Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

... tak jsem strávil celé vánoce a úvod nového roku na Choronomagu a z normálního nezávisláka se pomalu stává něco ... podivného ...

Rozhodl jsem se pořídit si "nějaké" hodinky, ale problém se silně zkomplikoval sháněním informací a sledováním diskuzí a to zejména těch na Chronamagu :rolleyes:

Postupně jsem zjistil, že chci vlastně ještě pořídit "nějaké" hodinky pro svého syna, ketrý bude letos promovat, čímž jsem vyřešil problém "jaký dárek za promoce?" (nejspíš IWC Mark XVI nebo Chorono-Automatic). No a taky, že bych asi nějaké pořídil svému otci, milovníkovi období WWII a čtenáři čehokoli o tomtéž, zejména pak s leteckou tématikou. A jsme u jádra věci - co jiného než Pilot-Uhren? Nabízejí se jak Archimede Pilot H (Chronoshop 9.200 Kč) Steinhart "Nav B-Uhr II 44 mm automatic" (Chronoshop 9.100 Kč) - to pokud budu na otci šetřit (což si podle mě i zaslouží, moc si totiž nerozumíme). Pokud ale budu alespoň trochu velkorysý ( a to bych asi měl být, nejsem přece takový parchant!) , tak to budou ty od původních výrobců jako např. Stowa, i když ne zrovna originály (aby nemusel rok čekat a já s ním :) ) ale třeba Flieger Automatik ohne Logo za 590 EUR, což činí bratru nějakých ca. 15 k Kč. A teď - babo raď. Ani jedny jsem neměl možnost shlédnout "in natura" ale za to mám pocit, že zde existuje virtuální komunita, která snad žije jen a téměř pilotními watches.

Prosím každého, kdo shédne tento příspěvek, nechť zanechá svůj názor (minimálné mu to zlepší statistiku příspěvků :) ) a předem mé velké díky!

1. foto - Archimede

2. foto - Steinhart

3. foto - Stowa

post-5108-1230940929.jpg

post-5108-1230940944.jpg

post-5108-1230940955.jpg

Upraveno uživatelem brett
Odesláno
Doporučuji v pořadí:

Stowa

Archimede

pak dlouho nic

Steinhart

Stowu objednáš na jejich webu.

To je sranda, já když porovnám piltoky co se mi válí doma tak bych Stowa dal také na první místo, ale pak by byl hned za ní Steinhart.... pak dlouho, dlooooooouho nic a pak teprve Archimede :) :) :)

Odesláno (upraveno)

brette, zkus uvrtat majitele nějakých výše uvedených časů a - pod příslibem pozvání na kafe - si je prohlédnout naživo. Stejně jsou tady všichni postižení a on se někdo dobrovolně chytí, takže nebudeš muset utrácet za drahé kafe, bude stačit turek do 15-20,- Kč :) A třeba tě to popíchne určitým směrem.

Já osobně bych řekl, že všechny 3 jsou pěkné a tak nějaké z nich kup ;)

Upraveno uživatelem New X-Bob
Odesláno

Ja myslim, ze o cene a velkorysosti to az zas tak neni, proto bych vzal Steinhart, pak Stowu, Archimede. Cenou bych se neridil, spis dostupnosti a designem. Me se treba vic libi 2 "cvoky" u S+S, oproti jednomu u A.

Odesláno (upraveno)

Já říkam STOWA, pokud je tvůj otec znalcem letecké historie WWII, tak mu s nimi koupíš i kus historie značky. :smile_anim:

Ale jak už bylo řečeno, nejlépe si každé z nich ošahat.

Upraveno uživatelem Aldo
Odesláno
To je sranda, já když porovnám piltoky co se mi válí doma tak bych Stowa dal také na první místo, ale pak by byl hned za ní Steinhart.... pak dlouho, dlooooooouho nic a pak teprve Archimede :) :) :)

Pozoruhodné je, že pod naprostou většimu tvých příspěvků bych se podepsal

Odesláno

Stowa, to je jednoduchý - Jörg Schauer je slušnej chlap a na jeho výrobky je spoleh; kromě toho je to jedna firma z válečný velký pětky. V případě, že Stowa nevyjde, doporučuju Laco, která do týhle skupiny patří taky.

Odesláno

Já bych volil Stowa, ale myslím, že ani jedny v Tvém výběru by nebyly šlápnutí vedle. Možná jestli by nebylo dobré opravdu se zamyslet nad velikostí. Na zápěstí mého otce by 44mm by bylo tak akorát a mohl by možná mít i větší. Jelikož já jsem se nepotatil, tak na mé ruce 44mm by bylo fakt hodně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...