Přejít na obsah

Transparentní automat do 20k?

Doporučené příspěvky

Ahoj hodinkoví guruové. Po prolejzání tohoto fóra se možná i trochu stydím za to co hledám ale nějak se s tím popasuju. Chci si pořídit první lepší hodinky po letech nošení různých apple watch. Už mě začalo vadit jak neustále na něco upozorňují a jak se musí furt nabíjet a hlavně co 2 roky měnit protože prostě začnou být technologicky zastaralý.

Kdysi před mnoha lety jsem měl od kudsi z ebay nějaký obskurní automatický transparentní hodinky za pár šušní. Byl to šmejd ale hrozně se mi líbily designem a ted mě na tom láká hlavně i ta úplná absence elektroniky a výměny baterek. No ale za tu dobu jsem dospěl a úplný šmejdy už nechci. No taky bych rád abych na cestách nemusel při každým koupání hodinky sundavat. Rozpočet mám na 20000 Kč a příliš ho nafouknout nezvládnu protože prosadit u manželky i těch 20k byla trochu fuška :D

Zatím se mi asi nejblíž do vkusu, cenovky i celkovýho pohledu na značku trefily hodinky od Orient Star.  

Třeba tyto: https://www.zilkahodinky.cz/orient-star-re-av0120l00b-contemporary-automatic-41mm/

Nebo tyto: 

https://www.zilkahodinky.cz/orient-star-re-av0005l00b-contemporary-automatic-41mm/

Případně se mi líbí i některé Vostok hodinky kde také vyrábí částečně transparentní automaty. Nicméně Vostok jsem vyřadil protože by mě mohl nějaký uvedomělec zatracovat jako putinského dezoláta a to se mi taky moc řešit nechce. 

Tady k tomu ještě doplňkový dotaz: jak velký může být problém koupit hodinky od webu jako je ten zilkahodinky a ne třeba u helveti kde ty samý stojí o 9000 víc?

Hledaj jsem i u Citizenu Seica i Tissotu ale nějak asi ty částečně transparentní automaty nejsou oblíbený. Z toho jsem tedy i částečně pochopil, že se mi možná líbí kíč, kterej správnej hodinkovej guru nekupuje ale na to taky celkem prdim bo mě se to prostě líbí :)

Moc by mě potěšily nějaký komentáře od zkušenějších. Nebráním se tomu některé moje požadavky změnit pokud to bude dávat smysl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...asi ani tak nejde o kýč, ale spíš o to, že se to rychle omrzí a časem pohled na hodinky člověka spíš sere (aspoň já to tak vnímám - vlastní zkušenost nemám). Zvaž to (možná bych si hodinky s openheart napřed vyzkoušel u něčeho levného, u čehož by mě ztráta peněz tak nevadila). 

Upraveno uživatelem Kamil.K
oprava
Odkaz ke komentáři

před 36 minutami, Kamil.K napsal:

...asi ani tak nejde o kýč, ale spíš o to, že se to rychle omrzí a časem pohled na hodinky člověka spíš sere (aspoň já to tak vnímám - vlastní zkušenost nemám). Zvaž to (možná bych si hodinky s openheart napřed vyzkoušel u něčeho levného, u čehož by mě ztráta peněz tak nevadila). 

já už právě dlouho nosil ty úplně průhledný šunty a líbilo se mi to než se rozpadly :D

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, jungler napsal:

Ahoj hodinkoví guruové. Po prolejzání tohoto fóra se možná i trochu stydím za to co hledám ale nějak se s tím popasuju. Chci si pořídit první lepší hodinky po letech nošení různých apple watch. Už mě začalo vadit jak neustále na něco upozorňují a jak se musí furt nabíjet a hlavně co 2 roky měnit protože prostě začnou být technologicky zastaralý.

Kdysi před mnoha lety jsem měl od kudsi z ebay nějaký obskurní automatický transparentní hodinky za pár šušní. Byl to šmejd ale hrozně se mi líbily designem a ted mě na tom láká hlavně i ta úplná absence elektroniky a výměny baterek. No ale za tu dobu jsem dospěl a úplný šmejdy už nechci. No taky bych rád abych na cestách nemusel při každým koupání hodinky sundavat. Rozpočet mám na 20000 Kč a příliš ho nafouknout nezvládnu protože prosadit u manželky i těch 20k byla trochu fuška :D

Zatím se mi asi nejblíž do vkusu, cenovky i celkovýho pohledu na značku trefily hodinky od Orient Star.  

Třeba tyto: https://www.zilkahodinky.cz/orient-star-re-av0120l00b-contemporary-automatic-41mm/

Nebo tyto: 

https://www.zilkahodinky.cz/orient-star-re-av0005l00b-contemporary-automatic-41mm/

Případně se mi líbí i některé Vostok hodinky kde také vyrábí částečně transparentní automaty. Nicméně Vostok jsem vyřadil protože by mě mohl nějaký uvedomělec zatracovat jako putinského dezoláta a to se mi taky moc řešit nechce. 

Tady k tomu ještě doplňkový dotaz: jak velký může být problém koupit hodinky od webu jako je ten zilkahodinky a ne třeba u helveti kde ty samý stojí o 9000 víc?

Hledaj jsem i u Citizenu Seica i Tissotu ale nějak asi ty částečně transparentní automaty nejsou oblíbený. Z toho jsem tedy i částečně pochopil, že se mi možná líbí kíč, kterej správnej hodinkovej guru nekupuje ale na to taky celkem prdim bo mě se to prostě líbí :)

Moc by mě potěšily nějaký komentáře od zkušenějších. Nebráním se tomu některé moje požadavky změnit pokud to bude dávat smysl. 

Ahoj, Orientkami určitě nic nezkazíš a pokud se ti tenhle styl líbí, tak není, co řešit ;) ale určitě než do toho půjdeš, tak doporučuji si hodinky prohlédnout na živo.

Co se týče tvého dotazu na rozdíl ceny u zmiňovaného e-shopu, tak tento obchod není autorizovaným prodejcem a prodává tzv. šedý dovoz. Čili budeš to mít levnější, ale ztratíš například možnost autorizovaného servisu v rámci záruky apod (např. Citizen má 5 letou záruku atd.). Takže záleží na tobě, zda chceš ušetřit nějakou tu kačku nebo mít jistotu originálu.

Odkaz ke komentáři

Úplně ti rozumím. Zatím sice skeletony nemám, ale jsem si skoro stopro jistý, že nějaké pořídím.

Orient Star jsou určitě z pohledu zpracování a spolehlivosti v této cenovce skvělá volba. Pokud máš rozmyšleno a tyto se ti dlouhodobě líbí, určitě chybu neuděláš. Mně se líbí jejich novější a sportovnější řada Avant Garde. Dost specifické jsou Retro Future, když je někdo umí nosit, určitě zaboduje.

Jinak skeketony dělá i Bulova. Zrovna ty nové vypadají slušně. Neviděl jsem je ale naživo.

Tak dobře vyber! 😉

bulova-96a293.jpg

images.jpeg-10.jpg

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, Chronopetr napsal:

Úplně ti rozumím. Zatím sice skeletony nemám, ale jsem si skoro stopro jistý, že nějaké pořídím.

Orient Star jsou určitě z pohledu zpracování a spolehlivosti v této cenovce skvělá volba. Pokud máš rozmyšleno a tyto se ti dlouhodobě líbí, určitě chybu neuděláš. Mně se líbí jejich novější a sportovnější řada Avant Garde. Dost specifické jsou Retro Future, když je někdo umí nosit, určitě zaboduje.

Jinak skeketony dělá i Bulova. Zrovna ty nové vypadají slušně. Neviděl jsem je ale naživo.

Tak dobře vyber! 😉

bulova-96a293.jpg

images.jpeg-10.jpg

Proč mají ty Bulovy na jedné straně špičaté pouzdro? Jinak zajímavé ;)

Odkaz ke komentáři

...pokud se bavíme o "transparentních" hodinkách ( a ne o openheart ), tak vlastně taky jedny mám, ale jen v hodinkovnici, na ruce byly jen na focení;-)

https://forum.chronomag.cz/topic/120432-jaké-bulovy-máte-na-ruce/page/6/#comment-2655475

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři

Ward ma tiez par celopriehladnych, no su cenovo vyssie, od cca 860 libier.
Mozno budu v summer sale? V januarovom sale sa tie Tide na naramku (nearly new) predavali za 750GBP. Modre (nearly new), cierne (nearly new) i oranzove Sapphire na nato isli po 600 GBP.

https://www.christopherward.com/dive-watches/c60-sapphire-black/C60-40ADA3-S00K0-HRK.html
https://www.christopherward.com/dive-watches/c60-sapphire/C60-40ADA3-S00B0-HO.html
https://www.christopherward.com/watches/c60-%23tide/C60-42ADC3-S0BB2-TBW.html

A jedne sa tu (asi) predali za 22k czk.

Odkaz ke komentáři

Tak nakonec to dopadlo úplně jinak. Nemám ani open heart, ani skeleton a dokonce ani průhledný dýnko. Dokonce ani ten rozpočet to nepřežil bo místo 20k jsem zahučel 36k :D  Ale tyhle Alpiny mě úplně praštily do oka a když jsem je dal na ruku po těch Orientech, Tissotech a Certinach , tak nebylo co řešit. Rozpočet pápá, průhlednost pápá :).  Ale mám z nich fakt kurevskou radost :)

90A80D59-9276-4EF3-8665-B59A872E065C.jpeg

C2286B16-47B1-4CB4-B14A-2949D37B24CF.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, jungler napsal:

Tak nakonec to dopadlo úplně jinak. Nemám ani open heart, ani skeleton a dokonce ani průhledný dýnko. Dokonce ani ten rozpočet to nepřežil bo místo 20k jsem zahučel 36k :D  Ale tyhle Alpiny mě úplně praštily do oka a když jsem je dal na ruku po těch Orientech, Tissotech a Certinach , tak nebylo co řešit. Rozpočet pápá, průhlednost pápá :).  Ale mám z nich fakt kurevskou radost :)

90A80D59-9276-4EF3-8665-B59A872E065C.jpeg

C2286B16-47B1-4CB4-B14A-2949D37B24CF.jpeg

Standardní stav, takto něco vybírat a skončit úplně u něčeho jiného. 

Co to má za pohon, prosím? Chválím barvu, lunetu a skvělou čitelnost. Celkově povedené hodinky! 

Odkaz ke komentáři

před 24 minutami, Pavel87 napsal:

Standardní stav, takto něco vybírat a skončit úplně u něčeho jiného. 

Co to má za pohon, prosím? Chválím barvu, lunetu a skvělou čitelnost. Celkově povedené hodinky! 

No je to automat a údajně hodně odolnej jak proti otřesům tak proti magnetismu. 

Jedná se konkrétně o tyto hodinky. 

https://www.helveti.cz/alpina-alpiner-4-automatic-al-525ns5aq6b

Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, Kalisport napsal:

Ty jo! Ty jsou dobrý. Kdyby člověk neměl chronobundus tak bych si je dokázal představit i jako OWG.

jojo, líbí se mi ta jejich univerzálnost. Vypadají skvěle ať jsem v obleku, tak v teplácích a tričku :) 

Určitě to na nějakej čas vidím na OWG. Další hodinky i vzhledem k tý univerzálnosti asi neobhájim jak doma, tak hlavně ani u sebe. Naštěstí zatím chronobundus úplně rozvinutej nemám 😄 I když teď začínáme zvažovat pracovní nomádství a to pak budu asi velmi nutně potřebovat i nějaký GMT hodinky no :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...