Kamil.K Posted March 18, 2023 Report Share Posted March 18, 2023 ... vlastně pardon: výjimka;-)...El Příměří Zenithu taky hack nemá, je to historický chrono strojek z přelomu 60.a 70. let. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaggy Posted March 18, 2023 Report Share Posted March 18, 2023 Treba si proste priznat ze ten strojcek je dost low-end no... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil.K Posted March 18, 2023 Report Share Posted March 18, 2023 Oprava: El Primero (zasr. oprava slov!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted March 18, 2023 Report Share Posted March 18, 2023 Tak teďka dobrá haluz, koukám jak dlouho ta vteřinovka stojí a pak mi došlo že koukám na minutovku. Tak jsem se zamyslel, že mnohem častěji koukám jak chodí ta vteřinovka nebo ještě častěji jak jsou krásné. A mám na sponě nový škrábanec, větší než ten první. před 2 hodinami, Kamil.K napsal: K hackingu: Kdysi to bylo běžné. Dnes mi to přijde akceptovatelné max. u Swatchek se Sistem 51 za pár korun, jinak ne. Ale každý to máme jinak. Ale tohle jsou hodinky ve stylu 70's, tak tam vlastně stroj bez hackingu trochu i patří. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted March 18, 2023 Report Share Posted March 18, 2023 Ráno za světla udělám pár fotek detailů, myslím, že pár lidí koupi zvažuje, mohly by jim pomoci. Strojek už neřešme, je funkčni, jinak by se nedělal ve všech variantách tak dlouho. Japonci nejsou blbí. A ta vteřinovka je fakt jen detail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted March 19, 2023 Report Share Posted March 19, 2023 Tak slibované fotky: z obou boků, strojek, korunka z obou stran, spona, zapnutá i rozepnutá, pohyblivost tahu, oblouk tahu do boku (v tom je nej jubilee na SKX, ale tohle taky funguje), záběr na ciferník s kyklopem, aby bylo vidět, jak zvětšuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted March 21, 2023 Report Share Posted March 21, 2023 (edited) Tak přesnost konečně změřena přesněji: +15 za den. Hlavě že ne do mínusu. Edited March 21, 2023 by Jiří Sedlák Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted March 25, 2023 Report Share Posted March 25, 2023 A tuhle verzi jste viděli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil.K Posted March 25, 2023 Report Share Posted March 25, 2023 Hrůza! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted March 25, 2023 Report Share Posted March 25, 2023 Taky mi to s klasickým soudkovým pouzdrem nedává smysl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted March 29, 2023 Report Share Posted March 29, 2023 Černé a modré na timestore za 6559,- Třeba se někdo dostane níž než já s mými za 6230,- Jo, a zkoušel jsem teď vzít do ruky Vostoky a hrknout s nima stejně a vůle převodu vteřinovky je u nich dokonce 3 vteřiny, u Citizenu je to jen vteřina a půl, a když s nima nehrkáš, nevšimneš si ničeho. Takže tenhle problém bych viděl jako definitivně vyřěšenej a zapomenutej, neboť u Vostoku to taky nikdo neřeší. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted April 11, 2023 Report Share Posted April 11, 2023 Včera jsem poprvé zaregistroval, že se mi rozklepaly na ruce, jak se roztočil rotor. To je fakt legrace, baví mě to. Určitě mi to ani trochu nevadí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassob Posted May 23, 2023 Report Share Posted May 23, 2023 Toto na mě vypadlo z netu... https://www.citizenwatch.com/us/en/collection/mens-tsuyosa-automatics/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted May 29, 2023 Report Share Posted May 29, 2023 (edited) Tak jsem zjistil, že jediná věc, která mě na nich trochu sere je pouze tištěný nápis Citizen na ciferníku. Proč za tu cenu nemají aplikované logo jako Seiko 5 nechápu. Edited May 29, 2023 by Jiří Sedlák Překlep Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergej Vasilijev Posted May 29, 2023 Report Share Posted May 29, 2023 (edited) před 23 minutami, Jiří Sedlák napsal: ..... Proč za tu cenu nemají aplikované logo jako Seiko 5 nechápu. A že ho nemají Seika za kilo chápeš? Edited May 29, 2023 by Sergej Vasilijev Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted May 29, 2023 Report Share Posted May 29, 2023 (edited) Jo, žádné potápky ho nemají, protože by mohlo upadnout, ISO6425 - nárazu odolné, už mi párkrát pětky spadly a první vždycky upadne logo nebo index. Edited May 29, 2023 by Jiří Sedlák Překlep Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergej Vasilijev Posted May 30, 2023 Report Share Posted May 30, 2023 (edited) před 12 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Jo, žádné potápky ho nemají, protože by mohlo upadnout, ISO6425 - nárazu odolné, už mi párkrát pětky spadly a první vždycky upadne logo nebo index. Aha, tak to asi ty co ho mají musí používat nějaké ISO lepidlo. edit: tady je teda třináctinásobné riziko že ti něco ulítne Edited May 30, 2023 by Sergej Vasilijev Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted May 30, 2023 Report Share Posted May 30, 2023 Tak GS už nejsou za kilo, tam asi používají něco opravdu dobrého, další důvod je pravděpodobně absence aplikovaného loga na historické předloze. Možná by chtělo napsat jaká Seika za kilo jsi měl na mysli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergej Vasilijev Posted May 30, 2023 Report Share Posted May 30, 2023 (edited) SBGA029 chodí +- za kilo, 031 +20,30 nahoru, tady na foru. Všechny ty Hi-beat divery z 1968 nebo 6105 "historické předlohy" měli aplikované logo. Snad jen mimo grand tuna Prostě vaříš z vody. To je poslední co k tomu mám. Nazdar Edited May 30, 2023 by Sergej Vasilijev Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted May 31, 2023 Report Share Posted May 31, 2023 No máš pravdu, že většina historických předloh aplikované logo má. Zpět Citizenu, možná se jim na světlé ciferníky nechtělo dělat logo s tmavým PVD nebo dávat světlé logo. Tak to prostě natiskli, bílé na tmavé a černé na světlé, nejjednodušší způsob jak dát dostatečně kontrastní nápis na všechny ciferníky. Jen by mě zajímalo, jak budou ty nápisy vypadat na živo na tom šmirglovým ciferniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts