seaman Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 Kolegovia, Je to uz davno, co som mal tieto hodinky na ruke, stali v skrini, ale ako syn rastie, chcel by hodinky, nosi G-shock, tak som mu povedal, ze jedny mam, necham vymenit baterku a moze ich nosit, no radost prevelika. Ale kedze hodinky stali roky v skrini, hodinar povedal, ze treba vymenit steojcek, ze skratka nejdu . Nacenil mi to na 180€, co mi pride dost vela, kedze asi ani cele hodinky po tolkych rokoch nemaju tu hodnotu. Poradite mi co s tym? Kolko by mohla realne stat oprava, pripadne vymena strojceka? Je tu nejaky hodinar, ktory by to vedel urobir za normalne peniaze? Hodinky by som si chcel nechat, su to prve, ktore prenecham synovi, takze je to sentiment.
orol Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 podľa internetu je v PRS 200 strojček ETA G10.212 (https://watchbase.com/eta/caliber/g10-212-ab) Strojček sa dá kúpiť za cca 70,- Eur (https://www.uhrmacherwerkzeuge.com/ETA-G10212-Quartz-Watch-Movement-Date-4) Za stovku Ti ho rád vymením, ušetríš desať Evri Za cenu sľubovanej opravy (a kúsok ) kúpiš synovi nové hodinky s tým istým strojom: https://tvojcas.sk/produkt/zeppelin-7288-3/
seaman Odesláno 21. června 2023 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2023 Dakujem za informacie, rad by som zachoval povodne hodinky
orol Odesláno 22. června 2023 Nahlásit Odesláno 22. června 2023 Aby som to uviedol na pravú mieru, tak je potrebné vedieť, čo všetko sa bude s hodinkami robiť. U seriózneho hodinára by po každom otvorení hodiniek mala byť urobená tlaková skúška. V prípade starých hodiniek to znamená celkové pretesnenie , čo sa tiež odrazí na cene ...
seaman Odesláno 22. června 2023 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2023 Tlakovku urobil pri diagnostike a je ok. Len mi pride cena opravy celkovo vysoka.
b52 Odesláno 22. června 2023 Nahlásit Odesláno 22. června 2023 Strojek G10 je delany od vyrobce jako neopravovatelny. Nema jediny sroubek pouze teplem roztazene plastove koliky. Mel jsem na opravu dva kusy. Jeden mel uvnitr praskly trmen a musel byt nahrazen jinym. Druhy fungoval ale servisni zasah na nem z principu otevirani jednotlivych vrstev hodinek musi byt videt. To co Vam nabizi Orol tak je jednoznacnacna cesta profesionala. Budete pozadovat zaruky a jeho prace neco stoji. Me to zajimalo protoze tyto mizerene strojky jsou pouzity v nejruznejsich hodinkach v cenove relaci az do 20tis CZK a velmi casto odchazeji. Pro zakaznika je vzdy tezko skousnutelne ze hodinky za pomerne hodne tisic nebo naopak za par tisic vyzaduji opravu za par tisic. Bohuzel. Nova doba. Tlakova zkouska se dela vzdy po kazdem otevreni hodinek. Z principu. Jste z Blavy obejdete si tam servisy a uvidite zda nabidnuta cena je spatna. Nic jenoho nez vymenu strojku vam nikdo nenabidne. Fnukat ze vam to prijde drahe o nicem. Berte nebo neberte.
seaman Odesláno 22. června 2023 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2023 Nefnukam, len konzultujem a hladam riesenie spytat sa na iny nazor nie je zle.
McMac Odesláno 22. června 2023 Nahlásit Odesláno 22. června 2023 (upraveno) Ja jsem neco podobneho resil o Certin DS Podium GMT (coz beru, ze je podobna kategorie), kdy po vymene baterie zacaly blbnout a autorizak nabidl opravu tehdy za cca 5 tisic a neautorizak cca za polovinu, coz pri tehdejsi cene cca 12 tisic mi prislo hrozne moc (zvlaste, kdyz to otevres a vidis co tam je za stroj ) , ale bohuzel tak to je a to bylo pred cca 7 lety. Tedy cenovky, ktere pisou kluci mi prijdou adekvatni, ale poptat se, jestli to nekdo neudela levneji (levneji si naceni praci ci sezene nejaky ne uplne origo strojek) smysl ma, ale samozrejme za cenu mozneho snizeni kvality opravy. EDIT: u me to bylo jednoznacne baterii z Koscomu, po vymene baterie za jinou hodinky slapou doted Upraveno 22. června 2023 uživatelem McMac
b52 Odesláno 22. června 2023 Nahlásit Odesláno 22. června 2023 Jiny nazor neni nikdy zly jen nerikejte ze vam to prijde drahe i kdyz je to pravda. Radsi smlouvejte.
seaman Odesláno 22. června 2023 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2023 Len aby sme sa nepochopili zle, ja som nereagoval na kolegu, jeho ponuku som pochopil ako vtip, neviem, ze to robi a myslel to vazne stale som sa bavil o povodnom odhade, tak asi doslo k nedorozumeniu pre pozorovatela.
orol Odesláno 22. června 2023 Nahlásit Odesláno 22. června 2023 před 5 hodinami, seaman napsal: ...jeho ponuku som pochopil ako vtip... ... a tak to aj bolo myslené
dykmore Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 V 22. 6. 2023 v 10:22, McMac napsal: Ja jsem neco podobneho resil o Certin DS Podium GMT (coz beru, ze je podobna kategorie), kdy po vymene baterie zacaly blbnout a autorizak nabidl opravu tehdy za cca 5 tisic a neautorizak cca za polovinu, coz pri tehdejsi cene cca 12 tisic mi prislo hrozne moc (zvlaste, kdyz to otevres a vidis co tam je za stroj ) , ale bohuzel tak to je a to bylo pred cca 7 lety. Tedy cenovky, ktere pisou kluci mi prijdou adekvatni, ale poptat se, jestli to nekdo neudela levneji (levneji si naceni praci ci sezene nejaky ne uplne origo strojek) smysl ma, ale samozrejme za cenu mozneho snizeni kvality opravy. EDIT: u me to bylo jednoznacne baterii z Koscomu, po vymene baterie za jinou hodinky slapou doted Co bylo špatně ohledně baterie?
McMac Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Nechal jsem si vymenit baterii zdarma v ramci "dozivotni vymeny baterie zdarma" v Koscomu a hodinky zacaly totalne blbnout - obcas se zacaly tocit vsechny rucicky sem a tam jak v nejakym hororu a vysledek byl zmena casu treba o hodinu. V Koscomu to zkoumali a rekli, ze baterka je ok a ze oni s hodinkama nic neudelali a pac uz nejsou v zaruce , tak ze vymeni strojek. (Stejny pripad, jako mel tady se stejnyma Certinama zdejsi kolega, poskrabany remen taktez, jen kolega je mel v zaruce... ) Byl jsem z toho kyselej, protoze ty hodinky normalne slapaly az do vymeny baterie, tak jsem asi za 30 Kc nechal vymenit baterii u maleho hodinare na malomeste a od te doby (je to tak cca 10 let) hodinky slapou, jen si menim (uz sam) kazde 3 roky baterii. Ten maly hodinar mi rekl, ze takovou baterku v zivote nevidel a ze muze byt neco s napetim, coz se i na meraku nemusi projevit. Od te doby jsou v Koscomu nebyl, byt se tady chvali - pro me kdyz hlasim problem po vymene baterie, tak neni nic snazsiho naz za par korun tam dat uplne jinou nez nabizet vymenu strojku za tisice.
b52 Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 hmmmmm, pekne! To je znak ze strojek po vymene zrejme potreboval udelat Reset ktery ale kazdy hodinar musi zvladnout a Koscom duplem (opet je nekolik moznosti). Divne. ...mno i veta "Ten maly hodinar mi rekl, ze takovou baterku v zivote nevidel a ze muze byt neco s napetim, coz se i na meraku nemusi projevit..." je divna. Hodinky na baterku jsou jenom kus elektroniky s malym procesorem a ta musi mit ke spravnemu chodu pozadovane podminky. Ze se to na meraku neprojevi tak merak neni dost dobry nebo mereni neni spravne nebo usudek opravare je spatny. Da se pouzit treba osciloskop. Metod je vicero. Ale chapu ze to uz bezny hodinar nemusi zvladnout.
McMac Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Souhlas, co s tim realne bylo se asi nikdy nedozvime. Od te doby, co se tam zacaly davat jine baterie, to zadny reset nechtelo. Nicmene v Koscomu tenkrat rekli, ze je zresetovali, ale delo se to dal. Merak v Koscomu i "maleho hodinare" rekl, ze je ta nova baterka ok na zaklade jejich meraku, cim to meri nevim a co s ni realne bylo netusim. Jedine co je dokazane empiricky, je funknost hodinek pri vlozeni jakekoliv jine baterie Jinak tenkrat se to resilo zde:
Jiří9 Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Odesláno 12. července 2023 (upraveno) Baterie by se měla měřit se zátěží. Když to měří někdo jenom voltmetrem bez ní, může ukazovat že je dobrá. Třeba malý hodinář měl lepší nebo upravený měřák , kdo ví. Upraveno 12. července 2023 uživatelem Jiří9
McMac Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Odesláno 13. července 2023 Mozna jsem to napsal blbe - "maly hodinar" mel merak, co rikal, ze je baterie OK take. Jen nikdy nevidel tu znacku baterie. Vyjmenoval mi jich tenkrat x, ale tuhle v zivote nevidel.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se