Přejít na obsah

EDC hodinky - budget 20k czk

Doporučené příspěvky

A ještě doplním: V.H.P. mám velice rád. Jednak je to ta naprostá bezstarostnost s přesným časem a datumem, velice jednoduchý přechod mezi zimním a letním časem nebo při změně časových pásem.

A pak to, co není moc vidět na produktových fotografiích - tělo je totiž matné, ale neřekl bych, že je broušené, jen luneta a korunka jsou leštěné. No a boční profil těla - není to válec, ale je zaoblený (takový soudek) a krásné jsou hladké přechody do nožiček a do ochrany korunky. Těžko se to popisuje, nejsou to průniky geometrických tvarů, ale nádherně plynulé přechody hladkých ploch. To si člověk uvědomí, když je chytí do ruky a začne se radovat z detailů. 

Přikládám starší obrázek 41mm na hubené ruce cca 16,5cm.

IMG_1752.thumb.jpeg.cea4b62367ccb113d7ef7fdbcb7cfae1.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 1 hodinou, Kobliha napsal:

V.H.P byly i v "dámské" verzi 36mm. Poznat se to dá podle datumovky - 36ky nemají na 3. hodině index, ale jen datumovku. Pak byly ještě 41mm a 43mm.

Děkuji! toto jsem nevěděl. Musím je někde skouknout na živo. Příští týden jedu do Ostravy, tak se po nich zkusím podívat.

Odkaz ke komentáři

V.H.P jsou super univerzálky. Měl jsem modré 41mm, než mě kolega ukecal, abych mu je prodal 🙂 Jediná nevýhoda je, že baterku nevymění všude, musíš s nimi do autorizáku. A pokud prošvihneš výměnu a baterka se úplně vybije, tak musejí putovat nazpět do Longines 🙂

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Vorel napsal:

V.H.P jsou super univerzálky. Měl jsem modré 41mm, než mě kolega ukecal, abych mu je prodal 🙂 Jediná nevýhoda je, že baterku nevymění všude, musíš s nimi do autorizáku. A pokud prošvihneš výměnu a baterka se úplně vybije, tak musejí putovat nazpět do Longines 🙂

S výměnou baterie to není tak žhavé. Longines udává snad 6 měsíců. Nejprve začne vteřinka skákat po 5 sekundách a po nějaké době se všechny ručičky uklidí na 12 hodinu. Nevím, jak dlouho to bylo v mém případě, ale otálel jsem několik měsíců. Na síti se dá dohledat postup výměny baterie, není to úplně triviální, ale do toho jsem se raději nepouštěl. Autorizák si na to vzal hodinu (ale ne každý autorizák si na to troufne).

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Kobliha napsal:

S výměnou baterie to není tak žhavé. Longines udává snad 6 měsíců. Nejprve začne vteřinka skákat po 5 sekundách a po nějaké době se všechny ručičky uklidí na 12 hodinu. Nevím, jak dlouho to bylo v mém případě, ale otálel jsem několik měsíců. Na síti se dá dohledat postup výměny baterie, není to úplně triviální, ale do toho jsem se raději nepouštěl. Autorizák si na to vzal hodinu (ale ne každý autorizák si na to troufne).

Jo, je to tak. Po srovnání ručiček na 12 máš pak ještě nějaký čas. Takže času na výměnu baterie je opravdu relativně dost, jen je člověk nesmí uklidit do šuplíku a vzpomenout si za rok 🙂  Jinak teda mě v nich baterie vydržela snad skoro 5 let.

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Vorel napsal:

Jinak teda mě v nich baterie vydržela snad skoro 5 let

Já bohužel úplně nevím, jak dlouho vydržela, protože jsem hodinky kupoval v hodinářství, kde celou dobu šly. A protože to bylo v době, kdy už byly vyřazeny z katalogu, je možné, že to také bylo kolem 4-5 let výdrže.

Odkaz ke komentáři

Dnes narychlo před obchodem zkouška Hamiltonů Murph 38mm.

Zkoušel jsem ještě Tissot Gentelman, Seiko Presage, Orient Bambino a Certiny DS-1.

Murphy a Certiny se mi pozdávaly zatím nejvíce.IMG_3366.thumb.jpg.3d21ed31bb930b572501ee1c8d1d1e2f.jpg

IMG_3365.thumb.jpg.9d3ebfccb9177f4a8353417d907d9b57.jpg

Upraveno uživatelem berczo
chybí přílohy :)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...