Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 247
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník tolja
Odesláno
To jo, ale to už bys musel nadosmrti jezdit jen Škodovkou, nosit jen obleky OP Prostějov, boty Prestige, dívat se jen na televizi Tesla, kupovat Bonpari atd. Ne, že bych měl něco proti výše zmíněným výrobkům, ale přeci jen člověk občas potřebuje změnu a inspiraci... ;)

Jj, a na diskuzním fóru o cucacích bonbónech taky všichni šijou do Orionky, že ty Hašlerky furt chutnají stejně a kam se hrabou na Haribo medvídky. Našim dětem už Hašlerky moc nechutnaj, preferují Haribo, ale to není důvod k tomu, abych si lepil hubu nějakou gumou.

Návštěvník Ondra
Odesláno
Jj, a na diskuzním fóru o cucacích bonbónech taky všichni šijou do Orionky, že ty Hašlerky furt chutnají stejně a kam se hrabou na Haribo medvídky. Našim dětem už Hašlerky moc nechutnaj, preferují Haribo, ale to není důvod k tomu, abych si lepil hubu nějakou gumou.

Máš pravdu, akorát u hodinek je to trochu složitější. Stojí krapet víc, měly by kvalitně ukazovat čas, a taky trochu reprezentovat... No a když člověk uvažuje, za co utratí 10-100 tis za hodinky, tak zůstávat u nostalgie v dnešní době asi stačit nebude, notabene v tak bohaté nabídce, kterou máš jako zákazník k dispozici ;)

Návštěvník tolja
Odesláno
Máš pravdu, akorát u hodinek je to trochu složitější. Stojí krapet víc, měly by kvalitně ukazovat čas, a taky trochu reprezentovat... No a když člověk uvažuje, za co utratí 10-100 tis za hodinky, tak zůstávat u nostalgie v dnešní době asi stačit nebude, notabene v tak bohaté nabídce, kterou máš jako zákazník k dispozici ;)

Sbírám starý Primky, takže určitě nejsem objektivní, ale nechápu, kde bereš tu jistotu, že moje okouzlení modelem pavouk pramení pouze z nostalgie? Ty hodinky mne nadchly už krabicí, ve které byly doneseny a když jsem ji otevřel? Co bych ti vykládal, to se muší zažít. Každopádně to nemělo nic společného s nápisem na číselníku, alespoň si to myslím.

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)
A poměr cena/výkon bych raději nechal spát, je to přece také i o pocitu. Vždyť Primky byly první hodinky většiny z nás, kteří jsme ročník 1980 a starší.

Toljo, o nostalgii jsem psal v kontextu tohoto tvého příspěvku. Věřím, že prezentace Pavouků byla úchvatná. Opravdu to nechci zlehčovat. Vždyť Elton má ve svém mottu, že "vyrábí hodinky, ale prodávají především radost", a tu nelze jen tak hodit na pult... Ale věř, že obdobný osobní přístup můžeš zažít i v dobrém renomovaném hodinářství.

edit: překlepy

Upraveno uživatelem Ondra
Návštěvník tolja
Odesláno
Toljo, o nostalgii jsem psal v kontextu tohoto tvého příspěvku. Věřím, že prezentace Pavouků byla úchvatná. Opravdu to nechci zlehčovat. Vždyť Elton má ve svém mottu, že "vyrábí hodinky, ale prodávají především radost", a tu nelze jen tak hodit na pult... Ale věř, že obdobný osobní přístup můžeš zažít i v dobrém renomovaném hodinářství.

edit: překlepy

To nebyla eltoňácká předváděčka, půjčil mi je známý - sběratel, který je koupil synovi k osmnáctinám, respektive ho do NMnM odvezl a mladej si je nechal složit podle svého gusta a jestli jsem to pochopil správně, tak měl na výběr z více variant číselníků, indexů, datových kol a ruček - zajisté běžná služba u výrobců zvučných jmen, potažmo v renomovaných hodinářstvích - promiň, nějak jsem si to nemohl odpustit. :cheers:

Odesláno (upraveno)

Když si půjdeš koupit klasické Rolex Oyster Date, máš výběr ze 2 tahů, 2 lunet, několika ciferníků (barva, indexy, arabské nebo římské číslice)..pokud kupuješ ocelové, je možnost mít bílé, žluté nebo růžové zlato nebo kombinaci zlato-ocel. U celozlatých je možné mít i kožený pásek. Ručky a datový věnec myslím že vybírat nejde. Je možné mít velmi podobný model bez data, jiný model s otočnou lunetou nebo model day-date. U všech lze volit tah, luneta, ciferník. Díval jsem se na to v Carollinu, ale stejnou nabídku má každý prodejce Rolex.

U výběrové montáže Elton bych rád věděl zda mají ty ručky, datové věnce atd. nějak popsané, zda mají katalog? Pokud jde o nahodilý výběr jak může být například ručka v servisu vyměněna, pokud se ukáže být vadnou? Zákazník si přijede vybrat jinou, která mu bude také sedět?

Upraveno uživatelem OldaA
Návštěvník Ondra
Odesláno
To nebyla eltoňácká předváděčka, půjčil mi je známý - sběratel, který je koupil synovi k osmnáctinám, respektive ho do NMnM odvezl a mladej si je nechal složit podle svého gusta a jestli jsem to pochopil správně, tak měl na výběr z více variant číselníků, indexů, datových kol a ruček - zajisté běžná služba u výrobců zvučných jmen, potažmo v renomovaných hodinářstvích - promiň, nějak jsem si to nemohl odpustit. :cheers:

To je to divadélko, přidaná hodnota, která činí z běžných hodinek s Etou, hodinky za 93 tis. Kč v základu... ;) Sorry, ale za tyhle peníze si vyberu hotové "dokonalé" hodinky, u kterých nemusím bastlit, které ručky jim pasují víc. Ale každý se na to dívá ze svého úhlu pohledu, věřím, že pro někoho může být montáž hodinek v Novém Městě v historické fabrice zážitek. Po shlédnutí fotek bych si exkurzi prubnul i já, takovýhle provoz se dnes už jen tak nevidí... ;) Jinak :cheers:

Návštěvník tolja
Odesláno
To je to divadélko, přidaná hodnota, která činí z běžných hodinek s Etou, hodinky za 93 tis. Kč v základu... ;) Sorry, ale za tyhle peníze si vyberu hotové "dokonalé" hodinky, u kterých nemusím bastlit, které ručky jim pasují víc. Ale každý se na to dívá ze svého úhlu pohledu, věřím, že pro někoho může být montáž hodinek v Novém Městě v historické fabrice zážitek. Po shlédnutí fotek bych si exkurzi prubnul i já, takovýhle provoz se dnes už jen tak nevidí... ;) Jinak :cheers:

Potvrzuješ, že tu běhají spíš fámy a dohady než fakta - ty hodinky nejsou s Etou, ale s inhouse kalibrem Prim 96. S Etou by to bylo fakt o ničem.

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)
Potvrzuješ, že tu běhají spíš fámy a dohady než fakta - ty hodinky nejsou s Etou, ale s inhouse kalibrem Prim 96. S Etou by to bylo fakt o ničem.

Na webu uvádí Elton u Pavouků u základního modelu (za 81 tis. Kč) kalibr 74, což je prý "modifikovaná" ETA... Jestli má tvůj známý solitéry s kalibrem 96, tak bych nechtěl vědět, kolik za ně zacvakal... minimálně těch 93 tis. Kč ;) Za dvacet let starej automat... za hubičku ;)

Odesláno
Na webu uvádí Elton u Pavouků u základního modelu (za 81 tis. Kč) kalibr 74, což je prý "modifikovaná" ETA... Jestli má tvůj známý solitéry s kalibrem 96, tak bych nechtěl vědět, kolik za ně zacvakal... minimálně těch 93 tis. Kč ;) Za dvacet let starej automat... za hubičku ;)

Do Pavouku uz se ted dava ta 96. Pokud pomineme ulozeni rotoru u 96, tak jak myslis, ze je stara ta eta?

Návštěvník tolja
Odesláno
Na webu uvádí Elton u Pavouků u základního modelu (za 81 tis. Kč) kalibr 74, což je prý "modifikovaná" ETA... Jestli má tvůj známý solitéry s kalibrem 96, tak bych nechtěl vědět, kolik za ně zacvakal... ;)

Nechtěj, abych tě chytal za slovo. Jasně píšeš:

"To je to divadélko, přidaná hodnota, která činí z běžných hodinek s Etou, hodinky za 93 tis. Kč v základu"

Zde je vidět, že v tom máš buď hokej, anebo...

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)
Do Pavouku uz se ted dava ta 96. Pokud pomineme ulozeni rotoru u 96, tak jak myslis, ze je stara ta eta?

Ono jde spíš o to, že kal. 96 se přestal vyrábět v roce 1989, takže ten strojek je fakticky starej opravdu minimálně 20 let.

Návštěvník Ondra
Odesláno
Nechtěj, abych tě chytal za slovo. Jasně píšeš:

"To je to divadélko, přidaná hodnota, která činí z běžných hodinek s Etou, hodinky za 93 tis. Kč v základu"

Zde je vidět, že v tom máš buď hokej, anebo...

Ok, tak správně jsem měl napsat "... s Etou, hodinky za 81 tis. Kč v základu"... tj. skoro to samé ;)

Odesláno

Neodpustim si este jednu uvahu: uz v aprili 2008 bola ohlasena 100 milionova investicia do vyvoja a rozsiahleho rozvoja vyroby. Fotoreportaz je z konca septembra 2008 a vobec to na 100 mio investiciu nevyzera. A v decembri sa zacali predavat certifikaty na macku vo vreci, ktoru maju predstavit v 3.Q 2009, z coho mi vychadza, ze asi nemaju vlastne/pozicane peniaze na vyvoj, o vyrobnej technologii ani nehovoriac. Tak maju, ci nemaju tie prostriedky? A ak maju, tak ako boli pouzite?

Návštěvník Ondra
Odesláno
Neodpustim si este jednu uvahu: uz v aprili 2008 bola ohlasena 100 milionova investicia do vyvoja a rozsiahleho rozvoja vyroby. Fotoreportaz je z konca septembra 2008 a vobec to na 100 mio investiciu nevyzera. A v decembri sa zacali predavat certifikaty na macku vo vreci, ktoru maju predstavit v 3.Q 2009, z coho mi vychadza, ze asi nemaju vlastne/pozicane peniaze na vyvoj, o vyrobnej technologii ani nehovoriac. Tak maju, ci nemaju tie prostriedky? A ak maju, tak ako boli pouzite?

Včera jsem četl rozhovor s ředitelem RB. Banky dnes nechtějí půjčovat rizikovým firmám, kterým hrozí, že nepřečkají stávající hospodářskou recesi. Je vidět, že pánové z Eltonu jsou obchodníci, za levno se snaží získat provozní úvěr od svých potenciálních zákazníků... ale obávám se, že částka 100 mil. je trochu předimenzovaná... leda by pánové sáhli i do svých úspor ;)

Odesláno (upraveno)

V Německu existuje firma Wakmann.

http://www.wakmann.de/en/welcome/

Mimo jiné dávají staré (mnohdy NOS) zajímavé kalibry do některých svých modelů.

Jedná se (většinou) o limitky v počtu 1 - 20 kusů. Dost často o limitku jen v jednom jediném kousku.

http://www.wakmann.de/en/wak/wakmann-colle...kmann-mechanic/

Pokud jim člověk napíše, dozví se cenu. A ta cena bývá vždy cca. čtyř až pěti násobek toho, za kolik pak jdou hodinky na ebay.

Myslím, že pokud by hodil Elton pavouky na ebay, poměr bude podobný. Dostal by cca. 20% toho, co uvádí na svých stránkách.

Tím nechci srážet Elton a už vůbec ne model Pavouk.

Jen poukazuji na to, že Elton není jediný, kdo osazuje staré kalibry do nových hodinek. V tomto skutečně není nikterak vyjímečný.

Jen by bylo dobré si uvědomit, že je rozdíl mezi cenou, kterou je ochoten zaplatit jedinec za jedny konkrétní hodinky a cenou, která odpovídá realitě (= 99,999999% kupců/fandů hodinek).

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

Ale fotoreportaz ukazovala jen finalni montaz a nejake obrabeci masiny (resp. jen kontejner na ocelovy odpad) a pak jen par regalu s matricemi na vurobu ciselniku. Nemuzes tvrdit, ze nenakoupili technologie na vyrobu soucastek strojku, kdyz jsi z vyroby strojku nic nevidel.

Odesláno
Ale fotoreportaz ukazovala jen finalni montaz a nejake obrabeci masiny (resp. jen kontejner na ocelovy odpad) a pak jen par regalu s matricemi na vurobu ciselniku. Nemuzes tvrdit, ze nenakoupili technologie na vyrobu soucastek strojku, kdyz jsi z vyroby strojku nic nevidel.

No, že by se pochlubili muzeálními mašinami a supermoderní provoz by zůstal nepovšimnut, tomu se nechce věřit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...