Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Jay Doll napsal:
Jak již bylo psáno výše, takovéto vyfocení pro hodinky znamená konečnou, takže jen tak někdo asi nebude ochoten věnovat Rolexy k destrukci. Ale napadlo mne z toho trošku udělat byznys. Ještě jsem v žádném časopise neviděl takovéto fotky strojku a pro mnoho vydavatelů by to byly jistě velmi zajímavé fotky do článku. A tak navrhuji a případně apeluji na zdejší členy zainteresované v oboru, co takhle se dohodnout se Skalisem, že by třeba Watchmagazine obětoval jedny Omegy a on by je nafotil a udělal by se o tom článek? Pokud je tu nějaký redaktor, ať dá vědět. Takové srovnání strojku Prim a Omega (ETA) po pár letech používání by zcela jistě zajímalo hodně čtenářů.

Na to by mozna stacilo vzit nejakou castecne rozbitou ETU, kterou by se na misto nahradnich dilu obetovala. Mam jedem starsi swiss strojek, ale ten vypada zcela v poradku a je mi ho lito...

• po 4 týdnech...
  • Odpovědi 87
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

fotky jsou paradni, o tom zadna. skalisovi patri velky dik.

ze zbytku diskuse mam ale smisene pocity. ja to chapal naopak tak, ze ten strojek je v prekvapive dobrem stavu. uvedomte si, ze

1. primky byly vzdycky spotrebni zbozi, ne luxus (az na vyjimky)

2. bavime se v radech mikrometru

3. vsechna ta kolecka a ostatni srandicky se denne pohybovala a otirala o ostatni (predpokladam, ze z vetsiny kovove) soucastky!

4. nemame srovnani se stejne tezce zkousenym strojem napr. svycarske vyroby. jiste, da se predpokladat, ze svycarska vyrobni technologie byla na vyssi urovni, kontrola kvality byla na vyssi urovni zcela jiste. pouzite materialy mozna taky kvalitnejsi. ale skutecne srovnani chybi.

to nerikam jako advokat primek. mam jedny stare a nedavno jsem z hecu koupil prim sport II., to je tak asi vsechno. nesnim o nove produkci primu a podle me za ty prachy (pro me) nestoji. ale tohle "odsuzovani" kvality, to fakt nechapu. pro me to je kvalitni "mikrostrojarina". muzete nekdo vyfotit nejake ozubene kolo stroje, ktery byl 20 let (ci vic) v beznem provozu? a ted si vemte, ze velka soucastka se da tisickrat snaze opravit... co na takovem prevodu velikosti drobku chcete delat?

neberte to jako flame. jen mi v byvale praci par fotek z el. mikroskopu rukama proslo (i kdyz jinych, metalurgie a nekdy detaily ze strojariny, z testu, zlomu apod.), tak vim, ze mikroskop neni k nicemu prilis milosrdny, clovek se az divi.

Odesláno

Tak já si myslím, že jsme všichni skalisovi pěkně naletěli a že nefotil žádné hodinky elektronovým mikroskopem, ale někde na přístavišti nafotil obyčejným foťákem nějaký starý lodní naviják na kotvu. Já jsem takový naviják jednou viděl a vypadalo to úplně stejně!!!

:thumbsup_anim:

Odesláno

no v tom pripade si zaslouzi certifikat za praci s photoshopem, protoze to nenapodobitelne tonovani fotek a la elektronovy mikroskop trefil dokonale, a navic si vyhral i s takovymi detaily, jakymi jsou identifikacni znacky a udaje o meritku pod fotkou

ja skalisovi davam v kazdem pripade za jedna, jen tak dal... a neboj, nekteri z nas ti verime, ze to je echt mikroskop.

Odesláno
  little_w napsal:
no v tom pripade si zaslouzi certifikat za praci s photoshopem, protoze to nenapodobitelne tonovani fotek a la elektronovy mikroskop trefil dokonale, a navic si vyhral i s takovymi detaily, jakymi jsou identifikacni znacky a udaje o meritku pod fotkou

ja skalisovi davam v kazdem pripade za jedna, jen tak dal... a neboj, nekteri z nas ti verime, ze to je echt mikroskop.

To máš pravdu, skalis je, jak jsem ho poznal, velmi pečlivý a šikovný člověk. A má pěkné hodinky.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...