Přejít na obsah

Investice - akcie, ETF, měny, komodity

Doporučené příspěvky

před 17 minutami, Humanzero napsal:

Já zvažuju …ale šel bych níž 

je to 220-260 , je mi jasné že půl národa tam dá 225,- 😄 .... no ale co když bude cena stanovená na 230,- 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 minutami, petr_cha napsal:

Tak jsem to ups zkusil... precet si ty clanky o reorganizaci a dal to.. na 101 to asi spadnout nemohlo a tech odpolednich 110 usd jsem prosvihl..tak holt za 114 a uvidime.. 🙂

Taky jsem koupil 114, kdyžtak zítra přikoupím jestli ještě trochu klesne 

Odkaz ke komentáři

Tak koukám že oranžová 🎺 začala úřadovat..ještě že nemám žádný kanadský a mexický akcie 🫣

Přitom by stačilo, aby EU pohrozilo omezení, nebo zákazu vývozu zařízení ASML americkým firmám a  🎺 hodí oranžový bobek plus 50%cla na Teslu spolu s Čínou a Muškátek odletí navěky do vesmíru 😁

Upraveno uživatelem Humanzero
Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Humanzero napsal:

Tak koukám že oranžová 🎺 začala úřadovat..ještě že nemám žádný kanadský a mexický akcie 🫣

Přitom by stačilo, aby EU pohrozilo omezení, nebo zákazu vývozu zařízení ASML americkým firmám a  🎺 hodí oranžový bobek plus 50%cla na Teslu spolu s Čínou a Muškátek odletí navěky do vesmíru 😁

EU by mohla nadhodit myšlenku - "Udržitelnost $ v mezinárodním obchodu v důsledku nepředvídatelnosti současné oficiální politiky USA" , v reakci ponížit váhu devizových rezerv v $ a konečně realizovat směnu zadržených zmrazených dolarových rezerv ruské centrální banky (CBR) na euro, pro snadnější vyplacení poválečné reparace UA, která by je dostala nikoli formou hotovosti, ale jako bianco šek na nákup u EU společností. Ukázat světu, že EU je jasně definovatelná a transparentní, odolná náladám jednotlivých politik členských států a tedy i  euro je stabilnější, vhodnější.

Odkaz ke komentáři

Tak koukám že oranžová začala úřadovat..ještě že nemám žádný kanadský a mexický akcie 🫣
Přitom by stačilo, aby EU pohrozilo omezení, nebo zákazu vývozu zařízení ASML americkým firmám a   hodí oranžový bobek plus 50%cla na Teslu spolu s Čínou a Muškátek odletí navěky do vesmíru 
Jak je to s temi cly a vyrobnimi zavody americkych firem v mexiku a kanade, pada to i na ne? Asi jo, ne?

Jo, zdanit teslu a zacne slusnej randal :-) v kanade uz o tom prej premysli...
  • Haha 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, geometr napsal:

Já mám pocit, že EU neví sama pořádně co se sebou, natož s nějakým Kačerem. O těžkopádnosti reakcí EU na cokoliv nemluvě.

No čas se chýlí…už i v Německu to CDU pochopila že je přežitá federální EU a pomalu přichází návrat jednotlivých  států, kdy k určitým problémům se sjednotí určité státy které chtějí a týká se jich to. Je přežitek chtít souhlas všech států, diverzita národů v Evropě je obrovská skoro ve všem. Vidím časem nahrát k EHS a různá uskupení v různých oblastech problému a zájmů. Viz třeba burzy, finanční instituce apod.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, petr_cha napsal:

Jak je to s temi cly a vyrobnimi zavody americkych firem v mexiku a kanade, pada to i na ne? Asi jo, ne?

Jo, zdanit teslu a zacne slusnej randal 🙂 v kanade uz o tom prej premysli...

Myslím že to ho nezajímá protože ho to nenapadlo na to je jeho mozek 🧠 přiliž malý. Jeho představa je naložit závod na truck 🛻 a zítra se vyrábí v USA.🎺 first

Odkaz ke komentáři

V Německu to bude letos taky zajímavý. Vzpomeňme, jakou práci jim dalo sestavit a prosadit vládu po posledních volbách a jak dlouho jim to trvalo a stejně nedožila konce volebního období.

No, Kačer v USA, situace v Německu (nejen politická)... mohly by přijít zajímavé investiční příležitosti 🙂

Odkaz ke komentáři

tak v Německu to ve stávajícím politickém složení naději na vyhrabání se z hnoje (ekonomického i politického) je bez šance. Ať to dopadne jak chce, tak tam není žádná šance na normálně fungující koalici co se do toho opře.

EU já osobně jsem pro větší provázanost. Jak to udělat ale vůbec netuším. Protože představa, že se obchodní jednání s tím egomaniakem účastní každý stát sólo za sebe a Kačer si nás nenamaže na chleba ke snídani, je dost úsměvná 

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Ajaj napsal:

tak v Německu to ve stávajícím politickém složení naději na vyhrabání se z hnoje (ekonomického i politického) je bez šance. Ať to dopadne jak chce, tak tam není žádná šance na normálně fungující koalici co se do toho opře.

EU já osobně jsem pro větší provázanost. Jak to udělat ale vůbec netuším. Protože představa, že se obchodní jednání s tím egomaniakem účastní každý stát sólo za sebe a Kačer si nás nenamaže na chleba ke snídani, je dost úsměvná 

Větší provázanost je utopie. To se nikdy nestane šance velký zero. Lepší když se USA postaví Německo, Francie a Itálie + kdo se přidá např. cly než jako EU co se nedohodne. 

Odkaz ke komentáři

Tak ona je to stejná utopie, jako že se ekonomicky silnější státy EU dohodnou na nějakém (jakém? Nejsem expert na EU zákony, ale mám pocit, že clo může dát EU jako celek, ale ne jednotlivý stát) ekonomicky silném tlaku.

Jako celek jsme pro USA významný trh. Jednotlivé státy EU k smíchu (Francie bez vlády, Italská vláda před volbami verbálně na úrovni AFD, Německo za měsíc k smíchu) při dnešních kartách. A to se můžeme jet tetelit blahem, že Čína má vnitřní problémy jaký má, jinak by nás už rozebrala 

Odkaz ke komentáři

No jen bychaříme, ale když už příští kancléř v Německu chce reálně obcházet azylové a migrační směrnice, zákony, úmluvy atd tak se něco děje..to samé může někoho napadnout i v ekonomické rovině když mu poteče do bot, zákony nezákony EU. Vždyť  🎺 každý den porušuje mraky zákonů, smluv atd. Na hrubý pytel, hrubá záplata. Platí to na liliputa i 🎺 EU by se měla vrátit ke kořenům EHS a nehrát si na politické uskupení k smíchu. Je těžké přijmout bipoláritu USA vs ČÍNA . Nikdo jiny nemá a nebude dekády s nimi roven.

Odkaz ke komentáři

hele já v Německu už nějakou dobu žiju, ale i když Merz díkybohu “razantně” zčeřil místní politickou scénu, tak ty problémy co máme, jsou tak hlubokého strukturálního rázu, že nevěřím tomu, že se Německo v nejbližší době (2-5 let) vrátí do stavu, že by bylo tahounem Evropy (jedno zda myšleno ekonomicky nebo politicky).

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...