budo Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Tahle takzvaná funkce je podle mého naprostá zbytečnost, kterou prakticky téměř nikdy nevyužijete, přesto velmi často hyzdí nejen levné modely, ale i dost drahé hodinky renomovaných značek. Tak na tuto stupnici nahlížím já. Máte s tachymetrem pozitivní zkušenost? Jakou?
flyte Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Mne sa Tachymeter paci, hodinky s nim som si kupil uplne dobrovolne a skutocne som ho nikdy nepouzil Takze na sportovych modeloch je to uuuuplne ok.
JJ Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Taky mi to přijde nesmyslné, ostatně jako všechny podobné stupnice. Věci jako vzdálenost podle rozdílu mezi zábleskem a zvukem, počet tepů za minutu a víceméně všechno, na co se ty stupnice používají dle mého názoru musí zvládnout spočítat z hlavy libovolný absolvent prvního stupně základní školy.
Návštěvník Tada Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Leda když ti chybí v autě nefunguje tachometr a chceš si mezi kilometrovníky změřit rychlost...
budo Odesláno 9. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Taky mi to přijde nesmyslné, ostatně jako všechny podobné stupnice. Věci jako vzdálenost podle rozdílu mezi zábleskem a zvukem, počet tepů za minutu a víceméně všechno, na co se ty stupnice používají dle mého názoru musí zvládnout spočítat z hlavy libovolný absolvent prvního stupně základní školy. Takovým tvrzením bych si nebyl zas tak jistý, neboť někteří moji "spoluabsolventi" základní školy takovou věc nezvládli ani ve třídě osmé ....
jfidler Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Taky mi to přijde nesmyslné, ostatně jako všechny podobné stupnice. Věci jako vzdálenost podle rozdílu mezi zábleskem a zvukem, počet tepů za minutu a víceméně všechno, na co se ty stupnice používají dle mého názoru musí zvládnout spočítat z hlavy libovolný absolvent prvního stupně základní školy. No nevím, říká se že ve vzduchu člověku klesne IQ na polovinu, takže každá pomůcka dobrá ;o) Ale zase čučet do hodinek a točit si tam stupnicema taky není úplně OK ;o)
farářskej Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Jsou hodinky, ke kterejm to prostě takňák jako historicky patří (Omega Speedmaster Moonwatch) stejně jako k "leteckýmu" B patří logáro. Někomu to přijde zbytečný, druhýmu se to líbí. Jako ochranu před tím, aby byla na lunetě nějaká úplná zhůvěřilost, to beru...
romanm Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 s tachy stupnicí je to podobné jak z mechanickym strojkem,na co je vlastně dobrej,když tu máme mnohem přesnější a levnějši kvarc..toť můj názor..
Toams Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 mne sa tachy nepaci ... jedina vynimka, co ma napada, je uz spomenuty Speedmaster ... cim menej nepouzitelnych hluposti na hodinkach, tym lepsie
ANT Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 podla mna je to presne ako cely chronograf a big date a vsetko ostatne iba na paradu. Ano, vyzera to dobre, ale prakticky je to nevyuzitelne... pre mna osobne by hodinky nemuseli mat ani datum a dokonca viem ozeliet aj sekundovku na druhej strane....pohyb velkej sekundovky po ciferniku ma uplne hypnotizuje neviem preco, ale napr na Big Pilotoch som na to furt zizal ako pomateny v podstate suhlasim aj s nazorom, ze naco mechanicky strojcek v hodinkach....sluzbu Vam spravia aj digosky v mobile... cele je to o pocite a o parade...mne sa hodinky pacia a mam ich rad, nikdy nechcem mat velke mnozstvo hodiniek lebo to povazujem za zbytocnost, treba mat kvalitne hodinky na kazdu prilezitost....pre mna su hodinky panskym sperkom (ja ine nic nenosim, ani prstene ani retiazky....)
HB63 Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 (upraveno) Jsou hodinky, ke kterejm to prostě takňák jako historicky patří (Omega Speedmaster Moonwatch) stejně jako k "leteckýmu" B patří logáro. Někomu to přijde zbytečný, druhýmu se to líbí. Jako ochranu před tím, aby byla na lunetě nějaká úplná zhůvěřilost, to beru... Tak nějak jsem tachymetrstupnici na Speedmesterech nenašel. Jinak v mé profesi je tachymeter dost důležitá věc.I když hodinky s touto funkcí za rozumné peníze jsem se moc často nesetkal. Snad jen s Poljot chronograf. Upraveno 9. ledna 2009 uživatelem HB63
budo Odesláno 9. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 mne sa tachy nepaci ... jedina vynimka, co ma napada, je uz spomenuty Speedmaster ... cim menej nepouzitelnych hluposti na hodinkach, tym lepsie Tak s tím se naprosto ztotožňuju a proto pro mne využitelné komplikace končí dnem a datem, max. bych snad mohl někdy využít GMT....
farářskej Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Tak nějak jsem tachymetrstupnici na Speedmesterech nenašel. Dyť je to tam napsaný...
budo Odesláno 9. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 .... že by mnoho alkoholu? ... což mi připomíná, že bych si mohl dát paňáka ... jsem celý večer doma, ani na pívo jsem nešel ...
kubson Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 (upraveno) je nahovno o tom žádná, ale když na speedech je tak krásná.. Upraveno 9. ledna 2009 uživatelem kubson
Návštěvník Tada Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 No, kdyby tam nemusel být ten nápis TACHYMÉTRE a byly tam jen ty čísla, tak by to bylo o něco, hm, snesitelnější?
ANT Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 je nahovno o tom žádná, ale když na speedech je tak krásná.. tu by mi tiez chybala inak oboje hodinky maju spolocne (okrem toho, ze sa mi velmi pacia), ze nemaju datum
Návštěvník Tada Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Mě ještě před pár lety ty různé stupnice prostě fascinovaly. Na hodinkách bych v současnosti chtěl mít jednu - na měření srdečního tepu, pulsograph nebo pulsometr. Jenomže těch je málo a většinou jsou docela drahé...
budo Odesláno 10. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Mě ještě před pár lety ty různé stupnice prostě fascinovaly. Na hodinkách bych v současnosti chtěl mít jednu - na měření srdečního tepu, pulsograph nebo pulsometr. Jenomže těch je málo a většinou jsou docela drahé... snad staci treba dvanact vterin pocitat tep a pak vynasobit deseti ... jak to dela kazdej dochtor ....
Návštěvník Tada Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 snad staci treba dvanact vterin pocitat tep a pak vynasobit deseti ... jak to dela kazdej dochtor .... Tak takovéhle výpočty stejně jako výpočty průměrných rychlostí, vzdáleností atd. mi problém nedělají. Spíš že se mi ta stupnice pulsografu docela na těch hodinkách líbí, působí nenápadně a přitom neobvykle.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se