mmoobbyy Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2010 Chlapi (případně dámy), na tu řepu bacha. Nikdo tu zatím neřekl, že i červená řepa obsahuje až 10% cukru ve formě sacharózy, takže 1/ není to úpa klasická kaloricky neškodná zelenina a 2/ ti co mají problémy s krevním cukrem, by to mohli pěkně odskákat. Těm ostatním nestřídmá konzumace ŘEPY rozhodně negativně ovlivňuje hospodaření organismu s inzulinem a zatěžuje s tím spojené orgány. V tom, jestli je horší alkohol, uzený vepřový, cigára nebo mlíko se neorientuju, momentálně hulím Puebla, piju Portugal a připravuju slíbený a ideologicky nezávadný příběh dalšího mrtvého ptáka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2010 my si ale řepu znechutit nedáme a když nám z ní bude šoufl, tak se pročistíme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2010 Kamile, Libe, se Vás zastanu. Trochu. Ochucovadlo typu žlutidla obsahují jako nej chuťovou přísadu glutasol. Do nedávné doby bylo dáno, že jeden ze smyslů, CHUŤ, rozeznává 4 odstíny: slaný, sladký, hořký a kyselý. Asiati přišli s chutí pátou, "umami", glutamátovou (je to něco jako osmá barva duhy v Úžasné zeměploše S ohledem na současnou globalizaci je tato chuť víceméně uznávaná, otázkou pouze je, na kolik patří do neasijské kuchyně. "Trendy" kuchaři ji v tomto kontextu neuznávájí, na druhou stranu je to jejich klasický konzervativní přístup k něčemu relativně novému. V každém případě pro tyto experimenty doporučuju klasický čistý glutamát bez žlutidla a ten zbytek tam dát z těch surovin. Používání glutamátu částečně potlačuje množství použité soli (NaCl) v potravinách, která má prokazaný vliv na zvyšování krevního tlaku a tím zvyšuje riziko infartku myokardu, asiati tím skoro netrpí, není jedna z příčin právě tady? Myslím, že na toto téma žádný výzkum zatím neproběhl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2010 my si ale řepu znechutit nedáme Já na ní samozřejmě taky nedám dopustit, hlavně z toho pohledu, že krom boršče a Čistíci z toho ty národy hlavně sosali ten cukr a pak z něj dělali kořku A dělají to dodnes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2010 Chvíli jsem tady nebyl, ale koukám, řepa je stále no.1 :-)Jinak, Kalife, tím fotoseriálem jsi mi udělal peklo z dnešního večera. Mám teď děsný hlad, ale v 23.30 už se mi nic nechce kuchtit. Budu to muset nějak zaspat :-) Vlastně všichni, kteří sem dávají fotky, mi dělají chutě. Něco ukuchtím a taky to sem vrznu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 23. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2010 Několik inspirativních fotek jídel z minulých dnů - omlouvám se za množství, ale vybral jsem jenom to nejlepší , bohužel bez receptů: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 23. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2010 Kurnik, já tam chci taky! Místo abych se flákal v teple se studeným drinkem, jsem nastydlej tady v tý zimě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 23. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2010 (upraveno) Ještě trošku opráším L'affaire de Vegeta. Moje, tzv.Karvinská varianta, známé italské klasiky Sgaghetti Alio Oglio e Peperonccino v předvánoční mutaci. Surovin na přípravu mám celkem dost, jen mám pořád dojem, že mi tam přece jen něco chybí. Něco na V?! Dvě fota, příprava a výsledek. Upraveno 23. prosince 2010 uživatelem marosh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 23. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2010 marosh: Repa? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 23. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2010 marosh: Repa? Tý voe, já zapomněl na řípu. Debil jsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 23. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2010 marusjo kurwa jak jsi mohl vynechat řepu, polovinu věcí bych ti z toho pelmelu vyházel, přerážíš chutě, itálie je o jednoduchosti, ale ŘEPA!!! muší bejt, špatně agituju, budu se její propagaci v příštím roce více věnovat, ovšem tobě jí můžu maximálně omlátit o kebuli, páč jsi ztracený případ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2010 (upraveno) Suroviny:1. uvarene testoviny2. mekky nezrajici syr, idealne slany - fetta je fajn, ale pro me je cislo 1 cesky Balsyr, za cerstva je uzasne mekkej, dost tvarohovej3. trochu bazalky4. rajcatka - pouzivam maly cherry-soudkovy, nebo co to je, proste aby byly hodne vonavy a rajcatovy5. olivovy olej (hodne hodne hodne)6. parmezan Postup:1. na panvi rozehrat trochu oleje2. prihodit testoviny, nechat chvilku byt3. prihodit mekky syr, nejdriv pusti vodu, hodne michat, dokud se voda skoro neodpari, syr by mel byt rozmichany na testovinach. Pro to by mohly byt lepsi treba vrtulky nebo vretena.4. prihodit bazalku (mel jsem jenom susenou, tu je lepsi nadrtit v dlani, pusti pak aspon trochu aroma)5. prihodit rajcatka - krajel jsem je na ctvrtky, mozna by stacily i pulky6. nechat na panvi, obcas zamichat7. hotovo je ve chvili, kdy se rajcatka zacnou rozpadat8. dat na talir, zasypat parmezanem, zakapnout olejem a je to. Edit: Kurna, zapomnel jsem na repu Foto: Upraveno 30. prosince 2010 uživatelem boo-beek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bradda Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2010 Několik inspirativních fotek jídel z minulých dnů - omlouvám se za množství, ale vybral jsem jenom to nejlepší , bohužel bez receptů: Já taky rád vzpomínám na letšní dovolenou v Thajsku (prosim nekomentovat hodinky a za vyraz na tvari manzelky nemohlo jidlo )... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2010 Vzhledem k naprosto fatální chuti kupovaných salátů (pařížský, pochoutkový, vlašák, atd.), vyjma podniků, kde je ještě vyrábějí sami a tedy jsou obvykle čerstvé, poctivé a nešizené (pokud ještě vůbec takový podnik existuje), jsem dnes vyrobil domácí vlašáček. Výsledek nemá cenu fotit - všichni ho znáte, alespoň ti starší si ještě vzpomenou :-), prostě luxusní a fantasická chuť. Tak jsem se ho přež.al až mi je těžko a musím to ředit slivovicí (tu taky není nutno fotit) :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carllos Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2011 Mám rád jednoduché a rychlé recepty,proto sem jeden přidám:D # # # Výbornej recept na # tresku:# # ## # # Potřebujeme:# # # tresku, > olivový olej, # papriku, > česnek, cibuli, sůl,pivo a ženu# # # Způsob > přípravy:# # # # postavíme ženu s ingrediencemi do kuchyně a > zavřeme za ní > dveře.# # # # Otevřeme pivo a za dvě hodiny je > jídlo hotové.# # # Je to chuťovka a > # nedá skoro žádnou práci!# # ## # ## # ## # ## # ## # # ## ## Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2011 (upraveno) Mám rád jednoduché a rychlé recepty,proto sem jeden přidám:D Výbornej recept na tresku: Potřebujeme: tresku, olivový olej, papriku, česnek, cibuli, sůl,pivo a ženu Způsob přípravy: postavíme ženu s ingrediencemi do kuchyně a zavřeme za ní dveře. Otevřeme pivo a za dvě hodiny je jídlo hotové. Je to chuťovka a nedá skoro žádnou práci! Jestli můžu poprosit, než tady vložíš 10x přeposlaný e-mail, použij na něj tohle http://textmod.pavucina.com/. Nebo ty zahrádky jsou umělecký záměr? Upraveno 1. ledna 2011 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quequeek Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2011 Vařený humr se zeleninou: nikdy bych nevařil živýho, že prý jde slyšet jak pláče je to hodně jednoduché: zmrzlého humra ponoříme do vroucí osolené vody s plátky cibule asi na 30min. Podává se na ledovém salátu nebo s oblohou dle vlastního výběru, ocas je vhodné polít máslem. K bílím masům se doporučuje bílé víno, ale mně se spíš osvědčilo červené. post mortem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2011 rozdil ve stravovani u nas doma...mlada-grilovany filet z lososa,maslove brambory,citronova majoneza....ja-domaci hovezi cisburgr s vyprazenou slaninou...pak nemam vypadat jak prase Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quequeek Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2011 rozdil ve stravovani u nas doma...mlada-grilovany filet z lososa,maslove brambory,citronova majoneza....ja-domaci hovezi cisburgr s vyprazenou slaninou...pak nemam vypadat jak prase odkud jsou ty žemle? Zrovna včera jsme náhodou měli dvojitý čtvrtlibráky se sejrem, jediný co se ještě nepodařilo vyladit jsou právě ty žemle, jinak je vše skoro jak z Burger King Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2011 odkud jsou ty žemle? Zrovna včera jsme náhodou měli dvojitý čtvrtlibráky se sejrem, jediný co se ještě nepodařilo vyladit jsou právě ty žemle, jinak je vše skoro jak z Burger King Burger King??????????? to si snad delas p...l?????Dve tretiny teleciho rostence namlety s tretinou veprove kotlety je beznej pomer v nakym umastenym,cernosskym fastfudu???............housky sou z Makra-bohuzel ten kvelb nesnasim,ale u nas je jinde nemaj-jak sem je rozpejkal,trosku sem je pomuchlal,ale sou to ty maly mrzaci,ty poradne velky nemaj vubec nikde........................jinak Houmran dobrej,ale trosku se mi nezda ten pomer ceny-vykon....presel sem postupne na slusny upravy Langustin k velky spokojenosti,ale abych nekecal v cechach to moc nezeru,spis mi bavi na urlaubu si pro to po ranu zajet primo na trh-pak je to a samozrejme i jiny vyloveny mrchy,uplne jina liga Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se