Přejít na obsah

Heuer Monza 150.501 - chybějici tlačitko chrona + servis.

Doporučené příspěvky

Co se týče rentability výroby se započítáním úměrného zisku, tak jak jsem to předběžně počítal, cena nového pouzdra by měla být někde kolem 20 000,- Kč. Kalkulace je provedena za předpokladu výroby 10ks pouzder. Pokud by se pouzdro vyrábělo pouze jedno, tak by cena byla mnohem vyšší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyrobit pouzdro a umožnit další použití skvělých strojků není nic proti ničemu. 
Navíc, když bude pouzdro podobné originálu je to pro uživatele (narozdíl od sběratele) bonus.
U chronografů je nouze o použitelná pouzdra značná - snad s vyjímkou 7750. Na to se pouzdra stále dělají.

Já takové možnosti nemám, tak jsem se pokusil o záchranu stařičkého chronografu Venus 188 tím,
že jsem ho narval do pouzdra od potápek :)

image.jpeg.304ec21e4619582e2749e5df81a554d5.jpeg

Odkaz ke komentáři

V 26. 3. 2024 v 14:08, b52 napsal:

..Tento pan je dost sikovny: 

Omrknete si klidne i dalsi jeho videa a pokud se vam bude zamluvat, kontaktujte ho. Jedno z jeho videi obsahuje i renovaci poskozeneho pouzdra jak mate Vy. Za pozeptani nic nedate.

Broušením nožiček dotýčný pouzdro ... Vnitřní hrany jsou sražené dovnitř a původní brus by měl být hrubší. 

Pokud je mi známo, tak mosazná pouzdra nebo pouzdra z podobných slitin renovovat vyvařováním zatím nelze. Tím nám odpadá i následné leštění, brušení, pokovení, PVD, DLC, ap. Bohužel exponovaná místa která přicházejí do styku s potem, pokožkou (spodní části pouzdra, hrany) jsou achillova pata mosazných pouzder.

Osobně mám velmi konzervativní přístup k renovacím a jsem pro co nejvíce zachovat původní stav. Pokud by mi konkrétní hodinky měly ležet ve sbírce, tento původní stav pouzdra by mi nevadil. Pokud bych chtěl hodinky nosit, mám na mysli častější nošení, tak renovace výměnou/výrobou ocelového pouzdra s DLC povrchem jak píše Ruda není vůbec od věci. Navíc původní pouzdro jak psal již člen Seamaster a ragu zůstane zachováno. 

Ekonomika celého projektu a časová náročnost nebude legrace, ale moc fandím a věřím, že spokojení budou všichni. :)

Těším se na výsledky. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři

V 28. 3. 2024 v 7:26, orol napsal:

Vyrobit pouzdro a umožnit další použití skvělých strojků není nic proti ničemu. 
Navíc, když bude pouzdro podobné originálu je to pro uživatele (narozdíl od sběratele) bonus.
U chronografů je nouze o použitelná pouzdra značná - snad s vyjímkou 7750. Na to se pouzdra stále dělají.

Já takové možnosti nemám, tak jsem se pokusil o záchranu stařičkého chronografu Venus 188 tím,
že jsem ho narval do pouzdra od potápek :)

:) Pěkný franken. 

Tady bych akorát upozornil, že tyto generické pouzdra vyrobené 1:1 k originálu hojně použivají bastlíři v celém světě a skládají tak hodinky za pomoci např. originálních číselníků a strojů. Takto sestavené hodinky se pak prodávají jako autentické originály. I když číselník a ručičky mají patinu, tak není problém udělat patinu (škrábance, vlásečnice, různé defekty) na novém pouzdře. Hodinky pak vypadají opravdu autenticky a já sám už mám problém na dálku rozklíčovat jestli je vše origo nebo ne. 

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Ano je pravda, uplynula nějaká doba a je na čase přispět, aby se nemyslelo, že zde spíme :) 

Posun je zatím ten, že se bojuje s přípravou pro CNC obráběcí centrum. Pro představu posílám fotky 3D modelu, což ale v této fázi  není použitelné pro výrobu. 

Ruda.

image.jpeg.2352f7b8fcc991c82fc1cb06faa9001d.jpegimage.jpeg.ba3e05f8ef55c01ddcfd0f0d8a9fc85e.jpeg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak dnes konečně kompletní výkresová dokumentace. Putuje do obráběcího centra a bude se programovat mašina. Původně jsem chtěl zveřejnit okótovaný výkres zde pro zajímavost. Ale nemohu udělat, jelikož bych poskytl případným potenciálním parazitům velmi chutné sousto. :) 

• Like 1
  • Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, ONYX servis hodinek napsal:

Tak dnes konečně kompletní výkresová dokumentace. Putuje do obráběcího centra a bude se programovat mašina. Původně jsem chtěl zveřejnit okótovaný výkres zde pro zajímavost. Ale nemohu udělat, jelikož bych poskytl případným potenciálním parazitům velmi chutné sousto. :) 

Jste naprosti demoni 😈

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak po dlouhé době, kdy jsem měl hlavu plnou všeho jinýho a za stolem jsem byl jen sporadicky, další posun v projektu.

Pouzdro dorazilo z obráběcího centra.

Provedli jsme hrubé zabroušení stop po fréze.

Zavařili jsme dírky na nožičky, jelikož technologicky obráběcí cenrum nedokázalo dírky vrtat z vnitřní strany. 

Pak kompletní doleštění a dotvarování toho co frézka nezvládla. 

Odpíchnutí a osoustružení ráfku skla.

PC080031.JPG

PC080035.JPG

PC080037.JPG

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...