Přejít na obsah

Koupě prvních Švýcarů

Doporučené příspěvky

Ahoj všem hodinkovým maniakům! 🤚

Tenhle dotaz tu byl určitě už hodněkrát, ale pokusím se i tak obrátit na místní znalce se spoustou zkušeností.

Mám rád automatický hodinky a vlastním pár Seiko a Orient kousků. Blíží se mi kulatiny a chtěl bych si pořídit nějaký Švýcary, řekněme do 30 - 35 000 Kč a max do 42 mm.

Do oka mi padly značky: Tissot, Certina, Davosa a Mido. A to konkrétně tyhle modely:

Co se týká vizuálního výběru, dokážu si vybrat, ale zajímaly by mne Vaše zkušenosti ohledně těchto modelů / značek. Jaká je úroveň zpracování, materiálů, kvality strojku, ceny oprav atd. A možná někdo zná i něco dalšího v téhle relaci, co by stálo za to - Steinhart, ChW? 

Diskutuje, doporučujte.

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš lehce vybočit z davu, nebál bych se zkusit i něco mimo hlavní proud, třeba Formexy - precizní zpracování, chronometr, rychlovýměna lunety, řemenu, karbonové překlápěcí spony... Nebo třeba Tutima v titanu? Za mě hodně muziky, za rozumný peníz.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Micey napsal:

Ja mam v tydle cenovy, po dlouhym a drahym zkouseni:), radsi Nemce. Sinn, Tutima, Hanhart, Limes, mozna Damasko..koukals? Jak mam Certinu rad, tak za 30.. meh. 

Nemusí to asi být nutně swiss made, pokud jsou tipy na kvalitní Německo / Francii ... proč ne :)

Odkaz ke komentáři

Tu Francii Ti rozmlouvat nebudu, ale abys za stejný prachy nebyl zklamaný kvalitou zpracování. V tomhle Švýcaři, byť microbrandy a Němci fakt vedou na plné čáře.

Odkaz ke komentáři

ked sa tu uz rozmohli aj ine regiony, tak preco nie Japonci, vsakze? ;)

Citizen: Citizen nb6021 Vyhledávání náramkových hodinek (chrono24.sk)

OrientStar: Orient Star Diver 1964 Vyhledávání náramkových hodinek (chrono24.sk)

vsetko in-house caliber :)

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, 4st0n napsal:

Musi to byt nutne kombo oceli se zlatem (vzhledove) nebo bys byl i jen pro ocel? Jinak od Ch Wardu by sis v tve cenove relaci taky vybral.

Nemusí to být kombo ocel + zlato. To je jen protože mám Pepsi potápky od Seiko, tak se chci vyhnout modrýmu cifru. Proto jsem hledal třeba bílou, zelenou, nebo černou. A tak kombinace k tomu nějak padla. Můžou být i field nebo letecký hodinky 😊

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Gustaf napsal:

Já bych se podíval po nějakých Hamiltonech... hodně muziky za slušný peníz.

Díky za tip. Mám další favority:

https://www.carollinum.cz/cs/hodinky/hamilton-jazzmaster-open-heart-auto-h32705131

https://www.carollinum.cz/cs/hodinky/hamilton-khaki-aviation-pilot-pioneer-h76719530

Odkaz ke komentáři

Ahoj a vítej :)

Přidám pár postřehů za mě

- vyhnul bych se té povrchové "zlaté" úpravě, většinou moc nevydrží a po chvíli nevypadá pěkně (navíc pokud jde o hodinky ke kulatinám, které asi mají nějakou dobu vydržet doma..)

- ujasnil bych si styl, který hledáš. Lítá to tady od potápek, přes fieldy a pilotky, od Německa přes Francii až po Japonsko

- jedna trochu kacířská myšlenka - nechceš se vyprdnout na tuhle kategorii entry-swiss watch a raději přišetřit na něco z vyšší kategorie (Tag Heuer, Omega, Breitling..)? Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem tak dlouho vybíral švýcary za 30k, až jsem došel k názoru, že bych stejně měl pořád brouka v hlavě a po chvíli je měnil za něco dražšího ;) 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Po dlouhém bádání jsou doma Mido Ocean Star Tribute Special Edition. 
Ve skutečnosti vypadají mnohem lip než na fotce, naprosto parádní velikost 40.5 i pro menší zápěstí a strojek ETA s rezervou 80h. Snad budou dlooouho tikat 😁

IMG_9064.jpeg

IMG_9067.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...