Humanzero Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března před 1 hodinou, Prochy68 napsal: To jedes pres Fio i zahranici jo? Já taky
Zlý Jabko Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března Nevim co proti FIO lidi mají. Je to legit banka, větší sichr než jakákoli appka
Prochy68 Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března Ja proti nemu nic nemam, ale mam ho jen pro CZ. Vlastne ani nevim jak je to ted s poplatky, menami atd. 1
hinkle Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března Pokud jedes velke loty, tak se poplatky naredi. A kupujes jen cele akcie.
Prochy68 Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března před 57 minutami, hinkle napsal: Pokud jedes velke loty, tak se poplatky naredi. A kupujes jen cele akcie. No nevim teda
hinkle Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března Ok.ve srovnani s etoro/xtb/t212/ib je Fio drazsi. Nicmene kdyz koupis 100 akcii Tesly najednou, je ten poplatek u Fia nematerialni. Pokud chces kupovat frakce, Fio to neumi. Pres Fio jsem kupoval jen CZ.
Humanzero Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března Před hodinou, Prochy68 napsal: No nevim teda Já mám XTB i Fio a poplatek Fio beru jako přiměřenou daň za českou správu financí…samozřejmě je nesmysl takhle kupovat něco za 100US na to mám XTB. Prostě app vs fyzická banka. 1
Prochy68 Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března Já to myslel v souvislosti s těma lotama. Taky si to dovedu představit, čekal jsem že to bude nějak procentuálně, fixní poplatek může být vyhodnej. Já už mám cestičku vyšlapanou, tady bych musel vymyslet jak dolary sem a tam, jak měnit atd. Jak to řešíš ty @Humanzero?
Humanzero Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března Mám už výhodu že mi chodí dost divi z us takže nákupy řeším z divi plus prodej akcií. Pokud musím dolary tak je naleju do XTB a koupím tam. Někdy i Fio má dobrý kurz při větším objemu.
schaschek Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března (upraveno) Žil jsem v přesvědčení, že Fio (a všichni ostatní čeští brokeři) si účtuje průběžný roční poplatek z objemu držených akcií. Ale asi to tak není, co tady čtu a co jsem se díval. Možná by stálo za to jednou za čas převést už nakoupené akcie od zahraničních brokerů právě k Fiu? Protože souhlasím s tím, že mít akcie u českého brokera (a navíc banky) má svoje výhody. Upraveno 6. března uživatelem schaschek
petr_cha Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března To je posledni poplatek, kterej jsem taky nepochopil.. ten rocni.. u RB by mel byt 0.2% a nejak jsem nepostrhl zdali a kde se pripadne strhl...
Miloshu Odesláno 6. března Nahlásit Odesláno 6. března před 2 hodinami, Prochy68 napsal: Já to myslel v souvislosti s těma lotama. Taky si to dovedu představit, čekal jsem že to bude nějak procentuálně, fixní poplatek může být vyhodnej. Já už mám cestičku vyšlapanou, tady bych musel vymyslet jak dolary sem a tam, jak měnit atd. Jak to řešíš ty @Humanzero? Na směnu z czk na $ používám Revolut a přes PayPal to posílám ma xtb účet. Opačně to bohužel nejde, ale zatím jsem to nemusel řešit
Prochy68 Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března @Humanzero díky @Miloshu já měl dotaz na Fio a zahraniční obchodování, s xtb to dělám stejně. Jinak opačne to jde a bez poplatku, jen vyloučis PayPal, z xtb přímo na revolut.
Miloshu Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března Před hodinou, Prochy68 napsal: @Humanzero díky @Miloshu já měl dotaz na Fio a zahraniční obchodování, s xtb to dělám stejně. Jinak opačne to jde a bez poplatku, jen vyloučis PayPal, z xtb přímo na revolut. Díky za info, vyzkouším.
Humanzero Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března před 5 hodinami, Prochy68 napsal: @Humanzero díky @Miloshu já měl dotaz na Fio a zahraniční obchodování, s xtb to dělám stejně. Jinak opačne to jde a bez poplatku, jen vyloučis PayPal, z xtb přímo na revolut. Jsi mi dal brouka do hlavy:) byl jsem v Fio a na obchodní účet můžeš posílat i cizi měny. Euro neni problém . Jen us není Europlatba a jsou tam poplatky. Můžeš si zřídit us účet na nakrmit ho cash na pokladně, nebo zvýhodněným kurzem Fio. Mělo by to jít třeba i PayPal ale nevím jak se ta platba bude tvářit pro Fio…chtělo by to zkusit…
Prochy68 Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března před 42 minutami, Humanzero napsal: Jsi mi dal brouka do hlavy:) byl jsem v Fio a na obchodní účet můžeš posílat i cizi měny. Euro neni problém . Jen us není Europlatba a jsou tam poplatky. Můžeš si zřídit us účet na nakrmit ho cash na pokladně, nebo zvýhodněným kurzem Fio. Mělo by to jít třeba i PayPal ale nevím jak se ta platba bude tvářit pro Fio…chtělo by to zkusit… Tak jsem jim kouknul na stranky a pro bezhotovostni prevod USD z e-Brokera bych musel mit u nich USD bankovni ucet, jinak osobne na pobocce nebo telefonicky a jen na ucty uvedene ve smlouve. To se me moc nelibi.
Humanzero Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března (upraveno) před 23 minutami, Prochy68 napsal: Tak jsem jim kouknul na stranky a pro bezhotovostni prevod USD z e-Brokera bych musel mit u nich USD bankovni ucet, jinak osobne na pobocce nebo telefonicky a jen na ucty uvedene ve smlouve. To se me moc nelibi. To mě taky vyděsilo proto jsem to řešil osobně. Us muzes posílat na svůj účet jen zaplatíš poplatek . Proto lepší gratis us účet. Ted jen jak ho naplnit s co nejmenšími poplatky. Chce to delší návštěvu dnes nebyl moc čas us ven bude asi opruz Ale týpek mi říkal i takový prakticky podpultovy infa Upraveno 7. března uživatelem Humanzero 1
Prochy68 Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března (upraveno) Tak co, bude dneska ke konci sesup (US)? Nějak mě svrbi peněženka Upraveno 7. března uživatelem Prochy68
Jeronimo Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března Před hodinou, Prochy68 napsal: Tak co, bude dneska ke konci sesup (US)? Nějak mě svrbi peněženka Zatím to na obrat teda nevypadí. Všichni utíkají do Evropy.
Humanzero Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března před 3 hodinami, Prochy68 napsal: Tak co, bude dneska ke konci sesup (US)? Nějak mě svrbi peněženka vidím to tak napůl , big firmy půjdou dolů menší paráda…roste mi UPS, CAT… budu ředit DELL svrbí mě UBER a WEN
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se