Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

jo, a najist se primo z hrnce, kdyz to stejne budou jist vsichni je taky ok! :D

.. tak rizky neobaluju v rukavicich, ale ani je napatlam v mouce primo na desce... maso, ktery by mi spadlo na zem by skoncilo u kocoura, rozhodne ne v hrnci..

.. a kocourovo jidelni miska nesmi do mycky!

 

.. prirozene, neco jineho je cundr, nebo ruzny jiny situace.. ale pokud mi doma tece tepla voda, mam po ruce uterku, dostatek nadobi, mycku, jar... nevidim duvod, proc si hrat na hrdinu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě kdysi říkali něco v podobném duchu, jako je tento článek:

 

http://www.vitalia.cz/clanky/spina-v-byte-zdrave-dite/

 

Je jasný, že Zmizik by to dokázal vyhnat do extrému rodinou, která se po pás brodí bordelem z kuchyně na hajzl, ale podle mě se nic nemá přehánět. Ani být prase, ale zase nedělat z kuchyně někou sterilní prostředí, během vaření použít 5 prkýnek, 10 x se umejt a vykrámovat půlku kuchyně. To už je podle mě úchylný. Moje babička vždycky vařila s co nejmenším počtem nadobí, za 1/4 času než to stíhám já a když jídlo finišovala, tak ještě stihla 80% z toho umejt. A to je podle mě kumšt :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dle hygieny by melo byt - 1 na zeleninu, 1 na syry, 1 na syrovy maso, 1 na ryby, 1 na tepelne upraveny maso, 1 na pecivo, 1 na ovoce a to by mozna melo byt i zvlast na maso a drubez, ale tim si nejsem jisty :-) takze spravne cislo je 7-8 prken :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 prkynek? uplne v klidu.. nebo je tady nekdo, kdo na prkno flakne kus veprovych jater, na stejnym naseka cibulku, pokraji rajcata na salat, nastrouha cerstvou strouhanku a konecne rozpuli banan na dezert? :eek:

 

Když to řekneš takhle, tak to vypadá blbě, ale zkus změnit pořadí a hned to bude lepší :D :D :D Nejdřív bych rozpůlil ten banán, pak na tom nasekám rajčata, pak cibulku a nakonec na tom nařežu ty játra (i když vepřový já tuze nerad) a čestrvou strouhanku na prkýnku nedělám ( to se tam dostalo asi omylem). Voilá - jedno prkno, jedno mytí, za chvíli hotovo.

 

Samozřejmě je tu malá, ale opravdu malá šance, že se mikroskopické částečky toho banánu přenesou na noži a kontaminují ty rajčata :D :D :D To bych to pak celý vyhodil :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

To vypada dobre :-) Ja trenuju tady na ten Phall http://www.tandoor.cz/korma

Měl jsem, bylo to příjemně ostré.

 

Akorát že mě tam už nikdo neuvidí. Byli jsme tam s kamarádem někdy loni v létě a bylo nám blbě 2 dny. Zpětně jsem si uvědomil, že to muselo být po čočkové polévce, kterou jsme měli oba. Možná v ní byla lehce žluklá pachuť, kterou přebilo koření. Že by špatné ghí nebo spíš pěna z něj? Rozhodně je dost jiných indických restaurací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Carl Victor je ryzí ČÍNA 

http://www.mojestarosti.cz/poradna/byt-dum-bydleni/kuchyne/nadobi-carl-victor-zkusenosti-diskuze-nazory-reference-recenze.html

 

Soudruzi z Shijiazhuang Jizhong Malleable Iron Co., Ltd., zdraví.  :clap:

Jinak ta čínská fabrika vyrábí hlavně litinové roury a kolena , no a z té samé litiny i je to "perfektní" nádobí plné fujtajblíků.

 

 

mam CARL VICTOR... 4 L
.. je perfektni :) .. akorat ta udrzba :(

http://www.dommo.cz/Vyrobce/Carl-Victor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Carl Victor je ryzí ČÍNA 

http://www.mojestarosti.cz/poradna/byt-dum-bydleni/kuchyne/nadobi-carl-victor-zkusenosti-diskuze-nazory-reference-recenze.html

 

Soudruzi z Shijiazhuang Jizhong Malleable Iron Co., Ltd., zdraví.  :clap:

Jinak ta čínská fabrika vyrábí hlavně litinové roury a kolena , no a z té samé litiny i je to "perfektní" nádobí plné fujtajblíků.

 

 

Hm, docela si za to Pes Pochcalström účtuje tučnou vatu. Pánev za bezmála tři tyčky. Vyplatí se to ?

 

http://www.litinove-nadobi.cz/panve/litinova-panev-28cm-3/

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vypada dobre :-) Ja trenuju tady na ten Phall http://www.tandoor.cz/korma

Byl sem tam na jídle s kamarádem, co si Phall dal.. Indové se na něj chodili koukat z kuchyně a měli z toho náramnou legraci. Asi 10x se ho ptal číšník, jestli k tomu vážně nechce aspoň raitu. Nechtěl. Snědl to celý :eek:.. Je pravda, že už by si to prej znova nedal, ale chuť to prej i přes tu pálivost mělo dobrou.. Já sem od něj ochutnal hrdinně na špičku lžíce a bohatě mi to stačilo :furious: . Nutno říct, že se od mala prolejvá tabascem a nekořeněný jídla mu přijdou bez chuti.

 

K YamYamu, za mě teda těžká bída. Moje oblíbený Phad Thaie, který sou takový referenční jídlo, sem po pár soustech vyhodil. Ale třeba je mezi pobočkama propastnej rozdíl, já měl jen z Vyšehradu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Carl Victor je ryzí ČÍNA 

http://www.mojestarosti.cz/poradna/byt-dum-bydleni/kuchyne/nadobi-carl-victor-zkusenosti-diskuze-nazory-reference-recenze.html

 

Soudruzi z Shijiazhuang Jizhong Malleable Iron Co., Ltd., zdraví.  :clap:

Jinak ta čínská fabrika vyrábí hlavně litinové roury a kolena , no a z té samé litiny i je to "perfektní" nádobí plné fujtajblíků.

aha. tak to je nemile prekvapeni. ale diky... no co, telefonni aparat mam od americke znacky, ale taky je made in china, a zatim jaks taks funguje..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Nasel jsem v mrazáku bio krůtí z farmy na Sedlčansku,

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

přihodil k tomu, rovněž z mrazáku, bio hřiby z lesů na Šumavě (díky Bobe),

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

přidal nějaké bio bylinky za zahrádky v Českém ráji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Zatím dusím a asi k tomu budou těstoviny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, asi jo:

 

"Klíčové vlastnosti:  nádobí pro vás i pro další generaci. Čím více a déle je litina používaná ? tím lepší má vlastnosti. "

 

"srovná-li zákazník částku např. za pánev Skeppshult a dobou kterou ji používal, s částkou, co musel za stejnou dobu vydat za pánve, které musel často obměňovat, pak samozřejmě vychází pánev Skeppshult levněji"

 

Hm, docela si za to Pes Pochcalström účtuje tučnou vatu. Pánev za bezmála tři tyčky. Vyplatí se to ?

 

http://www.litinove-nadobi.cz/panve/litinova-panev-28cm-3/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...