Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Neboj sa už nebudem. Už som bol na to upozornený, tak začnem rádiový kľud a budem len pozerať ako to tu ide.

 

A máš pravdu, že nepotrebujem naháňať príspevky s mojími 600 príspevkami som žiačik, oproti tým, čo sú tu trošku skôr prihlásení, ako ja a majú niekoľko tisíc príspevkov.

 

No kde ti ľudia prispievajú, asi do sekcie aké máte dnes ponožky.

 

Howk

 

sice OT ale Robo jestli takhle budeš komentovat každý psot tak to je na ránu kladivem, důvod honit příspěvky do prodejní sekce nepotřebuješ

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dúfam, že máš rovnaký meter na každého.

 

O kvalite príspevkov, teda aj Tvojich by sa tiež dalo diskutovať .

 

P.S. Aký požičaj, taký vráť.( Staré Slovenské príslovie)

evidentně máš potřebu mít nejvíc příspěvků denně, ale by nestálo za to, zamyslet se nad kvalitou a přínosem toho kvanta..?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dúfam, že máš rovnaký meter na každého.

 

O kvalite príspevkov, teda aj Tvojich by sa tiež dalo diskutovať .

 

P.S. Aký požičaj, taký vráť.( Staré Slovenské príslovie)

 

 

Tak a prispevkov mas 20....Sa nerozculuj,lebo poznas to,praskne cievka....:wheelchair: .Ide o prd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dúfam, že máš rovnaký meter na každého.

 

O kvalite príspevkov, teda aj Tvojich by sa tiež dalo diskutovať .

 

P.S. Aký požičaj, taký vráť.( Staré Slovenské príslovie)

 

Diskutovat o tom nehodlám. Evidentně nejsem sám, komu to vadí a jen jsem tě slušně upozornil.

Nějak jsem nepochopil souvislost s tím Starým Slovenským příslovím, ale vysvětlovat mi to nemusíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

Dovolená u Sázavy

 

Domácí hovězí polévka se zeleninou ze zahrády a když už se dělal vývar, tak jsme si uvařili poctivý gulášek. Cibulka ze zahrádky, vývar, cibulka na sádle, domácí jíška...

post-4392-029280900 1316371437.jpg

post-4392-082622200 1316371493.jpg

post-4392-033391100 1316371499.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

nemyslim to zle TAdo, ale tvuj fotak ma asi nejaky specialni filtr "80 leta" :) zvlast ta druha fotka to je jak reklama na Vitana s nami a chutna 1987 :)

 

To bude tou chatou, tam jsou to autentické 80-70 té roky na pochodu, prostě tam nejsou ty moderní příbory, talíře a tak, aby to mohlo vypdat jako jídlo z jednadvacátého století :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolená u Sázavy

 

Domácí hovězí polévka se zeleninou ze zahrády a když už se dělal vývar, tak jsme si uvařili poctivý gulášek. Cibulka ze zahrádky, vývar, cibulka na sádle, domácí jíška...

 

Vypadá to výborně, Tado! Ale s tou cibulí trošku opatrnějc, abyste si se slečnou pak navzájem moc neprděli do peřin :D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemyslim to zle TAdo, ale tvuj fotak ma asi nejaky specialni filtr "80 leta" :) zvlast ta druha fotka to je jak reklama na Vitana s nami a chutna 1987 :)

 

He, tak to je přesný :D Ta druhá fotka je výborná! Sklenička krásně doplňuje kompozici. Takovýhle fotky byly v týhle knížce:

 

post-61-005727000 1316373045.jpg

 

nic ve zlym, Tadouši :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

Vypadá to výborně, Tado! Ale s tou cibulí trošku opatrnějc, abyste si se slečnou pak navzájem moc neprděli do peřin :D

 

Ta cibule na vrch to je jen taková špička ledovce, dovnitř do základu jsme dali asi deset středních cibulí na 1.2kg masa :D

 

vojt: Já tu dobu nezažil, tak si jí připomínám alespoň takhle, jste mě prokokli :D

 

Každopádně tu kližku (1.2kg) jsem celou odblanil a naporcoval svým kapesním nožem Opinel, vůbec jsem netušil, že s takovým nožíkem jdou uskutečnit i takové náročné úkoly :D

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, mám dotaz: proč na všech vašich kulinárních fotkách teče vomastek proudem? :sick01:

Včera večer jsem v Mantově dal salát "di casa" (ledový salát, olivy, strouhaná mrkev, pecorino, tonno, vařené černé fazole a vlašské ořechy), pak následovala pizza crudo, drahá dala linguine (placaté špagety) con pesce spada (s mečounem). Všechno šíleně jednoduché, z čerstvých surovin, bez hromad koření. Možná ani netušíte, co dokáží dvě slané ančovičky, rozetřené nožem na pastu a zamíchané do hotového jídla v kombinaci se stroužkem česneku. Ten nesmí být z Číny. Dobrou chuť!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolená u Sázavy

 

Domácí hovězí polévka se zeleninou ze zahrády a když už se dělal vývar, tak jsme si uvařili poctivý gulášek. Cibulka ze zahrádky, vývar, cibulka na sádle, domácí jíška...

 

Tado, přísahej, že v tom guláši výborně vypadajícím není žádná mouka! Pak by byl dokonalý. Ale ta jíška....

Guláš ti zahustí cibule a sražená bílkovina z masa. Platí kolik masa, tolik cibule.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

Tado, přísahej, že v tom guláši výborně vypadajícím není žádná mouka! Pak by byl dokonalý. Ale ta jíška....

Guláš ti zahustí cibule a sražená bílkovina z masa. Platí kolik masa, tolik cibule.

 

Samotná mouka ne! Jíšky jenom trošičku, ono to bylo docela husté i bez ní, ale já rád guláš hustý velmi, tak ta jíška byla takové nejmenší zlo...

 

Ale jsem rád, že jsem našel odvahu to zkusit a ono to vyšlo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kejklík má pravdu. Guláš, v podstatě, není potřeba zahušťovat, pokud jej děláš, jak máš. Když už chceš zahušťovat, použij, místo jíšky, chleba, nebo strouhané brambory. Pokud ale dáváš stejné množství cibule ( nebo větší) , jako masa, vážně není potřeba !

 

 

Jo, kdyby byl zájem, mám ve Wordu cca 62 různých receptů na guláš, kdybyste někdo chtěl, stačí napsat. Asi bych vám to neposílal každému zvlášť, ale prdnul bych to někam na net.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow
:eek: Fascinuje mě, že Roba kritizuje kolega, který snad ani jednou nepřispěl k vlastnímu tématu fóra a jehož příspěvky se takřka všechny rekrutují ze sekce Ostatní diskuse a zábava. A už vůbec neuvěřitelné mi příjde, že moderátor upozorňuje Roba, aby tolik nepsal. Osobně by spíše měl moderátor upozornit onoho člena, kteerý přišel podiskutovat o jídle, humoru, o tom jak se stává kampeličkou pro své příbuzné a o jiných důležitých věcech, které nás zajisté obohatí v oblasti znalosti hodinek, jestli by se nešel realizovat třeba na lide.cz. Upraveno uživatelem Snow
  • Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...