prvni info o znovuoziveni vyroby a novych modelech (vse heritage). Je mozne, ze se Becca zacal tehle casti sveho byznysu konecne venovat nebo to delegoval. Anebo to fakt v tichosti prodal dalsimu dobrodruhovi Edit: ted je dulezite, zda budou hodinari v manufakture stejne precizni jako predchozi tymy z let 2001-cca 2015, kteri produkovali perfektni hodinky. Doufam ze se tam nejaci puvodni vratili. Upraveno 18. ledna 2023 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 19. ledna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2023 (upraveno) Tady je pár dalších ofiko fotek (či částečných renderů) z vývojové fáze, kdy ještě nebyl nápis INCABLOC na cifru opatřen copyrightem a bylo tam uvedeno 17 jewels. Plasticita a textura cifru je krásně vidět. (Foto Vulcain) Pátral jsem na Ch24 i jinde po historické předloze, ale zatím jsem našel opět jen ofiko fotky vintage modrých chronografů (foto Vulcain) Bohužel Vulcain neuvádí, jak byla původní verze velká a jakým strojkem byla osazena. Zdá se, že historická verze měla lumi jen na ručkácb, menší schúdek v subdialech a nápis swiss made měla až na okraji cifru. Jinak je ale snaha o to, věrně se držet předlohy, neuvěřitelná. Upraveno 19. ledna 2023 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 19. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2023 (upraveno) @martartak 8 let zpatky jsem mel vintage vulcain chronography z Chronomagu moji fotku jsem nenasel ale byly to tydle: Pouzdro bylo chrom na basic metal a strojek byl 7733 a velikost 36/7 Upraveno 19. ledna 2023 uživatelem Exiztence Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 19. ledna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2023 (upraveno) Díky moc (tyhle s krátkými indexy a rovnými nožkami jsem na Ch24 našel v různých verzích, pak i další modely ze sedmdesátek, ale žádné s dlouhými indexy a zahnutými nožkami, viz poslední dvě fotky modrých ob příspěvek výš). Upraveno 19. ledna 2023 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 19. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2023 Tak v tomto případě mi re-edice připadá výrazně lepší než původní model. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 24. ledna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2023 (upraveno) Docela by mě zajímalo, kde se vyrábějí ty parádní cifry (nebo zàklad cifrů bez aplikací). Často si je manufaktury, zejména ty menší, nechávají dělat u specializovaných výrobců, protože se nevyplatí mít výrobní kapacity pro pár tisíc ciferníků ročně (navíc různých s různou povrchovou úpravou). Špičkoví výrobci ciferníků tak podle zadání dodávají různým značkám, vyhlášení jsou třeba v německém Pforzheimu, kde se mj. dělají boží cifry na GO Sixties a Seventies. A proč o tom vůbec přemýšlím? Vzpomněl jsem si na krásné 40 a 42mm chronografy Montblanc, jak Heritage Monopusher se Sellitou SW510, tak skvělé Pulsography s Minervou. Oboje se dělají i v salmon verzi. No a pozemky manufaktur Vulcain a Montblanc v Le Locle spolu sousedí plotem, resp je mezi nimi jen chodník se schodištěm. Zároveň je v tomhle případě moc fajn, že si díky rozdílně velikým pouzdrům Montblanc a Vulcain přímo nekonkurují a zákazníci si můžou v pohodě vybrat. Upraveno 24. ledna 2023 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 15. března Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března Zelena novinka https://vulcain.ch/products/chronograph-green?utm_source=Klaviyo&utm_medium=campaign&_kx=zNEEGYpscpu3Fjw_CYjQcJ42oPKP2J3J55Y7WpmCbEY.XfWDpn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 7. dubna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna Paráda! Člověk by byl v pokušení pořídit i vhodný doplňky ve stejný barvě, třeba starej Triumph TR6 nebo Spitfire Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se