Přejít na obsah

Rolex Explorer 36mm

hrozna

Doporučené příspěvky

před 17 minutami, shewcza napsal:

@hrozna tvoje expy by byly mezi horkými favority spolu s BB36, turnography, sinn556, gs nebo i klidně Seiko 5. Záleželo by na budgetu, ale určitě 36 max 37mm, to vím jistě!

PS: kdyby Ti zde fotky vadily, dej vědět a smažu je. Máš skvělý hodinky,  užívej plnými doušky.20180807_114309-01-2016x1512.jpeg20230216_083259-01.jpeg20220910_182945-01.jpeg20230704_173314-01.jpeg1000046693-01.jpeg

Naopak, za fotky jsem moc rad! Vsechno jsou to moc fajn tipy. BB36 two tone jsem měl na ruce a byly úžasný. Pětky jsem zakoupil a věnoval svý mámě, která s nima okopává zahrádku, peče, vaří, smaží, koupe se v rybníce a má je ráda. GS mi pripominaji SBGF017 v quartzu, ktere tu vyse zminil kolega Childe. Datejust jsou boží a stejně tak Sinn - ty se mi nikdy nedostaly do drápů, ale vypadaji opravdu skvěle. Musím si zapsat tu referenci. Dělaji spoustu modelů, které se liší nuancemi, ale výsledný efekt je hodně jiný...

Moc díky. Hr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 26 minutami, Quillin napsal:

Super čítanie, vďaka za zdielanie názoru, prišiel v tú správnu chvílu. Tá časť o tom, že si blázon, v tej som sa našiel 😄  Mám zápästie okolo 18cm a zdajú sa mi malé. Neviem sa rozhodnúť, či ich začať nosiť, alebo posunúť ďalej 🥲

Děkuji! Jak se říká "voda si řekne" a jestli ti mají být opravdu malé, tak k tomu dospěješ dříve nebo později. Zkus nasdílet foto, jestli stojíš o náš názor?!

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, hrozna napsal:

Děkuji! Jak se říká "voda si řekne" a jestli ti mají být opravdu malé, tak k tomu dospěješ dříve nebo později. Zkus nasdílet foto, jestli stojíš o náš názor?!

Asi máš pravdu. Dávam tomu ešte čas, nič ma netlačí. Foto možno tiež nazdieľam, rád si prečítam názor, ale vieš ako to je. Môžem si vypočuť tisíc názorov, ale nosiť ich budem ja. Rozhodnutie musí prísť zvnútra a spokojnosť s nimi tiež.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

super recenze, přesně popisuje moje pocity, i když nákupní proces jsem měl složitější

telefon od AD: "36tky Vám cca po 10ti měsících přišly, přijďte si pro ně"

jedu natěšený do Carollina, zkouším je, nandavám, sundavám, bohužel AD nemá jaksi 40tky skladem pro porovnání, bohužel ani žádné jiné podobné rozměrem, a tak se mi 36tky po ExpII 42mm, bondovkách, Aerospacech i Pelagosech 39mm zdají malé...

"Tak děkuji, nakonec si je nevezmu, jsou mi malé... !"

měsíc poté si jedu vyzkoušet 36tky k členovi fóra... Oni zase tak malé nejsou... tak já si je vezmu...124270, tedy nová reference.

Takže jsem s nimi nakonec skončil a jsou super, souhlasím s autorem recenze ve všem až na datumovku, ta mi tam občas chybí.

Jsou to skvělé hodinky do práce, na procházky se psem, na výlet se synem do přírody nebo na večerní rande s manželkou v dobré restauraci. Prostě univerzály na každou příležitost. 

Ruku mám 17,5cm a občas musím s rukou klepnout, abych věděl, že je mám... Nesundavám je ani na noc, lumi je vidět celou noc (sice nesvítí jako u Exp II, ale vydrží). 

Teď spíš bojuju s tím, že větší hodinky jsou mi velké.... A tak asi Expy nesundám...

Ještě k ním plánuju pořídit DJ ve stejné velikosti, kvůli tomu datumu...

Za mě by měl každý 36mm  Expy vyzkoušet, aby viděl, že se dají nosit hodinky takhle "malé".

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
V 4. 8. 2024 v 15:34, tomas_mpb napsal:

Za mě by měl každý 36mm  Expy vyzkoušet, aby viděl, že se dají nosit hodinky takhle "malé".

Za mě na jsou na tohle zkoušení velikosti ideální ty pětky nahoře (SNXS). Dáš trojku, ponosíš a víš. Já je nosím na 20 cm ruce a vůbec mi to nepřijde blbý. Mám Citizen tsuyosa 40mm a ty jsou na hodinky bez otočný lunety na hraně. 38 by byly úplně super. Hamilton Murph 42 jsou nositelný jenom protože vypadají trochu jako pilotky. Je dobrý ponosit pár levnějších kusů. Já jsem přesvědčen, že expy by mi sedly líp 36. Možná se pletu, když můžu nosit ty Murphy, ale tsuyosy jsou kus hodinek a SNXS mě baví. No myslím, že jsem typ, co by mohl nosit oboje, ale 36 by mě asi bavily víc.

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

Za mě na jsou na tohle zkoušení velikosti ideální ty pětky nahoře (SNXS). Dáš trojku, ponosíš a víš. Já je nosím na 20 cm ruce a vůbec mi to nepřijde blbý. Mám Citizen tsuyosa 40mm a ty jsou na hodinky bez otočný lunety na hraně. 38 by byly úplně super. Hamilton Murph 42 jsou nositelný jenom protože vypadají trochu jako pilotky. Je dobrý ponosit pár levnějších kusů. Já jsem přesvědčen, že expy by mi sedly líp 36. Možná se pletu, když můžu nosit ty Murphy, ale tsuyosy jsou kus hodinek a SNXS mě baví. No myslím, že jsem typ, co by mohl nosit oboje, ale 36 by mě asi bavily víc.

no já se k 36kám expům vždy vrátím, vezmu si kde co a pak zjistím, že vlastně jsou ideální na mojí ruku, i vzhledem k váze, čitelnosti.

Jediný, s čím pořád bojuju je absence datumovky, chci si vyzkoušet DJ v 36tce, jak by to fungovalo...

Odkaz ke komentáři

Fajnová recenze 👍 Mám to jinak nastavené z velikostí, ale to už jen o hlavě a jak to komu vyhovuje na zápěstí, každopádně Explorery I je hodně vymazlená do detailu dotažená časomíra, která snese určitě haldu trocha toho extrémnějšího zacházení k čemu byla stvořena :guitar:

Odkaz ke komentáři

V 5. 9. 2024 v 7:55, tomas_mpb napsal:

Jediný, s čím pořád bojuju je absence datumovky, chci si vyzkoušet DJ v 36tce, jak by to fungovalo...

Když tě expy jsou takový no prostě mnohem hezčí než cokoli jinýho od Rolexu. Je to prostě jejich majstrštyk a i když je tady toho oř Rolexu nafocenýho spousta, zastavím a slintám jedině nad Explorer 1.😁

Navíc jsou sice drahý ale pořád to není úplnej nesmysl. Furt je to mnohem lepší investice než třeba motorka nebo přihodit dvě kila a koupit novější (a v není době ne lepší) model auta.

Odkaz ke komentáři

V 7. 9. 2024 v 10:49, špelda66 napsal:

Full set za dobrý peníze, dobrý kombo by bylo, mě zase schází ty černé, ale ne zase až tak moc.

Máš polárky? 👍. Já  teď vytáhl malý Expy po víc jak půl roce, kdy jsem tahal jen dvojky a jo, furt jsou dobrý, vlastně ne dobrý, ale dokonalý. A navíc jedny z mála hodinek co mám, o kterých na ruce vůbec nevím, takže je občas zapomenu na ruce i noc, byť běžně si hodinky sundavám.

Edit: psík - tak budeš se mi věnovat nebo si budeš prohlížet ten nesmysl na ruce?

IMG_2626.jpeg

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Hodinky jsou to bezesporu krásné a legendární, jako člověka co chodí po horách přitahuji navíc i svou duši, jen se nemohu se svým 18,5cm zápěstí ztotožnit s těmi 36mm.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...