Přejít na obsah

Pomoc při identifikaci

docent

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 554
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 5 minutami, Anton Klechta napsal:

Však jo on peníze mi nejde prodávat jde rozhodně nechci, ale šlo mi hlavně o to jestli mají nějaký sběratelský potencionál. Tj. Jestli jsou něčím zajímavé

Nemají a nejsou. Chapu ze jsi našel troje hodinky a zajímala te cena, ale bohužel. A sbírka to taky nebude no

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Ahoj, mam stare Junghansky po prababicce, ale nic o nich nevim 😕 Logo na ciferníku je samotne J bez tecky v osmicipe nevybarvene hvezde, tedy logo pouzivane od r. 1900.. Jedna se o posledni logo na prilozenem seznamu log Junghans. Vterinovka je mimostredna na 6.h, rucky vypadaji docela oldschool..

Na strojku nevidim zadny napis ci znacku.

Na dynku je nicnerikajici rytina Plaque or Lamine (pozlaceni, chapu) a Garantie 10 Ans. A pak tam je rytina rytire s vertikalnim napisem Guerrier.

Prosel jsem online archiv Junghans (https://junghansarchiv.de/en/watches) a zadne takove hodinky jsem tam nenasel. Obecne delal Junghans dost moderni funkcionalisticka pouzdra. To uchycení tahu je dost nestandardni, mohlo byt dodelavane pozdeji, na druhou stranu Junghans delal od 40. let damske hodinky na kozenych snurkach a tam bylo uchyceni podobne.

Vypada to, ze ten Guerrier byl vyrobce pouzdra. Nic jsem o nem nenasel, ale tuhle domněnku by potvrzoval i tento inzerat na ebay: https://cz.ebay.de/itm/394128979802 Tah neni uplne stejny, ale je velmi podobny.

Ve strojcich se nevyznam, ale s pomoci chatgpt jsem dosel k zaveru, ze se nejedna o full-plate movement, cimz muzeme vyradit velkou cast starych naramkovych Junghans hodinek z tohoto jejich seznamu vyrobku: https://junghansarchiv.de/uploads/Junghans_Overview_calibres_a664883d12.pdf 

No a ted uz moc nevim, jak dal. Nez napisu do fabriky, zkusil bych stesti tady. Dokazete nekdo vycist z fotek o tech hodinkach vice? Priblizny rok vyroby, zajimavosti, unikatnost, cokoliv… Prababicka byla rocnik 1909 a zila cely zivot v Sudetech, takze je mozne, ty hodinky v prubehu let upravil nejaky mistni hodinar z toho, “co dum dal”, aby je udrzel v chodu..

IMG_2096.jpeg

IMG_2092.jpeg

IMG_2095.jpeg

Junghans 4 Logo Chart.jpg

Upraveno uživatelem pjanek
doplneni
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Dobrý den, mám tu hodinky LDHL (Lidové družstvo hodinářů Liberec) a snažím se zjistit kalibr a výrobce strojku. Znak A v šesticípé hvězdě mi nic neříká. Mám soukroné podezření na Alpinu, ale rád bych slyšel Váš názor. 

Děkuji za odpověď.

1664803673.jpg

1664803678.jpg

Odkaz ke komentáři

• Harwey změnil název na Pomoc při identifikaci
Dobrý den, mám tu hodinky LDHL (Lidové družstvo hodinářů Liberec) a snažím se zjistit kalibr a výrobce strojku. Znak A v šesticípé hvězdě mi nic neříká. Mám soukroné podezření na Alpinu, ale rád bych slyšel Váš názor. 

Děkuji za odpověď.
1664803673.thumb.jpg.f391c5333f277634ffe8d8252824e14f.jpg
1664803678.thumb.jpg.06fbbdce71382f48c7a94b08cf47d3e8.jpg

Vzdycky nejdrive na mikrolisk.de, podle me to odpovida 4629449fbd0c35dd51b0789e330ffb6d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

V 17. 1. 2025 v 7:32, jawarmaniak napsal:

Děkuji za odpověď.

1664803673.jpg

1664803678.jpg

Dej foto i že strany ciferníku, ať se taky pokocháme. Stroj vypadá fajn.

Odkaz ke komentáři

To musíš vědět Ty, jestli má cenu je opravit. Pokud jsou funkční, tak alespoň vyčistit,promazat. Při poškozených dílech nevíme dostupnost ani cenu. To ti řekne nejlépe hodinář, třeba Onyx čii někteří místní.

Odkaz ke komentáři

Zdravim 😀 co tohle mam kouknout na strojek? 😀 dohledal jsem je ale s jinyma mene zdobenyma ruckama na vice aukcich do 2 tisic. Co vy na to? 

IMG_1023.jpeg

IMG_1021.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 15 minutami, rsfmm napsal:

Zdravim 😀 co tohle mam kouknout na strojek? 😀 dohledal jsem je ale s jinyma mene zdobenyma ruckama na vice aukcich do 2 tisic. Co vy na to? 

IMG_1023.jpeg

IMG_1021.jpeg

Mám je doma v dost špatném stavu. Je tam standardní  19" strojek. Výroba někde kolem roku 1912

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...