Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Korunka i s natahovací hřídelí je zasazená v krčku pouzdra a já nevím, jak s tím ven abych to umyl.
Žádný kolíček ani šroubeček, který by tam hřidelku jistil,  jsem nenašel.
Korunka se dá povytáhnout do druhé polohy, kde pěkně zaskočí. 
Že by to bylo aretované oblíkem se mi nezdá.

Prosím o doporučení a radu, jak korunku s hřidelkou dostat ven. 

Děkuji.

image.jpeg.d61c226634478d40fe4c61abc0e30144.jpeg

image.jpeg.70a7ccdefe40a419c8541f0f80c6eb2f.jpeg

image.jpeg.35fb6bedc987e7e00006198c79129f68.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

image.jpeg.1079f48a27df802c0edda3dd3f4d0828.jpeg

Není to moc z fotky poznat, ale není tu na čtyřhranu nalisovaná závlačka ? Možná zkusit podržet čtyřhran kleštěmi a zkusit opatrně vytočit korunku z hřídele. Předtím bych to zkusil prolít WD a nechal chvilku působit.

Odkaz ke komentáři

Hřídel musí z korunky ven, v první řadě bych to ohřál a pak bych zkusil kleštěmi podržet čtyřhran a prsty pootočit s korunkou. Pozor aby jsi si to neohřál moc a nepopustil si hřídel případně stavěcí kulisu uvnitř krčku. Doporučuji hrotem mikropájky...střed korunky.

Odkaz ke komentáři

Podle mne tam bude 4 hran v korunce. A korunka je naražená na hřídel a pozor, v krčku bude ocelová kleština . která drží

hřídel v polohách. A ráda praská.  Osobně bych to nerozebíral, když to není nutné.  Za to případné riziko prasknutí té kleštiny to nestojí.😉  

Odkaz ke komentáři

Pánové, všem vám děkuji za konzultaci.
Rad jsem využil a korunku vydoloval ;)

image.jpeg.74bbfaf6e63a1904260bf8d380b8d92c.jpeg

Kleština, držící natahovací hřidel v polohách, je u těchto hodinek zašroubovaná do krčku. 
Korunka je na hřídelce na závit. Povolila po ohřátí.image.jpeg.26a10139a135dff73f9c00437278d79c.jpeg

Toto řešení mi připadá dost nešťastné, ale tato konkrétní realizace vypadá celkem slušně.image.jpeg.49fee60231d2ede44c53fb41bafaa16f.jpeg

Kleštinu s hřídelkou plánuji namazat vazelínou Molykote DX. Pokud proti tomu něco máte, řekněte hned, nebo mlčte navždy :D

Upraveno uživatelem orol
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...