Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak se též hlásím do ruského klubu. Dostaly se ke mně výměnou. Původní modrý řemen se nedochoval a hand-made, na kterém je nosil předchozí (první) majitel, mi k nim tolik neseděl. Proto jsem doma vyzkoušel kde co a musim říct, narozdíl třeba od SKX, že jim skoro nic nesluší - mesh, černý Zulu, 2x černý řemen, 2x hnědý... nic. Nakonec zakotvily na hnědém Rios Racingu, ale taky to neni žádná hitparáda. Chtěl jsem jim původně pořídit origo tah, na kterém si mi líbí asi nejvíc, ale po zjištění, že stojí 124? (s dopravou z SK), mně to zatim přešlo.

Uvidíme, jestli přeskočí jiskra. Kdyžtak je chvilku ponosím a pošlu dál do světa :)

post-37766-0-36034100-1443638266_thumb.jpg

post-37766-0-58538000-1443638274_thumb.jpg

post-37766-0-10948700-1443638284_thumb.jpg

post-37766-0-64463700-1443638287_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
  • Dát hlas 1
  • po měsících...
  • po měsíci...
  • po měsících...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Ahojte, tiež som novým majitelom týchto hodiniek, verzia automat v hnedej barve ... musím povedať že sú nádherné.

Chcem sa ale spýtať, kolko može vyjsť orientačne predelání skla na safírové?

Díky

Odesláno

Vzhledem k tomu, ze vyrobce jako takovej ho nenabizi, budes si ho muset nechat udelat na miru. Pokus se zmerit presnej prumer skla a zabrouzdej na Ebay, predpokladam, ze to nebude nic nesehnatelnyho, mysleno rozmer. Cenova hladina se bude pohybovat imho od 15 do 30 stovek...

• po 2 týdnech...
Odesláno

villain83: díky za odpoveď, skúsim sa na to pozreť.

Spýtam sa ešte, som nováčik čo sa týka hodinek, toto sú moje prvé automatické ... 

Je možné povedať že je nejaká hodnota odchylky čo sa týka času aká je alebo už nie je akceptovatelná u automatických hodinek? Zatial som to moc nesledoval ale mám pocit že odchylka u týchto može byť aj minuta za deň. Nie je to už moc? Je mi ale jasné že hodinky sú to v podstate lacné ...

Ešte raz vďaka!

Odesláno

villain83: díky za odpoveď, skúsim sa na to pozreť.

Spýtam sa ešte, som nováčik čo sa týka hodinek, toto sú moje prvé automatické ... 

Je možné povedať že je nejaká hodnota odchylky čo sa týka času aká je alebo už nie je akceptovatelná u automatických hodinek? Zatial som to moc nesledoval ale mám pocit že odchylka u týchto može byť aj minuta za deň. Nie je to už moc? Je mi ale jasné že hodinky sú to v podstate lacné ...

Ešte raz vďaka!

Minuta za den je absolutní nesmysl, vycházející z toleranci v katalogu. Praktická odchylka se myslím bude pohybovat okolo 15-20 sec/24 hod, moje rakety s automatem 2416 B jsou po několika letech nepravidelného nošení a dvou kalibracích na +6 sec/24 hod při nočním odkládání na dýnko. Záleží také od natažení, stylu nošení a odkládání...

Odesláno

takže ak by to bola minuta denne tak to vlastne je "v poriadku" ale je to trochu extrém ano? No skúsim to zmerať presne a uvidím. 

Poprípade ak to chápem správne tak by som ich ešte mohol dať na kalibraci aby boli presnejšie alebo je to u nových hodinek blbosť?

Odesláno

takže ak by to bola minuta denne tak to vlastne je "v poriadku" ale je to trochu extrém ano? No skúsim to zmerať presne a uvidím. 

Poprípade ak to chápem správne tak by som ich ešte mohol dať na kalibraci aby boli presnejšie alebo je to u nových hodinek blbosť?

Nové hodinky nech trochu zaběhnout (min. 3-4 měsíce), zkus polohy odkládání a pak se může řešit seřízení/kalibrace...

• po měsících...
Odesláno

Ahoj, uvažuju o těchhle hodinkách, ale nevím jestli si koupit automaty nebo se strojkem quartz. Více se mi asi líbí automaty, ale přesnost +-30 s/den ,kterou jste tu psali, mi příjde jako trochu nepraktické. Máte někdo zkušenosti jestli to jsou jenom výjimky nebo pravidlo? Díky.

Odesláno

Cauko,

viete pls niekto kde zohnat remen ku GAZ-14 Limouzine chrono tritium za "normalnu" cenu ?
Mam na mysli ten cierny matny s tmavou prackou, servis v BB ho ponuka za 31EUR co sa mi zda byt trochu premrstena cena.
Po pripade, viete niekto o inej alternative (z vlastnych skusenosti, po pripade ste niekde nieco inspirativne videli) k tymto hodinam ?

https://e112.ecdn.cz/img/1024x1024/2445z0to/92630.jpg

Dik.

Odesláno

Tak 31 Eur se ti zdá hodně? Vždyť máš hodinky za cca 400 Eur,kolik čekáš že bude stát "obutí" na ně...

Tak u nás je dráž...http://www.vostokwatches.cz/hodinky/cs/cerny-kozeny-reminek-vostok-europe-gaz-14-limousine-cerna-prezka

Pride na to..

Ano, z pohladu pomeru ceny remena a hodiniek dava zmysel to co hovoris.

Na druhej strane, ak mi v tomto pripade nepride cena remena umerna jeho kvalite (mozno to bol len moj pripad, ale v zasade pri minimalnom noseni a beznom kancl dajvingu ocakavam vyssiu vydrz) mi imho pride uplne normalne hladat aj inde.

Preto som sa pytal aj na osobne skusesnosti s inymi alternativami.

Simple as that.

Kazdopadne, dik za postnuty link a reakciu :)

Asociacia s "E" class mi sice pride uplne mimo misu, ale ok, akceptujem.

Odesláno

Asociacia s "E" class mi sice pride uplne mimo misu, ale ok, akceptujem.

Byl to příměr. K hodinkám za 50 E stojí řemínek 15 E, k hodinkám za 400 je dražší. 

Odesláno

Byl to příměr. K hodinkám za 50 E stojí řemínek 15 E, k hodinkám za 400 je dražší.

Jj, well noted, accepted.

V zasade mal moj povodny post imho obsahovat aj specifika, ktore som uviedol potom nizsie.

Vyhli by sme sa nasledne tejto zbytocnej debate.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...