Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

... vlastně pardon: výjimka;-)...El Příměří Zenithu taky hack nemá, je to historický chrono strojek z přelomu 60.a 70. let.

Odesláno

Tak teďka dobrá haluz, koukám jak dlouho ta vteřinovka stojí a pak mi došlo že koukám na minutovku. Tak jsem se zamyslel, že mnohem častěji koukám jak chodí ta vteřinovka nebo ještě častěji jak jsou krásné. A mám na sponě nový škrábanec, větší než ten první.

V 18. 3. 2023 v 19:08, Kamil.K napsal:

K hackingu:  Kdysi to bylo běžné. Dnes mi to přijde akceptovatelné max. u Swatchek se Sistem 51 za pár korun, jinak ne. Ale každý to máme jinak.

Rozšířit  

Ale tohle jsou hodinky ve stylu 70's, tak tam vlastně stroj bez hackingu trochu i patří.😀

Odesláno

Ráno za světla udělám pár fotek detailů, myslím, že pár lidí koupi zvažuje, mohly by jim pomoci. Strojek už neřešme, je funkčni, jinak by se nedělal ve všech variantách tak dlouho. Japonci nejsou blbí. A ta vteřinovka je fakt jen detail.

Odesláno

Tak slibované fotky: z obou boků, strojek, korunka z obou stran, spona, zapnutá i rozepnutá, pohyblivost tahu, oblouk tahu do boku (v tom je nej jubilee na SKX, ale tohle taky funguje), záběr na ciferník s kyklopem, aby bylo vidět, jak zvětšuje.

IMG_20230319_074440.jpg

IMG_20230319_074541.jpg

IMG_20230319_074340.jpg

IMG_20230319_074248.jpg

IMG_20230319_074233.jpg

IMG_20230319_074155.jpg

IMG_20230319_074136.jpg

IMG_20230319_074124.jpg

IMG_20230319_074053.jpg

Odesláno

Černé a modré na timestore za 6559,-

Třeba se někdo dostane níž než já s mými za 6230,-

Jo, a zkoušel jsem teď vzít do ruky Vostoky a hrknout s nima stejně a vůle převodu vteřinovky je u nich dokonce 3 vteřiny, u Citizenu je to jen vteřina a půl, a když s nima nehrkáš, nevšimneš si ničeho. Takže tenhle problém bych viděl jako definitivně vyřěšenej a zapomenutej, neboť u Vostoku to taky nikdo neřeší.

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Tak jsem zjistil, že jediná věc, která mě na nich trochu sere je pouze tištěný nápis Citizen na ciferníku. Proč za tu cenu nemají aplikované logo jako Seiko 5 nechápu.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Překlep
Odesláno (upraveno)
  V 29. 5. 2023 v 20:32, Jiří Sedlák napsal:

Jo, žádné potápky ho nemají, protože by mohlo upadnout, ISO6425 - nárazu odolné, už mi párkrát pětky spadly a první vždycky upadne logo nebo index.

Rozšířit  

Aha, tak to asi ty co ho mají musí používat nějaké ISO lepidlo.

edit: tady je teda třináctinásobné riziko že ti něco ulítne :)

AL.jpg.35387d619cf1cf68f7bff0c8356aadab.jpg

Upraveno uživatelem Sergej Vasilijev
Odesláno (upraveno)

SBGA029 chodí +- za kilo, 031 +20,30 nahoru, tady na foru. Všechny ty Hi-beat divery z 1968 nebo 6105 "historické předlohy" měli aplikované logo. Snad jen mimo grand tuna

Prostě vaříš z vody. To je poslední co k tomu mám.

Nazdar

Upraveno uživatelem Sergej Vasilijev
Odesláno

No máš pravdu, že většina historických předloh aplikované logo má. Zpět Citizenu, možná se jim na světlé ciferníky nechtělo dělat logo s tmavým PVD nebo dávat světlé logo. Tak to prostě natiskli, bílé na tmavé a černé na světlé, nejjednodušší způsob jak dát dostatečně kontrastní nápis na všechny ciferníky. Jen by mě zajímalo, jak budou ty nápisy vypadat na živo na tom šmirglovým ciferniku. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...