Přejít na obsah

Rolex kaliber 3230 problemy s presnostou.

miguel

Doporučené příspěvky

Priatelia, kedze chronobundus neda pokoj, ocitol som sa na cakacke na novey Eplorer. Popritom som trosku zacal brazdit net, nakolko som sa chcel dozvediet nieco o novom kalibri 3230. Rolex vydal niekolko tlacovych sprav, v ktorych na novy kaliber idu same superlativy.
Na "sesterskom" fore Rolexforum som vsak nasiel zaujimave vlakno tykajuce sa problemov s kalibrom 3230.

Majitelia sa stazuju, ze hodinky su nepresne - meskaju. Niekolko z nich postovalo vysledky z casovych komparatorov a z nich vychadza fakt, 
ze novy kaliber ma problemy s udrziavanim stabilnej amplitudy, byva casto nepresny a trpi na predcasne opotrebovanie sekundoveho kola.

30% citatelov v ankete deklaruje problemy.

Pripajam odkaz na spominane forum...   https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=786299
(postov je neurekom a diskusia zaujimava)

Otazka na miestnu komunitu - spozoroval niekto z Vas taketo problemy?

Popravde ma to trochu zaskocilo. Casto sa stava, ze nove kalibre mavali detske choroby (prikladom moze byt koaxial 2500A od Omegy, alebo slavny Tudor GMT kaliber), ale od Rolexu by som to necakal. Otazka je, nakolko je toto problem niekolkych kusov, alebo tu mame problemy samotneho dizajnu strojceka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak on to není až tak úplně nový kalibr, v Rolexkách tiká už čtvrtým rokem. Nějaké postřehy ohledně problémů jsem také četl, na druhou stranu na to kolik statisíců kusů je již v oběhu, uživatelů s problémy na fórech v jednotkách a vše vyřešeno vždy servisem. Vem si že se dává se do modelů Sub 41, OP 36, 41, Air King, Deepsea Chalenge a těch se už vyrobilo sakra dost. Mé Expy jdou na vteřinu, mega přesná záležitost a jsou to celkově famózní hodinky, takže vřele doporučuji, budeš nadšený...a pět let záruky těžce na pohodu🤙 

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
Před hodinou, pesnoaar napsal:

Mně šly Exp 36 asi -4s/den, před asi dvěma měsíci byly v servisu a teď jdou +3s/den 😅. Jsem na vážkách, zda to řešit dál, jelikož jsme očividně dostal nějaký rozhrkaný kousek.

Zkus různé pozice....

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, pesnoaar napsal:

Pozice zkouším, mám i ten výstup ze servisu, ze kterého vyplývá, že 6 nahoru by měla být nejoptimálnějsí, ale ani prd :) Pod ty 3s se nevejdu.

Jasný, nejlepší jak píše Fade, nosit od rána do večera, aby byli furt plně natažené a v různých polohách. Moje jedničky i dvojky neuvěřitelně přesné, stejně jako Omegy GMT s dobře vyladěnou Etou, i měsíce při plném nošení na nule. 

Odkaz ke komentáři

V 17. 7. 2024 v 12:00, pesnoaar napsal:

Mně šly Exp 36 asi -4s/den, před asi dvěma měsíci byly v servisu a teď jdou +3s/den 😅. Jsem na vážkách, zda to řešit dál, jelikož jsme očividně dostal nějaký rozhrkaný kousek.

a co ti na to rekli v servisu? Me presnost nikdy moc nezajimala, ale u hodinek v tehle cenovce bych presnost mimo limit udavany vyrobcem resil. Moje expy se pravidelne zpozduji, ale jsou to tak 1-2 vteriny tydne..

Upraveno uživatelem dwg
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Na tomhle strojku mě zarazily dvě věci. Zaprvé, jak je přesný (dělá mi víceméně 0s klidně celý měsíc) a zadruhé jak je hlučný. Když jsem si kdysi vzal poprvé do ruky moje Expy 36 a zahýbal s nimi, připadalo mi to jako klasické Seiko a byl jsem z toho trošku v šoku :) 

Odkaz ke komentáři

Musím se přiznat, že ta informace o hlučnosti mě překvapila. Je pravda, že nemám pro srovnání jiné Rolexky, ale oproti jiným hodinkám, co mám, mi připadají právě spíš tišší. Zase úplně bezhlučné bych je nechtěl, občas mám rád, když si je dám k uchu a poslechnu si ten tikot 😀.

Odkaz ke komentáři

před 57 minutami, Fade napsal:

Na tomhle strojku mě zarazily dvě věci. Zaprvé, jak je přesný (dělá mi víceméně 0s klidně celý měsíc) a zadruhé jak je hlučný. Když jsem si kdysi vzal poprvé do ruky moje Expy 36 a zahýbal s nimi, připadalo mi to jako klasické Seiko a byl jsem z toho trošku v šoku :) 

Mě se hlučný nezdá taky tedy vůbec oproti jiným kouskům co tady mám v automatu, ale je pravda tedy že ho mám v EXP 40mm a to pouzdro bude pravděpodobně masivnější...

Odkaz ke komentáři

Jo, ten stejný co mám v Subech je slyšet méně, takže to bude asi tím pouzdrem. Řešil jsem to s Rolex certifikovaným hodinářem a prý je to u nových strojků normální, protože změnili usazení rotoru a použili ložiska. 

Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, Michall01 napsal:

Musím se přiznat, že ta informace o hlučnosti mě překvapila. Je pravda, že nemám pro srovnání jiné Rolexky, ale oproti jiným hodinkám, co mám, mi připadají právě spíš tišší. Zase úplně bezhlučné bych je nechtěl, občas mám rád, když si je dám k uchu a poslechnu si ten tikot 😀.

Hehe, tady jde o hlučnost rotoru a ne tikání :) 

Odkaz ke komentáři

Mne zas tak presny neprisel. Mel jsem suby s 3235 a sly mi cca 2 sekundy do minusu. Nechal jsem to zkorigovat, ale pak sly zas asi 3 sekundy do plusu. Navic, coz me asi nejvic stvalo, dost variovaly v zavislosti na poloze. Kdyz jsem zjistil, ze me vlastne lupa stve, protoze se mi blbe odecita cas, kdyz jsou rucicky pod ni, prodal jsem je a koupil suby s 3130 a ty mi prijdou mnohem stabilnejsi v ruznych polohach, resp. se chovaji tak, ze je jim to vlastne jedno 😀.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, teg napsal:

Mne zas tak presny neprisel. Mel jsem suby s 3235 a sly mi cca 2 sekundy do minusu. Nechal jsem to zkorigovat, ale pak sly zas asi 3 sekundy do plusu. Navic, coz me asi nejvic stvalo, dost variovaly v zavislosti na poloze. Kdyz jsem zjistil, ze me vlastne lupa stve, protoze se mi blbe odecita cas, kdyz jsou rucicky pod ni, prodal jsem je a koupil suby s 3130 a ty mi prijdou mnohem stabilnejsi v ruznych polohach, resp. se chovaji tak, ze je jim to vlastne jedno 😀.

Presne o tomto je aj prvy prispevok tohto vlakna a rovnaka je aj diskusia v odkaze na rolexfore. Uz po 24 hodinach kaliber 32xx nedokaze udrzat amplitudu nad 200 stupnov co sposobuje ze hodinky nejdu presne. 30% majitelov postu ma problemy. Rovnako tam bolo diskusia o znacnom vplyve polohy hodiniek na presnost.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...