Locky Odesláno 20. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 před 19 hodinami, xcmaniax napsal: Zajímavé vlákno a jsem zvědavý, co nakonec vezmeš. Na mě ten předvýběr působí spíš jako úskok stranou už jsem taky měl ledascos a bohužel u mě už “dál” znamená hodinky, na který nemám, takže jsem v podstatě přestal Měl jsi někdy Cartiery? Typově bych asi z předvýběru uvažoval o keramikách. Vítej do klubu! Cartiery jsem zatím "pouze" zkoušel. Nejvíce se mi pozdávají předchozí 40mm v modré: Jen k nim potřebuji ještě dozrát. Furt je mi "jen" 35 let... Jinak jaké přesně keramiky jsi měl na mysli? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 20. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 před 15 hodinami, AndyAaron napsal: Tohle je brutal vlakno. You can’t win. Prodej vsechno, nech si jen Alpinisty. Prachy procestuj a uzij si svet. A pak zacni znova. To jsem ti psal soukrome, ale budu timhle moudrem exhibovat aji tady Jo, tohle je taky myšlenka, co se mi už delší dobou honí v hlavě. Vypadnout třeba na rok cestovat, třeba bych pak neřešil takové blbé nápady... před 15 hodinami, Hasňa napsal: před 22 hodinami, Locky napsal: Přesně tyhle mě lákaly už zhruba před 10 lety, ale bohužel se mi nelíbí jejich spojení s jistým prezidentem, ač si to tyto hodinky rozhodně nezaslouží, tak za mě je to no-go. (Více sem politiku tahat nebudu) Mám to stejně. před 13 hodinami, Jiří Sedlák napsal: To je dobrý. Mě by teda na cestování stačilo těch 20k, ale je to zajímavej nápad - začít znovu. Blbé je, že skoro ke všem hodnotnějším hodinkám už mám nějaký příběh/životní událost, což mi znemožňuje je s čistým svědomím prodat... Můžeme spekulovat, jestli to není jen vsugerovaná vnitřní pojistka, ale to už je na jinou debatu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 Na ozkoušení keramického pouzdra dnes neznám lepšího kandidáta než Tudor - value for money je tam imo neskutečná. Tajným favoritem jsou u mě IWC v té jejich pouštní (mojave) barvě. Já jsem dospěl k trojici PAM, 36mm Expy (snad ani nemůžou být na ruce více odlišný hodinky :-D) a bluesy Suby. Vlastně ani nevím kam bych se měl posunout - u AP se mi líbí stejně jen RO a ty mi nikdo za normální peníz neprodá, dřív jsem koketoval s Lange, na Patek nemám. Pak zbydou jen ty "kroky stranou" - JLC nejsou ve "svaté trojici", na nějaké kravinky od hype značek co nosí celebrity taky nemám. Takže mi zbývá buď donekonečna točit nějaké "normální" hodinky a nebo na čas vychladnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 20. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 před 1 hodinou, exell napsal: Nejsem si jistý přesnou výškou pouzdra (někde čtu 11, jinde 12mm), ale Blancpain Léman Fly-Back 2185F z inzerce by mohly spadat do kategorie nízký chronograf. Jo, v rámci kategorie nízkých chronografů je již eviduji. Taktéž je mi sympatický flyback, ale na pomyslném žebříčku to nyní nestačí ani na TOP5. Ale jsem rád, že jsem "doiteroval" k podobným modelům, jako mi doporučují zkušenáři na fóru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 20. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 před 29 minutami, KFL napsal: No Defy skeleton s Elite strojem je neco jinyho nez Skyline s El Primero, kde vterinovka na sestce obiha cifr kazdejch 10 vterin (specialitka ). Jinak nic proti klasickým Defy, jen si říkám, že když Zenith, tak by měly mít EP . Dobrý hint, na tu "turbo vteřinovku" jsem zapoměl reagovat. To už je na mě moc, asi by mi z toho brzy tikalo oko... Ale ve skeletonech Zenith vede, uvidíme, co případně ty výše zmíněné Orienty, které si chci prohlédnout neovlivněn a bez předsudků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 20. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 před 3 minutami, xcmaniax napsal: Na ozkoušení keramického pouzdra dnes neznám lepšího kandidáta než Tudor - value for money je tam imo neskutečná. Tajným favoritem jsou u mě IWC v té jejich pouštní (mojave) barvě. Já jsem dospěl k trojici PAM, 36mm Expy (snad ani nemůžou být na ruce více odlišný hodinky :-D) a bluesy Suby. Vlastně ani nevím kam bych se měl posunout - u AP se mi líbí stejně jen RO a ty mi nikdo za normální peníz neprodá, dřív jsem koketoval s Lange, na Patek nemám. Pak zbydou jen ty "kroky stranou" - JLC nejsou ve "svaté trojici", na nějaké kravinky od hype značek co nosí celebrity taky nemám. Takže mi zbývá buď donekonečna točit nějaké "normální" hodinky a nebo na čas vychladnout Keramické Tudor black bay jsou už moc velké a hlavně vysoké (přes 14mm), ale třeba udělají keramické i BB54, ideálně i s datumovkou. IWC jsem koukal na Laureato pilotky, ale další pilotky už nepotřebuji - viz zadání. Pokud hledáš něco z holy trinity, tak koukni na VC overseas. Jsou to skvělé univerzály (dají se rychle měnit strapy - ocel/kůže/guma) a pokud ti jsou příjemně Bluesy, tak tak VC budou také. Každopádně v těchto cenových vodách teď lovit nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 (upraveno) Locky, pokud bys uvazoval o poslední produkci Vulcainu, tsk si je pred nakupem poradne prohlidni lupou. Tuhle znacku miluju mj. kvuli tomu, ze donedavna produkovala perfektni vyrobky. Ale tahle fotka novych Cricket Classic me dost sokovala Upraveno 20. února 2024 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zbynek Zak Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 Hoj hezké a zajímavé téma co takle neco od Cuervo y Sobrinos https://www.cuervoysobrinos.com/en/ Za zajímavé a míč často se nevidí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BadBear Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 (upraveno) Tak já bych se podíval na nezávislé a microbrandy a tady bych doporučil CZAPEK Geneve Pokus se chceš „rozšoupnout“ pak Czapek Antarctique Passage de Drake. Tříručka s datem a fantastickým strojkem s mikrorotorem. K dispozici je ve 2 velikostech (40,5 mm, 38,5 mm) a k dispozici je několik barev číselníku i malá customizace (barva vteřinovky, typ indexu (12 nebo dvojitý index), barva druhého pásku, náramek celý broušený nebo s leštěným C). Rychloupínací systém umožňuje vyměnit náramek za kaučukový řemínek se skládací sponou. Trochu bude bolet dodací lhůta, s cenou umím něco málo udělat. Je to často citovaná alternativa k VC Overseas a jiným high-endům. https://czapek.com/passage_de_drake/ BA11OD Hezký švýcarský tourbillon určitě není mezi mimo tvé naznačené finanční možnosti. BA111OD nabízí buď tourbillon „na slušňáka“ s onyxovým číselníkem nebo ve sportovnější skeletonizované verzi (ta má 2 velikosti 44 mm a 40 mm). Strojek má rezervu nátahu 104 hodin a stojí za ním Olivier Mory. Tady bych se připravil na to, že proti slibům mají dodávky časový skluz. A je možné udělat radost také „něžné polovičce“ s dámskou verzí skeletonu https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-1-t-v-d https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-2-lily https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-7-onyx-tourbillon-c-lemanic Pokud se chceš na Turbillon skeleton podívat osobně, můžeme se domluvit v Praze YEMA A poslední, co podle mě stojí za zmínku je nově i francouzská YEMA (ale od Švýcarska jen co by kamenem dohodil). Ti mají moc hezký turbillon s přídavným zobrazením přílivu a odlivu (mimochodem stejný strojek jako BA111OD) https://yema.com/products/yema-yachtingraf-tourbillon-mareographe-75th-anniversary-limited-edition-37-33-66-sn-u6 nebo zcela nový inhouse strojek s mikrorotorem je v současnosti v kolekci Superman, ale předpokládám, že časem bude i v dalších kolekcích. https://yema.com/products/yema-superman-slim-cmm-20-11-24-66-sn-m3 Upraveno 20. února 2024 uživatelem BadBear oprava chyb Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 před 8 hodinami, Locky napsal: Blbé je, že skoro ke všem hodnotnějším hodinkám už mám nějaký příběh/životní událost, což mi znemožňuje je s čistým svědomím prodat... Můžeme spekulovat, jestli to není jen vsugerovaná vnitřní pojistka, ale to už je na jinou debatu... No tak procestuj těch 20k a nic nekupuj ani neprodávej. Jinak k návrhům, VC a Czapek se teda hodně povedly. A Czapek má opravdu nádhernej stroj. VC zase mnohem lepší fotku. Yema taky parádní. Turba mě nějak neberou. Podle mě to hyzdí ciferník. Dělá někdo něco s tourbillonem kterej je vidět jenom zezadu v průhledu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 21. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2024 (upraveno) Patek Philippe, Laurent Ferrier, A. Lange, Greubel-Forsey... Ono mít turbo a nepochlubit se s ním z přední strany hodinek, to každej vyrobce nezvládne když vidím sportovní AP, VC či Blancpain s turbem, tak se tlemím. To samé u oblekovek Breguet nebo IWC... Upraveno 21. února 2024 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 21. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2024 Ale zase když nejsou hodinky kapesní, tak turbo nemá skoro žádný praktický význam, takže proč ho tam dávat, když ne pro chlubení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 21. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2024 Jasně, nejde o funkci ale o parádičku. Ale i k parádičce lze přistupovat dvojím způsobem - veřejné chlubení vs soukromé potěšení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 21. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2024 Může mi někdo vysvětlit proč má praktický význam jen u kapesních hodinek? A jakej význam to je? Mě taky nepřijde že bych ho někdy potřeboval, pořád je dost kvalitních strojů bez tourbillonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 21. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2024 (upraveno) Jestli tomu správně rozumím, u kapesnich hodinek nošených v kapsičce vesty nebo kalhot byly hodinky většinu času v jedné poloze (obvykle svislé, podle objemu panděra) a na chod setrvačky s vyvažovacími šroubky měla negativní vliv gravitace. To samé se pak dělo při pověšení hodinek přes noc. Tourbillon zajišťoval průběžnou změnu polohy setrvačky. U náramkových hodinek to není třeba řešit, při nošení jsou v pohybu a stale mění polohu. Upřimně - čekal bych, že jedna poloha je pro regulaci a přesnost naopak výhodou, ale zjevně ne. Upraveno 21. února 2024 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 22. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2024 V 20. 2. 2024 v 16:13, martar napsal: Locky, pokud bys uvazoval o poslední produkci Vulcainu, tsk si je pred nakupem poradne prohlidni lupou. Tuhle znacku miluju mj. kvuli tomu, ze donedavna produkovala perfektni vyrobky. Ale tahle fotka novych Cricket Classic me dost sokovala Martare, díky moc za upozornění. V tom případě klesají Vulcainy mimo "medailové pozice" a zatím se s budíčkem spokojím na starých Poljotech. Škoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 22. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2024 V 20. 2. 2024 v 18:07, Zbynek Zak napsal: Hoj hezké a zajímavé téma co takle neco od Cuervo y Sobrinos https://www.cuervoysobrinos.com/en/ Za zajímavé a míč často se nevidí Firmu znám, většinu kolekce jsem si i odzkoušel na posledních ročnících SEW. Bohužel nic, co by mě nadchlo, nebo rozšířilo moji sbírku o nějakou další komplikaci/vychytávku. Každopádně díky za tip! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukyn77 Odesláno 22. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2024 Ondro, to jako že se to tu nevymyslí je ti asi jasný, na to je to zadání moc specifický ... ale jako studnice nápadů je tady bude moc pěkný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 22. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2024 V 20. 2. 2024 v 14:09, Locky napsal: Vítej do klubu! Cartiery jsem zatím "pouze" zkoušel. Nejvíce se mi pozdávají předchozí 40mm v modré: Jen k nim potřebuji ještě dozrát. Furt je mi "jen" 35 let... Jinak jaké přesně keramiky jsi měl na mysli? Hele, ale tohle za mě nejsou žádný geronto hodinky. Jakeovi je sice malinko víc, ale seknou mu parádně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 22. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2024 V 20. 2. 2024 v 18:40, BadBear napsal: Tak já bych se podíval na nezávislé a microbrandy a tady bych doporučil CZAPEK Geneve Pokus se chceš „rozšoupnout“ pak Czapek Antarctique Passage de Drake. Tříručka s datem a fantastickým strojkem s mikrorotorem. K dispozici je ve 2 velikostech (40,5 mm, 38,5 mm) a k dispozici je několik barev číselníku i malá customizace (barva vteřinovky, typ indexu (12 nebo dvojitý index), barva druhého pásku, náramek celý broušený nebo s leštěným C). Rychloupínací systém umožňuje vyměnit náramek za kaučukový řemínek se skládací sponou. Trochu bude bolet dodací lhůta, s cenou umím něco málo udělat. Je to často citovaná alternativa k VC Overseas a jiným high-endům. https://czapek.com/passage_de_drake/ BA11OD Hezký švýcarský tourbillon určitě není mezi mimo tvé naznačené finanční možnosti. BA111OD nabízí buď tourbillon „na slušňáka“ s onyxovým číselníkem nebo ve sportovnější skeletonizované verzi (ta má 2 velikosti 44 mm a 40 mm). Strojek má rezervu nátahu 104 hodin a stojí za ním Olivier Mory. Tady bych se připravil na to, že proti slibům mají dodávky časový skluz. A je možné udělat radost také „něžné polovičce“ s dámskou verzí skeletonu https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-1-t-v-d https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-2-lily https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-7-onyx-tourbillon-c-lemanic Pokud se chceš na Turbillon skeleton podívat osobně, můžeme se domluvit v Praze YEMA A poslední, co podle mě stojí za zmínku je nově i francouzská YEMA (ale od Švýcarska jen co by kamenem dohodil). Ti mají moc hezký turbillon s přídavným zobrazením přílivu a odlivu (mimochodem stejný strojek jako BA111OD) https://yema.com/products/yema-yachtingraf-tourbillon-mareographe-75th-anniversary-limited-edition-37-33-66-sn-u6 nebo zcela nový inhouse strojek s mikrorotorem je v současnosti v kolekci Superman, ale předpokládám, že časem bude i v dalších kolekcích. https://yema.com/products/yema-superman-slim-cmm-20-11-24-66-sn-m3 Nádherný průřez mikrobrandy! Díky za něj! CZAPEK - na wishlistu s microrotorem jsou dost vysoko dost jsem si s nimi hrál na SEWu, kde mě navnadili, že by letos (2024) měl vyjít nějaký nový model s jejich strojkem. Nevíš, co by to mohlo být a kdy? Bohužel cenově už jsou nad limit, koukám, že je aktuální cena 22 000 CHF a navíc bez daně. To je cca 23 000 EUR bez daně, u nás s 21% daní už 27 830 EUR a to už je opravdu hodně... BA11OD - vůbec jsem je neznal, ani jsem je nikde na živo ještě neviděl. Trochu se bojím velikosti (ve 40mm jsem našel jen barevně "dámské"), ale to je potřeba vyzkoušel naživo. Pokud je možné se na ně někde podívat, budu rád. Případně prosím o SZ. YEMA - na hledáčku jsem je měl, ale reálné kousky mě tolik nepřesvědčily. Jsem přihlášen k jejich newsletteru, tak uvidíme, co vymyslí do budoucna. Aktuálně nic pro mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se