Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja proti nemu nic nemam, ale mam ho jen pro CZ. Vlastne ani nevim jak je to ted s poplatky, menami atd.

• Like 1
Odesláno
před 57 minutami, hinkle napsal:

Pokud jedes velke loty, tak se poplatky naredi. A kupujes jen cele akcie.

No nevim teda

image.png.97c7c6d2be3e54dc485cafac3def7355.png

Odesláno

Ok.ve srovnani s etoro/xtb/t212/ib je Fio drazsi. Nicmene kdyz koupis 100 akcii Tesly najednou, je ten poplatek u Fia nematerialni. Pokud chces kupovat frakce, Fio to neumi. Pres Fio jsem kupoval jen CZ.

Odesláno
Před hodinou, Prochy68 napsal:

No nevim teda

image.png.97c7c6d2be3e54dc485cafac3def7355.png

Já mám XTB i Fio a poplatek Fio beru jako přiměřenou daň za českou správu  financí…samozřejmě je nesmysl takhle kupovat něco za 100US na to mám XTB. Prostě app vs fyzická banka.

• Like 1
Odesláno

Já to myslel v souvislosti s těma lotama. Taky si to dovedu představit, čekal jsem že to bude nějak procentuálně, fixní poplatek může být vyhodnej. Já už mám cestičku vyšlapanou, tady bych musel vymyslet jak dolary sem a tam, jak měnit atd. Jak to řešíš ty @Humanzero?

Odesláno

Mám už výhodu že mi chodí dost divi z us takže nákupy řeším z divi plus prodej akcií. Pokud musím dolary tak je naleju do XTB a koupím tam. Někdy i Fio má dobrý kurz při větším objemu.

Odesláno (upraveno)

Žil jsem v přesvědčení, že Fio (a všichni ostatní čeští brokeři) si účtuje průběžný roční poplatek z objemu držených akcií. Ale asi to tak není, co tady čtu a co jsem se díval. Možná by stálo za to jednou za čas převést už nakoupené akcie od zahraničních brokerů právě k Fiu? Protože souhlasím s tím, že mít akcie u českého brokera (a navíc banky) má svoje výhody.

Upraveno uživatelem schaschek
Odesláno
před 2 hodinami, Prochy68 napsal:

Já to myslel v souvislosti s těma lotama. Taky si to dovedu představit, čekal jsem že to bude nějak procentuálně, fixní poplatek může být vyhodnej. Já už mám cestičku vyšlapanou, tady bych musel vymyslet jak dolary sem a tam, jak měnit atd. Jak to řešíš ty @Humanzero?

Na směnu z czk na $ používám Revolut a přes PayPal to posílám ma xtb účet. Opačně to bohužel nejde, ale zatím jsem to nemusel řešit

Odesláno

@Humanzero díky

@Miloshu já měl dotaz na Fio a zahraniční obchodování, s xtb to dělám stejně. Jinak opačne to jde a bez poplatku, jen vyloučis PayPal, z xtb přímo na revolut.

Odesláno

@Humanzero díky

@Miloshu já měl dotaz na Fio a zahraniční obchodování, s xtb to dělám stejně. Jinak opačne to jde a bez poplatku, jen vyloučis PayPal, z xtb přímo na revolut.

Díky za info, vyzkouším.

Odesláno
před 5 hodinami, Prochy68 napsal:

@Humanzero díky

Jsi mi dal brouka do hlavy:)

byl jsem v Fio a na obchodní účet můžeš posílat i cizi měny. Euro neni problém . Jen us není Europlatba a jsou tam poplatky. Můžeš si zřídit us účet na nakrmit ho cash na pokladně, nebo zvýhodněným kurzem Fio. Mělo by to jít třeba i PayPal ale nevím jak se ta platba bude tvářit pro Fio…chtělo by to zkusit…

Odesláno
před 42 minutami, Humanzero napsal:

Jsi mi dal brouka do hlavy:)

byl jsem v Fio a na obchodní účet můžeš posílat i cizi měny. Euro neni problém . Jen us není Europlatba a jsou tam poplatky. Můžeš si zřídit us účet na nakrmit ho cash na pokladně, nebo zvýhodněným kurzem Fio. Mělo by to jít třeba i PayPal ale nevím jak se ta platba bude tvářit pro Fio…chtělo by to zkusit…

Tak jsem jim kouknul na stranky a pro bezhotovostni prevod USD z e-Brokera bych musel mit u nich USD bankovni ucet, jinak osobne na pobocce nebo telefonicky a jen na ucty uvedene ve smlouve. To se me moc nelibi.

Odesláno (upraveno)
před 23 minutami, Prochy68 napsal:

Tak jsem jim kouknul na stranky a pro bezhotovostni prevod USD z e-Brokera bych musel mit u nich USD bankovni ucet, jinak osobne na pobocce nebo telefonicky a jen na ucty uvedene ve smlouve. To se me moc nelibi.

To mě taky vyděsilo proto jsem to řešil osobně. Us muzes posílat na svůj účet jen zaplatíš poplatek . Proto lepší gratis us účet. Ted jen jak ho naplnit s co nejmenšími poplatky. Chce to delší návštěvu dnes nebyl moc čas 🤔

us ven bude asi opruz 

Ale týpek mi říkal i takový prakticky podpultovy infa 😃

Upraveno uživatelem Humanzero
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Tak co, bude dneska ke konci sesup (US)? Nějak mě svrbi peněženka 😀

Upraveno uživatelem Prochy68
Odesláno

Zatím to na obrat teda nevypadí. Všichni utíkají do Evropy. 

Odesláno
před 3 hodinami, Prochy68 napsal:

😀 vidím to tak napůl , big firmy půjdou dolů menší paráda…roste mi UPS, CAT… budu ředit DELL

svrbí mě UBER a WEN

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...