Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 před 18 minutami, Bert napsal: Na českém trhu rozhodně Primky. Myslím ale, že k osvícenému sběrateli budeš muset urazit dlouhou cestu. A myslím to v dobrém. Držím Ti palce. Děkuji za podporu, budu se snažit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 před 5 minutami, Anton Klechta napsal: Však jo on peníze mi nejde prodávat jde rozhodně nechci, ale šlo mi hlavně o to jestli mají nějaký sběratelský potencionál. Tj. Jestli jsou něčím zajímavé Nemají a nejsou. Chapu ze jsi našel troje hodinky a zajímala te cena, ale bohužel. A sbírka to taky nebude no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Před hodinou, Frantik napsal: Nemají a nejsou. Chapu ze jsi našel troje hodinky a zajímala te cena, ale bohužel. A sbírka to taky nebude no Ale potencional to ma! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjanek Odesláno 23. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2024 (upraveno) Ahoj, mam stare Junghansky po prababicce, ale nic o nich nevim Logo na ciferníku je samotne J bez tecky v osmicipe nevybarvene hvezde, tedy logo pouzivane od r. 1900.. Jedna se o posledni logo na prilozenem seznamu log Junghans. Vterinovka je mimostredna na 6.h, rucky vypadaji docela oldschool.. Na strojku nevidim zadny napis ci znacku. Na dynku je nicnerikajici rytina Plaque or Lamine (pozlaceni, chapu) a Garantie 10 Ans. A pak tam je rytina rytire s vertikalnim napisem Guerrier. Prosel jsem online archiv Junghans (https://junghansarchiv.de/en/watches) a zadne takove hodinky jsem tam nenasel. Obecne delal Junghans dost moderni funkcionalisticka pouzdra. To uchycení tahu je dost nestandardni, mohlo byt dodelavane pozdeji, na druhou stranu Junghans delal od 40. let damske hodinky na kozenych snurkach a tam bylo uchyceni podobne. Vypada to, ze ten Guerrier byl vyrobce pouzdra. Nic jsem o nem nenasel, ale tuhle domněnku by potvrzoval i tento inzerat na ebay: https://cz.ebay.de/itm/394128979802 Tah neni uplne stejny, ale je velmi podobny. Ve strojcich se nevyznam, ale s pomoci chatgpt jsem dosel k zaveru, ze se nejedna o full-plate movement, cimz muzeme vyradit velkou cast starych naramkovych Junghans hodinek z tohoto jejich seznamu vyrobku: https://junghansarchiv.de/uploads/Junghans_Overview_calibres_a664883d12.pdf No a ted uz moc nevim, jak dal. Nez napisu do fabriky, zkusil bych stesti tady. Dokazete nekdo vycist z fotek o tech hodinkach vice? Priblizny rok vyroby, zajimavosti, unikatnost, cokoliv… Prababicka byla rocnik 1909 a zila cely zivot v Sudetech, takze je mozne, ty hodinky v prubehu let upravil nejaky mistni hodinar z toho, “co dum dal”, aby je udrzel v chodu.. Upraveno 23. prosince 2024 uživatelem pjanek doplneni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jawarmaniak Odesláno 17. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna Dobrý den, mám tu hodinky LDHL (Lidové družstvo hodinářů Liberec) a snažím se zjistit kalibr a výrobce strojku. Znak A v šesticípé hvězdě mi nic neříká. Mám soukroné podezření na Alpinu, ale rád bych slyšel Váš názor. Děkuji za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 17. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna @jawarmaniak na pomoc s identifikaciou hodiniek uz tu je par existujucich vlakien, netreba zakladat dalsie. Tvoj dotaz presunuty sem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 18. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna Dobrý den, mám tu hodinky LDHL (Lidové družstvo hodinářů Liberec) a snažím se zjistit kalibr a výrobce strojku. Znak A v šesticípé hvězdě mi nic neříká. Mám soukroné podezření na Alpinu, ale rád bych slyšel Váš názor. Děkuji za odpověď.Vzdycky nejdrive na mikrolisk.de, podle me to odpovida Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 18. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna V 17. 1. 2025 v 7:32, jawarmaniak napsal: Dobrý den, mám tu hodinky LDHL (Lidové družstvo hodinářů Liberec) a snažím se zjistit kalibr a výrobce strojku. Znak A v šesticípé hvězdě mi nic neříká. Mám soukroné podezření na Alpinu, ale rád bych slyšel Váš názor. Děkuji za odpověď. Dej foto i že strany ciferníku, ať se taky pokocháme. Stroj vypadá fajn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jawarmaniak Odesláno 19. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna Fotka ciferníku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lynxsk Odesláno 19. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna Dobry den, nasiel som v skrini po babke tieto hodinky. Ma cenu ich opravit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 19. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna To musíš vědět Ty, jestli má cenu je opravit. Pokud jsou funkční, tak alespoň vyčistit,promazat. Při poškozených dílech nevíme dostupnost ani cenu. To ti řekne nejlépe hodinář, třeba Onyx čii někteří místní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 19. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna před 7 hodinami, jawarmaniak napsal: Fotka ciferníku Ty vypadají fajn,jak velké jsou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jawarmaniak Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna ceferník má 37mm, Celé hodinky 42 bez korunky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsfmm Odesláno 22. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna Zdravim co tohle mam kouknout na strojek? dohledal jsem je ale s jinyma mene zdobenyma ruckama na vice aukcich do 2 tisic. Co vy na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jawarmaniak Odesláno 22. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna před 15 minutami, rsfmm napsal: Zdravim co tohle mam kouknout na strojek? dohledal jsem je ale s jinyma mene zdobenyma ruckama na vice aukcich do 2 tisic. Co vy na to? Mám je doma v dost špatném stavu. Je tam standardní 19" strojek. Výroba někde kolem roku 1912 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se