Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Z čeho je ten řemen? Nějaká mořská potvora nebo obarvený elefant?

Na Sea_gullech originál jemná hovězinka z Číny, polisovaná jako kroko, s motýlovou sponou, na PRSkách originál bílá krajta 24 mm od Panatime.

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Odesláno
Na Sea_gullech originál jemná hovězinka z Číny, polisovaná jako kroko, s motýlovou sponou, na PRSkách originál bílá krajta 24 mm od Panatime.

Ale dotaz byl na ten předchozí řemen! :worried_anim:

Odesláno

Kdyz jsme u tech omylu, bila krajta (python molurus bivitatus albini) lidove "albinka" vypada jinak, pokud se zrovna neprojde pres svuj "srapnel" to by pak odpovidalo barve tveho remenu. Takze to asi bude z krajty, ale z jine. Buhvi co jsi kde ulovil a stahnul:-) Schvalne koukni do zverimexu, albinka je dost oblibena a casto ji maji na prodej.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak hlasim novy prirustek -- hodinky Precista Italian PRS-20 pristaly diky Foundrymanovi i ke mne. Hospodarska krize zrejme zauradovala, protoze hodinky uz nemaji sroubovaci korunku :crying_anim02: (deklarovana WR je ale stale 100 m) a Eddie ani neposila booklet s historii zabich muzu. Takze momentalne prozivam mirne zklamani, snad to brzy prejde. Celkove zpracovani je na jednicku, luminiscence taky vyborna. Vice napisu, az budu mit nejake fotky a vice zkusenosti.

Odesláno
Tak hlasim novy prirustek -- hodinky Precista Italian PRS-20 pristaly diky Foundrymanovi i ke mne. Hospodarska krize zrejme zauradovala, protoze hodinky uz nemaji sroubovaci korunku :crying_anim02: (deklarovana WR je ale stale 100 m) a Eddie ani neposila booklet s historii zabich muzu. Takze momentalne prozivam mirne zklamani, snad to brzy prejde. Celkove zpracovani je na jednicku, luminiscence taky vyborna. Vice napisu, az budu mit nejake fotky a vice zkusenosti.

Blahopřeju.

Odesláno
jojo, teď sem koukal na stránky, má tam novej výkres, novej popis... a o závitu tam není řeč :angry:

Jo, je to skoda. Myslim, ze si Eddie mohl dovolit mirne zdrazit. Takhle zachoval cenu a snizil naklady. Tesil jsem se na knizecku o potapecich, ktera neni, remen taky uz neni ze pstrosa, ale obycejny a korunka neni sroubovaci... Ale i presto jsou to povedene hodinky. Napr. na ciferniku i ruckach je videt obrovsky naskok ve kvalite oproti cinskym MM.

Odesláno (upraveno)
Jo, je to skoda. Myslim, ze si Eddie mohl dovolit mirne zdrazit. Takhle zachoval cenu a snizil naklady. Tesil jsem se na knizecku o potapecich, ktera neni, remen taky uz neni ze pstrosa, ale obycejny a korunka neni sroubovaci... Ale i presto jsou to povedene hodinky. Napr. na ciferniku i ruckach je videt obrovsky naskok ve kvalite oproti cinskym MM.

Spíš se divím tomu, že mu kvůli takto drobné úpravě stálo za to upravit konstrukci hodinek - snad nemá zase tak obrovské série?

Kolik tím mohl ušetřit?

Nechápu to proč nějak neodlišil název modelu (např. PRS 20 - 2).

EDIT: neposílání té brožurky je trapné, tím mohl ušetřit tak libru :thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Vit
Návštěvník YPO?
Odesláno
Hospodarska krize zrejme zauradovala, protoze hodinky uz nemaji sroubovaci korunku :crying_anim02: (deklarovana WR je ale stale 100 m)

..já bych to viděl jako výhodu - stejně u těchto lowend hodinek (obecně) je šroubovací korunka pouze pro okrasu, protože v ní většinou není těsnění a vodě odolnost zajišťují pouze O kroužky v pouzdře..

Odesláno
..já bych to viděl jako výhodu - stejně u těchto lowend hodinek (obecně) je šroubovací korunka pouze pro okrasu, protože v ní většinou není těsnění a vodě odolnost zajišťují pouze O kroužky v pouzdře..

Precista je sice v ramci cenoveho rozpeti Tvych hodinek low-cost, ale myslim, ze to zas takovy "sunt" neni. Ale vzhledem k tomu, ze zustala WR 100, tak mas asi pravdu a hlavni vyhodu stare sroubovaci korunky bych videl v jeji pojistne funkci (omylem si ji nepovytahnes do stelovaci polohy) a dale jeji psychologicka vyhoda (clovek si je jistejsi). Knizku naskenovanou uz mam (kdyz jsem delal ten preklad pro Vita), kazodpadne dekuji. Kdybys ji nahodou chtel vyhodit, tak na me mysli. Je to sice takova hovadina, ale me by udelala radost. I kdyz asi ji potrebujes kvuli SN Tvych hodinek.

Návštěvník YPO?
Odesláno
Precista je sice v ramci cenoveho rozpeti Tvych hodinek low-cost, ale myslim, ze to zas takovy "sunt" neni. Ale vzhledem k tomu, ze zustala WR 100, tak mas asi pravdu a hlavni vyhodu stare sroubovaci korunky bych videl v jeji pojistne funkci (omylem si ji nepovytahnes do stelovaci polohy) a dale jeji psychologicka vyhoda (clovek si je jistejsi). Knizku naskenovanou uz mam (kdyz jsem delal ten preklad pro Vita), kazodpadne dekuji. Kdybys ji nahodou chtel vyhodit, tak na me mysli. Je to sice takova hovadina, ale me by udelala radost. I kdyz asi ji potrebujes kvuli SN Tvych hodinek.

.. nerozumíme si - nepíšu, že je precista šunt, protože si to nemyslím - píšu o tom, že je lepší nešroubovací korunka kvůli obdennímu natahování - praktický význam, kromě vyfikundace navíc tam prostě není (třeba fortis má 200m vodotěsnost a šroubovací také není a jsem za to rád) jediný význam je pouze pocitový - takové to "pro jistotu"

knížku nemám je to sken když jsem je měl

Odesláno
.. nerozumíme si - nepíšu, že je precista šunt, protože si to nemyslím - píšu o tom, že je lepší nešroubovací korunka kvůli obdennímu natahování - praktický

Chapu. Ja to s tim suntem myslel taky obrazne. Slo mi o to, ze celkove zpracovani mi prijde vyborne, takze bych nemel obavu, ze by se hejblatko navic v podobe sroubovaci korunky zvysovalo riziko poruchy. Ale hlavne pujde opravdu o pocitovou zalezitost. Diky za priklad s Fortisama, to me celkem uklidnilo.

Odesláno
Chapu. Ja to s tim suntem myslel taky obrazne. Slo mi o to, ze celkove zpracovani mi prijde vyborne, takze bych nemel obavu, ze by se hejblatko navic v podobe sroubovaci korunky zvysovalo riziko poruchy. Ale hlavne pujde opravdu o pocitovou zalezitost. Diky za priklad s Fortisama, to me celkem uklidnilo.

YPO má pravdu v praktičnosti, jedinou výhodou podle mě je to, že se šroubovací korunkou jsou hodinky autentičtější. (nebo se pletu?)

Odesláno

Tak jsem se dostal k foceni, pridavam tedy jednu vlastni fotografii hodinek

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Bohuzel musim pridat dalsi negativni postreh. V tomto vlakne vsichni pisete, ze se vam nozky drzici remen neviklaji. Mne se bohuzel VIKLAJI (pri dotazenych sroubcich) a po vymene remene mam dva sroubky povolene. Je mozne, ze se mi nejak podarilo poskodit pri vymene jejich zavit, ale byl jsem opatrny. Neni mozne je dotahnout a hrozi jejich vypadnuti, zvlast kdyz se nozky viklaji, tak se bojim, aby se sroubky "nevytrepaly". Zkousel jsem je prohodit za "zdrave" sroubky a ty jsou ve stejnych zavitech v pohode (nicmene, nozky se klepou dal), znamena to tedy, ze vnitrni zavit je v poradku a problem je opravdu na strane sroubku. Jsem z toho celkem prejetej, Precisty jsou zatim moje nejdrazsi hodinky a tyhle problemy bych u nich neocekaval. Napsal jsem Eddiemu mejl, jestli by mi neposlal nahradni sroubky. To znamena, v nejlepsim, dat hodinky na tech nekolik dni do pouzdra a cekat na sroubky.

Jinak jsou hodinky perfektni. Nesroubovaci korunka mi uz nevadi, rucky maji precizni finis, jsou krasne vylestene, ani na hranach nemaji zadne nerovnosti a krasne modre se lesknou. Luminiscence je ukazkova, sviti do rana a neni problem odecitat cas. Velikost pouzdra 44 mm je idealni, diky velkemu ciselniku se zdaji vetsi. Remen ma ponekud neobvykly rozmer -- sirka u nozicek je 24 mm a u spony jen 20 mm. Rad bych ho nahradil nejakym vlastnim remenem, asi si usiju vlastni atyp 25/24 mm. Ale pri vymene si dam obrovsky pozor a vic ho uz menit nebudu. Doufam, ze bude mit moje peripetie stastny konec. Zatim se zmitam mezi radosti z krasnych hodinek a smutkem z neocekavaneho problemu.

Návštěvník Hammer_Time
Odesláno
V hodinkach se moc nevyznam, ale pripadaji mi jako svycarske Panerai. :worried_anim:

Tak to ti připadá naprosto správně...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak jsem nevydržel a také jsem se dočkal! Jsem z nich úplně na větvi, nějak ani nevím jak to popsat, strašně se mi líbí, střelil jsem od boku fotku ale je to bída. Mám z nich pocit že jsou takové jako sametové, nevím z fotek to vidět není ale naživo jsou úžasné. Naprosto to splnilo moje očekávání, mám je na ruce asi hodinu, tak omluvte že píšu takhle zmateně...

Návštěvník Hammer_Time
Odesláno

Nechystáš se na sraz v Praze? Rád bych je porovnal s radiomiry...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...