Návštěvník HymenLord Odesláno 29. září 2005 Nahlásit Odesláno 29. září 2005 Ahoj, mám dvoje hodinky s automatickým strojkem (Maurice Lacroix), ovšem přes víkend nevydrží v chodu. Viděl jsem, že se prodává strojek, na který se hodinky zavěsí, strojek jimi otáčí, a tak se hodinky natahují "samy". Pohon je zřejmě na elektřinu, možná na baterky. Máte někdo tip, kde by se dal přístroj za rozumný peníz pořídit (viděl jsem kousek za 200 tisíc, což je asi stokrát více, než bych myslel). Také jsem jeden viděl u hodináře v Pařížské, ale to bude také asi nekomerční záležitost. Díky za pomoc. Ondřej
Ondraj Odesláno 29. září 2005 Nahlásit Odesláno 29. září 2005 Mám stejný problém, taky se mi hodinky přes víkend stačí zastavit. Pořád, se chystám, že se po něčem taky podívám, ale nedostal jsem se k tomu zatím. Nicméně mi hned bylo jasný, že to asi nebude levné, napadlo mě ale, že by nemuselo být složité něco podobného vyrobit.
odklizec Odesláno 29. září 2005 Nahlásit Odesláno 29. září 2005 Ja jsem tyhle ty vecicky okukoval taky, ale zatim jsem se neodhodlal Opet bych doporucil mrknout na ebay, kde se daji sehnat o kus levneji a pripadne dobry vyber je tady: http://www.ofrei.com/page254.html#12655
flax Odesláno 29. září 2005 Nahlásit Odesláno 29. září 2005 Tady je jeden za 110? vcetne dopravy DPD.... http://www.poljot24.de/en/pd-849402391.htm...m?categoryId=13
Dali Odesláno 29. září 2005 Nahlásit Odesláno 29. září 2005 co říkáte něčemu takovému, je to sice na 110 V ale to by se snad nějak... http://cgi.ebay.com/NEW-LEATHER-4-6-AUTO-W...1QQcmdZViewItem
odklizec Odesláno 29. září 2005 Nahlásit Odesláno 29. září 2005 Nemusi to byt spatne, ale pozor, zrovna tenhle prodejce ma dost negativnich postu, i kdyz ma i dost pozitivnich. Prece jen je ale bezpecnejsi se kouknout po nekom s lepsim feedbackem, alespon 99%...mensi nebrat!
Návštěvník HymenLord Odesláno 30. září 2005 Nahlásit Odesláno 30. září 2005 Díky za info. Motorek je pravděpodobně celkem jednoduchá záležitost, celé je to asi o zevnějšku. Za tím účelem bych to ale raději viděl předem. Nenapadá vás něco v Česku? Díky. Ondřej PS: Taky mě napadlo si to vyrobit - vypolstrovat to polštářkem od ML nebo jinak využít tu pěknou krabičku, ve které jsem hodinky koupil, ale patlat to z autodráhy apod. se mi nechce, měl jsem představu koupě nějakého polotovaru...
montz Odesláno 30. září 2005 Nahlásit Odesláno 30. září 2005 V Česku je min. jeden dodavatel, viděl jsem watchwinder minulý týden na výstavě Hodiny a klenoty (jinak to byla, řekl bych, ztráta času) na Výstavišti. Cena watchwinderu na jedny hodinky byla okolo 6.000,-Kč (což je docela posun, ještě loni byly v Pařížské za ceny v řádu deseti-tisíců a myslím že i přes 100k).
babaq Odesláno 30. září 2005 Nahlásit Odesláno 30. září 2005 Teda nevím, ale nezdá se mi, že by to bylo skutečně tak složité zařízení... podle těch cen by jeden řekl, že to je kdovíco. Můj osobní odhad je 1-2 motorky a něco málo elektroniky. Je tu někdo, kdo ví, co je uvnitř? Mně se podařilo najít akorát http://www.penelop.ch/english/aboutpen_con...esign_technique, ale zase tak moc jsem nehledal :-)
tom Odesláno 30. září 2005 Nahlásit Odesláno 30. září 2005 Haffner ( www.uhrenhaeffner.de) nabízí watchwinder - MTE za 99 EUR. Zatím nejlevnější na jaký jsem natrefil.
babaq Odesláno 30. září 2005 Nahlásit Odesláno 30. září 2005 motorek na grilování :-) Asi tak... Na druhou stranu, humidor je taky jenom taková drahá krabice na doutníky, že ano...
w.a.l.t.e.r. Odesláno 30. září 2005 Nahlásit Odesláno 30. září 2005 Na http://www.regulace.cz nabízejí různé krokové motorky, které se využívají na otočné vitríny, reklamní tabule apod. Třeba by se z toho dalo vyjít.
ssykora Odesláno 27. října 2005 Nahlásit Odesláno 27. října 2005 Jako hodinář jsem si pomohl velmi levně, a to vyřazeným motorkem z otočné výstavní skříně. Na něj jsem připevnil číselník z hodin a také stojánky na hodinky. Při upevnění některých hodinek se musí dát pozor na smysl otáčení, protože některé automaty natahuje rotor jen jedním směrem.
Návštěvník Kamil Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 Co tomu říkáte: nový, 220 V, 4 rotace za minutu, možno použít ve vertikální i horizontální pozici, cena okolo 100 USD
Viktor Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 No, že byl to byl nejkrásnější watchwinder ... ale na Seika 5 by mohl stačit. Co tohle?
Návštěvník Kamil Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 Zapomněls napsat cenu :/
Viktor Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 Jó cena bude krutá, tuším kolem tisíce tojro.
Dali Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 pořídil jsem na E BAY tuhle krabičku, ale bohužel hned jak přišla, tak ji manželka zabavila, takže hrát si budu až pod stromečkem. Jakmile se mi dostane do ruky sdělím informace. Zatím - stála 200USD včetně dopravy, napájení dvě baterie nebo síť, ale 120V (sháním adapter, kdyby někdo poradil, byl bych rád).
Návštěvník vasco Odesláno 11. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2005 Taky jsem to řešil, slintal jsem nad katalogem Buben & Zorweg, ale nakonec jsem to pořešil na ebay.... 230 USD i s dopravou...už tři dny leží zásilka na celnici v ruzyni, tak doufám, že to stihnou proclít do Vánoc...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se