Přejít na obsah

Stroj na natahování

Doporučené příspěvky

Návštěvník HymenLord
Odesláno

Ahoj,

mám dvoje hodinky s automatickým strojkem (Maurice Lacroix), ovšem přes víkend nevydrží v chodu. Viděl jsem, že se prodává strojek, na který se hodinky zavěsí, strojek jimi otáčí, a tak se hodinky natahují "samy". Pohon je zřejmě na elektřinu, možná na baterky. Máte někdo tip, kde by se dal přístroj za rozumný peníz pořídit (viděl jsem kousek za 200 tisíc, což je asi stokrát více, než bych myslel). Také jsem jeden viděl u hodináře v Pařížské, ale to bude také asi nekomerční záležitost. Díky za pomoc.

Ondřej

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mám stejný problém, taky se mi hodinky přes víkend stačí zastavit.

Pořád, se chystám, že se po něčem taky podívám, ale nedostal jsem se k tomu zatím.

Nicméně mi hned bylo jasný, že to asi nebude levné, napadlo mě ale, že by nemuselo být složité něco podobného vyrobit.

Odesláno

Nemusi to byt spatne, ale pozor, zrovna tenhle prodejce ma dost negativnich postu, i kdyz ma i dost pozitivnich. Prece jen je ale bezpecnejsi se kouknout po nekom s lepsim feedbackem, alespon 99%...mensi nebrat! ;)

Návštěvník HymenLord
Odesláno

Díky za info. Motorek je pravděpodobně celkem jednoduchá záležitost, celé je to asi o zevnějšku. Za tím účelem bych to ale raději viděl předem. Nenapadá vás něco v Česku? Díky. Ondřej PS: Taky mě napadlo si to vyrobit - vypolstrovat to polštářkem od ML nebo jinak využít tu pěknou krabičku, ve které jsem hodinky koupil, ale patlat to z autodráhy apod. se mi nechce, měl jsem představu koupě nějakého polotovaru...

Odesláno

V Česku je min. jeden dodavatel, viděl jsem watchwinder minulý týden na výstavě Hodiny a klenoty (jinak to byla, řekl bych, ztráta času) na Výstavišti. Cena watchwinderu na jedny hodinky byla okolo 6.000,-Kč (což je docela posun, ještě loni byly v Pařížské za ceny v řádu deseti-tisíců a myslím že i přes 100k).

• po 4 týdnech...
Odesláno

Jako hodinář jsem si pomohl velmi levně, a to vyřazeným motorkem z otočné výstavní skříně. Na něj jsem připevnil číselník z hodin a také stojánky na hodinky.

PA270013.jpg

PA270014.jpg

Při upevnění některých hodinek se musí dát pozor na smysl otáčení, protože některé automaty natahuje rotor jen jedním směrem.

• po měsíci...
Návštěvník Kamil
Odesláno

Co tomu říkáte:

76_1_b.JPG

nový, 220 V, 4 rotace za minutu, možno použít ve vertikální i horizontální pozici, cena okolo 100 USD

Odesláno

pořídil jsem na E BAY tuhle krabičku, ale bohužel hned jak přišla, tak ji manželka zabavila, takže hrát si budu až pod stromečkem. Jakmile se mi dostane do ruky sdělím informace.

Zatím - stála 200USD včetně dopravy, napájení dvě baterie nebo síť, ale 120V (sháním adapter, kdyby někdo poradil, byl bych rád).

31_3.jpg

Návštěvník vasco
Odesláno

Taky jsem to řešil, slintal jsem nad katalogem Buben & Zorweg, ale nakonec jsem to pořešil na ebay.... 230 USD i s dopravou...už tři dny leží zásilka na celnici v ruzyni, tak doufám, že to stihnou proclít do Vánoc...

mp46z__2.jpg.xs.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...