kopis Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 Ahoj, rozhodování uzrává, už už to člověk má, udělá se jasno a najednou je zase všechno jinak a začíná se znovu. Po devíti letech na fóru a zkoušení různých hodinek docházím k tomu co bych chtěl a jak to má zhruba vypadat. Potřebuju datum, nyní mám kousek bez data a každej den mi to několikrát chybí. Moje ruka unese hodinky až 42mm průměr (jo, vím, je to orientační údaj, taky záleží na lug to lug a dalších věcech, ale zhruba takhle). Chci 100m a víc voděodolnost, zatím jsem to měl u všech hodinek a když je situace jenom trochu příznivá tak neváhám a skáču do vody. Líbí se mi spíš nenápadný kousky, hlavní důraz bych dal na výšku pouzdra - nelíbí se mi příliš vyčnívající hodinky. Měl jsem tu i vlákno s tím, že by se mi líbil bronz, ale to jsem po vyzkoušení pár modelů zavrhl, možná na to čas někdy přijde (ty oris divery s okrajem lunety jsou tak maximum). Přikládám jako nástřel čtyři momentální favority z nichž bych byl spokojen s každým, vyzkoušel jsem zatím Oris a Longines, na zbytek se chystám. Otočná luneta je příjemný bonus, ale příliš na ní netrvám. Byly by to jediné hodinky, chci je nosit pořád a všude (na kolo teda mám digitálky casio a k obleku starý primky). Zajímalo by mně jestli mi neuniká nějaký obvious model podobného ražení a případná další doporučení a obecná diskuze. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ersagon Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 Ahoj, když už zmiňuješ Oris, tak co třeba tyhle v Koscomu https://www.hodinky-koscom.cz/oris-aquis-date-calibre-400-01-400-7769-4154-07-8-22-09peb-k0055552 , splňují všechny tvé parametry a mají v sobě skvělý strojek se 120h rezervou chodu a 10letým intervalem servisu + jsou v akci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 7. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2024 Ja bych uvazoval o Sinn 856. Maji xy ficur navic oproti tvemu vyberu ( vnitrni antimagneticke pouzdro, vysouseci kapsli, strojek ulozen v jakemsi vakuu, povrchovou upravu tegiment ) vysku do 11mm a nositelnych 40mm. Kratke nozky.. Extra jednoduche. Jinak z toho vyberu asi Longiny, za me. .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orius Odesláno 7. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2024 Za mě Tudor. Už jsem je párkrát měl a s tou ocelovou lunetou jsou parádnický. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 7. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2024 A co Tag Heuer? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza 1234 Odesláno 7. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2024 Ahoj, v tohoto budgetu bych se asi taky přiklonil k těm Carreram, jsou boží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 7. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2024 Souhlas, ty Carrery s datumem na 6-ce jsou parádní! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 7. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2024 Tudor jednoznacne 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 7. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2024 Tudor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kopis Odesláno 7. května 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2024 Zatim vede Tudor, tesim se az je někde vyzkouším. Aquis, Sinn a Heuer nějak nepřeskakuje jiskra, bude-li možnost tak rád vyzkouším, nijak nespěchám. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 Pokud jsme se dostali ke Carrerám, tak bych přidal i další verzi - Longines Conquest. Zvážil bych technické parametry - Movement vycházející z ETA 2892 a 72 hodin rezervy nátahu. No a pak jsou tady verze s lunetou - Hydroconquest GMT nebo Spirit Zulu Time. Vybral jsem monochromatické varianty, ale je dostupných dost barevných kombinací. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 Pokiaľ to majú byť jediné hodinky, ostal by som pri čiernom ciferníku. A tiež sa prikláňam k Tudor. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hodinkymartin Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 Kup si tu největší klasiku. A to je Rolex staré plecháče Suby a nebo SD a můžeš je nosit jak na kolo , tak i k obleku a i do vody . 3 v 1 a máš klid a ještě uděláš parádu. Uvidíš, že tě začnou bavit a už nebudeš spekulovat , že chceš jiné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 Super vlákno, něco podobného mi běží hlavou delší dobu, ale mám čas na výběr (a taky málo peněz)… Zakoukal jsem se do Longines Spirit a byl si je vyzkoušet. Furt jsem nevěděl, co mi na to nesedí… a jsou to dlouhé nožky a první článek tahu. Zbytečně to prodlužuje L2L s hodinky nesedí pocitově tak dobře, jako třeba ty Conquesty… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 Ide o to okolo akej sumy sa tocis? Tutor s otocnou lunetou je fajn, ale za mna skvele univerzaly v tvojej specifikacii su jednoznacne Longines Conquest 41 mm..mal som ich na ruke 18,5 a sedia paradne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kopis Odesláno 8. května 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 před 3 hodinami, Campino napsal: Ide o to okolo akej sumy sa tocis? Tutor s otocnou lunetou je fajn, ale za mna skvele univerzaly v tvojej specifikacii su jednoznacne Longines Conquest 41 mm..mal som ich na ruke 18,5 a sedia paradne Jsem mentálně připravenej vysolit maximálně kilo. Což je cifra na kterou jsem si před deseti, pěti léty nemyslel že se dostanu a hlavně nedávala smysl. Conquest tedy určitě zkusím, už tu byly zmíněny, z fotek se zdají mdlé ale realita věřím, že bude jiná. před 8 hodinami, Hodinkymartin napsal: Kup si tu největší klasiku. A to je Rolex staré plecháče Suby a nebo SD Tento tip jsem tu čekal, ostatně jako u každého poradního vlákna. Zatím jsem se do nich nezakoukal a samozřejmě i finanční stránka věci není úplně nakloněna... Ale myslím, že to dává smysl, prostě našetřit a koupit to nejlepší co je. Já si (myslím?) užívám tu cestu a nyní jsem ještě o pár schodů níže, každopádně díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 @kopis neviem ci z toho budes mudrejsi, ale mala ukazka skusanych zelenychkazdopadne vyskusaj p Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 "chci je nosit pořád a všude" Myslím, že to je hlavní myšlenka. Poradil bych barvu, jako u obleku - tmavě modrá nebo černá. "Potopitelnost" 200/300 M Takže asi -Tudor Black Bay / Tag Heuer Aquaracer / Certina DS Action Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 Pises ze je pre teba dolezita vyska hodiniek a datum. V tom pripade by som 41 mm Tudor Black Bay urcite nedoporucoval. V rade Black Bay su v 41 mm s datumom len BB Steel (na tvojej fotke), GMT a S&G. Vsetky maju vysku 15 mm a to je fakt dost. Mal som ich s cervenou lunetou a predal som ich prave kvoli vyske… nosilo sa to velmi zle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 Trochu som sa zamyslel co ti poradit… v tvojom budgete sa tu na fore pomerne casto daju kupit Omega SMP. Napriklad tieto… Tato farebna varianta asi nebude pre kazdeho ale myslim ze cierne alebo modre by tiez nemal byt problem zohnat za rovnake peniaze… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se