Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 3 hodinami, memory napsal:

Keď ma boli zub idem za zubarom , keď potrbujem opraviť hodinky idem za hodinárom. Nepopularny nazor ale na toto je dobre sa proste ozvať daňovemu poradcovi ktory to robí za mňa a mám zaruku že to urobil odbornik a nie diletant.

No a proto ten Taxomat, automatizované daňové přiznání pro investory/tradery zejména. Já si dělám daně už dlouho sám, není to raketová věda s dnešním elektronickým podáním. Ale pak tam jsou přílohy, kde by se člověk zbláznil, kdyby to vyplňoval ručně. Takže ty roční sestavy od brokera nahraješ do Taxomatu a on ti to připraví, popř. celé daňové přiznání. Stojí to pár stovek a je to. Pokud bych měl danitelné příjmy ve vyšších milionech nebo z několika různých činností/zdrojů, tak bych to asi taky řešil s daňovým poradcem, ale ty moje drobné, to fakt nedává smysl.

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno
Právě teď, Kotlick napsal:

No a proto ten Taxomat, automatizované daňové přiznání pro investory/tradery zejména. Já si dělám daně už dlouho sám, není to raketová věda s dnešním elektronickým podáním. Ale pak tam jsou přílohy, kde by se člověk zbláznil, kdyby to vyplňoval ručně. Takže ty roční sestavy od brokera nahraješ do Taxomatu a on ti to připraví, popř. celé daňové přiznání. Stojí to pár stovek a je to. Pokud bych měl danitelné příjmy ve vyšších milionech nebo z několika různých činností/zdrojů, tak bych to asi taky řešil s daňovým poradcem, ale ty moje drobné, to fakt nedává smysl.

...nezapomínejme také na kurz CZK/$ který je v obchodech třeba zohlednit a ne každý umí/chce dohledávat a přepočítávat jaký byl kurz v tom daném okamžiku uskutečněného obchodu... tam se také dá nahnat pár bludišťáků.👍

• Like 1
Odesláno
před 2 minutami, Jehlan napsal:

...nezapomínejme také na kurz CZK/$ který je v obchodech třeba zohlednit a ne každý umí/chce dohledávat a přepočítávat jaký byl kurz v tom daném okamžiku uskutečněného obchodu... tam se také dá nahnat pár bludišťáků.👍

Co jsem tak prolézal ten jejich web, tak tam je hodně možností jak ten výpočet daně optimalizovat, kurz, FIFO, LIFO etc. No už se těším. 

Slovy klasika: Jediné dvě jistoty na světě jsou daně a smrt!

Odesláno
před 5 minutami, Jehlan napsal:

doporučuju ten vyhlášený ČNB

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 7 hodinami, HN_R200 napsal:

Tak lepší jak spořák to asi je. Na Portu mám za posledních 5 let výnos cca 5,8 % p.a. Míň jak na akciích, ale zas kdyby to padalo, tak toto bude padat méně. Když si zafixuješ dobu na jak dlouho to tam necháš, sníží se ti poplatky a když použiješ kód při registraci od někoho kdo má Portu, máš 3 měsíce zdarma tuším. To se taky hodí vědět.

Kolik zaplatíš tomu Portu za správu, ten servis?

Odesláno
před 39 minutami, Jehlan napsal:

jen pro zajímavost, kolik titulů takhle sleduješ 🤣👍. Jen prosím nepiš "všechny" (nebo "skoro všechny") 

Něco kolem 50, ale těch 10 k byl jen takovej odhad, když loni to bylo 1k 🙂

• Like 1
Odesláno
před 5 minutami, Prochy68 napsal:

Něco kolem 50, ale těch 10 k byl jen takovej odhad, když loni to bylo 1k 🙂

budu někde na 400 a dost z toho PX , dnes jsem vzal Colt´. 724 - nevyslyšená, takže:  25,26,27,28 .... strašně malé objemy 🫤. Za chvilku budu jak "Vládík" 😄 

Odesláno

Všechno US jsem dnes zavrel, ještě mám něco málo S&P etf a nějaký evropský zbrojaře to možná zítra. Těch odhadem 40% letos mě stačí. Možná si trochu pohraju s krytem kde jsem něco uprodal, ale zatím si sedím na rukou 😀. Tak snad to vydržím do ledna 😉. A teď mi došlo, že jsem včera prodal monetu a dnes jsem se chtel podívat, jestli ji vzít zpátky. Nejvyšší čas si vzít prázdniny 😆

Odesláno
před 1 minutou, Jehlan napsal:

budu někde na 400 a dost z toho PX , dnes jsem vzal Colt´. 724 - nevyslyšená, takže:  25,26,27,28 .... strašně malé objemy 🫤. Za chvilku budu jak "Vládík" 😄 

Myslíš Vládika co jede na chalupu?

• Haha 1
Odesláno
před 1 minutou, Jehlan napsal:

"je na pivo" legenda🤣

Já už tam do diskuze moc nelezu aby mě to nestresovalo, ale Vládika samozřejmě pamatuju. Vždycky to tam pejstnul za kolik koupil a případně prodal, a je na pivo, jedu na chatu. 😆

• Haha 1
Odesláno
před 21 minutami, Jehlan napsal:

o Coltu jsem dnes přemýšlel....nakonec jsem do toho nešel....možná kolem 700....jinak tip co vzít na PX? kromě bank a Čezu?

Odesláno
před 52 minutami, geometr napsal:

Kolik zaplatíš tomu Portu za správu, ten servis?

Záleží na fixaci. Normálně je procento, já mám fixaci na 7 let za 0,75 %. Přikládám slevy a nutné období.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
před 36 minutami, Humanzero napsal:

o Coltu jsem dnes přemýšlel....nakonec jsem do toho nešel....možná kolem 700....jinak tip co vzít na PX? kromě bank a Čezu?

700" to může být již zítra 😬 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...