Pavel219 Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 Skutocne krasne hodinky, keby boli mensie a vo vnutornej kruznici mali hodinovu skalu, tak by boli dokonale.... (aj ked ta hodinova rucicka je trochu tlsta), bez hodinoveho cifernika by som sa musel zamysliet, kolko je vlastne hodin
Frantik Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 Pavel219 napsal: Skutocne krasne hodinky, keby boli mensie a vo vnutornej kruznici mali hodinovu skalu, tak by boli dokonale.... (aj ked ta hodinova rucicka je trochu tlsta), bez hodinoveho cifernika by som sa musel zamysliet, kolko je vlastne hodin Keby mali vnitrni hodinovou kruznici, byly by to obycejne pilotky ala Laco + 1000 dalsich, takto jsou to dokonale hodinky ala Lange a tech je na svete pouze 9 + 25
cigi Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 Kibi, tu fotku bych snad vystavil v Luftwaffemuseum - paráda, chlape !! Musím říct, že mě ty chybějící indexy hodin na malé kružnici fakt iritují na fotce daleko víc, než to vypadalo na obrázku. Že jsou tam čísla stupňů není tak zavádějící, děsný jsou ty chybějící indexy a malá ručka, která najednou ničemu neodpovídá. Z tohoto pohledu tam měla být alspoň bílá čárka. Nedá se to ale předvídat v návrhu, na žluťáskách jsme udělali podobnou botu, která vylezla až v reálu.
Milan S. Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 Pilotky vlastním teď momentálně 24 hodin a dokonale jsem si na ně zvykl a to tak, že o nich ani nevím!, že je mám na ruce, jsem skutečně maximálně možně spokojený
cigi Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 kibi napsal: nazivo je to uplne fuk, hodinovka je tak vyrazna, ze odecet casu nedela vubec problem a musel jsem si je ted prohlednout, abych nasel, jak to myslis... To je opravdu možný, že v reálu je to už zas v pohodě a úplně čitelný - a je to pro mě velmi poučný a zajímavý, to musím ověřit na srazu zočivoči. Milane, že by to bylo něco jako přenosná nirvána ?
Helex Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 Jee ty se Vám teda povedly! To řešení ciferníku je mazácký!
brett Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 Chlapi, když vidím tolik radosti ... Gratulace!!!
Conrad Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Pavel219 napsal: Skutocne krasne hodinky, keby boli mensie a vo vnutornej kruznici mali hodinovu skalu, tak by boli dokonale.... (aj ked ta hodinova rucicka je trochu tlsta), bez hodinoveho cifernika by som sa musel zamysliet, kolko je vlastne hodin A jak to řešíš u hodinek,kde místo číslic je jen grafické vyjádření- čárky nebo kolečka?
kejklik Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Conrad napsal: A jak to řešíš u hodinek,kde místo číslic je jen grafické vyjádření- čárky nebo kolečka? To jsou jen řeči těch, kteří chvíli stáli a teď stojí opodál. Ale mi si svou limitku ubráníme a nenecháme si narušovat ten božský pohled na ciferník, který je trochu jiný než standardní.
Pavel219 Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Conrad napsal: A jak to řešíš u hodinek,kde místo číslic je jen grafické vyjádření- čárky nebo kolečka? Ak je graficke vyjadrenie pre jednotlive hodiny, tak je to dobre citatelne, raz som mal hodinky bez akychkolvek indexov, ci inych znakov , bolo to pekne, ale uplne neprakticke....
henker Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Gratulace pánové, jsou trochu jiný, ale právě proto hezký... Přeju větší než limitovanou dávku každodenní radosti
Onisan Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Pavel219 napsal: Ak je graficke vyjadrenie pre jednotlive hodiny, tak je to dobre citatelne, raz som mal hodinky bez akychkolvek indexov, ci inych znakov , bolo to pekne, ale uplne neprakticke.... Já si myslím, že když sloužili v podmínkách kde odečet času byl krapet problematický, dobře svému účelu poslouží i teď... kdy se neklepeme zimou, strachem a otřesy dopravního prostředku , oproti tomu původnímu, jsou v řádech promile :)
Dantechno Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Onion napsal: Já si myslím, že když sloužili v podmínkách kde odečet času byl krapet problematický, dobře svému účelu poslouží i teď... kdy se neklepeme zimou, strachem a otřesy dopravního prostředku , oproti tomu původnímu, jsou v řádech promile :) Onione, to jsi se neprepravoval nasi mistni mezimestskou dopravou v zime ( V lete mozna jen ty otresy a trochu strachu )
cigi Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Onione, myslím, že tyhle nesloužily, je to myslím jen prototyp - 9 kusů. A důvodem byl podle mě ten divnej ciferník, kterej piloti, nebo jejich velitelé přesněji, nechtěli - slepá ulička, mrtvá vývojová větev. Což je právě skvělej základ pro ulítlou limitku. Ale argumentovat tím, jak přehledně se s nima v bombardéru odečítaly hodiny myslím není třeba. Já bych byl pyšný na to, že nikdo kromě mě (kterej je zvyklej) hodiny nepřečte :D
Gorg Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 cigi napsal: Onione, myslím, že tyhle nesloužily, je to myslím jen prototyp - 9 kusů. A důvodem byl podle mě ten divnej ciferník, kterej piloti, nebo jejich velitelé přesněji, nechtěli - slepá ulička, mrtvá vývojová větev. Což je právě skvělej základ pro ulítlou limitku. Ale argumentovat tím, jak přehledně se s nima v bombardéru odečítaly hodiny myslím není třeba. Já bych byl pyšný na to, že nikdo kromě mě (kterej je zvyklej) hodiny nepřečte :D JJ, souhlasím...
Hugo14 Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 No, cigi, já jsem po tom ciferníku trochu pátral a přiznám se, že moc nedopátral. Našel jsem pár míst, kde se tvrdilo něco šílenýho. Bylo to myslím něco ve stylu, že vteřinovka oběhne ciferník jednou za 4 minuty a podobně. Dodneška nevím jestli to byla sranda nebo ne. Pak by totiž údajně šlo ukazovaný "čas" (on byl tedy používán termín "úhlový čas" myslím) šel rovnou použít nějak v navigaci. Hele, vím, že to zní úchylně, ale víc nevím. Vím, že něco k nalezení je v té němcově knížce o německých vojenských hodinkách. Alespoň tak soudím podle popisku pod jednou fotkou na těch listech co má volně přístupné na svých stránkách.
cigi Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Mrknu na to, napadla mě strašná věc ......
pavča Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Dneska mi přišly, po otevření pouzdra jsem udělal jen "Jéééé!" Jsou prostě úžasné. Opravdu svítí i ve dne, to se jen tak nevidí. Udělal jsem předváděčku před manželkou, hodnocení bylo veskrze pozitivní, budou prý sloužit jako maskovací prostředek, protože tak přitahují zrak, že každý bude registrovat jen hodinky a přehlédnou toho, kdo je má na ruce. Vida, vhodný prostředek pro lupiče a násilníky, to se mi může hodit.
Onisan Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Jako obvykle si cigi nerozumíme, ale to je jedno :)
Návštěvník YPO Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 cigi napsal: napadla mě strašná věc ...... - konečně ....
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.