Diamondking Odesláno 21. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2011 Pánové díky za odpověď. Dneska bylo zjištěno, že to není ani zdroj, ani adaptér, ale něco vážnějšího, takže Toshiba poputuje na záruční opravu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2011 Zabývá se tady někdo staršími notebooky? Uvažuji totiž o přechodu na macbook, ale dva notebooky nevyužiji a vyhodit ten starý je mi líto. Je to asi 3,5 roku staré HP NC8430, což byla tehdy top řada s magnésiovým šasi, Core 2 Duo T7200, 2GB ram, samostatná grafika ATI X1600, HDD 120GB. Stál tehdy cca 45 tisíc. Baterka je tam asi půl roku stará, takže výdrž kolem 2 hodin. Display 15,6", 1680x1050, mám k tomu origo win 7. Prostě solidně postavený notebook, i po těch letech je tělo jako nové. Žádný rozlámaný plasťák. Je něco takového prodejné? Dá se odhadnout cena? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2011 Zabývá se tady někdo staršími notebooky? Uvažuji totiž o přechodu na macbook, ale dva notebooky nevyužiji a vyhodit ten starý je mi líto. Je to asi 3,5 roku staré HP NC8430, což byla tehdy top řada s magnésiovým šasi, Core 2 Duo T7200, 2GB ram, samostatná grafika ATI X1600, HDD 120GB. Stál tehdy cca 45 tisíc. Baterka je tam asi půl roku stará, takže výdrž kolem 2 hodin. Display 15,6", 1680x1050, mám k tomu origo win 7. Prostě solidně postavený notebook, i po těch letech je tělo jako nové. Žádný rozlámaný plasťák. Je něco takového prodejné? Dá se odhadnout cena? Myslim, ze okolo 4K bys dostat mohl, kousek zpet jsme s maamou resili to Lenovo x61, to je - byt jiny segment - podobna liga, je o kousek mladsi, s rocni zarukou ho prodavaji za 6,5K... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 Díky za odpověď. Ještě s jednou věcí si tak nějak dlouhodobě lámu hlavu. Grafická karta - Intel HD Graphics 3000 VS externí grafika. Benchmarky se dělají většinou na 3d hrách a tomu zbytku nerozumím. Tam je rozdíl samozřejmě patrný. Mě by ale zajímalo, jestli poznám rozdíl v rychlejší grafice já při svojí práci. Používám AutoCad, Sketchup + rendry ve Vrayi, občas Photoshop. Hry nehraji. Moje ničím nepodložená domněnka je, že jediná věc, kde rychlejší grafiku poznám, je otáčení modelem ve sketchupu při zapnutých texturách a stínech. Je to opravdu tak? Našel jsem zajímavou stránku, ale nevím které ukazatele jsou pro mě směrodatné. (mimochodem jsem tam zjistil, že integrovaná Intel 3000 je rychlejší než moje stařičká externí ATI X1600) Dokázal by mi s tím někdo poradit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trňák Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 No v současné době se to má, tak že grafika ti pomůže ve viewportu, ale samotné rendery stále stojí na výkonnosti procesoru. I když se začínají objevovat grafické karty, které jsou použitelné pro výpočty (resp. jejich procesory), tak je to zatím relativně nepoužitelné. Co se týče Benchmarků, tak bych koukal na Cinebench od Maxonu, který dělá 3D software. Externí grafika ti ale nejspíše poslouží lépe, než integrovaná, za předpokladu, že to nebude nějaký low-end a bude mít rychlejší paměť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ttrstom Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 Panove, jelikoz to zde mohou cist i lide pocitacem nepolibeni, chci se/je ujistit- neresite externi grafiku pro ntb ( sveho casu vyrabel Fujitsu) ale grafiku dedikovanou, tzn. zarizeni integrovane uvnitr sasi notebooku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trňák Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) Ja to pochopil jako dedikovanou. Pravda pojem externi je matouci (ono v notebooku je integrovane temer vse ). Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem Trňák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 Jasně, měl jsem na mysli dedikovanou Takže v podstatě byla moje domněnka správná. Řeším mac mini/macbook air, takže žádná speciální grafická karta nehrozí. Zjistil jsem ale, že mám asi psychický blok si jako jediný počítač koupit 1,5kg macbook air 13", ikdyž je odhadem minimálně 2x rychlejší než moje současné 3kg 15,6" železo od hp a stejně ho budu provozovat na 24" monitoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trňák Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 No pokud je pro tebe prioritou výkon, tak bych se díval na mac mini, protože ve vyšších konfiguracích se s tím už dá dělat a cenou je to srovnatelné s MB air. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 No pokud je pro tebe prioritou výkon, tak bych se díval na mac mini, protože ve vyšších konfiguracích se s tím už dá dělat a cenou je to srovnatelné s MB air. Výkon prioritou není. Je to právě hrozně složité. Jelikož mám dvě pracovní místa (v týdnu pracuji v Brně a o víkendu v Těšíně), tak bych raději NTB. Problém přenášení dat mezi dvěma počítači jsem sice už vyřešil sugarsyncem, ale pořád bych byl nucen používat dvě zařízení a hlavně jedno win a druhé mac. Na druhou stranu 90% času budu pracovat na jednom místě. Co se výkonu týče, vidím zásadní rozdíl jenom mezi 2- a 4-jádrem (při rendrování). Ale pro 4-jádro bych musel jít do iMacu nebo macbooku pro 15" a to už mi přijde moc velké a drahé. Ikdyž s iMacem bych měl už zase i druhý kvalitní monitor... prostě nevím co chci. Jenom to, že by to měl být apple Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trňák Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) Těžké rozhodování... Pokud bys tedy už uvažoval i iMac, tak je to zase krok kupředu co se výkonu a celkově pohodlí práce týká. Pracování na dvou místech bych neřešil notebookem, práce na něm není dlouhodobě udržitelná, alespoň pro mě, především pokud děláš grafiku, video, architekturu atd (a když už notebook tak mít na obou místech dobrý monitor na připojení). V práci jedu na Applu (MB,iMac,Mac pro) a doma zase na Win, ani s jedním nemám zásadní problém. Na tvém místě bych bral iMac. Obecně platí, že čím větší výkon tím delší životnost (morální). Ono šest let starej Mac šlapal stejně dobře jako ten novej, ale v aplikacích, kde je potřeba výkon to už znát je... Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem Trňák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 Výkon grafickej karty je možné použiť na rendrovanie s najnovším Adobe CS. Ideálne profesionálne karty od Nvidie - Quadro, ale aj väčšina ich herných grafík - tie s architektúrou CUDA. Herné ATI/AMD sa myslím momentálne používajú (mimo hier) len na iné špecializované výpočty - napr. vedecké, superpočítače atp. Profi karty - NVidia Quadro, Ati FirePro a Matrox - by mali fungovať aj s AutoCadom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 Jasně, ten notebook je pro mě v podstatě z nouze ctnost. Abych mohl pracovat, když jsem v Těšíně. A když to srovnám s macbook air, tak za stejné peníze dostanu podstatně výkonnější stroj i s monitorem, klávesnicí a myší. Co mi na tom asi vadí je to, že za něj dám dost peněz a pak pak budu muset stejně občas používat moje staré hp. To je horší než vybírat hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) Profi karty - NVidia Quadro, Ati FirePro a Matrox - by mali fungovať aj s AutoCadom. Díky za info. V těchto vodách se stejně pohybovat nebudu, takže je nakonec asi skoro jedno jestli integrovanou nebo dedikovanou. Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem adamjursa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) Díky za info. V těchto vodách se stejně pohybovat nebudu, takže je nakonec asi skoro jedno jestli integrovanou nebo dedikovanou. Začínajú na 2K CZK... Edit: Profi sú skôr určením. Charakter výpočtov pre hry a grafiku je rozdielny. V dnešnej dobe väčšinu zobrazovania pri kancelárskej práci bez problémov obslúži procesor, preto takéto grafiky z bežného použitia vymizli. Ale dajú sa kúpiť od lacných po extrémne drahé. Ja mám s nasadením low-cost profi grafiky dobrú skúsenosť. Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem emte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 Začínajú na 2K CZK... Jasně, ale neskládám PC, chci koupit mac. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 Není lepší vzít Macbook Pro 13 než Air zhlediska výkonu,aira bych bral asi jedině 11,6" tam mi to dává smysl,ale ta 13" moc ne.Sám používám MBP 13" model s C2D a maximální spokojenost ikdyž dnešní procesory jsou natom lépe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) Tak MacBook Pro má výhodu v o něco rychlejším cpu a dvd-romce, Air má zase větší rozlišení displaye, SSD HDD a nižší váhu. Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem adamjursa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2011 Stim displeyem mas pravdu,ale na nejakou konfortnejsi praci si stejne pripojis ext. monitor.MBP si muzes nakonfigurovat taky SSD HDD.Váha to je rozdil ten se asi neodiskutuje. Jeste me napada jedna varianta,ale to uz je trochu mimo mobilitu,ale zase za dobrou cenu. Macbook Pro 15" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Trosku ozivim toto vlakno a vznesu dotaz.Ma nekdo zkusenosti s IPTV?nase kabelovka se rozhodla,ze bude poskytovat signal pres iptv a krom jejich boxu se mi snazi nacpat ijejich router nejajy tp-link.pri vybirani routeru uz sem mel moznost si jeden model od tp-linku vyzkouset,ale moc se nekamaradil s jablecnymi produkty.Takze dotaz zni proc musim vyuzivat nabizeny router od kabelovky a ne svuj?nebo to jen na me zkousi aby ze me vytahli vic penez a ja muzu pouzit jakykoliv router? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se