Onisan Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Máte někdo zkušenosti se službami bytvého architekta? Nějak mně okolnosti donutili si zařizovat nový život a nějak nemám sílu to řešit... myslíte, že to má smysl?
Jakubisko Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Jako vsude zalezi na koho narazis. Pokud ale zvolis spravne, tak to svuj smysl rozhodne ma! V takhle zarizenem byte - at uz podle feng suej nebo zapadniho mysleni se lepe travi cas a rado se tam vraci. Mamina spoluzacka neni primo architektka, ale ma solidni vkus. Zarizovala takhle uz na 10 bytu a vypadalo to vzdy moc pekne a darilo se ji vystihnout povahu majitele. Takze jak rikam, zkus se podivat po nekom s referencemi a myslim, ze budes spokojeny.
budo Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 ja mám a dobrý, jen asi v trošku jiním stylu, než to čekáš ty ... totiž .... stejně bylo hodně té práce pak na nás samotných, nicméně to stálo za to a jeho služby nebyly drahý. Byl u nás Ing. Julek Jančáry a byt zaizujeme ve stylu Feng Shui. Mail jsem na něj na webu nenašel, ale mobil mám, kdybys chtěl.
skalis Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 byt zaizujeme ve stylu Feng Shui Hele, vy temhle ptakovinam o tocich iluzorni "energie" verite? Omlouvam se za tu expresivitu, ale prijde mi, ze podobne schovavani se za modni trendy a radobyfilozofie je cim dal tim vic popularnejsi a beha mi z toho mraz po zadech...
Aldo Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Hele, vy temhle ptakovinam o tocich iluzorni "energie" verite? Omlouvam se za tu expresivitu, ale prijde mi, ze podobne schovavani se za modni trendy a radobyfilozofie je cim dal tim vic popularnejsi a beha mi z toho mraz po zadech... Já osobně jsem studentem architektury v Brně, feng šuej se v některých předmětech taky dost probíralo, já na nějaký toky duševních energií nevěřím, ale v těch zákonitostech feng šuej jsou i praktické věci, které mají smysl, např. pokud jde o uspořádání nábytku apod. S bytovými architekty zkušenost nemám, ale až nějákého najdeš, doporučil bych hlavně sepsat kvalitní smlouvu.
skalis Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 těch zákonitostech feng šuej jsou i praktické věci, které mají smysl, např. pokud jde o uspořádání nábytku apod. O tom nemam nejmensi pochybnost. Ale jak se zacnou ohanet tim, ze se od neceho odrazi negativni energie a podobnymi, tak zacinam rudnout. Na spoustu takovych zakonitosti se da prijit rozumem, zkusenostmi, vzdelanim, smyslem pro kompozici. Slo mi spis o to, ze lide (a ted v nejmensim nenarazim na nikoho odtud) prijmou argument, ze nekudy proudi "energie" atd. aniz by se nad tim hloubeji zamyslela. A podobna "naivni" vysvetleni se mi zdaji byt posledni dobou jaksi v mode. Byl to jen takovy povzdech nad tim, ze si spousta lidi precte par stranek v trendy magazinu a pak si pripadaji jako velci odbornici. Trochu mi v te snaze po modnich alternativnich trendech chybi hlubsi touha po poznani a porozumeni jadru veci.
Návštěvník Tada Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Lidé co si po nás koupili byt, poslechly radu bytového architekta a vybourali zeď mezi obývákem a kuchyní, což jak se později od normálního architekta dozvěděli, byla zeď nosná, ve zděném bytovém domě popraskaly stroky odshora až do přízemí
budo Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Hele, vy temhle ptakovinam o tocich iluzorni "energie" verite? Omlouvam se za tu expresivitu, ale prijde mi, ze podobne schovavani se za modni trendy a radobyfilozofie je cim dal tim vic popularnejsi a beha mi z toho mraz po zadech... pokud budu reagovat za sebe, tak následovně: 1) nevěříš? no tak nevěř! tvá věc, 2) nic o mne nevíš, tak mne neházej do pytle s čitateli magazínů Pro mne věc nestojí věřím/nevěřím, ale cítím/necítím. Přeber si to jak chceš.
XXXfazerXXX Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Máte někdo zkušenosti se službami bytvého architekta? Nějak mně okolnosti donutili si zařizovat nový život a nějak nemám sílu to řešit... myslíte, že to má smysl? Ahoj Onione -stavim interiery pro zakazniky jiz devatym rokem a me zkusenosti s takzvanymi arch. jsou -slusne receno-spatne.Tito lide,vetsinou cerpaji informace v casopisech a na netu a pouze to vlozi do tveho interieru.Toto je prace,kterou ,jak psal spravne Jakubisko ,zvladne kazdy clovek s predstavivosti.Mozna jsem narazil na spatne kusy a verim ,ze jsou i dobri arch.-me zkusenosti jsou vsak spatne.Doporucim ti zakoupit casaky jako Moderni byt nebo Rezidence zkusit se zamyslet a po konzultaci s rodinou ,si urcite poradis.Jen jedna mala rada-pri prohlizeni fotek se neupinej na konkretni kusy nabytku,ale sleduj povrchy a barvy sten,rozlozeni vysek podlah a stropu a hlavne osvetleni.To dokaze naprosto zmenit celou mistnost
skalis Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 nic o mne nevíš, tak mne neházej do pytle s čitateli magazínů Nechtel jsem Te s nimi srovnavat. Moje reakce byla dost expresivni, ale nebylo to mireno na Tvoji osobu. Pokud jsi to tak pochopil, tak se omlouvam. Jen nedokazu prenest pres srdce momentalni renesanci alternativnich trendu, kdy se lide v zasadnich rozhodnutich ridi radami kartarek, planuji si dny podle horoskopu a leci rakovinu kyvadylkem (a kdyz je pak pozde, tak uz ani konzervativni medicina pomoci nedokaze). Proste mi prijde, ze se tyto veci objevuji posledni dobou stale casteji. Takze se jeste jednou omlouvam za OT a neber to jako osobni utok, prosim.
budo Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 (upraveno) skalis: V pořádku. Řekl bych, že to vidíš moc jednostranne... Upraveno 26. ledna 2009 uživatelem budo
Onisan Odesláno 26. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Ahoj Onione -stavim interiery pro zakazniky jiz devatym rokem a me zkusenosti s takzvanymi arch. jsou -slusne receno-spatne.Tito lide,vetsinou cerpaji informace v casopisech a na netu a pouze to vlozi do tveho interieru.Toto je prace,kterou ,jak psal spravne Jakubisko ,zvladne kazdy clovek s predstavivosti.Mozna jsem narazil na spatne kusy a verim ,ze jsou i dobri arch.-me zkusenosti jsou vsak spatne.Doporucim ti zakoupit casaky jako Moderni byt nebo Rezidence zkusit se zamyslet a po konzultaci s rodinou ,si urcite poradis.Jen jedna mala rada-pri prohlizeni fotek se neupinej na konkretni kusy nabytku,ale sleduj povrchy a barvy sten,rozlozeni vysek podlah a stropu a hlavne osvetleni.To dokaze naprosto zmenit celou mistnost Jsa svobodný a bez rodiny mi možná ten architekt poslouží hlavně jako oponent mých nápadů a nebo podnět na nápady nové... Dostal jsem kontakt na architektku, udělala zatím 4 návrhy možného řešení a prozatím musím říct že se mi to líbí... Hlavně jde o to, že já bych asi ten byt zařizoval tak nějak postupně, takhle jak to dělá ona, tak se zamyslela nad celkovou koncepcí a to je zajímavé... a člověk pak třeba nezjistí, že to co koupil na začátku už se mu třeba nehodí Navíc si myslím, že jak je to ženská, tak má větší cit pro praktičnost než chlap Takže tam sice bude méně stojanů pro samopaly (viď Frantíku), ale zase se tam objeví třeba něco co bych tam pak cpal až po strašně dlouhé době... Ale jak tady zaznělo "komu není shůry dáno v apatyce nekoupí".. mám zkušenost že jedna moje bejvalka udělala necvlídnou kůču ze všeho.. taková změť ničeho bez smyslu a jedna dokázala s minimem vynaložených prostředků zařídit nádherný domov....
Viktor Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Mám dobrou zkušenost, hlavní přínos byl v návrhu dětských pokojů a hlavně návrh osvětlení od jednoho výrobce odpovídající rozmístění nábytku. A byla to taky ženská a ten cit pro praktičnost tam byl. Jen si trochu lezla na nervy s manželkou .
Onisan Odesláno 26. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Mám dobrou zkušenost, hlavní přínos byl v návrhu dětských pokojů a hlavně návrh osvětlení od jednoho výrobce odpovídající rozmístění nábytku. A byla to taky ženská a ten cit pro praktičnost tam byl. Jen si trochu lezla na nervy s manželkou . Manželku nemám... takže tohle nehrozí.. Leda bych si jí nechal i s tím návrhem bytu (jako že má svůj návrh odzkoušet).. protože je to supr kost Ale raději se dám do kupy já i ten byt, neb se mi teď nějak zkřížily plány a původní zamýšlená spolubydlící řeší bydlení s jiným ... Tak jsem nechal architektce volnou ruku ať to udělá "Jako by jste tady měla bydlet vy"
Gorg Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Ahoj Onione -stavim interiery pro zakazniky jiz devatym rokem a me zkusenosti s takzvanymi arch. jsou -slusne receno-spatne.Tito lide,vetsinou cerpaji informace v casopisech a na netu a pouze to vlozi do tveho interieru.Toto je prace,kterou ,jak psal spravne Jakubisko ,zvladne kazdy clovek s predstavivosti.Mozna jsem narazil na spatne kusy a verim ,ze jsou i dobri arch.-me zkusenosti jsou vsak spatne.Doporucim ti zakoupit casaky jako Moderni byt nebo Rezidence zkusit se zamyslet a po konzultaci s rodinou ,si urcite poradis.Jen jedna mala rada-pri prohlizeni fotek se neupinej na konkretni kusy nabytku,ale sleduj povrchy a barvy sten,rozlozeni vysek podlah a stropu a hlavne osvetleni.To dokaze naprosto zmenit celou mistnost Neni co dodat....takhle to proste je....naprostej souhlas.
Gorg Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Manželku nemám... takže tohle nehrozí.. Leda bych si jí nechal i s tím návrhem bytu (jako že má svůj návrh odzkoušet).. protože je to supr kost Ale raději se dám do kupy já i ten byt, neb se mi teď nějak zkřížily plány a původní zamýšlená spolubydlící řeší bydlení s jiným ... Tak jsem nechal architektce volnou ruku ať to udělá "Jako by jste tady měla bydlet vy" Ty lisaku Onionacka....a pak ji reknes..."...no a slecno...kdyz jste si to tady takhle pekne zaridila...kdy se pristehujete?"
midloch Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Nechtel jsem Te s nimi srovnavat. Moje reakce byla dost expresivni, ale nebylo to mireno na Tvoji osobu. Pokud jsi to tak pochopil, tak se omlouvam. Jen nedokazu prenest pres srdce momentalni renesanci alternativnich trendu, kdy se lide v zasadnich rozhodnutich ridi radami kartarek, planuji si dny podle horoskopu a leci rakovinu kyvadylkem (a kdyz je pak pozde, tak uz ani konzervativni medicina pomoci nedokaze). Proste mi prijde, ze se tyto veci objevuji posledni dobou stale casteji. Takze se jeste jednou omlouvam za OT a neber to jako osobni utok, prosim. Vidím to stejně, nicméně víra jak jest známo není výsledkem racionální argumentace, ale psychických potřeb, takže pokud to někomu dělá dobře tak je to ok. Problém je tehdy, když se víra v tyto tzv. energie stane iraconální a tím negativně ovlivní jejího vyznavače směrem ke svému okolí.
JJ Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Navíc si myslím, že jak je to ženská, tak má větší cit pro praktičnost než chlap Takže tam sice bude méně stojanů pro samopaly (viď Frantíku), ale zase se tam objeví třeba něco co bych tam pak cpal až po strašně dlouhé době... Na ten cit pro praktičnost bych nesázel zase tak moc. Moje zkušenost je ta, že mnoho (většina?) dam má dosti mizerný smysl pro 3D orientaci, nejsou schopny prostorové uspořádání domýšlet v souvislostech. Navíc ta představa o praktičnosti je kolikrát taková zvláštní (např u mé drahé polovičky je to posedlost "úložnými prostory" v každém rohu a to i na sídle, kde se dá klidně vyhradit jedna velká místnost jako sklad). Osobně mám s interierovými architekty přímé výborné zkušenosti při vymýšlení kanceláře a dosti mizerné zprostředkované z vymýšlení obytných prostor. I když o tom moc nevím, už dvakrát jsem nešťastnému majiteli pomáhal s překopáním návrhu a ty hrůzy, co jsem tam viděl, no fuj. Takže doporučuji nějakého architekta, co se drží při zemi a umí domýšlet dopady svých návrhů na použitelnost, ne vola, co nevymýšlí obyvatelný byt, ale tvoří umělecký statement.
stando Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 (upraveno) Ja som si daval zariadovat byt od bytoveho architekta a mozem povedat,ze to bolo fajn.Spravil mi navrh z realnymi doplnkami(typu:koberec kupite tam a tam,lampy zasa tam atd.). a nemusel som sa o nic starat. V zmluve som mal navrh,cenove ponuky az po samotnu realizaciu.To co som videl vo vizualizaciach som si mohol v reale za dva mesiace pozriet v reale. Nemusel som sa o nic starat,akurat som tto musel nakoniec zaplatit Napr:Tu vidite moj obyvak.Vtej drevenej osvetlenej "galerii"su ciernobiele fotky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 26. ledna 2009 uživatelem stando
Onisan Odesláno 26. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Jo, takhle to mám domluvený i já... Tak alespoň jeden hlas co mně uklidnil
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se