Přejít na obsah

Anketa ohledne tvorby pyramidy hodinarskych znacek  

479 hlasů

1. 1. Chcete vytvaret pyramidu znacek?

• Ano
      408
    • Nevim
      33
    • Ne
      41
  2. 2. Pokud ano, podle ceho chcete pyramidu vytvorit?

• Podle ceny (prumerne/maximalni/minimalni)
      22
    • Podle historie dane znacky
      30
    • Podle inovaci, ziskanych patentu a novych reseni/materialu
      52
    • Podle kombinace toho vseho dohromady
      343
    • Nevim/Je mi to jedno hlavne ze neco budeme mit..
      35

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přesně tak... a navíc, i když je uvidí.. Ono těžko od nechronomagika očekávat že bude schopen rozlišit i kvalitu zpracování, eleganci a pod... Pak je tady určitá vrstva obyvatel kde jsou hodinky "statusovým znakem" a ty také vnímají hlavně značku... takže zase Prim má smolíka pacholíka...

Odesláno

Podla mojho nazoru je Prim opravnene tam, kde je. Sice puzdra mozu mat kvalitne, no nie su nicim vynimocne. Doteraz maju problem s vodotesnostou - 30m je standard, 50m u sportovych modelov je bieda, len jeden model so 100m. Taktiez ciselniky su slabe - jednoducha potlac, plasticke indexy su skor rarita, o gilosovani mozu len snivat, podpriemerna luminiscencia. Kalibre su sice "vlastne", no stare, repasovane a kvalitu ich spracovania, prave kvoli dobe vyrobenia, mozme porovnat so sucasnou cinskou produkciou. Novy kaliber je ako Yetti - vela sa o nom hovori, kazdy o nom pocul, no nikto ho nevidel.

Odesláno
Podla mojho nazoru je Prim opravnene tam, kde je. Sice puzdra mozu mat kvalitne, no nie su nicim vynimocne. Doteraz maju problem s vodotesnostou - 30m je standard, 50m u sportovych modelov je bieda, len jeden model so 100m. Taktiez ciselniky su slabe - jednoducha potlac, plasticke indexy su skor rarita, o gilosovani mozu len snivat, podpriemerna luminiscencia. Kalibre su sice "vlastne", no stare, repasovane a kvalitu ich spracovania, prave kvoli dobe vyrobenia, mozme porovnat so sucasnou cinskou produkciou. Novy kaliber je ako Yetti - vela sa o nom hovori, kazdy o nom pocul, no nikto ho nevidel.

OK. Cim jsou prosim "vyjimecne" pouzdra v chlivku pred Primem? Co je to vyjimecne pouzdro? U spolecenskych hodinek mam vodotesnost 5 ATM, takze nevidim problem. Ciselniky, vetsinou retro jsou delany tiskem s jednoduchymi plastickymi indexy - kde je problem?. Gilosovani asi Prim neumi. Takze argumentace nic moc objektivni.

Jinak Prim samozrejme nechte, tam kde je, je to jen názor :thumbsup_anim:

Odesláno
OK. Cim jsou prosim "vyjimecne" pouzdra v chlivku pred Primem? Co je to vyjimecne pouzdro? U spolecenskych hodinek mam vodotesnost 5 ATM, takze nevidim problem. Ciselniky, vetsinou retro jsou delany tiskem s jednoduchymi plastickymi indexy - kde je problem?. Gilosovani asi Prim neumi. Takze argumentace nic moc objektivni.

Jinak Prim samozrejme nechte, tam kde je, je to jen názor :thumbsup_anim:

Necil se, jsi ve vyraznem oslabeni ;)

Odesláno (upraveno)

:D :D :D Jaem, dlouho jsi asi žádný skutečný primky neviděl, myslím a pleteš si je zákonitě s MPM :D :D :D

primky patří do kategorie jako omega, nedávné hlasování s velmi hojnou účastí to zde potvrdilo. 20 % respondentů je dokonce zařadilo před omegu, což hovoří samo za sebe. Argumentů je v tom vláknu mnoho. A já jsem si jist, že proti iwc by primky udělali tak 17 % ! :) To, co si myslí onion nelze proti tomu voxu populi brát vážně :D.

Myslím, že si obecně pletete prestiž se znalostí, vykřičeností, vaším povědomím o značce, což je matení pojmů a dost pecek na to doplácí (prim, jak bezděky potvrzuje jaem, a další, jak píše třeba viktor). Některé hvězdičky nižší duševní úrovně jsou zase nezaslouženě v popředí, ale jen tak dál a zvesela. Taky bych sejmul alspoň ty brajlexy, vždyť je to fakt tak na fotbal......

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Alessio, celkem s tvým žebříčkem souhlasím, ale Breitling bych dal o jeden stupínek níže než Omegu, důvod popsal boo-beek. Dá se říct, že ty žebříčky si jsou celkem podobné, jen mi tam vadí ta stejná úroveň O a B. A taky bych nedával tak vysoko TH, jak to udělal Vlastimil7664.

Omega i Breitling jsou na jedné lodi, někde víc inovují jinde sázejí na prestiž a provedení. Hodinky a jejich žebříčky jsou hodně pofidérní přesto se jedná o rovnocené značky, dokonce v očích lidí, kteří do hodinek nevidí tak jako my tady vnímají Breitling jako ,,lepší,, značku než Omega. Asi proto, že je na nich více vidět ta cena.

Takže za mě jedna úroveň, problém mám se Seikem, ač skvělé hodinky tak imidží se těžko se švýcary vyrovnávají, viz Seika v běžných obchodech za pár tisícovek.

Návštěvník Kamil
Odesláno
......problém mám se Seikem, ač skvělé hodinky tak imidží se těžko se švýcary vyrovnávají, viz Seika v běžných obchodech za pár tisícovek.

Souhlasím, mělo by asi u Seiko být více kategorií. Rozlišoval bych obyčejné a GS:

Odesláno
:D :D :D Jaem, dlouho jsi asi žádný skutečný primky neviděl, myslím a pleteš si je zákonitě s MPM :D :D :D

primky patří do kategorie jako omega, nedávné hlasování s velmi hojnou účastí to zde potvrdilo. 20 % respondentů je dokonce zařadilo před omegu, což hovoří samo za sebe. Argumentů je v tom vláknu mnoho. A já jsem si jist, že proti iwc by primky udělali tak 17 % ! :) To, co si myslí onion nelze proti tomu voxu populi brát vážně :D.

Myslím, že si obecně pletete prestiž se znalostí, vykřičeností, vaším povědomím o značce, což je matení pojmů a dost pecek na to doplácí (prim, jak bezděky potvrzuje jaem, a další, jak píše třeba viktor). Některé hvězdičky nižší duševní úrovně jsou zase nezaslouženě v popředí, ale jen tak dál a zvesela. Taky bych sejmul alspoň ty brajlexy, vždyť je to fakt tak na fotbal......

A až se na ten žebříček, kde budou Primky na stejný úrovni jako Omega, podívá někdo z nějakýho zahraničního fóra, tak mu vypadne luňák z nosu..

EDIT: A kde máte Ball a B.R.M., lajdáci?????

Odesláno (upraveno)

Tak vidim ze dalsi hlasy pekne pribivaji a poradi se trochu hybe, tak jen spokojene pokracujte

odkaz : Hlasovani

odkaz: Poradi znacek

Vysledek je zatim pouze prumer z hlasovani pro danou znacku (nevim co by to lepe vystihlo) , kdyz tak na to koukam tak i Pateky nejsou bezchybne uz dostaly jeden hlas v kategorii o stupinek nize.

edit - chybka

Upraveno uživatelem tyfo
Odesláno
Pánové víte co jsem si až teď všiml?Že taková TOP značka Patek Philippe nemá v kolekci hodinky s turbem.

Tak namátkou http://www.thepurists.com/brandjpg/pp/sihh03/index.html

http://www.gemnation.com/watches/Patek-Phi...eater-7439.html

http://www.tourbillon-watches.com/tourbill...tm&house=50

a moje oblíbené... http://www.tictactalks.com/forums/BaselWor...utes-50418.html

PP dělá většinou turba bez průhledu. Je zřejmé, že se nepotřebuje předvádět. I když já mám taky radši když je ten kus práce vidět.

Odesláno
Tak namátkou http://www.thepurists.com/brandjpg/pp/sihh03/index.html

http://www.gemnation.com/watches/Patek-Phi...eater-7439.html

http://www.tourbillon-watches.com/tourbill...tm&house=50

a moje oblíbené... http://www.tictactalks.com/forums/BaselWor...utes-50418.html

PP dělá většinou turba bez průhledu. Je zřejmé, že se nepotřebuje předvádět. I když já mám taky radši když je ten kus práce vidět.

Jo tak to pardon,nějak mě to uniklo.

Odesláno (upraveno)

milis - ZNALCI na zahraničních forech, ti ZNAJÍ, ostatním ať padá z nosu, co si zamanou ..... :D :D

Se seikem souhlasím, určitě minimálně 2 kategorie a zavedl bych pro každou kategorii takový vysvětlující název, namátkou:

Špica, vrcholové značky: PP, AP .....

HH: Franc miller..., JLC, Lange

Prestižní značky: blancpain, UN, PAM, IWC, Originál Glashuette, no jo, i rolex

střední třída: omega, breitling, prim, TH, GS, nomos, anonimo - tady bude nával

economy: dobrá trvalá kvalita za levno: Oris, fortis, ball, glycine, muehle, stowa,

kultovní - mají jeden božží model a z něj žijí - trochu speciální mezikategorie: Doxa, laco, CWC, OW, swatch .... - moje oblíbená kategorie mimochodem

konzumní: seiko, steinhart, aristo, archimede, precista, zeno, ................. prostě ňáká ta eta, nerez kung pao a obšlehlej dizajn

slušnej quartz: seiko, festina, certina, tissot, suunto ......

neznačková produkce: reklamní a tak

plážové hodinky, slušné napodobeniny: dievas, MM...

faky

MPM quality

takhle nějak.... jestli chcete, je možné zavést třeba ještě:

klenotnické značky: chopard

nové značky: BRM

módní značky:

designové značky:

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

To mně nějak zaskočilo, kuck kuck kuck, vím že jsi milovník Primek, ale až tohle budu vyprávět svým přátelům s Brajtlexemi na chlupatých zápěstích, tak asi spadnou ze židle, a ten TH? Kromě Monaca tam není nic, sláva velkého Heuera dávno pominula, teď je to spíše módní záležitost, stejné třídy jako Longíny jen s poněkud antagonistickými prvky ;)

Odesláno (upraveno)

No, ty Primky v cigiho zebricku tam teda razi jen co je pravda. Trochu soudnosti by to chtelo. Ve stejne tride s Omegama, to je teda skutecne na hranici vtipu. Spise uz za hranici. Ja vim, cigi, ze bys moc, fakt moc chtel, ale opravdu to nejde....

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Vždy som vnímal ako absolútny vrchol Lange, Blancpain, PP, VC, AP, GP, OG v najvyššej kategórii, v približnom poradí ako som uviedol. Lange by som každopádne dal ako č. 1, ale samozrejme rešpektujem aj iný názor. Dať však túto značku o poschodie nižšie, to by ma zrejme dosť zabolelo.

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)

Chybí mi UN v nejvyšší kategorii.

Kolik značek má vlastní 7mi denní tourbillon, minutovou repetici, komplikované astrologické hodinky, společně GMT a alarm, společně GMT a perpetuální kalendář, ruční výrobu číselníků pomocí přihrádkového emailu, pouzdra z paladia a mnoho dalších komplikací a materiálových inovací?

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno
...

střední třída: omega, breitling, prim, TH, GS, nomos, anonimo - tady bude nával

...

:-DDD Nenápadně ukryto, přesto pobaví

Zajímalo by mne, co na to ti znalci na zahraničních fórech :-D

Nemělo to slovo být na prvním, spíš než na třetím místě?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...