Přejít na obsah

Field watch

Doporučené příspěvky

Tady bych volil Hanharty dneska, jsou za podobnou cenovku jako Hamilton Murph, ciferník prakticky stejný. Ale velikost 39 je ideál, nožky nejsou dlouhý jak tejden před výplatou a jsou tvrzený. 

Takže stejně hezký hodinky, bez všech nevýhod Murph a v ideální velikosti mezi oběma verzemi Hamiltonů. Jasná volba. Nemají konkurenci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hamilton. Výborný pomer cena-výkon, príjemná veľkosť aj výška, šírka remienka 20mm - remienky môžeš meniť do bezvedomia. Mal som Khaki Mechanical s dátumom aj bez, tie s dátumom sú univerzálnejšie a pôsobia modernejšie. Brat, pasívny chronomagor (má zopár hodiniek, ale väčšinu som mu kúpil, alebo aspoň poradil ja :D ), má automatickú verziu H70455133 a sú to jeho najobľúbenejšie hodinky, určite by som zvážil aj tento model.

Odkaz ke komentáři

Z těchto dvou možností by u mne vyhrály Formexky. Líbí se mi jejich pojetí fieldek a podobně jako u ostatních řad některé detaily. Tady třeba číselník působící jako by byl ze dvou vrstev, použitý font a i zabarvení lumi, ale stejné věci naopak mohou někoho odradit. Zároveň mi přijde fajn, že byť na pouzdro použili titan třídy 2, snažili se odolnost zvýšit tvrzením. Co se týká řemenů, bude s nima asi taky zábava, protože jim sluší nata i kůže. Klasická a dnes už spíš nižsí rezerva chodu by pro mne asi nebyla rozhodující.
S Hamiltonem to mám podobně, jako tu už někdo zmiňoval - mnohé modely mne na fotkách a videích nadchnou, na živo pak ale nevzbudí žádné emoce. Špatnou volbou však rozhodně nebudou.

Odkaz ke komentáři

Asi by ses měl hlavně rozhodnout, jestli chceš automaty nebo ruční nátah. Ty Hamiltony bych vyzkoušel, mají celkem dlouhé nožky, mně se na nich taky nelíbila ta mezera mezi pouzdrem a řemínkem. Ty Seika jsem zkoušel a ty mi sedí líp. Vzal bych ty černé s kovovým náramkem. Taky je super, že mají průhledné dýnko, i když mají obyčejný nezdobený strojek. Jsou to ale levně působící hodinky. Takže, kdybych mohl zaplatit víc, šel bych osobně do Hamilton Murph 38 mm. Ty mně už nějaký čas leží v hlavě. Ale ty asi nebudeš chtít, když nemají datumovku.

7131--srpg27k1.jpg

Upraveno uživatelem lukassob
Odkaz ke komentáři

A co nějaký Dirty Dozen? Od Vaen, Vario, Praesidus přes Smiths, Timor, Buser Fréres, Tuul až po třeba Vertex za randál.

image.thumb.png.99a71c57de3897f3cac3cb6ec7ed19da.png

Vím, tyhle nemají datum, ale třeba by se nějaký s datumovkou našly.

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, Greenhornik napsal:

A co nějaký Dirty Dozen? Od Vaen, Vario, Praesidus přes Smiths, Timor, Buser Fréres, Tuul až po třeba Vertex za randál.

image.thumb.png.99a71c57de3897f3cac3cb6ec7ed19da.png

Vím, tyhle nemají datum, ale třeba by se nějaký s datumovkou našly.

Moc se mi líbí Kuoe. Na chrono24 jich pár je, i bronz - Kuoe Kyoto Montre Old Smith 90-002 Bronze Case Black Dial No-Date za 16.565 Kč k prodeji od Trusted Seller na Chrono24

Praesidus má parádní dýnka, ale je to takový kočkopes (assembled in the USA with imported parts 🙂 A-2 Bud Anderson Limited Edition

Hanhart jsou nádherné a i Hamilton je super volba. 

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...