Přejít na obsah

Longines hydroconquest 41 nebo 43

Doporučené příspěvky

Moje zkušenost s rukou 16,5-17cm je, že jsem původně chtěl 39mm a na místě jsem měl možnost zkusit 39 i 41mm. Vyšlo mi z toho, že 39 by byly fakt malý a rozhoupu-li se někdy, tak bych bral určitě 41mm. Se 43 zkušenost nemám, ale na moji ruku bych o nich ani neuvažoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám 20,5  přesto nevím zdali by nebyly lepší ty 41, jsou na ruce docela příjemné a lehčí. Na krám většinou berou 41 (více se asi prodávají). Budu muset někde najít, kde mají 43. Asi budu muset trochu cestovat 🙃

Odkaz ke komentáři

No 20,5 už je slušná packa, tam bych se těch 43mm určitě nebál. Mimochodem i tvar pouzdra je důležitý. Psal jsem o tom v LHC vlákně, kde mi krapet nesedlo. Nožky nemají výrazně sražený hrany jako třeba Omegy, tak se pak subjektivně po stranách nožek jeví pouzdro jako hodně široký. Zvláštní, že před deseti lety, když jsem je měl, mi to nevadilo (resp. ani jsem si toho nevšiml). Teď to je pro mě spíš stopka, kdy se kvůli tomu zřejmě nerozhoupu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, zkusil jsem na ruce (18.5 - 19cm) HydroConquesty i Conquesty a laborovanim s velikostí jsem za sebe došel k následujícímu výsledku.

HydroConquest starší model (bez keramiky) 44m příliš velké. Nosí je švagr, který má tlapu cca jako ty a ten si je pochvaluje. Je ovšem zvyklý nosit spíš větší hodinky.

HydroConquest starší model bez keramiky 41mm. Ty jsou za mě velmi pohodlné a velikostí naprosto ideální.

HydroConquest nový model (keramika) 41mm. Na ruce pocitově malé a není to ono...

HydroConquest nový model (keramika) 43mm. U nich jsem se velikosti původně obával, ale sedly pocitově podobně jako 41mm Hydry bez keramiky.

Conquesty jsem zkusil 39mm (malé), 41mm (ideální) i 44mm (velké - opět ty nosí švagr).

Za sebe ti tedy určitě doporučuji někde zkusit ty větší průměry tj. 43mm s keramikou, nebo 44mm bez keramiky.

Upraveno uživatelem petr4612
Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, petr4612 napsal:

Ahoj, zkusil jsem na ruce (18.5 - 19cm) HydroConquesty i Conquesty a laborovanim s velikostí jsem za sebe došel k následujícímu výsledku.

HydroConquest starší model (bez keramiky) 44m příliš velké. Nosí je švagr, který má tlapu cca jako ty a ten si je pochvaluje. Je ovšem zvyklý nosit spíš větší hodinky.

HydroConquest starší model bez keramiky 41mm. Ty jsou za mě velmi pohodlné a velikostí naprosto ideální.

HydroConquest nový model (keramika) 41mm. Na ruce pocitově malé a není to ono...

HydroConquest nový model (keramika) 43mm. U nich jsem se velikosti původně obával, ale sedly pocitově podobně jako 41mm Hydry bez keramiky.

Conquesty jsem zkusil 39mm (malé), 41mm (ideální) i 44mm (velké - opět ty nosí švagr).

Za sebe ti tedy určitě doporučuji někde zkusit ty větší průměry tj. 43mm s keramikou, nebo 44mm bez keramiky.

Děkuji za vyčerpávající zhodnocení. Jelikož máš slušný přehled o těchto hodinkách, jaká barva se ti líbí? Přemýšlel jsem o šedé, ale tam se mi zdá, že luneta vypadá skoro černá. Možná se mi líbí zelená, jak to máš ty? Zatím vyzkoušený 41 v Plzni. 

Odkaz ke komentáři

@Petr29 Hele barva je dost subjektivní záležitost a samozřejmě záleží i jak je chceš využívat. To je ti, ale určitě jasný.😉

Hydry bez keramiky jsem měl klasické černé. Ty s keramikou u mě vedou zelené. Původním favoritem byla modrá barva, ale naživo je ta zelená zajímavější a mnohem hezčí než na fotografiích. Dokonce i v přímém srovnání, když jsem měl oboje varianty vedle sebe, tak zelená vedla. Jsou až nečekaně univerzální k různým typům oblečení a i ke košili to jde. Ke všemu se, ale samozřejmě úplně nehodí. Našel jsem foto na ruce z doby, když jsem je chvíli měl.  Je to 43mm verze na mé ruce. Černé jsou 41mm bez keramiky.

Jinak při srovnání generaci určitě vedou ty keramické. Mají mnohem hodnotnější vzhled a takový čistý ciferník. Verze 41mm bez keramiky pro mě byla, ale na nošení o malinko pohodlnější, i když opravdu jen o chlup. Vzhledem a celkovým "feelingem", ale za keramikou zaostávají o hodně a působí vedle nich jako Seika 5. 😄

20230310_121819.jpg

20230310_162005.jpg

20230107_124010.jpg

Odkaz ke komentáři

Jak se tu píše velikost hodinek je značně individuální. Zdlouhavě a velmi draho jsem došel k tomu, že na mé ruce 18.5-19cm se mi nejlíp nosí 36mm hodinky. S tvojí rukou se nemusíš bát, žádného rozměru u LHC unosíš i ty největší, ale měj na paměti jednu věc: pohodlnost. Je to to nejpodstatnější za mě.

Odkaz ke komentáři

Je rozhodnuto. Měl jsem možnost odzkoušet 41 i 43mm. Nakonec mne oslovily 41, možná právě kvůli pohodlnosti a možná, že mám dome nějaké 43mm Alpiny,tak bych raději něco trochu menšího. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...