Ace84 Odesláno 4. února 2009 Nahlásit Odesláno 4. února 2009 Zdravím Vás, potřeboval bych poradit s hodinkami, které jsem dnes koupil jako dárek. Vybíral jsem pánské hodinky pro člověka, který si příliš nepotrpí na funkcích ani na značce, ale ocení dobré zpracování a design. Další kritérium byl materiál, protože budoucí obdarovaný trpí alergií na kov (nevím na který) a při používání kovových hodinek trpěl podrážděním pokožky. K věci. Řekl jsem si, že by nebylo špatné poohlídnout se po titanových hodinkách, které by měli vyřešit problém s alergií, ale zároveň jsem si dal cenový strop cca 3000 Kč. Zaujala mě titanová řada Casií (LIN 163 až LIN 169 v cenách od 1690,- do 1990 kč), ale až do té doby, co jsem si je vyzkoušel na ruce. Jsou hezké, ale příliš jemné a na ruku budoucího obdarovaného se určitě nehodí. Pak mi prodavač nabídnul hodinky Len.nox LM192T-7SM (viz. http://www.hodinky-koscom.cz/sk/Len-nox-LM...7SM-I12262.html ) v titanové úpravě. Designově mě oslovily, velikost dostatečná a zpracování se mi zdálo dobré. Původní cena cca 5500 Kč, aktuálně v akci za 2800 Kč. Neodolal jsem a koupil jsem je. Až tady u Vás na webu jsem zjistil, že Len.nox jsou asi jen čínské kopie známějších značek (Seiko Monster). Zaráží mě značka "Swiss made" na ciferníku, stejně tak jako absolutní nedostatek informací na internetu. Google nabídne pouze stránky dovozce a několik e-shopů. Co teď s tím? Mám šanci hodinky do 14-ti dní vrátit a vybrat jiné. Na druhou stranu se mi moc líbí, jsou krásně lehké, bytelné a obdarovanému značka nic neřekne. Nenadchne-neurazí. A jiné titanové asi těžko seženu za rozumný peníz. Bohužel nemohu vložit živou fotku, protože nemám u sebe rozumný foťák. Toto je můj první příspěvek na tomto webu, tak snad jsem neporušil všechna pravidla a něčím jsem Vás nepohoršil. ;-) Díky za rady
cody Odesláno 4. února 2009 Nahlásit Odesláno 4. února 2009 Ahoj, vitej na foru. Mno, asi by jsi mozna mohl po precteni par vlaken prijit na to, zes mohl koupit lip a na ebayi i levnejc. Zase jestli proste jen potrebujes hodinky a tyhle se ti libi tak bych se do hlavy nestrilel... Furt je to lepsi nez radoby Breitling za 2000kc nebo Omega za 1500kc. Fungovat nejakej cas asi budou, to bych se nebal, ale diru do sveta s tim neudelas. Mozna si je nechas a za mesic az se tu nakazis koupis poradny (a neznamena to drahy) na paradu. A tyhle nechas na sport a na domaci prace. Tahle znacka tu moc nefrci, par lidi ji mit doma asi bude. Nevim cos tu o ni nasel, v tomhle vlakne muzes videt protichudne nazory a vysledek snahy jednoho (teda dvou) sikovnych clenu. http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...l=len\.nox
People Odesláno 4. února 2009 Nahlásit Odesláno 4. února 2009 ja si myslim, ze ked ich darujes, tak neurobis chybu. Nakolko si ich kupoval s dobrym umyslom. Hodinky su uplne v pohode a bud si isty, ze obdarovany bude mat radost. Nikto v mojom okoli sa nevyzna v hodinkach a keby som im hocikomu daroval aj nejake obycajne quarzky tak by sa nesmierne potesil. Najma alergikovi na kov, ked mu povies, ze to moze skludom nosit. Odporucam casom obdarovanemu dat link sem na forum a keby ho nahodou chytila hodinkova vasen, tak vzdy tie od teba budu prve a verim, ze ich bude mat stale aj ked casom urcite rozsiri zbierku.
cody Odesláno 4. února 2009 Nahlásit Odesláno 4. února 2009 Hehe, uz jsem tak zblblej, ze kazdyho povazuju za potencionalni obet tohohle fora... Sorry, pri poutavem popisu tveho pribehu jsem prehledl, ze to je darek. Kolega ma pravdu, lidi tohle vetsinou neresi,rekni ze jsou antialergicky a basta! Stejne ti bude dekovat:-) No ale kdyz uz jsi tady, porozhledni se tu, jako mi vsichni. Puvodne:-))))
Ace84 Odesláno 5. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2009 (upraveno) Díky za přivítání a za komentáře. Dotyčný jistě nebude zkoumat o jakou jde značku. Hodinky jsem koupil tátovi k pětačtyřicátinám a nemyslím si, že by zahořel k tomuto koníčku.. :-) Ani si nemyslím, že by s kamarádama u piva diskutovali kvalitu Len.noxů v porovnání s Omegama. :-) Jen se bojím, že z hodinek bude za dva roky pouze titanový těžítko. O to mě šlo. Jestli je nemám vrátit ve čtrnáctidenní lhůtě rovnou a nevzít něco jinýho. Téma o kopiích Monsterů už jsme četl. Je mi divné, proč na starších hodinkách Len.nox uvádí Swiss movt a na těch "mých" Swiss made. Žil jsem v přesvědčení, že pojem "Swiss made" je značka na kterou se váží nějaké licenční podmínky, které si jen tak nějaký výrobce nemůže dovolit. Co se mě týče, tak jsem hrdej majitel Casií EF-500, se kterýma díru do světa vážně neudělám, ale líbí se mi jejich design a plně mi vyhovují. :-) Zatím.. Upraveno 5. února 2009 uživatelem Ace84
cody Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 S Casio se nemas zac stydet, je fakt ze me se vic libi Timex nebo Citizen, ale Casio je ve sve tride jednicka. Pokud jsou ti blizsi quartzky tak tu mame na ne odbornika, pouziva nick Gilius.
falkkon Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 (upraveno) Díky za přivítání a za komentáře. Dotyčný jistě nebude zkoumat o jakou jde značku. Hodinky jsem koupil tátovi k pětačtyřicátinám a nemyslím si, že by zahořel k tomuto koníčku.. :-) Ani si nemyslím, že by s kamarádama u piva diskutovali kvalitu Len.noxů v porovnání s Omegama. :-) Jen se bojím, že z hodinek bude za dva roky pouze titanový těžítko. O to mě šlo. Jestli je nemám vrátit ve čtrnáctidenní lhůtě rovnou a nevzít něco jiný Dovol abych tě vyvedl z omylu. 45 jsem měl tak dávno,že si to ani nepamatuju. Takže ještě má na nemoc "Chronomagózu" čas. Upraveno 5. února 2009 uživatelem falkkon
Adam99 Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 Jen jestli můžu poznamenat něco k tomu titanu. Někde se tady probíralo, že výrobci sice vyrobí hodinky z titanu, ale dýnko je pořád z oceli a tzn. že stejně ta část, která doléhá na ruku alergika může způsobit problémy. Ověř si, že je i dýnko z titanu. Případně se to dá řešit páskem, který se provleče stěžejkami a vede pod dýnkem.
Dingo Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 Je mi divné, proč na starších hodinkách Len.nox uvádí Swiss movt a na těch "mých" Swiss made. Žil jsem v přesvědčení, že pojem "Swiss made" je značka na kterou se váží nějaké licenční podmínky, které si jen tak nějaký výrobce nemůže dovolit. Swiss Movt = švýcarký strojek uvnitř. Swiss Made - montáž hodinek a původ jejich dílů je min. ze 70% ve švýcarsku. A maximální nároky na kontrolu výroby. Len.nox nemusí být špatná firma, když budeme věřit slovům poměrně důvěryhodného hodinářského obchodu: Hodinky KOSCOM
falkkon Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 (upraveno) Mám je doma s tím červeným řemenem http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...l=len\.nox A myslím že za ty peníze tah i pouzdro má výborný zpracování.Rozhodně lepší než např. G-shock z recyklovaných Pet lahví. A nevykládejte mi o kvalitním materiálu. Vím co se sype do lisu u firem s certifikátem ISO. A na tvrdší zacházení ideální.Případné zničení by tak nebolelo. Upraveno 5. února 2009 uživatelem falkkon
Viktor Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 Swiss Made - montáž hodinek a původ jejich dílů je min. ze 70% ve švýcarsku. A maximální nároky na kontrolu výroby. Přesněji 50% komponentů strojku vyrobeno ve Švýcarsku, plus montáž a testování tamtéž.
Ace84 Odesláno 7. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2009 No tak jsem se opět přesvědčil, že umím koupit... Na Koscomu píšou: "Švýcarská přesnost - působivý design - výjimečná odolnost. Tyto tři základní cíle, které si švýcarská značka Len.nox sama vytyčuje, u jejích hodinek skutečně najdete." Mají určitě pravdu. Viz fotky..
People Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 to su tie tvoje co si kupil, alebo si nasiel nejaku fotku na nete?
Ace84 Odesláno 7. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2009 bohužel toto jsou ty moje cca 5 minut po obdarování..
People Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 to teda cumim.... ako sa to stalo? nabuduce musis pozitivne mysliet. odporucam kuknut film Secret.
rur Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 (upraveno) Přesněji 50% komponentů strojku vyrobeno ve Švýcarsku, plus montáž a testování tamtéž. Já mám len.nox rádoby oranžová monstra. Chovám se k nim tak jako pracovní(myslím tím manualní) a sportnovní hodinky žádné šetření. Po roce stále jako nové. Za ty prachy nedal jsem lepší investici do tak levných hodinek. Je ale fakt ty nemají žádná tlačítka jen korunku. Upraveno 7. února 2009 uživatelem rur
cody Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 To se stane i v lepsich rodinach... Podle jednech hodinek a jedne vady nesud celou znacku. Kazdopadne pokud to jde vrat je a jdi do Seiko. Tam je to sazka na jistotu. Jinak uprimnou soustrast.
falkkon Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 To se stane i v lepsich rodinach... Podle jednech hodinek a jedne vady nesud celou znacku. Kazdopadne pokud to jde vrat je a jdi do Seiko. Tam je to sazka na jistotu. Jinak uprimnou soustrast. To máš pravdu,s tou první větou. Mě Seika 5 umřely za 4 měsíce
Jiribartl Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 No, Len.Nox je fakt "kvalita", navíc s "výborným" servisem fy FAST. Je to maximální a předražený šmejd (jak tady svědčí více topiců). Sportovní hodinky, se kterými nesmíte na lyže, protože v mrazu praskne sklíčko, reklamace neuznána, slíbena oprava za 300,-, po čtrnácti dnech informace, že si mám koupit pouzdro za 1000,-, že se k tomu dreku sklíčka nedělají. Len-Noxy mám sice dva roky v šuplíku, ale před tím jsem je nosil necelé dva roky do práce (kancl), a musím říci, z mého pohledu, žádný problém. Přesnost a dílenské zpracování bez problémů. Problém bude asi v tom, že u levných hodinek bude asi kvalita kolísavá.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se