Conrad Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 (upraveno) Od včera 21.12. 15 příspěvků při tomhle fofru nám kolem 14.00 bude moci nabídnout ke koupi marina militare ve zlatě a s diamantovou obrubou testované na 6G a dno Mariánského příkopu. Upraveno 24. ledna 2009 uživatelem Conrad
falkkon Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 (upraveno) otrekr napsal: Žádný kenny.Kdo to je sakriš kenny?Dejte pokoj.Když lítáš tak se nedíváš hodinky?No ja kdybych se nedíval tak jsem teď pod mostem protože nemám peníze za zaplacení dluhu za lítání. Máš si pořídit svoje bez 6G a zaplatíš jen benzín. A o Kennyho se nám neotírej!! To je legenda!!! ....a to jsem si ráno myslel,že den bude šedivý a nudný Upraveno 24. ledna 2009 uživatelem falkkon
ZJ Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 otrekr napsal: Jak hodně jsou přesny ty vyškoměry v hodinkách?(kdybych si třeba koupil čistě praktické)Nemluvím o gps,s klasickým vyškoměrem,co vím tak jsou pouze tlakové.Je to přesný?a jak hodně?Někde jsem četl že O,5 m,je to možny?Vždyť když jsou vodotěsny a k tomu s vyškoměrem tak tam musí byt nějaká ochrana před vyškoměrem,která nebude propoštět vodu,ale zároveň nebude překážet měření.Existuje něco v hodinkách jako variometr?Tedy že ukazují že třeba stoupám nebo klesám a jak hodně.To bych byl schopen i dát vic za takovou věcičku.Jakej obchod byste doporučily švycarskej e-shop kdy to pošlou DOBIRKOU ?ja znam jenom newacth Já věděl,že mi na těch mých keramických potvorách něco chybí. Soudruzi z kapitalistického západu mně ošidili o výškoměrku,tlakoměrku a ptákoměrku....bez toho jsem v tom Blaníku úplně vedle....asi je dám do frcu...
polifka Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 (upraveno) připadáš mi jako letecký začátečník-teoretik. Možná by bylo dobré podívat se co nosí ostatní piloti kolem tebe. Z vlastní zkušenosti vím, že ať se jedná o amatéra, akrobata z bedny vítězů nebo vojenského pilota většinou nosí digi nebo quarz. V kokpitu není moc místa (hrozí poškození), na palubní desce je přístrojů dost, není čas sledovat vlastní ruku. Možná bys měl zkusit při tvých 6G sledovat čas, výšku nebo tlak na ruce - případně i jiné letové údaje, které potřebuješ za letu. Možná bys mohl zkusit třeba jen zvednout ruku. Myslím, že mechanik je do kokpitu a na géčka škoda. Jeden poznatek z jiného oboru: Pokud se díváš na formule 1 tak si všimni, že při vyhlášení vítězů si piloti berou nejen čepici, ale i hodinky - jezdí bez nich (při závodech překážejí a můžou se poškodit). A k tomu tvému létání v letadlech bez přístrojů - není to rogalo nebo nějaký jiný hadraplán? Na letištích se pohybuju dost dlouho, abych věděl, že základní přístroje mají všechna letadla, a to i v kategorii Experimental. Upraveno 24. ledna 2009 uživatelem Gilius
falkkon Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 (upraveno) polifka napsal: A k tomu tvému létání v letadlech bez přístrojů - není to rogalo nebo nějaký jiný hadraplán? Na letištích se pohybuju dost dlouho, abych věděl, že základní přístroje mají všechna letadla, a to i v kategorii Experimental. Jakýkoliv hadraplán,pokud má imatrikulaci,musí mít základní přístrojové vybavení. Teda vlastně nevím,jak to je, když visí na rogale v tom spacáku :-) Upraveno 24. ledna 2009 uživatelem falkkon
polifka Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Myslel jsem závěsný padák, možná rogalo - ale těch 6G ......
chose Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 (upraveno) Replika Schulgleiteru Jirky Leníka z Rané - bez přístrojů, s imatrikulací (možná má přístroje až ve verzi s gondolou, ale nevěřte, že bez ní nelítal). Edit: fotky vloženy 2x. Upraveno 24. ledna 2009 uživatelem chose
Adam99 Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 polifka napsal: Myslel jsem závěsný padák, možná rogalo - ale těch 6G ...... Čoveče padák to nebude, na tom jsem se něco nalítal, ale 6G jsem nezažil
polifka Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 to chose: Na Podhořanech jsem tohle úžasný létající zařízení viděl v chodu. To nemá chybu. TO JE ABSOLUTNÍ KLASIKA !!!
otrekr Odesláno 24. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 To druhý vypadá JAKO horst der toifel.Čertovskej stroj.Ten co ja znám má ale vzpěry a trošku inač vypadá.Myslí že majitelem je tzv ptačí muž.Jeho jméno mám někde napsáno.Inač krajanek zlin 24 také nemá chybu.S malym rozpětím se docela pěkně hodí na termiku,když je ale opravdu termika.Pěkně se s ním dá držet kruh.Inač posledně co jsem viděl tak byl asi na 4000,potom to už vzdal.Ale na přelety to je sekyra jak se patří.Inač minuly rok bylo par připadu kdy se kluci zamotaly v padaku,prostě měli takové G,že zemřely dřív než dopadly.Co jsem o tom kecaly a počitaly
chose Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 otrekr napsal: To druhý vypadá JAKO horst der toifel.. Jistá podoba tam sice je, ale to druhý je zakapotovaný to první, čili jedno a to samé létadlo ve vlastnictví Jirky Leníka. Prosím tě, jaké jsi národnosti ? Ten tvůj dialekt je šílený
Duke650 Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 falkkon napsal: Sakra chlapi,co jste tady dýl.........není to Kenny???? není, pokud vím, kenny nebyl "pilot-dyslektik"
Skyraider Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 chose napsal: Replika Schulgleiteru Jirky Leníka z Rané - bez přístrojů, s imatrikulací (možná má přístroje až ve verzi s gondolou, ale nevěřte, že bez ní nelítal). Edit: fotky vloženy 2x. Na té verzi s gondolou mám jeden "let" a musím potvrdit, že budíky tam opravdu nejsou, pouze při delším létání - svah, převlek se na vzpěru přidělává sdružené padáčkářské vario/rychloměr/výškoměr/hodiny. Můj skok probíhal následujícím způsobem - vystřelení gumicukem partou nadšenců do výšky zhruba 5-ti metrů (byl to 3-tí let a tahači už měli jazyk na vestě) a pak dokluz do vzdálenosti cca 40-ti metrů, doba letu cca 8 sekund, na hodinky jsem se podívat nestihl a 6G jsem taky nedosáhl, ale zážitek 1A. Klobouk dolů před průkopníky, kteří přístroj pak ještě ručně na káře tahali zpátky na kopec a tak dokola celý den.
JJ Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 otrekr napsal: Jak hodně jsou přesny ty vyškoměry v hodinkách?(kdybych si třeba koupil čistě praktické)Nemluvím o gps,s klasickým vyškoměrem,co vím tak jsou pouze tlakové.Je to přesný?a jak hodně?Někde jsem četl že O,5 m,je to možny?Vždyť když jsou vodotěsny a k tomu s vyškoměrem tak tam musí byt nějaká ochrana před vyškoměrem,která nebude propoštět vodu,ale zároveň nebude překážet měření.Existuje něco v hodinkách jako variometr?Tedy že ukazují že třeba stoupám nebo klesám a jak hodně.To bych byl schopen i dát vic za takovou věcičku.Jakej obchod byste doporučily švycarskej e-shop kdy to pošlou DOBIRKOU ?ja znam jenom newacth Při vší úctě, čím víc toho píšeše, tím víc mám dojem, že to s tím Tvým létáním nebude zase až tak žhavé: - I běžný budík na palubní desce je téměř vždy výškoměr barometrický. Vzhledem k tomu, že častěji se létá na QNH, tak barometrický výškoměr v letadle v podstatě být musí. Radiovýškoměr je doplněk a v general aviation spíše kuriosita, než běžná součást avioniky. Výškoměr v hodinkách na jiném principu ani fungovat nemůže. Když porovnáš velikost, složitost a přesnost toho budíku s tím "výškoměrem" v hodinkách, mohlo by Ti leccos dojít... Pokud jde o tu membránu na měření, tak nic nebrání tomu, aby byla vodotěsná - vlastní sensor může být uvnitř. - Výškoměr v hodinkách, i kdyby byl náhodou přesný, je kravina, úplně stejně, jako ta logaritmická pravítka na Breitlingu - kdo na to má sakra koukat a luštit to? Na měření výšky je výškoměr na palubní desce. Jsi-li paranoidní a chceš backup, nech si osadit druhý. - O použitelném variu v hodinkách nevím. Teoreticky by to mohly umět nějaké digitálky s barometrem, ale nemyslím, že to někdo dělá. Maximum je zobrazení dlouhodobé (minuty hodiny zprůměrováno) tlakové tendence.
JJ Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 otrekr napsal: Dobře takhle,jsem schopen přejít i na elektroniku s gps. Prosím Tě, něco si zjisti o fungování GPS a dej pokoj. A ke Tvému dotazu z jiného příspěvku - já když lítám, tak na náramkové hodinky opravdu nečumím.
utrejch Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 (upraveno) polifka napsal: Pokud se díváš na formule 1 tak si všimni, že při vyhlášení vítězů si piloti berou nejen čepici, ale i hodinky - jezdí bez nich (při závodech překážejí a můžou se poškodit). Massa ma tydle nadhery http://www.thewatchquote.com/Richard-Mille...ssa-No_6321.htm sebou i v behem zavodu ;-) JJ napsal: Prosím Tě, něco si zjisti o fungování GPS a dej pokoj. A ke Tvému dotazu z jiného příspěvku - já když lítám, tak na náramkové hodinky opravdu nečumím. Treba lita na flight simulatoru X Upraveno 24. ledna 2009 uživatelem utrejch
Návštěvník Snow Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Duke650 napsal: není, pokud vím, kenny nebyl "pilot-dyslektik" A navíc měl docela vybroušený sloh. Škoda přeškoda, že všechny své příspěvky smazal. Rád bych si je znovu přečetl jako oddech od současných témat okolo textilu a bojových uměních. Pominu-li příspěvky o hodinkách byl také úžasný v oblasti vozového parku.
Duke650 Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Snow napsal: A navíc měl docela vybroušený sloh. Škoda přeškoda, že všechny své příspěvky smazal. Rád bych si je znovu přečetl jako oddech od současných témat okolo textilu a bojových uměních. Pominu-li příspěvky o hodinkách byl také úžasný v oblasti vozového parku. jo jo škoda "kruci zabili nám kennyho" dodnes závistivě pokukuji po řidičích hyundai sonata, zda náhodou na ruce nemají omega constellation
Návštěvník Snow Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Duke650 napsal: jo jo škoda "kruci zabili nám kennyho" dodnes závistivě pokukuji po řidičích hyundai sonata, zda náhodou na ruce nemají omega constellation Jo jo kde ty časy jsou .
otrekr Odesláno 24. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Já jsem psal že myslím do budoucna.Řekli jste toho tuze hodně.Množstvím vašého chytrého textu se mi kříží zraky.Vím jak funguje gps,nežije v plínkách.Vyběr už byl udělán.Všem děkuji za Vaše dobré nápady.Velice mě pomohly.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se