habadej Odesláno 7. května 2023 Nahlásit Odesláno 7. května 2023 (upraveno) Tak jsem se rozhodl pro novou akvizici, a jelikož mám zrovna období subtilních a hlavně retro look hodinek, tak už zase několik dní visím na netu. Dokonce jsem dal do prodejního vlákna i moje béčka rybky, abych si to náhodou nerozmyslel. Zatím jsem si ujasnil tři kandidáty: Seiko SPB 143J1: https://www.chronoshop.cz/seiko-prospex-spb143j1 Výhody: Ideální velikost 40,5mm, historický odkaz, dejme tomu datumovka, ocelový náramek, dejme tomu rezerva 70 hodin, nejhezčí tvar pouzdra, tvrzený povrch pouzdra i náramku, asi nejlepší lumi, český AD. Nevýhody: Klasické Seiko bolesti s lícováním indexů, spona je prý moc robustní s pro mě zbytečnou extenzí, koncovky náramku blbě navazují na pouzdro a u seřízení chodu jde spíš o štěstí, asi i celková hmotnost bude díky náramku dost vysoká. Měl jsem mraky Seiko, znám jejich bolesti a radosti, ale poprvé bych se s cenovkou u tohoto brandu dostal na 30 tisíc, takže by mě právě ty bolesti dost mrzely. Další na řadě jsou Vulcain Skindiver Nautique 38: https://vulcain.ch/collections/nautique-diver/products/vulcain-diver-black Výhody: Zase jde o historický odkaz, tentokrát nejvěrnější, líbí se mi asi momentálně nejvíc, keramická luneta, nejnižší výška pouzdra, moc se mi líbí i dýnko, neprofláklá, ale známá značka s několika zářezy v historii. Myslím si, že budou dobře sedět na mé poměrně útlé ručce. Jako plus beru i osazení Etou 2824. Cena je dobrá. Nevýhody: Hraniční velikost 38mm, absence náramku, nevím, co si mám myslet o té barvě lumi, indexy nejsou aplikované, pouze barva lumi, tím se mohli odchýlit od historie. Myslím, že Vulcain u nás nemají AD, takže lehký problém s reklamací, servisem atd.. Třetí jsou Oris Divers Sixty-Five Blue dial: https://www.tovys.cz/panske-hodinky-oris-divers-01-733-7707-4055-07-8-20-18-p-208296/ Výhody: Ideální velikost 40mm, ocelový náramek, zase odkaz na historický model, pěkný tvar pouzdra, líbí se mi vypouklé sklíčko, nejhezčí ručky, dejme tomu datumovka, český AD Nevýhody: Hlavně vyšší cena, zase ta uměle vintážní lumi, vzhledově se mi zdají nejméně atraktivní ze všech kandidátů. Rád bych byl za vaše postřehy, zkušenosti, připomínky. Uvítám i nějaké další kandidáty. Podmínka je velikost 38 - 42 mm, nižší pouzdro, retro look a cenově 30 až 50 tisíc. Díky, J. Upraveno 7. května 2023 uživatelem habadej
Spongebob Odesláno 7. května 2023 Nahlásit Odesláno 7. května 2023 Poslední Orisky top! Taky se mi moc líbí. Nemít Aquisy šel bych do nich.
Roman-ZA Odesláno 7. května 2023 Nahlásit Odesláno 7. května 2023 Zodiac: Super Sea Wolf Compression Automatic Stainless Steel Watch ZO9266 - Zodiac Watches® Orient Star Diver 1964: Helveti.sk - Orient Star Sports RE-AU0502S Diver 1964 Limited Edition - Orient Star - Sports - Orient Star, Značky Citizen Promaster Marine: Helveti.sk - Citizen Promaster Marine Automatic Diver's Super Titanium NB6021-68L - Citizen - Promaster - Citizen, Značky
4st0n Odesláno 7. května 2023 Nahlásit Odesláno 7. května 2023 Napadly me Rado Captain Cook, ale divam se, se maji 42... Tudor Pelagos 39 , ale budget... BB 58, taky budget...Ch Ward dela 40 mm divery.Titanove Citizen Promaster?Doxa Sub 200? Koukam, ze taky 42, ale zkusit by to mozna bylo dobre.
Roman-ZA Odesláno 7. května 2023 Nahlásit Odesláno 7. května 2023 este nieco do placu MIDO Ocean Star Tribute: Mido Ocean Star Tribute | M0268301105100 | MIDO® Watches International (midowatches.com)
Roman-ZA Odesláno 7. května 2023 Nahlásit Odesláno 7. května 2023 před 24 minutami, 4st0n napsal: Longines LLD 40mm maybe? ja som nasiel len 42mm. ktore su 40mm?
4st0n Odesláno 7. května 2023 Nahlásit Odesláno 7. května 2023 Aha, tak ty mensi jsou 36mm, ne 40mm, pomotalo se mi to. Delaji je tedy jen 42 a 36
habadej Odesláno 7. května 2023 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2023 Díky chlapci za typy. Prakticky všechny hodinky, co jste sem hodili mám v merku, kromě tedy těch Orient Star. Upřednostňuji přehledný, jednoduchý desing. Takže, nechci barevné ručky, mercedes ručky, day-date, rezervy nátahu apod. Právě proto jsem víceméně skončil u prvních třech kandidátů. Longines LD jsou ve 42 mm velké, resp. dlouhé, 36 už moc malé. Ty Mido Ocean Star jsou fajné v té černé verzi, tam je solidní i to day-date, ale jsou dost k svému diametru vysoké. Díky zatím všem.
Ace.667 Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Odesláno 9. května 2023 certina má docela sympatické divery v 38 mm verzi Certina DS Powermatic 80, Pánské, M (36 - 39 mm), Potápěčské | Helveti.cz
maama Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Odesláno 9. května 2023 Ve vyctu chybi Squale - kde najdes odkaz na historii v modelech 1521 (bez oranzovy jen Onda blue), anebo subtilnejsi s vypouklym safirem sub-39 (bez barev) a Super Squale (bohuzel pouzdro bez von Buren fazet)
habadej Odesláno 9. května 2023 Autor Nahlásit Odesláno 9. května 2023 Ty Certiny jsou designově takový normální potápky, neurazí, ale ani nenadchnou. Nevidím tam prostě to "Wauw"!. Chvíli bych je ponosil a pak prodal. To Squale jsou jiná písnička. 1521 jsem už měl, co přišly na náš trh. Prošel jsem je několikrát, mají několik zajímavých typů potápek v mnoha variantách, ve směs všechno reinkarnace historických modelů, nicméně jsem je do výběru nezařadil. U některých mě vadí tohle, u jiných zas tohle. Jsem mlsoun. Ale vypadá to, že to v nejbližších dnech rozseknu. Nechci to zakřiknout, ještě musím provést live prohlídku, a pak se hned pochlubím, teda jestli bude k čemu. Zatím díky, J.
Radik Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Odesláno 9. května 2023 (upraveno) Za mě 39mm LHC: https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/hodinky-longines-hydroconquest-l37804966 Nebo Seiko SPB297J1: https://www.helveti.cz/seiko-prospex-spb297j1-save-the-ocean-special-edition Nad obojíma mám cukání... Edit: jo ty Seika jsou jen variace SPB143J1, které zmiňuješ Upraveno 9. května 2023 uživatelem Radik
habadej Odesláno 9. května 2023 Autor Nahlásit Odesláno 9. května 2023 Teda, odhalil jsi mě. Zítra se jdu právě na ty Seika mrknout, a jestli bude všechno sedět jak má, tak se asi neudržím. U těch LHC mi dlouhodobě vadí ochrana korunky.
maama Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Odesláno 9. května 2023 (upraveno) Kdyz byla hned na uvod limitka spb149, mel jsem jeden kus taky zarezervovanej. Barva skvela, rozmery taky, ale luneta silhala, a vubec i z otaceni jsem mel uplne volsovej pocit. Na ruce jsem mel sebou prave 1521 blue blasted pro srovnani. Jak jsem se na Seiko tesil, tak jsem byl otravenej. Tak preju at ten Save the Ocean kousek sedi o dost lip. btw, kdyz jsem pak porizoval spb187, coz je stejna cenova kategorie, tak tam byla luneta ukazkova. Zase mam zpetnou vazbu, ze nejdou moc presne, coz je u toho kalibru bohuzel taky spis pravidlo. Upraveno 9. května 2023 uživatelem maama
habadej Odesláno 9. května 2023 Autor Nahlásit Odesláno 9. května 2023 No,jo, uvidíme. Doufám, že zachovám chladnou hlavu.
Radik Odesláno 10. května 2023 Nahlásit Odesláno 10. května 2023 Tak se pak pochlub, jsem zvědavej, obzvlášť jestli koupíš
habadej Odesláno 10. května 2023 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2023 Tak jsem nakonec koupil SPB 143J1. Ty s tím modrým cifrem (297) se mi naživo až tolik nelíbily. Dostal jsem strach, že se taky okoukají. Snad jsem všechno zkontroloval, lunetu, indexy, no zkrátka to, co se zkontrolovat dá. Ten náramek se sponou je fakt takovej polovičatej, chrastivej. Zato pouzdro je bezvadný. Korunka jde ke konci trochu hůř, chce to na dotažení grif. Uvidím jak pošlapou, ten počet půlkmitů mě trochu straší. Radši bych oželel tu rezervu na úkor přesnosti. Až budu mít čas, tak udělám nějakou fotku a dám do příslušného vlákna.
Radik Odesláno 10. května 2023 Nahlásit Odesláno 10. května 2023 No super, těším se na foto. Já jsem u kolegy viděl tenhle model v modrý (tmanvší, ne ta spešl edišn co jsem postoval). Moc se mi líbí jejich pouzdro a vůbec celkový proporce toho všeho. Trochu škoda tý přesnosti, ale mám pocit, jestli se Seiko spíš tím velkým rozpětím trochu nejistí, ale v reálu bych doufal, že to bude lepší.
ponorka9 Odesláno 10. května 2023 Nahlásit Odesláno 10. května 2023 Dobřes koupil, neboj. Origo tah je na nic, nosím je na Asteroidu od Strapcode, sem tam na shark meshi a funguje to dobře. Klasik ti ale řekne, že patří jedině na tropic gumu, tu já ale nějak nedávám...Občas je chci pustit (mám podobných potápek víc), ale pak jsem rád, že zůstaly doma. Mám je na vrtiči a přesnost je naprosto v pohodě. Užij si je!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se