Přejít na obsah

Hodinky pre otca na 70-ku, quartz, 400-500,- Eur

Doporučené příspěvky

Ahojte, potrebujem nejaké typy na hodinky pre otca na 70-ku. Ja Qaurtz hodiny vôbec nemám, tak absolútne neviem. 

- nejaké klasické + dátumovka na kovovom tahu

- pohon: baterka alebo solar (mechanické nechce)

- priemer 41-42 mm

- sklo: zafír

- cena: cca. 400 Eur, max. 500 Eur

Viem, že na tieto parametre je plno hodiniek. Ale aspoň mi dajte typ na nejaké normálne značky :)

Ďakujem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem za typ s tými PRX. Tie som vôbec nepozeral. Ja som pozeral Tissot Gentleman. Napríklad tieto: https://www.hodinarstvo.sk/tissot-gentleman-t127-410-11-031-00

Alebo CERTINA DS 8 Chronometer COSC, tieto: https://www.inhodinky.sk/certina-hodinky/hodinky-certina-c033.451.11.031.00-ds-8-chronometer-cosc/

Takže nebudem to dlho naťahovať. Ktoré podľa vás na bežné nosenie pre 70r otca? Dostane ich ako darček.

- Tissot Gentleman

- Tissot PRX

- Certina DS 8

Odkaz ke komentáři

Presne tyhle Certiny DS8, akorat v damske velikosti jsem dal zene a musim rict, ze jsem prekvapeny nad jejich presnosti. Je fakt, ze to je teda oznacene jako chronometr, a mezi zmenami casu ji delaji jednotky sekund. Z techto 3 za me bych volil tedy Certinu.

Pokud to ma byt pro 70 leteho otce, tak tise predpokladam, ze citelnost hodinek je dulezity parametr. V tomhle pripade bych zvazil jestli kombinace stribrneho ciferniku se sunbirstem se stribrnyma ruckama je dobry napad. Ty Certiny celkem citelne v realu jsou, ale i tak bych mozna volil neco vice kontrastniho. 

Chapu, ze to ma byt darek a prekvapeni, ale mozna by fakt nebylo od veci vzit tatu, udelat si hezke odpoledne, dat si s nim obed, nebo kafe a sachr a pak ho vzit nekam do obchodu, at si vybere co mu bude nejvic sedet a nejvic libit.

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odkaz ke komentáři

Z hlediska vzhledu bych bral Gentlemany  - jsou generické jako rolády (v recenzích jsem četl přezdívkuBaby Rolex),...a taky je mám, ale s automatem uvnitř.

Přesnost Precidrive strojku Certin je mnohem vyšší, ...ale nevím, jestli bude tátovi v 70 letech vadit +/-10 s za měsíc.

PRX jsou módní ( a nevím, jestli by se mu líbily), ale na ruce mu nemusí sedět.

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři

Já mám quartz Gentlemany v modré barvě a jsou to prďácké elegantní hodinky. Často na ně i slýchávám chválu, že jsou to pěkné hodinky. Ty Certiny jak píše kolega nademnou mají výhodu v té přesnosti. Moje Gentlemany se za měsíc předchází o pár vteřin do plusu (cca 2-3s). 

Odkaz ke komentáři

Ďakujem všetkým za rady a komentáre, pomohlo :) Ale aj tak som si ich bol včera večer pozrieť naživo. Je to iné ako pozerať fotky.

Gentlemany mali Quartz len v koži, alebo automaty na tahu. Tak tie som vyradil  prvé. PRX boli mne nepohodlné ... to dno je také divné. A strašne mi pripomínali staré Primky môjho otca :) Tak jednoznačne vyhrali tie Certina DS 8 s modrým ciferníkom. Certiny vyzerajú aj tak hodnotnejšie, neviem či to fotka ukáže. Však aj cena je o 100 eur vyššia. Ale limit som neprekročil, tak je to OK.

A ešte jedno veľké plus majú, majú väčšie číslice na dátumovke!

Pani chcela evidentne tržbu, tak m spravila aj zľavu a vyšli ma lacnejšie ako na internete. Ale bol by som ich zobral aj bez zľavy.

Ešte raz všetkým ďakujem. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

@Harwey @janstuclik Dovolil jsem si za kolegu - tady jsou odpovědi na vaše otázky (doufám, že jsem to trefil správně):

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, milomac napsal:

@Harwey @janstuclik Dovolil jsem si za kolegu - tady jsou odpovědi na vaše otázky (doufám, že jsem to trefil správně):

Moc děkuju! :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...