doo Odesláno 14. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2022 si nekdo pohral ,vemes sroubek ,polozis na hrot pajky a zahrivas az zmodra... vracim se k myslence toho LDH ,je mozne ,ze ty puvodni cibule prisly o plast ve sbirce barevnych kovu na valecne potreby a po valce byly znovu zapouzdrene jako mnohe jine.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepannn Odesláno 18. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2022 Ahoj všichni, dostal jsem k narozeninám tyto hodinky. Vůbec nevím jaké by mohly být značky, z jaké doby pochází nebo jejich cenu. Pomohli byste mi prosím najít nějaké pozadí těchto hodinek. Nejvíce zajímavá mi připadá vyrytý znak štítu vzadu na hodinkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 18. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2022 Ahoj. Znacku tam mas napsanou na ciferniku. Zadej si do googlu Mephisto pocket watch a muzes patrat. Kdyz je otevres, tak muzes porovnat i strojky a seriove cisla a dopidit se k nejakymu presnejsimu datu vyroby. A ta rytina/erb vzadu je celkem bezna vec. Vetsinou si do toho majitel nechaval vyrejt svoje inicialy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 18. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2022 https://www.mikrolisk.de/show.php?site=280 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ArBi_rb Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 Zdravím zdejší mnohem zkušenější uživatele. Potřeboval bych pomoct s identifikaci níže zobrazených oboustranných hodinek. Nedaří se mi je dohledat. Máte někdo představu co jsou zač a zda mají nějakou větší cenu? Jsou bohužel nefunkční. Děkuji za případnou odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 Ahoj. Zkus hledat "doube face pocket watch" nebo "double sided pocket watch. Neco malo podobnyho na netu je, ale ty tvy asi nenajdes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ArBi_rb Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 (upraveno) . Upraveno 22. října 2022 uživatelem ArBi_rb Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ArBi_rb Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 před 8 hodinami, Lucky Lucaso napsal: Ahoj. Zkus hledat "doube face pocket watch" nebo "double sided pocket watch. Neco malo podobnyho na netu je, ale ty tvy asi nenajdes. Podařilo se mi je nakonec dohledat na základě tvých rád. Díky moc. Pro zajímavost přikládám odkaz: https://www.invaluable.com/auction-lot/pocket-watch-rarity-double-sided-silver-military--4011-c-d9f4dfaad8 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 Nemas vubec zac. Jsou to hezky hodinky. Ty by se me hodily do sbirky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ArBi_rb Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 Před hodinou, Lucky Lucaso napsal: Nemas vubec zac. Jsou to hezky hodinky. Ty by se me hodily do sbirky No já bych si jí měl asi zřídit. Pochybuji, že se mi do rukou někdy v budoucnu ještě nějaké podobné z WW1 dostanou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 Opravdu zajímavá mašina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohy17 Odesláno 27. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2022 Dobrý den, Babička při úklidu našla kapesní hodinky na fotkách níže. Nenašel jsem nikde žádného výrobce hodinek, jen strojek "avance retard" Vnější obal je zřejmě zlatý, dle značky. Vnitřek už je asi kov. Předpokládám, že zlato na těch hodinkách má větší hodnotu, než samotné hodinky. Hodinky mají jen jednu ručičku a nemají krycí sklo, ale na první pohled to vypadá jako záměr. Asi velmi těžko se na hodinách bude cokoliv identifikovat, ale nevíte o někom, kdo by je dokázal opravit? Když se natáhnou, tak jdou, ale zasekávají se, záleží na úhlu ve kterém jsou. Moc děkuji, LB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 27. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2022 Ahoj. Bude to jak pises. Zlato je jen ten vnejsi plast,chybi celej predek i se sklem plus rucicky a jestli jdou jen pri ruznym naklonu, tak bude nejspis zlomena setrvacka - ta cast s napisem avance retard. Coz mimochodem neni nazev strojku. Co se opravy tyce, to ti pis poradi mistni borci, ale myslim ze to bude stat nesmysl a hodnotu hodinek to nijak vyrazne nezvysi. Ja bych je schoval do supliku jako vzpominku a nic s nima nedelal. Ale je to jen muj nazor, treba ti tu poradi nekdo neco vic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 2. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2022 Kamarádka mě požádala, jestli bych nezjistil něco o těchto hodinkách, já jsem akorát zjistil, že ty nápisy na hodinkách nejsou jméno výrobce. Na základně strojku je pouze velké X. Nevěděl byste někdo něco víc?. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zemic Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 V 2. 11. 2022 v 20:08, lukassob napsal: Kamarádka mě požádala, jestli bych nezjistil něco o těchto hodinkách, já jsem akorát zjistil, že ty nápisy na hodinkách nejsou jméno výrobce. Na základně strojku je pouze velké X. Nevěděl byste někdo něco víc?. Díky. Běžné stříbrné hodinky, cca 1910. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohy17 Odesláno 17. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2022 Tak jsem nakonec doma narazil ještě na další kousky.. bohužel jsem o žádné velké informace nenašel, pokud by se někomu nějaké líbily, nebo o nich něco věděl nebo je uměl vyčistit nebo opravit, budu rád. Asi nebudu opravovat všechny, ale nějaké by se mi líbily, zbytek můžu klidně nechat na díly.. 1) Lagendorf - funkční jen špinavé a zašlé.. takže asi jen vyčistit atd. 2) Doxa jumbo antimagnetique - funkční, ale bez sklíčka a rozbitý ciferník.. ne ebay jsou 3) "Patent" nedokážu idenfitikovat značku, ale našel jsem pár hodinek se stejným strojkem (níže). Budou asi nejstarší, ale nedokážu je natáhnout, zatím jsem nenašel nic, čím by se mi to povedlo.. na vnějším obalu je zevnitř vyražená malá značka "RV" v oválu a na vnitřním je zevnitř "EB". jestli jsem to pochopil správně tak hodinky "Patent" jsem našel velmi často natahovací zezadu, a bývají starší.. tudíž asi nejstarší kousek https://www.ebay.com.au/itm/123865969377 https://www.1stdibs.com/en-gb/jewelry/watches/pocket-watches/antique-silver-key-wind-ladies-pocket-watch-circa-1880/id-j_8596492/ https://www.1stdibs.com/jewelry/watches/pocket-watches/small-antique-silver-key-wind-pocket-watch-signed-bremer-geneve-circa-1880s/id-j_7033152/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohy17 Odesláno 17. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2022 Pokračování 4) Patent Remontoir - funkční jen v některé poloze, chybí sklíčko.Původně jsem myslel, že chybí i ručička, ale našel jsem shodné hodinky a také mají jen hodinovou ručičku.. teoreticky shoda náhod, ale to by mi přišla dost velká náhoda. Pokud by se povedlo rozchodit úplně a sehnat sklíčko, byl bych rád. Ze stránky níže se dá i něco dočíst. Je zajímavé, že mají velmi podobný ciferník jako ty předchozí. Asi tedy něco z toho nebude originál, nebo prostě poskládané z běžných dílů. https://www.clockswatches.co.uk/showpage.php?em=1828&pg=p 5) Roskopf - ty bohužel nejdou, ale alespoň mají i něco na strojku a dá se o nich něco zjistit. Při natahování cvakají, ale vůbec nic nestane. 6) Remontoir - taky nefungují, při natahování cvakají. Kouká z toho drátek, možná špatné pero? Skoro mi ale připadá že to je mix různých dílů.. ciferník s "Fiat lux" nedokážu najít, obal je remontoir ale strojek velmi podobný Roskopf na odkazu https://www.ebay.com/itm/143664118192 Pokud si někdo něčeho všimne a poradí mi, bude vědět o něco servisu nebo zda to vůbec nemá cenu, budu rád, díky moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 18. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2022 https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Remontoir Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Balthus Odesláno 25. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2023 Zdravím, má někdo tip na hodináře nebo podnik v Praze, kde by se mi podívali na staré kapesní hodinky a zvládli je opravit? Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 29. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2023 Zdarec, mám doma nějaké staré kapesní hodinky. Je mezi nimi nějaký zajímavý kousek? Nechal bych jej repasovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se