jartop Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 Já nevím, ale tak nějak v podvědomí mám představu o tom, kolik je hodin. Takže většinou spíš na hodinky koukám kvůli minutám. Prostě když se na hodinky kouknu, tak vím, že je např. 14hod a k tomu zjistím třeba 35 minut. Ale že bych zjišťoval, jestli je 10:35, nebo 15:35...... Navíc v diametru 44 bude asi rozdíl ve velikosti hodinové ručky minimální...
Hugo14 Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 Jen pro info, rozdíl je cca 1,7 mm. Větší kružnice je o 10% větší
HB63 Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 Varianta C kvůli větší hodinové kružnici.
Onisan Odesláno 7. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 NIGHTinGALE napsal: Céčko. Ale koukáme na velké obrázky, takže je rozdíl mezi A a C znatelný. Na ciferníku o průměru cca. 30 - 35mm (nebo kolik to bude mít) to bude imho vypadat (skoro) stejně. Edit: Hlavně sem, Onione, nepiš, že děláme malé hodinky. Že na chlapské velikosti nad 47mm by to vyniklo více. Bych ti musel (chca nechca) dát za pravdu Chca, nechca musím zopakovat: Děláme ty hodinky malé!!!! Správně by měly mít příjemných, konformních, přehledných a trendy 47 mm ! :) .)
tyfo Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 Jen pro zajimavost kouknete na variantu pro kterou se hlasovalo v predchozim vlaknu a no to stejnopodobne v tomto vlaknu prvni je druha a druha je prvni pro ty kterym to neni jasne Ono jsou to detaily ale kdyz se na to kouknete tak je to uplne jine a pro B v tomto vlakne by jsem nehlasoval ani Ja a pritom je to mod. Tyfo jsou to totiz ty detaily ktere to odlisuji sladuji nebo naopak rozladuji. Jen tak pro zamysleni protoze zde je jasne videt (alespon pro mne) ze je nutne hlasovat z hodne variant a ne jen z malo protoze i kdyz to malo vychazi z predchoziho tak to muze byt uplne jine.
NIGHTinGALE Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 tyfo napsal: Jen pro zajimavost kouknete na variantu pro kterou se hlasovalo v predchozim vlaknu a no to stejnopodobne v tomto vlaknu prvni je druha a druha je prvni pro ty kterym to neni jasne Ono jsou to detaily ale kdyz se na to kouknete tak je to uplne jine a pro B v tomto vlakne by jsem nehlasoval ani Ja a pritom je to mod. Tyfo jsou to totiz ty detaily ktere to odlisuji sladuji nebo naopak rozladuji. Jen tak pro zamysleni protoze zde je jasne videt (alespon pro mne) ze je nutne hlasovat z hodne variant a ne jen z malo protoze i kdyz to malo vychazi z predchoziho tak to muze byt uplne jine. Sice jsem tvůj příspěvek ani po třetím přečtení moc nepochopil, ale ten tlustej trojúhelník se mi možná líbí více, než ten hubenej Jo, já vím, že Lange ho měl hubenej a že se tím odlišíme, ale ten tlustej je prostě hezčí
Hugo14 Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 Je jasné, že se to bude leště dále ladit (dlouho a dlouho a někdy s křikem). Na ten trojúhelník jsem také trochu upozorňoval (sice v malinko jiném smyslu, ale také). Teď jde v podstatě o to, rozhodnou se jestli na tomhle typu ciferníku: - chceme hodinové indexy v kružnicích nebo přetažené (Edit: varianty A a C kontra B ) - chceme hodinovou kružnici menší nebo větší (Edit: varianta A kontra B a C) - dále jsem podle tyfových návrhů na všech třech variantách trochu zmenšil indexy na vnitřní kružnici (vypadá to o dost lépe) Tohle považuji za základní rozhodnutí pro vzhled ciferníku. Další věci (čísla, trojůhelník, atd) budeme postupně ladit dál. Budeme muset. Ale bez konečného rozhodnutí o velikosti prostoru mezi oběma kružnicemi se dál nehneme.
spiderer Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 tyfo - ty indexy vytahly mimo se mi nelibi vubec, nevim jak to presne popsat ale hrozne mi to vadi.. Trojuhlenik mi je celkem volny, libi se mi oba EDIT: Hugo14 - V kruznicich! - Vetsi
tyfo Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 spiderer napsal: tyfo - ty indexy vytahly mimo se mi nelibi vubec, nevim jak to presne popsat ale hrozne mi to vadi.. jojo je to jako vzdy nekomu se to libi nekomu ne tak za mne mne se to libi na vcelkych fotkach je to pekne ale zase pokud vidim variantu ABC v tomto vlakne nezvetsenou tedy prumer ciferniku cca 38mm tak se mi B nelibi a lepsi je C 2 NIGHTinGALE J vim napsal jsem to divne, vychazi to z toho ze se mi nelibi to co jsem sam navrhl a naopak se mi vic libi to co jsem modifikoval a neni to kvuli tomu ze by jsem zmenil nazor jen je to zkratka uplne jiny
NIGHTinGALE Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 Tak jo, Hugo, líbí se mi indexy v kružnicích a hodinovou kružnici chci větší. (Jsem ochoten akceptovat kružnici i menší, na té až tak nelpím, ale v žádném případě nechci přetažené indexy.)
Frantik Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Ja nejak nevim, pro co mam hlasovat?!?!? Nechci ty precnivajici indexy a libi se mi vice klasicka sipka. Jinak je mi to fuk.
bandicoot Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Je fakt, že tenhle plný ciferník by si 47mm zasloužil.
Frantik Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Trochu se bojim, ze se to zvrtne do "supermoderntrendy" zvetsovani na 47 nebo 48 mm. Chci peknych konzervativnich 44 mm max!!!!
Onisan Odesláno 8. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Já to beru s nadhledem... nejdřív jsem nechtěl do hodinek s průměrem 44 mm jít, ale je to o kompromisech a dneska je mi to jedno... Stejně jako ve svém příspěvku napsal spiderer.. je pro mně podmínkou že si hodinky na konci koupím to, že ciferník bude znatelně variací na číselník Lange Sohne.. ostatní věci už beru trošku s nadhledem... nebo jinak, stejně jako všichni, tak i já jsem musel a budu muset ustoupit od svých skvělých, originálních, jedinečných a neopomenutelných podnětů... protože jinak by jsme se nikam nedostali :) Takže už se zdráhám to tlačit směrem k 47 mm a beru to trošku víc s humorem Pokud se zdejší komunita rozhodne že to bude 47 mm, tak budu rád, pokud ne tak neodejdu ale smířím se s tím Klasicky je to s korunkou.. na začátku jsem byl pro diamantovou a pak jste mně přesvědčili, že ta druhá bude lepší.. a chlapi, dnes bych se za to i rval :D
Frantik Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Onion napsal: Já to beru s nadhledem... nejdřív jsem nechtěl do hodinek s průměrem 44 mm jít, ale je to o kompromisech a dneska je mi to jedno... Stejně jako ve svém příspěvku napsal spiderer.. je pro mně podmínkou že si hodinky na konci koupím to, že ciferník bude znatelně variací na číselník Lange Sohne.. ostatní věci už beru trošku s nadhledem... nebo jinak, stejně jako všichni, tak i já jsem musel a budu muset ustoupit od svých skvělých, originálních, jedinečných a neopomenutelných podnětů... protože jinak by jsme se nikam nedostali Takže už se zdráhám to tlačit směrem k 47 mm a beru to trošku víc s humorem Pokud se zdejší komunita rozhodne že to bude 47 mm, tak budu rád, pokud ne tak neodejdu ale smířím se s tím Klasicky je to s korunkou.. na začátku jsem byl pro diamantovou a pak jste mně přesvědčili, že ta druhá bude lepší.. a chlapi, dnes bych se za to i rval Jasne, taky z toho nemam deprese. Jen se snazim prezentovat sve nazory, tvrde je prosazovat a ovlivnovat tak ostatní
funf5 Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Volim variantu C, plne dynko, cibulova korunka je taky fajn a 44mm ok....
B.F.G. Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Začínáte chápat, že normální rozměr je 47-8mm. To je dobře. Teď bych ještě rád pochopil, k čemu jsou mi na hodinkách indexy ve stupních? Věrné hodinky to stejně nebudou. (tvar pouzdra, sklo, VELIKOST)
Onisan Odesláno 8. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 B.F.G. napsal: Začínáte chápat, že normální rozměr je 47-8mm. To je dobře. Teď bych ještě rád pochopil, k čemu jsou mi na hodinkách indexy ve stupních? Věrné hodinky to stejně nebudou. (tvar pouzdra, sklo, VELIKOST) to je jedno z mála drobností které tento model odlišuje od zbylých dvou designů.. jinak by snad nemělo cenu ty hodinky dělat, protože pokud by jsme se podržely dvou nejběžnějších designů číselníků, tak nemusíme dělat limitku ale můžeme si koupit něco z nekonečné nabídky stávajících B-Uhren, včetně nabídky původních výrobců... Tenhle design dělal Lange a v současnosti Lange remake svých B-Uhren nedělá..
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.