Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pokud už se to tu někdy probíralo, tak se omlouvám...

Zajímalo by mne, zda pro kožený řemínek hodinek platí ta samá společenská pravidla, jaká platí v případě opasku a bot.

Tedy když mám na sobě černé boty a tím pádem i černý opasek, zda bych měl mít na ruce hodinky s černým řemenem. A když mám na sobě hnědé boty a hnědý opasek, zda bych měl mít na ruce hodinky s hnědým řemenem.

Díky.

Upraveno uživatelem jjj
Odesláno

K tomu opasku a botám bych přidal ještě koženou peněženku. Takže předpokládám, že v případě hodinek to bude stejné, ale určitě to nevím. Taky se nechám poučit :-)

Odesláno

já bych to tak hrubě nekádroval, sladit to je fajn, ale není žádné tragické faux-pas mít řemínek na hodinkách jiný... mnohem důležitější je sladit hodinky a manžetové knoflíčky/prsteny

Návštěvník YPO
Odesláno

copak řemen, ale sladit manžetové knoflíky s číselníkem to už je nářez :)

Odesláno (upraveno)
  volekto napsal:
Tady se člověk dozví věcí. :D Nikdy mne nenapadlo, že by bylo vhodné to takto ladit. :D Tradičně nosím černé boty, černý pásek, ale pásek na hodinkách výhradně tmavě hnědý.

No to já ale právě nevím, jestli se to má slaďovat, nebo ne. A zatím pouze čekám na autoritativní odpověď...

Upraveno uživatelem jjj
Odesláno
  jjj napsal:
A zatím pouze čekám na autoritativní odpověď...

Nic takového v podstatě neexistuje. Vždycky jsou nějaká doporučující pravidla, ale k nim jsou vždy výjimky. Krom toho chlap co má styl a koule může pravidla překračovat často a může to být jen k plusu.

Odesláno

Poslední chlap o kterem se řikalo , že ma gule po dvou letech vladnuti je na sračku :wheelchair: Dej na svůj cit nebo na názor manželky,milenky...ty se nepletou :helpsmilie:

Návštěvník Tada
Odesláno

Já mám teď docela problém. Mám hnědé boty, hnědý pásek, hnědou šrajtofly, řemínek na hodinkách skoro černý a řidičské rukavice černé :D

Odesláno

No a právě proto mám(e) hodinek několikero, abych(om) si mohl(i) vzít to, co se k sobě hodí a ladí, ne? :)

Já k sobě barvy moc ladit neumím. Nejen na oblečení, ale ani v interiéru domova. Takže hraju na jistotu...

Černé boty, černé ponožky, černý pásek, černá taška či kufr, černý (či kovový) pásek na hodinkách.

Hnědé boty, hnědé ponožky, hnědý pásek, hnědá taška či kufr, hnědý pásek na hodinkách.

Osobně mi přijde kombinace hnědé a černé děsivá a ošklivá, ale jak jsem psal výše - já barvy ladit neumím a navíc trpím :) daltonismem :)

Návštěvník Tada
Odesláno

No a aktovku na lejstra mám taky hnědou, ale úplně jinou hnědou něž zbytek věcí, je to fakt hrozný... Vyřeším to nákupem hnědých řidičských rukavic a a hnědšího pásku k hodinkám :P

Odesláno
  YPO napsal:
copak řemen, ale sladit manžetové knoflíky s číselníkem to už je nářez :)

Kdyz by nekdo chtel, tak podobne carbonove knoflicky maji ted v OC Chodov v Marks Spencer. Stoji par stovek.

Odesláno

podla mna kombinacia opasok-topanky je jedna vec a hodinky a ich remienok by som na to velmi neviazal.....hlavne je dolezite aby ten reminok dobre ladil s hodinkami

ale pokial mas cerveny opasok a topanky, k tomu hodinky so zltym cifernikom a zelenym remienkom tak budes vyzerat ako papagaj ci chces alebo nechces :)))))

Odesláno
  jjj napsal:
Pokud už se to tu někdy probíralo, tak se omlouvám...

Zajímalo by mne, zda pro kožený řemínek hodinek platí ta samá společenská pravidla, jaká platí v případě opasku a bot.

Tedy když mám na sobě černé boty a tím pádem i černý opasek, zda bych měl mít na ruce hodinky s černým řemenem. A když mám na sobě hnědé boty a hnědý opasek, zda bych měl mít na ruce hodinky s hnědým řemenem.

Díky.

Neautoritativní odpověď: snažím se to ladit. V případě obleků, tedy pracovního oblečení se mi to celkem daří včetně aktovky.

Odesláno

Takže díky všem za názory, závěr jsem si udělal:

1) Asi neexistuje tak striktní a všeobecně známé pravidlo, jako je tomu v případě sladění bot a opasku.

2) Je ale samozřejmě dobré, aby řemínek hodinek nebyl v nějakém šokantním nesouladu s tím, co má člověk na sobě.

Odesláno (upraveno)
  jjj napsal:
Takže díky všem za názory, závěr jsem si udělal:

1) Asi neexistuje tak striktní a všeobecně známé pravidlo, jako je tomu v případě sladění bot a opasku.

2) Je ale samozřejmě dobré, aby řemínek hodinek nebyl v nějakém šokantním nesouladu s tím, co má člověk na sobě.

Velká kniha Etikety od pana Špačka k k hodinkám říká:

"Pánské elegantní hodinky s koženým páskem jsou vhodné na den i na večer do společnosti, jen ke smokingu se nehodí." K popisu jsou vyfocené Longines Automatic z Master Collection na hnědém pásku. Na dalších fotografiích má pan Špaček nějaké malé zlaté hodinky se zlatým kovovým tahem.

post-236-1230847472.jpg

Další zmínka o hodinkách se týče košil se dvojitými manžetami:

"Ke dvojité manžetě musíme mít manžetové knoflíčky a k nim hodinky stejné barvy". Na obrázku jsou černé knoflíčky a jednoduché longines s bílým ciferníkem a černým páskem (přesné foto jsem nesehnal, ale jedná se o tento klasický typ)

post-236-1230847766.jpg

Poslední zmínka:

"Velké masivní hodinky, zvláště letecké s mnoha číselníky, se hodí ke sportovnímu oblečení ". Foto Hamilton Automatic Chronograph:

post-236-1230848102.jpg

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno (upraveno)
  ¨safi napsal:
Pánské elegantní hodinky s koženým páskem jsou vhodné na den i na večer do společnosti, jen ke smokingu se nehodí."

Když se oblekovky na kůži nehodí ke smokingu, budu si k němu brát potápky na NATO Strap :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Hugo14

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...