Kobliha Odesláno 25. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2024 A ještě doplním: V.H.P. mám velice rád. Jednak je to ta naprostá bezstarostnost s přesným časem a datumem, velice jednoduchý přechod mezi zimním a letním časem nebo při změně časových pásem. A pak to, co není moc vidět na produktových fotografiích - tělo je totiž matné, ale neřekl bych, že je broušené, jen luneta a korunka jsou leštěné. No a boční profil těla - není to válec, ale je zaoblený (takový soudek) a krásné jsou hladké přechody do nožiček a do ochrany korunky. Těžko se to popisuje, nejsou to průniky geometrických tvarů, ale nádherně plynulé přechody hladkých ploch. To si člověk uvědomí, když je chytí do ruky a začne se radovat z detailů. Přikládám starší obrázek 41mm na hubené ruce cca 16,5cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 25. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2024 Taky se za ně přimlouvám! Perfekt univerzály Taky jsem po nich určité období koukal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berczo Odesláno 25. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2024 před 1 hodinou, Kobliha napsal: V.H.P byly i v "dámské" verzi 36mm. Poznat se to dá podle datumovky - 36ky nemají na 3. hodině index, ale jen datumovku. Pak byly ještě 41mm a 43mm. Děkuji! toto jsem nevěděl. Musím je někde skouknout na živo. Příští týden jedu do Ostravy, tak se po nich zkusím podívat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vorel Odesláno 26. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2024 V.H.P jsou super univerzálky. Měl jsem modré 41mm, než mě kolega ukecal, abych mu je prodal Jediná nevýhoda je, že baterku nevymění všude, musíš s nimi do autorizáku. A pokud prošvihneš výměnu a baterka se úplně vybije, tak musejí putovat nazpět do Longines Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 26. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2024 Před hodinou, Vorel napsal: V.H.P jsou super univerzálky. Měl jsem modré 41mm, než mě kolega ukecal, abych mu je prodal Jediná nevýhoda je, že baterku nevymění všude, musíš s nimi do autorizáku. A pokud prošvihneš výměnu a baterka se úplně vybije, tak musejí putovat nazpět do Longines S výměnou baterie to není tak žhavé. Longines udává snad 6 měsíců. Nejprve začne vteřinka skákat po 5 sekundách a po nějaké době se všechny ručičky uklidí na 12 hodinu. Nevím, jak dlouho to bylo v mém případě, ale otálel jsem několik měsíců. Na síti se dá dohledat postup výměny baterie, není to úplně triviální, ale do toho jsem se raději nepouštěl. Autorizák si na to vzal hodinu (ale ne každý autorizák si na to troufne). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vorel Odesláno 26. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2024 před 3 minutami, Kobliha napsal: S výměnou baterie to není tak žhavé. Longines udává snad 6 měsíců. Nejprve začne vteřinka skákat po 5 sekundách a po nějaké době se všechny ručičky uklidí na 12 hodinu. Nevím, jak dlouho to bylo v mém případě, ale otálel jsem několik měsíců. Na síti se dá dohledat postup výměny baterie, není to úplně triviální, ale do toho jsem se raději nepouštěl. Autorizák si na to vzal hodinu (ale ne každý autorizák si na to troufne). Jo, je to tak. Po srovnání ručiček na 12 máš pak ještě nějaký čas. Takže času na výměnu baterie je opravdu relativně dost, jen je člověk nesmí uklidit do šuplíku a vzpomenout si za rok Jinak teda mě v nich baterie vydržela snad skoro 5 let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 26. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2024 před 7 minutami, Vorel napsal: Jinak teda mě v nich baterie vydržela snad skoro 5 let Já bohužel úplně nevím, jak dlouho vydržela, protože jsem hodinky kupoval v hodinářství, kde celou dobu šly. A protože to bylo v době, kdy už byly vyřazeny z katalogu, je možné, že to také bylo kolem 4-5 let výdrže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 26. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2024 Take jsem hledal EDC, ale jeste navic jsem chtel aby zvladly sport a to i vodni. Nasel jsem Treba ti to pomuze s vyberem. Nevyhodou mohou byt pro nekoho pevne stezejky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berczo Odesláno 29. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2024 (upraveno) Dnes narychlo před obchodem zkouška Hamiltonů Murph 38mm. Zkoušel jsem ještě Tissot Gentelman, Seiko Presage, Orient Bambino a Certiny DS-1. Murphy a Certiny se mi pozdávaly zatím nejvíce. Upraveno 29. dubna 2024 uživatelem berczo chybí přílohy :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se