Jerryl Odesláno sobota v 08:13 Nahlásit Odesláno sobota v 08:13 Já bych řekl, že pokud se ti ty hodinky moc líbí, tak by poladit šly, ale bude s tím práce a nebude to zadarmo, takže je otázka, jestli se to vyplatí. Ohledně přesnosti Pokud chodí stabilně napřed, tak by to určitě stáhnout šlo. Mě jdou +4 až 5 s/d. Ručičky mají lumi naprd, to jsem řešil výměnou za nové, ale vyškrábnout starou a dát novou lumi také jde, jenže musí být lepší než ta púvodní. Ne každý hodinář má kvalitní a zde jí je na ručičkách dost málo, takže to viditelnost také sňižuje. O kůže jsem neuvažoval, mám rád originální tah.
ladvach Odesláno sobota v 11:15 Nahlásit Odesláno sobota v 11:15 K poslechu i zábavě Emmička Smetanová
tomankubik Odesláno sobota v 12:54 Nahlásit Odesláno sobota v 12:54 před 13 hodinami, papun napsal: Odchylka z principu vychází z kategorie kalibru, který je v hodinkách. Moje dělají tak 15+ a jsem s tím úplně v pohodě. Teoreticky můžeš nechat poladit, otázka jak dlouho to vydrží. Je to v této kategorii určitá loterie. Ale vyvažuje to skvělá cena. Manipulace s korunkou je horší, ale zvyknul jsem si Lumi stojí za hovno, ale je mi to fuk. Závěrem, nejsou to žádné vyladěné super hodinky, ale o to je mám víc rád. Než ladit strojek, řešit relumi a na konci být naštvaný, že to stejně nikam nevedlo a jako třešnička na dortu bude ta na houby korunka, to je raději pošli dál a kup si jiný kousek, který tě bude víc bavit. Dik moc za skúsenosť a názor. Už ich mám zase tretí deň na ruke a presnosť som prestal riešiť /je to asi len moje šťastie, že väčšina automatov čo mám mi ide tak +/- 0-5 s / deň/. Apo názoroch vašich a z netu, tú presnosť budem keď tak riešiť tak až pri servise a to má ešte trochu času. A som rád, že sa mi potvrdil názor s lumi, že to nie je len môj pocit alebo môj kus. O tom, či zostanú alebo pošlem ďalej stále váham...ide o to, že v krabičke by mi zostalo prázdne miesto pri položke "integrovaný tah"...len keby mali zostať musíme si na seba asi zvyknúť. Pre mňa osobne je zázračné, že sú to asi jediné hodinky v zbierke, ktoré "neviem a nerieši" či mám na ruke, takže ten komfort každoenného nosenia je výborný. před 4 hodinami, Jerryl napsal: Já bych řekl, že pokud se ti ty hodinky moc líbí, tak by poladit šly, ale bude s tím práce a nebude to zadarmo, takže je otázka, jestli se to vyplatí. Ohledně přesnosti Pokud chodí stabilně napřed, tak by to určitě stáhnout šlo. Mě jdou +4 až 5 s/d. Ručičky mají lumi naprd, to jsem řešil výměnou za nové, ale vyškrábnout starou a dát novou lumi také jde, jenže musí být lepší než ta púvodní. Ne každý hodinář má kvalitní a zde jí je na ručičkách dost málo, takže to viditelnost také sňižuje. O kůže jsem neuvažoval, mám rád originální tah. Dík moc za názory a skúsenosť, tak úprimne meniť len ručky ma nenapadlo...ale ešte uvidím ako to celé dopadne.
Jerryl Odesláno sobota v 15:53 Nahlásit Odesláno sobota v 15:53 Koukám, že máš ručičky modrý. Jestli by tě zajímaly ty moje vyměněný, tak koukni pár stránek zpět na moje modrý Tsuyosy.
tomankubik Odesláno sobota v 19:12 Nahlásit Odesláno sobota v 19:12 V 29. 8. 2025 v 20:26, Jerryl napsal: Tak a kyklop je v číči, ale mrška se vůbec nedal lacino. Bojoval jako o život a já s ním, protože hrozilo celkem masivní dojebání mých oblíbených hodinek. Pustil jsem se do toho zvesela podle YT video návodu, jakože za minutku to bude hotovo. Takže ízy - lehce nahřát plamenem bukvici a odloupnout perořízkem. Tradá …… a vono leda velký houno. Tak znova a znova a znova. Šroubovák, kleště, kladivo, svěrák, už jsem potil krev a výsledkem byl pouze od knipexu vokousanej, ale pevně držící kyklop a sprasený hodinky. No drbal jsem se s tím asi půl hodiny, nadával si a průběžně propadal panice, ale nakonec jsem ho po kouskách ulámal, svini jednu svinutou. Odměnou je mi čisté sklíčko a celkově ladnější disajn hodinek, takže to naštěstí splnilo mé očekávání. Nerad bych ho totiž lepil zpět Tohle ale doma sami nezkoušejte! Zdar Veľmi pekne to máš tie ručky aj cifr...vyladene...mam pocit, ze su o nieco tlstejšie ako tie povodne. A klobúk dole pred odvahou na toho kyklopa. Ja som asi jediny v tejto galaxii ktorému kyklop na hodinkach nevadi a asi jedne z mála ktorému nevadí dátum...dokonca preferuje...jedine mozno je na otázku že by aj tuto designér skúsil dátum na 6ke
Jerryl Odesláno sobota v 22:35 Nahlásit Odesláno sobota v 22:35 (upraveno) Děkuji za pochvalu. Ano, nové ručičky jsou o poznání silnější než originální, dokonce i sekundová. Popravdě u výměny ručiček mýma vlastníma ručičkama jsem se také dost bál, jestli to dobře dopadne Teď jsem si všimnul, že tvé bílé kyklopa nemají už z výroby. Upraveno sobota v 22:37 uživatelem Jerryl 1
tomankubik Odesláno neděle v 23:18 Nahlásit Odesláno neděle v 23:18 V 6. 12. 2025 v 23:35, Jerryl napsal: Děkuji za pochvalu. Ano, nové ručičky jsou o poznání silnější než originální, dokonce i sekundová. Popravdě u výměny ručiček mýma vlastníma ručičkama jsem se také dost bál, jestli to dobře dopadne Teď jsem si všimnul, že tvé bílé kyklopa nemají už z výroby. Kyklop nebol…asi vedeli že by mi nevadil tak ho nedali
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se