petr_cha Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna ... takze je to oddelene, ale na sbernych uctech v zahranici u dalsich prostredniku... a pojistene do 20 kEUR... ale jak rikam, zatim RB nenabizi frakce, tereticky na ne mohou mit pak jine podminky.. tam furt citim, ze musi broker do toho aktivneji vstupovat.. ale to zatim nevim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna Myslím, že to každej evropskej broker bude mít +- stejny 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna Tady je o tom pěkný článek, kde jsou i vyjádření některých brokerů: https://www.penize.cz/akcie-svet/460293-frakce-akcie-a-dane-kdyz-mate-podil-o-danove-ulevy-neprijdete 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna Hezkej clanek... s tim, ze tady je to pole stale trochu neorane.. :-)Xtb:Právně je vlastníkem celé akcie společnost XTB, která jedná ve prospěch klienta...Revolut:Zákazníci zůstávají skutečnými vlastníky těchto aktiv..Portu:„Z právního pohledu jsou veškeré investiční nástroje – tedy i frakce – ve vlastnictví zákazníka...Ceska sporitelna:České právní prostředí pojem frakce akcií explicitně nezná....Zaver.. zatim bych do frakci proste nesel, nez se to radne usadi.. jak z pohledu pravniho, tak i danoveho... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna No, třeba zrovna podle toho vyjádření xtb bych já přistupoval k frakci u nich jako k derivátu, přestože píše, že o derivát nejde. Já ale frakce nekupuju, takže mě to moc nezajímá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna No já v tom vidím jen slovickareni brokerů aby to bylo pro cast zákazníku schudne. Viz např. vyjádření Portu, že akcie jsou vedeny u zahraničních custodianu a oni k tomu vedou příslušnou evidenci. To přece musí každej broker pokud toto umožňuje. A ještě k frakcím, pokud pravidelně investují, asi si nebudu kupovat 10% jedné akcie od každé společnosti na světě, ale budu mít nějaké omezené portfolio kde v určitých periodách vždy dosáhnu celého kusu akcie a tento pro někoho "problém" odpadá. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 7. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna Danění akcií na pár kliků. Úspory pomocí optimalizací. Portfolio tracker. Taxomat - za mě spokojenost. Zaplaceno, udělané daně, Vygeneroval jsem pár kódů. Třeba někdo slevu 20% využije. (uplatnit jako slevový kupon) Mě to hodí odměnu (proto screen shot - transparentnost) Kdo dělá víc obchodů a chce zohlednit i kurzy měn a spoustu dalších vychytávek jak zbytečně neplatit na daních víc - využije. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 7. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna Jsem u XTB a bylo na to nějaké youtube video přímo s lidma od XTB. Akcie a ETF v celých kuse jsou vedeny v evidenci na zákazníka a nepříjde o ně při krachu XTB. Frakční akcie a CFD jsou evidované jinak a o ty příjdete pokud by XTB krachlo. Alespoň tak si to pamatuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 7. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna Dneska jsem prodal Palantir, jede to už pár dní dolů, tak jsem to odpálil a budu se do pozice vracet po vyklesání. Jestli to půjde na 50 USD tak to tam pošlu všechno zpět. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno pátek v 18:07 Nahlásit Sdílet Odesláno pátek v 18:07 Trpělivost ještě to snad půjde dolů…v hledáčku stále HL, plus sektor nuclear 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno pátek v 20:18 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno pátek v 20:18 EIX - požár v Kalifornii. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lindys Odesláno sobota v 14:40 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 14:40 V 7. 1. 2025 v 11:43, Jehlan napsal: Danění akcií na pár kliků. Úspory pomocí optimalizací. Portfolio tracker. Taxomat - za mě spokojenost. Zaplaceno, udělané daně, Vygeneroval jsem pár kódů. Třeba někdo slevu 20% využije. (uplatnit jako slevový kupon) Mě to hodí odměnu (proto screen shot - transparentnost) Kdo dělá víc obchodů a chce zohlednit i kurzy měn a spoustu dalších vychytávek jak zbytečně neplatit na daních víc - využije. Já s dovolením použil první kód, alespoň jsem se rozhoupal k nákupu, díky! 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno včera v 17:12 Nahlásit Sdílet Odesláno včera v 17:12 I když jsem řekl že do pharma nee, NVO hodně láká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se