Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Letecká společnost Boeing uspěla už podruhé v řadě v oblasti zakázek bojových letounů. Stíhačky mají být klíčovým prvkem v soupeření s Čínou v Tichém oceánu.

Že by návrat BA? I když STARLINER je celkem fiasko...🤔

Odesláno
před 3 hodinami, Humanzero napsal:

Letecká společnost Boeing uspěla už podruhé v řadě v oblasti zakázek bojových letounů. Stíhačky mají být klíčovým prvkem v soupeření s Čínou v Tichém oceánu.

Že by návrat BA? I když STARLINER je celkem fiasko...🤔

Ahoj, dneska jsem na to koukal - co si o tom myslíš? Zvažuji ( na delší dobu) právě Boeing, Google a CSG - bohužel mi vždycky trvá než se rozhoupu.

Odesláno

MU:

Společnost Micron Technology vykázala ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí tržby ve výši 54,23 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 379 %. Pro aktuální čtvrtletí rovněž předpověděla tržby 61,5 miliardy dolarů, což výrazně překonává odhady Wall Street. Micron vyrábí paměťové čipy – součástky, které uchovávají data, zatímco je zpracovávají procesory pro umělou inteligenci (AI). Poptávka ze strany datových center zaměřených na AI podpořila výsledky všech čtyř obchodních divizí společnosti.

Analytici očekávali za čtvrtletí končící 3. září přibližně 51,1 miliardy dolarů. Micron tento odhad překonal o více než 3 miliardy dolarů. Upravený zisk dosáhl 33,42 dolarů na akcii, což je rovněž nad očekáváním. Čistý zisk podle standardních účetních pravidel dosáhl 37,70 miliardy dolarů, což je nárůst z 3,20 miliardy dolarů v předchozím roce. Ziskovost se posunula ještě více. Micron si po odečtení výrobních nákladů ponechal 87 centů z každého dolaru tržeb, oproti přibližně 46 centem před rokem. Nárůst vedly čipy pro datová centra. Tržby z Core Data Center vzrostly z 1,58 miliardy dolarů na 18 miliard dolarů, zatímco cloudová paměť vynesla 16,28 miliardy dolarů.

Odesláno
před 29 minutami, Oliver333 napsal:

Ahoj, dneska jsem na to koukal - co si o tom myslíš? Zvažuji ( na delší dobu) právě Boeing, Google a CSG - bohužel mi vždycky trvá než se rozhoupu.

Pro mě zásadní toto:

Německo, Nizozemsko, Švédsko, Dánsko, Rakousko a Finsko nedávno vyzvaly Evropskou unii (EU), aby v navrhovaném rozpočtu na období 2028–2034 škrtla stovky miliard eur a tyto prostředky přesměrovala do oblasti obrany a inovací. Těchto šest zemí, které se společně podílejí zhruba 40 % na rozpočtových příjmech EU, podepsalo dopis požadující „zásadní reformu“ výdajových priorit bloku.

1Y CSG: -54%

1Y RHM: -52%

Takže už to není o nevoli vůči CSG ale "potíže" celého sektoru. Ve většině dostupných čísel navíc CSG vychází lépe.

Google je sázka na jistotu u BA je ještě kam padat, ale umím si představit udělat menší vstupní pozici. Navíc pořád mají problémy s 737 MAX..jednou sw, jednou kvalita...za mě je to nekončicí sled negativních zpráv...

Odesláno

Pro defenzivní....MBank Spořící účet 4,21% do 250tis, 4,01% do 500tis, 3,41% 500tis-3mio...15tis na účet měsíčně + 5plateb kartou...zatím nejmenší opruz z účtů s větším úrokem...15tis z jiného účtu a hned poslat zpět a podmínka splněna.

Odesláno
Před hodinou, Humanzero napsal:

Pro mě zásadní toto:

Německo, Nizozemsko, Švédsko, Dánsko, Rakousko a Finsko nedávno vyzvaly Evropskou unii (EU), aby v navrhovaném rozpočtu na období 2028–2034 škrtla stovky miliard eur a tyto prostředky přesměrovala do oblasti obrany a inovací. Těchto šest zemí, které se společně podílejí zhruba 40 % na rozpočtových příjmech EU, podepsalo dopis požadující „zásadní reformu“ výdajových priorit bloku.

1Y CSG: -54%

1Y RHM: -52%

Takže už to není o nevoli vůči CSG ale "potíže" celého sektoru. Ve většině dostupných čísel navíc CSG vychází lépe.

Google je sázka na jistotu u BA je ještě kam padat, ale umím si představit udělat menší vstupní pozici. Navíc pořád mají problémy s 737 MAX..jednou sw, jednou kvalita...za mě je to nekončicí sled negativních zpráv...

👍Moc děkuji

Odesláno
před 3 hodinami, Jehlan napsal:

Klíčoví výrobci zařízení a kabelů

• Siemens Energy AG – ENR (Xetra / Frankfurtská burza)

• Schneider Electric SE – SU / SCHN (Euronext Paříž)

• Prysmian S.p.A. – PRY (Borsa Italiana / Milán)

• Nexans S.A. – NEX (Euronext Paříž)

• NKT A/S – NKT (Nasdaq Kodaň)

• Landis+Gyr Group AG – LAND (SIX Swiss Exchange)

• Hitachi Ltd. (mateřská společnost Hitachi Energy) – 6501 (Tokyo Stock Exchange) / HTHIY (ADR v USA)

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Nevím zda má smysl sledovat / zvažovat NFLX  - Akcie Netflixu se obchodují s více než 60% slevou oproti desetiletému průměru téměř 50násobku za 19násobek odhadovaných zisků.

DB -Analytik Bryan Kraft 29. září 2026 zvýšil hodnocení ze stupně „Hold“ (držet) na „Buy“ (koupit) s cílovou cenou 95 USD.

Tendence diváků k předplatitelské turistice, předplatit si službu, zhlédnout daný film nebo seriál a další měsíc předplatit někoho jiného. 

V USA dřou typičtí diváci nouzi a uchylují se víc k " you tube " 

Odesláno
před 3 hodinami, Jehlan napsal:

Nevím zda má smysl sledovat / zvažovat NFLX  - Akcie Netflixu se obchodují s více než 60% slevou oproti desetiletému průměru téměř 50násobku za 19násobek odhadovaných zisků.

DB -Analytik Bryan Kraft 29. září 2026 zvýšil hodnocení ze stupně „Hold“ (držet) na „Buy“ (koupit) s cílovou cenou 95 USD.

Tendence diváků k předplatitelské turistice, předplatit si službu, zhlédnout daný film nebo seriál a další měsíc předplatit někoho jiného. 

V USA dřou typičtí diváci nouzi a uchylují se víc k " you tube " 

NFLX jsem se včas zbavil, od doby co nezveřejňují počet předplatitelů nastal zlom...vlastně nemají kam růst, zbývá jim jen zdražování předplatného, které při prvním finančním problému lidé jako zbytnou věc ruší. Otravující tarif za pár dolarů a asie taky za levnější tarify nikam nevede. Stejně tak občasný sportovní zápasy nevyřeší trvalý přísun předplatného. Netlix je globální knihovna a výběr rozhodně největší...ale...dorůstá generace odkojená YT a Tikťaku. YT už má větší průměrnou minutáž, než NFLX. Pomalu je trend opět dávat do kin a ne na stream...i to ubere exkluzivitu streamu. Vlastně se to celé otočilo...studia si uvědomila, že když udělají dobrý film tak z toho vytěží rozhodně víc než z předplatného (jedno jaká platforma) NFLX.Lístek do kina stojí cca 14$ a předplatné 20/27$ Takže když rodina půjde na film do kina utratí rozhodně víc peněz. Cloud předplatné nezrušíš, ale stream ano.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...