watchesss Odesláno 22. září 2024 Nahlásit Odesláno 22. září 2024 Pochlubte se! Můj první VC přírůstek 1 1
Bert Odesláno 22. září 2024 Nahlásit Odesláno 22. září 2024 Moc jich tady není. Dávám palec nahoru. Super chlape, užívej! 1
watchesss Odesláno 22. září 2024 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2024 Moc jich tady není. Dávám palec nahoru. Super chlape, užívej!Dakujem Mozno sa teraz odvazia nieco postnut
StanoBare Odesláno 22. září 2024 Nahlásit Odesláno 22. září 2024 Veľmi pekný model, zaujímavá komplikácia retrográdnej dátumovky. To sú Patrimony? Len tie majú aj retrográdny ukazovateľ dňa. Kľudne pridávaj fotky, aj dýnka. 1
watchesss Odesláno 26. září 2024 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2024 Veľmi pekný model, zaujímavá komplikácia retrográdnej dátumovky. To sú Patrimony? Len tie majú aj retrográdny ukazovateľ dňa. Kľudne pridávaj fotky, aj dýnka.Ano. Okrem ineho je zaujimave ze namiesto rimskej IV je IIII. A ChatGPT sa takto k tomu vyjadril: 1. Esteticka symetria: • Cifernik hodiniek je rozdeleny na 12 casti a pouzitie “IIII” namiesto “IV” pomaha dosiahnut vizualnu rovnovahu. Zodpoveda poctu znakov v ostatnych cislach (napr. “VIII”), cim vznika symetrickejsi vzhlad. 2. Historicka tradicia: • Pouzitie “IIII” namiesto “IV” ma historicke korene. Stari Rimania obcas pouzivali “IIII” ako alternativu k “IV”, a tato tradicia pretrvala v umeni, architekture a dokonca v hodinarstve. 3. Zlepsena citatelnost: • “IIII” je povazovane za vizualne jednoduchsie a menej nachylne na zamenu s inymi cislami, co zlepsuje citatelnost hodiniek na prvy pohlad. 4. Symbolika a respekt: • Niektore teorie tvrdia, ze v staroveku mohlo byt “IV” nahradene z ucty k rimskemu bohu Jupiterovi, ktoreho meno v latinčine zacina pismenami “IV” (Iuppiter).
StanoBare Odesláno 26. září 2024 Nahlásit Odesláno 26. září 2024 (upraveno) Veľmi pekná detailnejšia fotka. Dík. Rímska IIII namiesto IV je zaujímavá vec, ale u hodiniek, od vreckových po vežové, vcelku bežná záležitosť. Používa to dosť značiek. Tých teórií je samozrejme ešte viac. Vrátane jednoduchšieho odlievania indexov, kde sa jedna forma IIII dala využiť pre odliatie ďalších troch číslic, či, ako si už napísal, o zrozumiteľnejšom zobrazení radu. Pre bežných ľudí, v tom čase plno negramotných, bol lepší vizuálny odpočet pridávaním hodnoty, podobne ako systém Etruskov, od ktorých to Rimania prevzali = I, II, III, IIII - V, VI, VII, VIII, VIIII - X, XI, XII...atď. Aby však sa však vyhlo vizuálnej zámene "nahromadenej I" u III a IIII, XIII a XIIII, a vôbec, aby to šetrilo miesto dlhočizným zápisom, došlo ku skrátenej (odčítavacej) verzii na IV a IX. Je to zaujímavá téma. Upraveno 26. září 2024 uživatelem StanoBare 1
ivan_kolin Odesláno 18. března Nahlásit Odesláno 18. března Pánové, vím že jich tady moc není ale pochlubíte se někdo s Overseas? Máte někdo dlouhodobé zkušenosti s Cal 5100? 1
ivan_kolin Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Ta modrá je naprosto famózní přes den umí být briskně zářivá a v noci prakticky černá Akorát na 4500 ve zlatě mám obavu jak bude vypadat luneta po nošení i na ocelových je díky lesklé úpravě citlivé místo...
neuromancer Odesláno 13. června Nahlásit Odesláno 13. června Bylo to dilema, ale objednal jsem ty modré 5 4
Chronofobik Odesláno 13. června Nahlásit Odesláno 13. června Myslím že si spravil dobre, modrá sa mi vidí univerzálnejšia a taká výraznejšia zároveň. Gratulácia k legende. 1
Roland Sands Odesláno 13. června Nahlásit Odesláno 13. června před 5 hodinami, neuromancer napsal: Bylo to dilema, ale objednal jsem ty modré Dobře jsi vybral ať čekání rychle uteče a pak sem šoupni Overseas dle mého poráží konkurenci na všech frontách. Kompletní balíček bracelet (mikro regulace +2mm na každé str. spony), leather strap, rubber + rychlá jednoduchá výměna všech možností, vodotěsnost 150m, Hallmark Of Geneva... jen škoda že je nedělají v 37-38mm nebo ve stejném rozměru jako Ultra-Thin Reference 2000V/120G-B122: case, 40 mm x 7.5 mm. 1
neuromancer Odesláno 13. června Nahlásit Odesláno 13. června Díky Jsem si je zkoušel i v oceli, ale udělal chybu, že až nakonec, takže mně připadaly takový vobyčejný
bandicoot Odesláno 13. června Nahlásit Odesláno 13. června Před hodinou, neuromancer napsal: Díky Jsem si je zkoušel i v oceli, ale udělal chybu, že až nakonec, takže mně připadaly takový vobyčejný Tohle je paráda. Ten tah a spona… mňam. A vlastně k tomu na druhý pohled skvěle ladí i luneta.
Roland Sands Odesláno 13. června Nahlásit Odesláno 13. června před 4 hodinami, neuromancer napsal: Díky Jsem si je zkoušel i v oceli, ale udělal chybu, že až nakonec, takže mně připadaly takový vobyčejný Já bych bral i "vobyčejný"... nevíš jestli mají 34,5mm steel na vyzkoušení?
neuromancer Odesláno 13. června Nahlásit Odesláno 13. června před 15 minutami, Roland Sands napsal: Já bych bral i "vobyčejný"... nevíš jestli mají 34,5mm steel na vyzkoušení? Jj, modrý měli, zkoušela si je manželka
neuromancer Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června (upraveno) V 13. 6. 2025 v 16:32, Roland Sands napsal: Dobře jsi vybral ať čekání rychle uteče a pak sem šoupni Tak nakonec to uteklo o hodně rychleji, než jsem čekal, dneska ráno se ozvali, jestli je pořád chci a jsem v dosahu, tak jsou k dispozici, zákazník, pro kterého byly objednány, se prý nemá k převzetí, bo courá někde po světě. Aj knížku k nim přibalili Upraveno 14. června uživatelem neuromancer 5
Roland Sands Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června před 7 hodinami, neuromancer napsal: Tak nakonec to uteklo o hodně rychleji, než jsem čekal, dneska ráno se ozvali, jestli je pořád chci a jsem v dosahu, tak jsou k dispozici, zákazník, pro kterého byly objednány, se prý nemá k převzetí, bo courá někde po světě. Aj knížku k nim přibalili No nekecej... tak to byl fofr. V tom případě obrovská gratulace k parádnímu kousku. Dle foto ti sedí perfektně . Moc je nešetři a občas nás potěš nějakou 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se