Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den všem,

Jsem na zdejším fóru poměrně nový a rozkoukávám se, tak snad nikoho neurazím nebo neporuším pravidla.

Důvod proč píšu tento příspěvek je téma "Import japonských hodinek z Japonska". Sám mám hodinky rád, ale zároveň nejsem žádný expert. Vím, že Japonsko je co se hodinek týče na velice dobré úrovni a sami Japonci mají pro svůj trh své vlastní modely/edice, které se na jiné trhy nedovážejí.

Sám mám k Japonsku velice blízko, poměrně často jej navštěvuji, mám tam nějaké vazby a jsem "autíčkář", takže miluji vše okolo toho. Jelikož mám auta a vše okolo nich opravdu rád, občas na přání dovezu nějaké auto z Japonska, případně náhradní díly. Jeden člověk za mnou však přišel a ptal se mě, zda bych byl schopen sehnat hodinky, které se vyráběly/vyrábějí pouze pro Japonsko.

Poslední zmiňované mě přivedlo na otázku, zda je takových lidí více. Zda by měli lidé zájem o hodinky a příslušenství, které se vyráběly pouze pro Japonsko, případně jsou dostupné pouze na japonských aukcích a obchodech?

Děkuji za odpovědi, názory, případně kdyby měl někdo zájem mohl bych být nápomocný při hledání/koupi/poslání hodinek z JP.

S pozdravem,

Ondra

Odesláno

Vítej Ondro. Nakupování v Japonsku je v současné době poměrně snadná disciplína. Existuje několik možností jak pohodlně importovat a vyhledávat hodinky v Japonsku přes zprostředkovatelské servery, balík umí dojít do týdne a i proclení probíhá snadno.

V rámci tohoto fóra drancuje Japonsko zjevně celá řada kolegů, jak pro vlastní potřebu, tak na kšeft. Já osobně jsem v dobách největšího zápalu měl balík z Japonska na cestě skoro každý týden. Dají se sehnat pěkné JDM modely, běžné modely, které se u nás ale moc často neobjevují v inzerci (když chceš oranžové 1. gen Monstra v pěkném stavu - do týdne je můžeš mít na ruce), krásné vintage všeho druhu, včetně náhradních dílů.

Tuto cestu si ale v poslední době už našlo hodně lidí - v důsledku tak opravdu zajímavé kusy dost podražily, protože přihazuje celý svět. Současně se trh stal více lákavý pro různé podvodníky, takže se zvýšil podíl bastlů, fejků a podobných leváren - a tím nemyslím zjevné indické splácaniny. Současně masivní import hodinek z japonska zasytil místní trh, takže se některé modely ani nevyplatí nakupovat v Japonsku a čekat jestli dojdou v pořádku a opravdu funkční - stačí si počkat na to až probublají na aukro - já si už Golden Horse od Rado v Japonsku ani kupovat nebudu - počkám si až mně to klapne u Jeronima :D 

Jinak mimo pozitiva a možnost sehnat zajímavé kousky sebou nesou jako vždy importy z Japonska své úskalí - nákup probíhá přes prostředníky - kontakt na přímého prodejce nebývá možný - je nutno se rozhodovat podle pár fotek a věřit popisu. Bohužel se mnohokrát stalo, že hodinky popisu neodpovídaly (nenafocené poškození, nebo z fotek neviditelná degradace číselníku), byly deklarovány jako funkční a měly vadu (například nepřeklápění data, nefunkční automatický nátah, nefunkční tlačítka u digitálek, nebo segment displeje, atd.). Reklamovat už pak není co a kde - ani blbé negativní hodnocení prodejci nejde dát... prostě jen hodinky odepsat na náhradní díly - oprava často není možná, nebo je dražší než celé hodinky - statisticky bych řekl že se to týkalo tak 25-30% zakoupených hodinek, které nesplnily očekávání. Třešničkou na dortu je pak ještě chování prostředníků - například BUYEE - kteří fungují jen když vše je jak má, v momentu kdy žádáte o akci z jejich strany tak je podpora nulová - moje poslední zkušenost - nákup za 700 USD - hodinky u kterých jsem identifikoval že jsou FAKE a žádal o součinnost při zrušení příhozu atd.... nic nezrušili, peníze strhli, fejky došly k nim do skladu a tam zůstaly - povedlo se mně vybojovat navrácení peněz až přes VISA jako reklamaci transakce, kde jsem musel doložit jednání prodejce - v BUYEE mám teď banán a oni mají fejky na skladě (+ doufám že měli kontrolu od japonské celní správy, kterou jsem na ně poštval 🙂  ) .

• po 3 týdnech...
Odesláno
  V 21. 12. 2023 v 7:36, Snekofon napsal:

Vítej Ondro. Nakupování v Japonsku je v současné době poměrně snadná disciplína. Existuje několik možností jak pohodlně importovat a vyhledávat hodinky v Japonsku přes zprostředkovatelské servery, balík umí dojít do týdne a i proclení probíhá snadno.

V rámci tohoto fóra drancuje Japonsko zjevně celá řada kolegů, jak pro vlastní potřebu, tak na kšeft. Já osobně jsem v dobách největšího zápalu měl balík z Japonska na cestě skoro každý týden. Dají se sehnat pěkné JDM modely, běžné modely, které se u nás ale moc často neobjevují v inzerci (když chceš oranžové 1. gen Monstra v pěkném stavu - do týdne je můžeš mít na ruce), krásné vintage všeho druhu, včetně náhradních dílů.

Tuto cestu si ale v poslední době už našlo hodně lidí - v důsledku tak opravdu zajímavé kusy dost podražily, protože přihazuje celý svět. Současně se trh stal více lákavý pro různé podvodníky, takže se zvýšil podíl bastlů, fejků a podobných leváren - a tím nemyslím zjevné indické splácaniny. Současně masivní import hodinek z japonska zasytil místní trh, takže se některé modely ani nevyplatí nakupovat v Japonsku a čekat jestli dojdou v pořádku a opravdu funkční - stačí si počkat na to až probublají na aukro - já si už Golden Horse od Rado v Japonsku ani kupovat nebudu - počkám si až mně to klapne u Jeronima :D 

Jinak mimo pozitiva a možnost sehnat zajímavé kousky sebou nesou jako vždy importy z Japonska své úskalí - nákup probíhá přes prostředníky - kontakt na přímého prodejce nebývá možný - je nutno se rozhodovat podle pár fotek a věřit popisu. Bohužel se mnohokrát stalo, že hodinky popisu neodpovídaly (nenafocené poškození, nebo z fotek neviditelná degradace číselníku), byly deklarovány jako funkční a měly vadu (například nepřeklápění data, nefunkční automatický nátah, nefunkční tlačítka u digitálek, nebo segment displeje, atd.). Reklamovat už pak není co a kde - ani blbé negativní hodnocení prodejci nejde dát... prostě jen hodinky odepsat na náhradní díly - oprava často není možná, nebo je dražší než celé hodinky - statisticky bych řekl že se to týkalo tak 25-30% zakoupených hodinek, které nesplnily očekávání. Třešničkou na dortu je pak ještě chování prostředníků - například BUYEE - kteří fungují jen když vše je jak má, v momentu kdy žádáte o akci z jejich strany tak je podpora nulová - moje poslední zkušenost - nákup za 700 USD - hodinky u kterých jsem identifikoval že jsou FAKE a žádal o součinnost při zrušení příhozu atd.... nic nezrušili, peníze strhli, fejky došly k nim do skladu a tam zůstaly - povedlo se mně vybojovat navrácení peněz až přes VISA jako reklamaci transakce, kde jsem musel doložit jednání prodejce - v BUYEE mám teď banán a oni mají fejky na skladě (+ doufám že měli kontrolu od japonské celní správy, kterou jsem na ně poštval 🙂  ) .

Rozšířit  

Dobrý den,

moc děkuji za informace a upřímnou zpětnou vazbu :) Máte určitě v hodně věcech pravdu. V dnešní době si člověk dokáže spoustu věcí pořešit sám, existují různé servery, které jsou v Angličtině, také je trh zaplněný "fake" věcmi i v JP atd.

Nicméně já se snažím vždy nakupovat pouze přes vyloženě JP servery, které jsou v Japonštině. Ohledně nákupu, prověření prodejce a odeslání mi případně pomáhá člověk v JP. Jasně, nikdy to nemusí být 100%, ale myslím, že tímhle se dá hodně nekalostí eliminovat.

Nečekám, že zbohatnu a nechci nikoho tahat za nos. Spíš mě zajímá tahle oblast "nákupu/prodeje" a pokud s tímhle můžu někomu pomoci, udělám to rád. Jak jsem psal výše, k Japonsku mám velice blízko.

S podzravem,

Ondra

Odesláno

Buyee, Jauce jsou japonské servery a člověk přes ně v podstatě přímo nakupuje, je to 1:1 real time (např. na yahoo.jp). Já mám s Buyee pozitivní zkušenost /i při řešení problémů/. S tím že kolega Snekofon přihodil na fake nic moc nezmůžou a může se rozčilovat jak chce. Jasně deklarují, že příhozy nelze zrušit. Tady platí 2x měř a jednou přihazuj.  Problémy typu, že hodinky k nim nedorazí, nebo v neodpovídajícím stavu řeší.

• po 4 týdnech...
Odesláno

To jsi (jakožto nováček) nepochopil. Na fóru je vlákno: Chronomag pamětihodnosti. Blíže zde:

No, a protože chceš vojebat clo a DPH (tedy při škodě státu více než 10000,- kč se dopustit trestného činu), ba dokonce si na to najmout jiného chronomagora, a k tomu napíšeš: žádná levárna, tak Tvůj výrok do onoho vlákna nadepsaného výše zkrátka míří.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...