petr4612 Odesláno 9. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2023 Zdravím kolegy chrono nadšence / magory (podle toho, s kým zrovna mluvíte). Po delším váhání jsem se rozhodl také požádat o radu s výběrem. Mé dilema je následující. Rád bych si časem (konkrétní časový úsek nemám stanoven a bude se pravděpodobně odvíjet i od ceny konkrétního modelu) pořídil hodinky v bicoloru, které budou odkazovat na má první "lepší" Casia, které jsem dostal k osmnáctinám. Stále je mám a připojuji jejich současné foto. Samozřejmě je už nenosím a funkčnosti si také nejsem jistý, ale mám je schované. Od té doby jsem si občas k různým příležitostem zakoupil i jiné hodinky na běžné nošení. Dokud jsem neobjevil zdejší komunitu, tak to bylo maximálně jednou za rok. k žádným jsem, ale zatim nezískal takto sentimentální vztah. Po objevu fóra se frekvence a kvalita nákupu samozřejmě zvýšila, ale tento konkrétní kousek bych si chtěl opravdu dobře promyslet. Ideálně by mělo jít o něco výjimečného co bych třeba předal i dětem. Nebyl jsem si jist ani bicolorem, protože mi dříve přišel jako pro důchodce. Už ale asi stárnu, protože se mi začal dost líbit... Nemám úplně představu co by to mělo být a čím déle nad tím přemýšlím, tím více se v tom topím. Jeden den chci vyrazit pro Bicolor Certiny DS action a pak si říkám, že jediná a pravděpodobně nedostupná cesta jsou Rolexky. Takže co mám podle vás dělat? Máte nějaké tipy? Momentálně se přikláním k Tudorum, na které bych nějakou (asi delší dobu) šetřil. Budu rád za všechny tipy a nemusí to být ani extra drahé kousky, ale něco co mě chytne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rommel Odesláno 10. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2023 A chceš, aby na ty Casia odkazovaly ty nový hodinky jen tím, že budou v bicoloru? Nebo hledáš i další společný znaky; Japonce, trochu masivnější, quartz, černej nebo tmavej ciferník, atd.? Já osobně jsem ujetej na Tagy Aquaracer, který se dělaj v bicoloru taky (tenhle konkrétní model - WBD2120.BB0930 - má tmavej ciferník a je masivnější, 41mm), ale nesmí ti vadit Tag Heuer stigma™ a fakt, že jakmile je dáš na ruku, tak ztratí desítky % hodnoty, pokud je koupíš nový. Béčka Chronomat maj docela podobnou lunetu těm tvým, bicolor jsou jen nějaký starší reference (tohle je D13050, 39mm), ale zase je u nich výhoda, že čím jsou otlučenější, tím líp a drsnějc vypadaj + přídavnej článek tahu s druhou časovou zónou je cool. Klasika jsou Datejusty v 36mm (126233), který jsou relativně entry level na Rlx, ale i tak pekelně drahý. Hydroconquest, 41mm, šedej ciferník a bicolor ne ve žlutým, ale v růžovým zlatě, což je docela neokoukaný a za mě fakt hezký (L37813787). Od Japonců se mi líbí tyhle Promastery - NY0094-85E, dělaj se i s modrým cifrem, ale jsou 44mm, takže už docela velký. Tyhle kdybys hodil na bicolor tah, tak taky splní účel a budou vypadat dost dobře (SRPG03J1): Kdybys chtěl zůstat u značky, tak jsem našel tyhle Edifice (EFR-539SG-7AVUE). Ale za mě jsou top Casia stejně základní digitálky A168 nebo A700... Oceanus taky dělali nějaký reference v bicoloru, ale jsou už docela starý, byly JDM only a nikde jsem je nenašel prodávat, tak je ani nepostuju. Naházel jsem sem, co se mi líbilo během rychlýho hledání, třeba tě to v rozhodování někam posune. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 10. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2023 (upraveno) V 9. 9. 2023 v 22:01, petr4612 napsal: ... a funkčnosti si také nejsem jistý ... Rozšířit To je řešitelné. Tipuju, že tam bude Miyota 2115 (dávali ji všude), která je k stále k mání ... Upraveno 10. září 2023 uživatelem orol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 10. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2023 Tak v prvni rade si ujasni jestli ti staci pozlaceni (tam ta cena nebude moc jina od oceli) nebo zlato, kde to hlavne plne clanky tahu umi pekne prodrazit. Imo je druha varianta spravne, ale chapu, ze to muze byt mimo financni moznosti. Z lepsich znacek muze byt asi nejjednodusi nekde sehnat starsi Becka, tech se driv delalo hodne - treba naky Chronomaty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr4612 Odesláno 10. září 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2023 (upraveno) Super kluci, děkuji moc za reakce. Díky nim jsem si to také trochu víc utridil a vyjasnil. @Rommel Mírně preferuji automaty, ale ani quartz nezatracuji. Ten odkaz by měl být spíš v designu, takže tmavý ciferník a podobný design lunety. Rozměrově mohutnější a na Japonci netrvám. Ty TH Aquaracery jsou vlastně skoro trefa do černého. TH se mi také líbí. Momentálně mám Khaki Aquaracery a moc mi sedí ta hranatá luneta... Sháněl bych je spíše použité Většina mých kousků je z druhé ruky a jsem rád, když se mi něco podaří sehnat za dobrou cenu. Longiny jsou také zajímavé a vypadají trochu střídměji. Tahle dvojka stoji za vážné zamyšlení. @orol Nevím jestli ta Casia chci zprovoznit. Možná z nostalgie, ale nosit je už určitě nebudu. Díky, ale za info. Netušil jsem co je uvnitř. @xcmaniax Netrvám na echt gold provedení a zlacení je za mě o.k. Ty starší Béčka jsou taky dobrý tip. Pokud by byly nějaké vintage bez chrona a v nositelne velikosti (tj. min 39mm), tak by mě to zajímalo. Starší Breitlingy tedy přidávám do vyhledávače... Upraveno 10. září 2023 uživatelem petr4612 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 11. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2023 Petre pockaj si kym nebude budget na Tudor. Predpokladam ze chces bico Black Bay jak ich tu prezentuje Shewca a to su hodinky na ktore sa oplati cakat. A za Bico volbu... ja som nad tym dlho ohrnal nos a potom som na par dni dostal moznost ponosit bico DJ... par hodin na ruke a bolo rozhodnute co si darujem na kulatiny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 11. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 11. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2023 Je to mimo můj záběr, ale když už jsem na ně narazil, přihodím: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno 11. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2023 Seiko SNXJ90 z filmu American Psycho https://superwatchman.com/christian-bale-wears-a-seiko-in-the-movie-american-psycho/ F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr4612 Odesláno 12. září 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2023 (upraveno) @Vortex-Tempus Asi máš pravdu, že se vyplatí počkat na Black bay. Uz jsem vychladl a skrtnul TH Aquaracer i Breitlingy. Není to ono. Longines jsem měl, tak už mě také moc nelákaji. Naopak Tudor se mi líbí už dlouho a Black bay bicolor je parádní. Cítím to tak, že zkusim nějaké budgetovky např. Seika co hodil @F.B. jsou pěkný. Budu odkládat stranou a uvidíme. @Chronopetr díky za odkaz na ty Orisy. Ty mi v inzerci unikly, ale nějak mi nesedí. Upraveno 12. září 2023 uživatelem petr4612 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2023 Celkem se mi líběj Mido. Ale jestli to má být jen na přechodnou dobu abys měl co k prstýnku nebo náramku, nechodil bych do ničeho dražšího. Prodejnost bude špatná. Klidně bych zkusil kopírku Štajny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr4612 Odesláno 22. září 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2023 Děkuji všem kteří se zapojily do mé úvahy nad bicolor hodinkami. Vaše postřehy mi pomohly usměrnit myšlenky. V tomto případě jsem se rozhodl pro dlouhou cestu k nákupu. Zatím mé myšlenky a úspory směřují k Tudorum. Uvidíme zda se to povede a někdy prihodim jejich foto. Chtěl jsem ovšem něco zkusit ihned, takže jsem pořídil Citizeny, kterých jsem si všiml už dříve u kolegů. Nejsou úplně tak "bicolor" jak jsem zamýšlel (škoda toho jednobarevného tahu), ale dýchají parádním vintage nádechem a prozatím mě částečně uspokojily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se