Radius Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Chtěl bych si udělat radost a koupit si nějaké klasické divery. Nejdříve jsem měl v hledáčku Grovana Diver Automatic, nebo Steinhart Ocean 1, moc se mi totiž líbí "rolexoidní" design (Invecta pro Diver, Robert Poseidon a Débaufré nechci...) Koukal jsem předevčírem v Junngmance i na trošku jiné Zeno Watch Basel Airplane Diver, ale na mé malé ruce to byl gigant a není to na univerzální denní nošení... ...ale včera jsem v Koscomu spatřil Longines Hydro Conquest Automatic L3.642.4.56.6 a byla to láska na první pohled. Máte někdo zkušenost, nebo můžete napsat názory, i navrhnout jiný model? Má cenu si připlatit na rozdíl od Steinhartů či Grovana, když automat je totožný? Obešel jsem všechny Hodinářství, co v Praze znám a už jsem prohledal vše, co znám na netu. Podmínky jsou: - min. 41mm - automat (jedině swiss, ne japan) - podobný vzhled, klasický diver - ocelový tah - cena do 25k CZK Poraďte ne tolik znalému v oboru pls. Na 80% jsem rozhodnutej pro ty Longinesky, ale nechci to uspěchat... Díky za Vaše reakce.
Peta-Biker Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Ahoj, co tohle? : http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=17239 http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=16561
speedersky Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 (upraveno) Ahoj mam rad diversky a preto som si aj jedny kupil. za seba ti poviem ze sa mi z tychto 3 najviac pacia prave Longines. Steinharty su tiez pekne ale nepaci sa mi ta lupa na datume a Grovana nepoznam. Ja mam Tag Heuer Aquaracer http://www.tagheuer.com/the-collection/aqu...=WAF2010.BA0818 su tam aj tie ktore nafotil Peta-Biker, myslim ze ich aj predava, alebo predaval. Asi si pozeral rozne znacky no pekne diversky su aj od Orisu konkretne tieto su pekne klasiky a myslim ze aj cenovo su v limite ako pises. Strojcek je asi vsade rovnaky takze rozhoduje kvalita prevedenia a tvoje preferencie vzhladu a to ako ti sedia na ruke, a samozrejme meno znacky Uzi si to je to prijemne vyberat. Upraveno 18. února 2009 uživatelem speedersky
cali Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 hlasujem za longines ... mam ich a za ten peniaz je to viac nez podareny kus hodiniek.... grovana s st. je submariner pre chudobnych.... tie so zbytkom vymenovaneho neznesu porovnanie samozrejme hujery su zo vsetkeho vymenovaneho najvacsia pecka lenze tie su nove dva krat tak drahe ... oris je fajn ale mne na nich vadi luneta, neviem presne cim, len ma proste na omak nenadchla (a tiez mi vadi priehlad na diverskach)
Radius Odesláno 18. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Díky za reakce. U Orisek si nemůžu nějak zvyknout na ten poměr pouzdra k tahům, připadají mi všechny jako kutý z jednoho kusu ocele. Některé modely se mi líbí, určitě ano, ale to jsou spíš ty mimo moje finanční možnosti. Tagy - nějak nemusím tu značku a navíc je to mimo limit... Asi chci jen požehnání k Longinům Spíš přemýšlím, jestli má cenu koupit hodinky dražší o 13k, než výše jmenovaná Grovana a Steinhart... Ještě koukám na značku Edox, ale tu moc neznám...
cali Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Edox fici hodne na veciach okolo jachtingu takze ak je ti toto vlastne tak preco nie... inak by som na edox kaslal Longinami nic nepokazis maju zastupenie u nas predavaju sa bezne v prahe v kazdom lepsom hodinarstve (v inych mestach to bude myslim podobne) takze so servisom nebude problem. Znacka je to znama tradicna a solidna. Vo vnutri vsetkeho co sme tu spominali je proflakla eta2824 takze vyberaj podla vkusu Inak pokial chces naozaj cool divery tak este prichadza do uvahy Tudor za cca 1000Eur sa daju zohnat ... nic lepsieho uz sa s tym strojom (eta 2824) nerobi je to (ako mozno vies) mladsi brat rolexu a teda jediny koser rolex pre chudobnych napr tu https://www.watch.de/cgi-bin/bilddetails.pl...4974&lang=2
tombed Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Asi chci jen požehnání k Longinům Spíš přemýšlím, jestli má cenu koupit hodinky dražší o 13k, než výše jmenovaná Grovana a Steinhart... Tak jestli chceš požehnání, tak ti je dávám...mám hydroconquest chronograph, jsem s němi spokojen, pokud je chceš za lepší cenu než v ČR doporučuji tady, koneckonců i já je pořizoval zde...
Návštěvník Snow Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Dovolím si nesouhlasit s calim, na Edox bych nekašlal vůbec, ba naopak. Kdybych si měl vybrat mezi Edox a Longines, měl bych jasno hned, volba by padla na Edox. Jestli frčí okolo jachtingu, což je mimochodem mylná informace, Edox je sponzorem světového šampionátu superrychlých motorových člunů, nebo ne, to je ta správná značka. Ovšem musím upozornit na to, že ceny v Čr nejsou vůbec lidové , viz ceník. Pěkné fotky jednoho z možných adeptů, Edox Class 1 DayDate
Radius Odesláno 18. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. února 2009 (upraveno) cali: Tak Tudor vůbec neznám, ale moc se mi to nelíbí. S tou Etou máš pravdu. Díky za reakci. tombed: Díky, defakto jsem pro ně rozhodnutej. Jen to nechci uspěchat a tak zjišťuju co srovnatelného je k mání. Snow: Mrknu na to, díky, série C-1 je mi moc sympatická, ale bohužel vše quartz. Jinak na mě drahota... Upraveno 18. února 2009 uživatelem Radius
Hajek Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Longines vypadají i naživo velmi dobře, v poslední době mě kromě Hydro Conquestu berou jejich Admiraly ( například L3.668.4.56.2 ), jsem rozhodně pro Longin než Edox.
Well Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Snow má dobrý vkus. Ty Edoxy co odkazuje jsou nádherný. Tebou vybrané Longines jsou taky fajn. Grovanu ani Steinhart nemá cenu v této konkurenci řešit.
Návštěvník Snow Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Nechci se v tom nějak moc rýpat, Longines mám rád, ale v téhle kategorii pro mě vyhrává Edox. Nevím, jestli neberete příliš v potaz zvuk značky.
Návštěvník Snow Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 (upraveno) Malý exkurz po produkci Edox, to možná změní pohled na věc. Myslím si, že některé z krásných hodinek Edox by mohly klidně skončit v kategorii Definitivní hodinky. Já bych třeba jásal nad Edox Class-1 Chronoffshore Automatic . zdroj www.stundenzeiger.de EDOX Class-1 Chronometer Automatic Limited Edition Edox Class-1 Regulator Automatic Edox Class-1 Chronoffshore Automatic Upraveno 18. února 2009 uživatelem Snow
Well Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Jsou krásný, ale nejsou z nejlevnějších a velikost 45mm není z nejmenších. Longines jsou stejně drahý, ale dělají snesitelných 41mm.
speedersky Odesláno 25. února 2009 Nahlásit Odesláno 25. února 2009 Tak ako to dopadlo? Pozeral som ze si nasiel este Zeno, ale tusim to vyhravaju tie Longines...
Radius Odesláno 25. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2009 Tak ako to dopadlo? Pozeral som ze si nasiel este Zeno, ale tusim to vyhravaju tie Longines... Díky za optání, Longines stále vedou, ještě je nemám, nechám si je dovézt z CH během následujícího měsíce, pak sem dám určo foto. Ty Zeno mi přijdou moc zajímavé ale ne v tom smyslu, že bych si je chtěl koupit.
speedersky Odesláno 25. února 2009 Nahlásit Odesláno 25. února 2009 Tie fotky si rad pozriem, najma ako posobia na ruke. Pacia sa mi tak nech to dobre dopadne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se