ONYX servis hodinek Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 Co se týče rentability výroby se započítáním úměrného zisku, tak jak jsem to předběžně počítal, cena nového pouzdra by měla být někde kolem 20 000,- Kč. Kalkulace je provedena za předpokladu výroby 10ks pouzder. Pokud by se pouzdro vyrábělo pouze jedno, tak by cena byla mnohem vyšší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 Posílám pár fotek po vyčištění pouzdra. Do závitu oxidace sice nezasahuje, ale při vyvařování té sežrané hrany by se určitě závit poškodil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 Zde ještě pro srovnání luneta z vnitřní strany. Ten černý chrom byl opravdu černý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 A zde jsou ještě detaily vyžraných tlačítek, nebo spíš toho co z nich zbylo po demontáži. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 twl dobrej pernik...tenhle projekt budu se zajmam sledovat.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 Super je, že číselník ručky a vnitřní luneta je ve velmi dobrém stavu.... 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 Boží, to se těším jak to dopadne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 28. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2024 Vyrobit pouzdro a umožnit další použití skvělých strojků není nic proti ničemu. Navíc, když bude pouzdro podobné originálu je to pro uživatele (narozdíl od sběratele) bonus. U chronografů je nouze o použitelná pouzdra značná - snad s vyjímkou 7750. Na to se pouzdra stále dělají. Já takové možnosti nemám, tak jsem se pokusil o záchranu stařičkého chronografu Venus 188 tím, že jsem ho narval do pouzdra od potápek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 (upraveno) V 26. 3. 2024 v 14:08, b52 napsal: ..Tento pan je dost sikovny: Omrknete si klidne i dalsi jeho videa a pokud se vam bude zamluvat, kontaktujte ho. Jedno z jeho videi obsahuje i renovaci poskozeneho pouzdra jak mate Vy. Za pozeptani nic nedate. Broušením nožiček dotýčný pouzdro ... Vnitřní hrany jsou sražené dovnitř a původní brus by měl být hrubší. Pokud je mi známo, tak mosazná pouzdra nebo pouzdra z podobných slitin renovovat vyvařováním zatím nelze. Tím nám odpadá i následné leštění, brušení, pokovení, PVD, DLC, ap. Bohužel exponovaná místa která přicházejí do styku s potem, pokožkou (spodní části pouzdra, hrany) jsou achillova pata mosazných pouzder. Osobně mám velmi konzervativní přístup k renovacím a jsem pro co nejvíce zachovat původní stav. Pokud by mi konkrétní hodinky měly ležet ve sbírce, tento původní stav pouzdra by mi nevadil. Pokud bych chtěl hodinky nosit, mám na mysli častější nošení, tak renovace výměnou/výrobou ocelového pouzdra s DLC povrchem jak píše Ruda není vůbec od věci. Navíc původní pouzdro jak psal již člen Seamaster a ragu zůstane zachováno. Ekonomika celého projektu a časová náročnost nebude legrace, ale moc fandím a věřím, že spokojení budou všichni. Těším se na výsledky. Upraveno 29. března 2024 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 V 28. 3. 2024 v 7:26, orol napsal: Vyrobit pouzdro a umožnit další použití skvělých strojků není nic proti ničemu. Navíc, když bude pouzdro podobné originálu je to pro uživatele (narozdíl od sběratele) bonus. U chronografů je nouze o použitelná pouzdra značná - snad s vyjímkou 7750. Na to se pouzdra stále dělají. Já takové možnosti nemám, tak jsem se pokusil o záchranu stařičkého chronografu Venus 188 tím, že jsem ho narval do pouzdra od potápek Pěkný franken. Tady bych akorát upozornil, že tyto generické pouzdra vyrobené 1:1 k originálu hojně použivají bastlíři v celém světě a skládají tak hodinky za pomoci např. originálních číselníků a strojů. Takto sestavené hodinky se pak prodávají jako autentické originály. I když číselník a ručičky mají patinu, tak není problém udělat patinu (škrábance, vlásečnice, různé defekty) na novém pouzdře. Hodinky pak vypadají opravdu autenticky a já sám už mám problém na dálku rozklíčovat jestli je vše origo nebo ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 15. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2024 @ONYX servis hodinek posunulo se to nějakým směrem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 15. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2024 Ano je pravda, uplynula nějaká doba a je na čase přispět, aby se nemyslelo, že zde spíme Posun je zatím ten, že se bojuje s přípravou pro CNC obráběcí centrum. Pro představu posílám fotky 3D modelu, což ale v této fázi není použitelné pro výrobu. Ruda. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 1. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2024 Tak dnes konečně kompletní výkresová dokumentace. Putuje do obráběcího centra a bude se programovat mašina. Původně jsem chtěl zveřejnit okótovaný výkres zde pro zajímavost. Ale nemohu udělat, jelikož bych poskytl případným potenciálním parazitům velmi chutné sousto. 1 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 1. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2024 před 1 hodinou, ONYX servis hodinek napsal: Tak dnes konečně kompletní výkresová dokumentace. Putuje do obráběcího centra a bude se programovat mašina. Původně jsem chtěl zveřejnit okótovaný výkres zde pro zajímavost. Ale nemohu udělat, jelikož bych poskytl případným potenciálním parazitům velmi chutné sousto. Jste naprosti demoni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 8. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2024 Tak po dlouhé době, kdy jsem měl hlavu plnou všeho jinýho a za stolem jsem byl jen sporadicky, další posun v projektu. Pouzdro dorazilo z obráběcího centra. Provedli jsme hrubé zabroušení stop po fréze. Zavařili jsme dírky na nožičky, jelikož technologicky obráběcí cenrum nedokázalo dírky vrtat z vnitřní strany. Pak kompletní doleštění a dotvarování toho co frézka nezvládla. Odpíchnutí a osoustružení ráfku skla. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 8. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2024 Tady fotka po zabroušení kulatých rádiusů od frézky mezi nožičkami.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 8. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2024 Hrubý obrobek vpravo a finální verze ráfku v levo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 8. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2024 Další krok bude vyříznutí závitů na tlačítka. Povlakování pouzdra a ráfku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 8. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2024 Zaleštění zafrézování otvorů pro tlačítka a vyříznutí závitu 2,5 mm jemné stoupání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se