Jacoppo Odesláno 26. září 2009 Nahlásit Odesláno 26. září 2009 kopferkingel napsal: Nestraším, jen sděluji dojmy. Do mých jsem se nedíval, ale vypadá to, jako by tam ve výrobě vůbec nedali pružinu. Natahovací mechanismus se zcela volně protáčí. Prodejce souhlasil, abych mu hodinky poslal zpátky, vymění je. Takže je budu posílat zpátky do Číny. Z toho nápadu zrovna nejsem nadšený, ale co se dá dělat. Ještě jedna perlička ze zákulisí - dýnko jde odšroubovat pouhou rukou. Povolovač není potřeba Ono to bude asi hodne kus od kusu a jak se ten cinan vyspal... Na jednech hodinkach skoro nesla vyndat korunka, hodinar pak jaksi prisel na to, ze je tam nakrivo a drhne, ovsem udajne tam bylo velmi dobre, pry od Rolexu obslehnute tesneni. V dalsich zase sla korunka snadno otacet (tesneni tam samo vubec nebylo), ale mely vetsi zpozdeni. A na tretich pro zmenu nesel sundat pasek a musel se odriznout. Tak sem zvedav na tyhle ctvrty:D STejne u me budou zase tak mesic, dva max:D
Jacoppo Odesláno 12. října 2009 Nahlásit Odesláno 12. října 2009 Tak mi dorazily E1 PowerReserve Automatic s mimostředovkou na 9, datumem a krásně udělanou rezervou nátahu. Musím uznat, že oproti všem předešlým, co kolem mne běžely jsou dílensky uplně někde jinde v pozitivním slova smyslu. Indexy jsou nalepené, nikoli nasunuté na nožičkách, rezerva nátahu má příjemný vlis. Jediné, co se mi nelíbí, je barevně prohozený datum na trojce. A pásek se už dá zapnout a chvíli nosit... Foto postnu zítra.
Jacoppo Odesláno 17. října 2009 Nahlásit Odesláno 17. října 2009 Dneska Parnisy E1 odešly do věčných lovišť. Trochu v nich ruplo a na časovém okénku jsem najednou místo 17 měl mezistupeň mezi 11 a 12. Vůbec jsem s datem nehnul, tak jsem se rozhodl, že je vyreklamuju - jenže vzhledem k poštovnýmu zpět jsem jim určil zcela jiný osud. Z poličky jsem vzal sadu malých šroubováčků s tím, že mi poslouží jako hračka na večer. Sundání dýnka nebyl vůbec žádný problém - stačilo vzít nůžky a párkrát s ním zatočit. Následovalo vytažení korunky, taky brnkačka, a odšroubování spodního kruhu, který drží ciferníček a strojek na místě. Tady mne překvapila jedna věc - nevím, či jsem za to mohl já, ale šroubeček byl silně zmagnetizovaný - lepil se na vše kovové. Chtěl jsem se podívat pod nedklid (říká se tomu tak, že jo ), ale tak malý šroubováček nemám. Cvičně jsem se pokoušel sundat můstek - povedlo se... dokonce se mi ho povedlo znovu namontovat a zprovoznit... Opět, šroupky šly po všem kovovém, dokonce se i kutálely k sobě, když jsem je dal do krabičky. Sundání ručiček byla uplně jiná meta. Ony jsou totiž k té trubičce, co s nima otáčí přilepené. ALe povedlo se je sundat. Z druhé strany jsou pěkně zpracované, neposkrábané a bez otisků palce. Samozřejmě jsou lakované, ne moc kvalitně - barva se sundavala samotným kontaktem s mým prstem. Během sundavání ciferníčku mne překvapil počet palců na druhé straně ciferníčku a to, že 2 nožičky, které drží ciferník na strojku jsou ohnuté, aby se trefily do dírek. Tím pro dnešek s rozborkou končím, nejsem tak šikovnej a hrát si s jedním šroubkem 20 minut je na mne už dneska moc
PhoeniX Odesláno 17. října 2009 Nahlásit Odesláno 17. října 2009 Vyfoť ještě prosím Tě ručičky z druhé strany. Moc by mě zajímalo, jak jsou provedené. Kdysi jsem na fóru viděl fotografii obrácených ručiček na ROLEXu a udělalo se mi mdlo. Díky.
Jacoppo Odesláno 17. října 2009 Nahlásit Odesláno 17. října 2009 Jedno foto na objednávku Pro ilustraci a aby bylo na co ostrit jsem přidal zadní stranu ciferníčku. Zítra za světla nafotím tloušťku kalibru a další detaily. Mimochodem na tom ciferníčku je v datumce plastová lupička, aby datum vypadalo z té prohlubně větší a vypadalo, že není v té prohlubni... Jinak našel jsem doma strojek Prim... který je mimochodem uplně stejně velký, jako ten v Parnisech... a vzhledem k tomu, že pro něj nemám pouzdro ani ciferník, mne napadlo dát ho do tohodle pouzdra... Ale sám si na to netroufám
Jacoppo Odesláno 17. října 2009 Nahlásit Odesláno 17. října 2009 Tak foto už tam je, omluvám se, ale fórum mi ho nechtělo ukázat.
Bonebreakers Odesláno 18. října 2009 Nahlásit Odesláno 18. října 2009 To ty Parnisy fungovali jen tech par dni ?
veteran Odesláno 18. října 2009 Nahlásit Odesláno 18. října 2009 Zdar chlapy, docela mě polilo horko při čtení těhle příspěvků, já mám v úmyslu si taky jedny koupit a teď jsem na rozpacích jestli mám. Někdo si z toho udělal sport a čeká až mu přijdou hodinky které fungují, ale já zas tak majetný nejsem, abych takhle zkoušel kus od kusu. Máte někdo vyloženě pozitivní zkušenost? Původně jsem chtěl taky ty modro bílé, ale jako stavebnici je nechci
skalis Odesláno 18. října 2009 Nahlásit Odesláno 18. října 2009 veteran napsal: já zas tak majetný nejsem, abych takhle zkoušel kus od kusu. Máte někdo vyloženě pozitivní zkušenost? Původně jsem chtěl taky ty modro bílé, ale jako stavebnici je nechci Tak radsi sahni po necem jinem, nez je cina. Ja jsem takhle protocil rukama dvoje Marina Militare a ani jedny uz nejsou v provozu. Ony tyhle hodinky muzou fungovat bez problemu, ale muzou se ti stejne tak za mesic pokazit. A jestli nemas zbytecne penize na vyhozeni z okna, tak kup radeji jedny drazsi (treba po nejakem case setreni), ktere ti bezpecne vydrzi.
veteran Odesláno 19. října 2009 Nahlásit Odesláno 19. října 2009 Já jedny dražší mám, Poljot Aviator a doma by další dražší hodinky neprošli, ale ty číny jsou za dobré peníze a hodně libivé, tak do nich chci jít. Navíc vážený člen chronomagu Gandalf je nezatracuje, tak to chci zkusit...třeba budu mít štěstí Kolego Bonebreakers, jak to vidíte, půjdete do nich? Někdo je chválí, někdo zatracuje..
Jacoppo Odesláno 19. října 2009 Nahlásit Odesláno 19. října 2009 veteran napsal: Zdar chlapy, docela mě polilo horko při čtení těhle příspěvků, já mám v úmyslu si taky jedny koupit a teď jsem na rozpacích jestli mám. Někdo si z toho udělal sport a čeká až mu přijdou hodinky které fungují, ale já zas tak majetný nejsem, abych takhle zkoušel kus od kusu. Máte někdo vyloženě pozitivní zkušenost? Původně jsem chtěl taky ty modro bílé, ale jako stavebnici je nechci Mám v rukou už celkem osmé hodinky Parnisu. Za ty peníze bych se jich nebál. Všechny doposud fungovaly jak se od nich za ty peníze očekává a dělají další dobrou službu. Tento typ, E1, my vydržel přesně 3 dny... Nijak toho nelituju. Nymslím, že jsou to špatné hodinky. Taťík má A005 na práci na zahradě - sklíčko se nepoškrábalo, pouzdro bez šrámu a udělají krásnou minutu týdně. Pokud to porovnám s jeho Festinama tak vydržely po stránce poškození/čas více Parnisy... Spíš myslím, že čím méně komplikovaný kus od Parnisu, tím větší šance, že bude spolehlivý. Dělám si teď zálusk na mechaniky s kopii Unitasu... Edit: škoda jen, že už nemají A005, jsem je prodal místnímu členovi a chyběj mi
gandalf Odesláno 19. října 2009 Nahlásit Odesláno 19. října 2009 Tak já přiznám taky barvu. Dnes mi dorazily tyhle Parnis /pochopitelně ze studijních důvodů/. První dojmy - solidně zpracovaný pouzdro, ciferník i strojek /zřejmě kopie Unitas s nástavbou/. Zatím všechno maká, tak jak má, ALE na tom subciferníčku na 12 by měl být 24 hodinový čas! To je neuvěřitelný. Omluvte kvalitu, bylo to focený ve spěchu.
Jacoppo Odesláno 19. října 2009 Nahlásit Odesláno 19. října 2009 gandalf napsal: Tak já přiznám taky barvu. Dnes mi dorazily tyhle Parnis /pochopitelně ze studijních důvodů/. První dojmy - solidně zpracovaný pouzdro, ciferník i strojek /zřejmě kopie Unitas s nástavbou/. Zatím všechno maká, tak jak má, ALE na tom subciferníčku na 12 by měl být 24 hodinový čas! To je neuvěřitelný. Omluvte kvalitu, bylo to focený ve spěchu. Řekl bych, že na Parnis "krásná" úprava ciferníčku, můžes napsat, kde jsi to koupil? Zajímaly by mne jednodušší modely s datem a centrální vteřinovkou...
cody Odesláno 19. října 2009 Nahlásit Odesláno 19. října 2009 Jsou pekny, tyhle jsem myslel. Zespoda vypadaj na fotce taky dobre. Kde se to zastavi, kdy ty Svycary dozenou...
veteran Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 4 Gandalf, tys měl vždycky dobrý vkus a to platí i o těhle Parnisech, fakt krásný ...
Luk Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 cody napsal: .......Kde se to zastavi, kdy ty Svycary dozenou... Dokud budou razit ciferníky z hliníkového plechu, tak nemám strach, že švýcary doženou.
gandalf Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 Nechci tady za Číňany lobovat, ale při výrobě nízkonákladových hodinek je použití hliníku na ciferníky asi racionální rozhodnutí. Je třeba si uvědomit, že tyhle hodinky stojí i s obchodní marží a poštovným kolem 80 USD.
veteran Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 Gandalfe nedej se, jsem tvůj velký fanda....bývalý kolego
vendy Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 Dotaz na gandalfa:Ty parnisy ukazují na dvanáckovém ciferníku 24 hodinový oběh?A je možno samostatné nařízení ručičky jako pro GMT? Díky
gandalf Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 To je právě ta blbost. Je tam normální 12ti hodinový ciferníček, ale má tam být 24 hodinový!! Ne nejde to samostatně nařizovat. Je to jen ve 24 hodinovém módu. Takže když je to na 3, tak je 6, na 6 je 12 ......
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.